Kuntavaalit

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Utelias2
Viestit: 42
Liittynyt: 02.02.2020 09:46

Kuntavaalit

Viesti Kirjoittaja Utelias2 »

Olisin kysynyt kun kohta on kuntavaalit ensi vuoden puolella.
Käykö jotkut JT eet salaa Äänestämässä.
Luulisi että jotkut uhmaavat vaaraa ja mitä siitä seuraa jos ns jää kiinni.
Avatar
Verilettu
Moderaattori
Viestit: 1862
Liittynyt: 06.07.2014 17:30
Viesti:

Re: Kuntavaalit

Viesti Kirjoittaja Verilettu »

Jos olisin todistaja vielä, kävisin äänestämässä. Varsinkin näin korona-aikaan erityisen helppoa. Kasvomaski päällä, pipo tiukasti silmille asti ja muutenkin ihan eri vaatteissa kuin salilla/kentällä, niin ei kyttäävät veljet tunnistaisi. Kuva
Vieras

Re: Kuntavaalit

Viesti Kirjoittaja Vieras »

Itse ajattelin mennä äänestään ensimmäistä kertaa, tuskinpa siellä kukaan on vahtimassa. Jos siitä kiinni jää niin se katsotaan eroamiseksi järjestöstä, ei tule mitään komiteoita.
Utelias2
Viestit: 42
Liittynyt: 02.02.2020 09:46

Re: Kuntavaalit

Viesti Kirjoittaja Utelias2 »

Kyttäävätkö JT eet äänestyspaikkojen läheisyydessä ettei kukaan JT vain kävisi Äänestämässä?
Festus
Viestit: 385
Liittynyt: 13.02.2013 23:22

Re: Kuntavaalit

Viesti Kirjoittaja Festus »

Tässä äänestämiskysymyksessä taas nähdään miten joukopaine toimii. Lähes kaikille todistajille äänestäminen on punainen vaate.
Jehovan Todistaja voi kuitenkin äänestää, mutta hänen tulisi äänestää tyhjää. Mitä äänestyskopissa tapahtuu on ns "omantunnon asia".

https://wol.jw.org/fi/wol/d/r16/lp-fi/1 ... 1:0-15:514
"Mehän ei mitään tietoja olla sillä tavalla kerätty"
Syväkurkku
Viestit: 416
Liittynyt: 06.04.2018 16:42

Re: Kuntavaalit

Viesti Kirjoittaja Syväkurkku »

Jehovan todistajat eivät ole äänestäneet yli sataan vuoteen missään vaaleissa. Mutta olisiko tämä(kin) asia muuttumassa?

Yhdysvalloissa St. Petersburgin kaupungissa Jehovan todistaja on ehdolla paikalliseen kaupunginvaltuustoon (City Council). Kaupunki sijaitsee Floridassa.

Todistajan nimi on Jarib Figueredo ja hän on Kuubasta muuttanut pakolainen.

Tamba Bay Times kirjoittaa Figueredosta seuraavasti:
Figueredo, 33, has never voted and didn’t register to vote until November, two days after the 2020 election. He said that’s because he and his family are Jehovah’s Witnesses, who shun involvement in politics. He calls himself “an entrepreneur, not a politician.”

He has worked in payroll for two local companies and has started a company that will make open-source payroll software for international companies, but said he expects no revenue from that company and earns a living as an investor in digital currency.

He said his views are conservative — “My intention with running is to bring the American dream back.”
Figueredo vakuuttaa olevansa liikemies, ei poliitikko. Figueredo on tehnyt uran IT-alalla ja hankkii nykyisin elantonsa sijoittamalla virtuaalivaluuttoihin. Ehdokkuuden teemana on konservatiivisuus ja amerikkalaisen unelman palauttaminen. Kuulostaa aikalailla Trumpin linjoilta.

Mielenkiintoista olisi jatkossa tietää hallintoelimen suhtautuminen asiaan. Saako Figueredo kenkää Jehovan todistajista vai onko tässä uusi viite suhtautumisessa politiikkaan? Halllintoelimen unelma lienee nousta mormonien kaltaiseksi varakkaaksi ja vaikutusvaltaiseksi uskonnoksi. Yksi väylä saavuttaa tämä unelma on integroida uskonto tiukemmin yhteiskuntaan. Ja politiikkaan.

Lähde:
Tamba Bay Times 28.5.2021: Darden Rice maintains fundraising lead in St. Petersburg mayor’s race
Vastaa Viestiin