Mitä enemmän näette sen päivän lähestyvän

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Pehvali

Mitä enemmän näette sen päivän lähestyvän

Viesti Kirjoittaja Pehvali »

Millaisia ajatuksia tai tunteita teissä heräilee kun näette lopun tunnusmerkkien täyttyvän? Että miten otatte asian kun olette päättäneet olla uskomatta näkemäänne? Aidosti kiinnostaa.
Avatar
Tony
Viestit: 7491
Liittynyt: 28.04.2007 07:38

Re: Mitä enemmän näette sen päivän lähestyvän

Viesti Kirjoittaja Tony »

Pehvali kirjoitti:Millaisia ajatuksia tai tunteita teissä heräilee kun näette lopun tunnusmerkkien täyttyvän?
Ensin pitäisi ehkä vakuuttua niistä kuuluisista tunnusmerkeistä.
Että miten otatte asian kun olette päättäneet olla uskomatta näkemäänne? Aidosti kiinnostaa.
Omalta kohdaltani sanottakoon että uskottavuutta olisi lisännyt huomattavasti, jos tunnusmerkit olisivat olleet jotain aikuisten oikeita tunnusmerkkejä. Nyt kun meille jäi kohtuullisen merkityksetöntä ja mihinkään aikaan erityisesti liittymätöntä yleisluontoista diibadaabaa, niin kovin vaikea on yrittää ajatella että kyse olisi jostain todellisista tunnusmerkeistä.

Harjoitustehtäväksi voi miettiä vaikka sitä, mihin aikaan - Jeesuksen ja nykyisyyden välillä - Jeesuksen ns. ennustukset eivät ole osuneet.
"Jos Seura sanoisi minulle, että tämä kirja on musta vihreän sijaan, minä sanoisin: 'Kappas vaan, voisin vaikka vannoa, että se on vihreä, mutta jos Seura sanoo, että se on musta, niin se on musta!'" - Bart Thompson - piirivalvoja
Markku Meilo
Viestit: 13440
Liittynyt: 24.04.2007 10:28

Re: Mitä enemmän näette sen päivän lähestyvän

Viesti Kirjoittaja Markku Meilo »

Pehvali kirjoitti:Millaisia ajatuksia tai tunteita teissä heräilee kun näette lopun tunnusmerkkien täyttyvän?
Mistä (muualta kuin esimerkiksi Vt-materiaalista) saat varmuuden väittää lopun tunnusmerkkien olevan täyttymässä ja Vt-seuran mielenhallinnasta vapautuneiden havaitsevan noita kyseisiä tunnusmerkkejä? Sinänsä hieno aloitus, mutta kun sinulta on ilmeisesti jäänyt havaitsematta, että tuo "Mitä enemmän näette sen päivän lähestyvän" -kehotus oli parasta uskottuna ajanlaskumme ensimmäisellä vuosisadalla, joka on helppo havaita lukemalla koko asiayhteys (korostus lisätty, jos siitä olisi apua):
Sen tähden, veljet, koska meillä on rohkeutta Jeesuksen veren perusteella pyhään paikkaan vievää pääsytietä varten, jonka hän vihki meille uudeksi ja eläväksi tieksi esiripun, toisin sanoen lihansa, kautta, ja koska meillä on suuri pappi huolehtimassa Jumalan huoneesta, niin käykäämme esiin totuudellisin sydämin täydessä uskon varmuudessa, koska sydämemme on vihmomalla puhdistettu pahasta omastatunnosta ja ruumiimme pesty puhtaalla vedellä. Pitäkäämme kiinni toivomme julkisesta julistamisesta horjumatta, sillä hän, joka lupasi, on uskollinen. Ja ottakaamme huomioon toinen toisemme kannustaaksemme rakkauteen ja hyviin tekoihin, jättämättä yhteen kokoontumistamme, niin kuin muutamilla on tapana, vaan rohkaisten toisiamme, ja sitä enemmän, kuta enemmän näette sen päivän lähestyvän. (Heprealaisille 10:19-25 UMK)
Tuolla ikivanhalla tekstillä puhuteltiin silloisia aikalaisia, jotka elivät lopun aikaa ja luottivat Jeesuksen palaavan suunnilleen noilla samoilla näppäimillä:
”Katso! Sanon teille pyhän salaisuuden: Emme kaikki nukahda kuolemaan, mutta meidät kaikki muutetaan, tuokiossa, silmänräpäyksessä, viimeisen trumpetin aikaan. Sillä trumpetti soi, ja kuolleet herätetään turmeltumattomina, ja meidät muutetaan.” (1. Kor. 15:51, 52 UMK)

”Mutta tiedä tämä, että viimeisinä päivinä tulee olemaan kriittisiä aikoja, joista on vaikea selviytyä. Sillä ihmiset tulevat olemaan itserakkaita, rahaa rakastavia, suuriluuloisia, pöyhkeitä, rienaajia, vanhemmilleen tottelemattomia, kiittämättömiä, uskottomia, vailla luonnollista kiintymystä, haluttomia mihinkään sopimukseen, panettelijoita, vailla itsehillintää, raivoisia, vailla hyvyyden rakkautta, kavaltajia, uppiniskaisia, ylpeydestä pöyhistyneitä, nautintoja ennemmin kuin Jumalaa rakastavia; heillä on jumalisen antaumuksen muoto, mutta he osoittautuvat pettymykseksi sen voimaan nähden; ja näistä käänny pois. Sillä näistä nousevat ne miehet, jotka tunkeutuvat viekkaasti huonekuntiin ja ottavat vangeikseen syntien kuormittamia, monenlaisten halujen johdattamia heikkoja naisia, jotka aina ovat oppimassa eivätkä silti milloinkaan kykene tulemaan totuuden täsmälliseen tuntemukseen.” (2. Tim. 3:1-7 UMK)
Kenen oli tiedettävä tuon tekstin perusteella, että edessä on vaikeita aikoja? Timoteuksen henkilökohtaisesti, teksti ei ole kennellekään muulle, kaikkein vähiten meille nykyään eläville. Tässä vielä pari muuta jaetta sen osoittamiseksi, että ajanlaskumme ensimmäisellä vuosisadalla elettiin Raamatun UT:n lopun aika:
”Jumala, joka kauan sitten puhui monissa tilaisuuksissa ja monin tavoin esi-isillemme profeettojen kautta, on näiden päivien lopussa puhunut meille Pojan kautta, jonka hän asetti kaiken perilliseksi ja jonka välityksellä hän teki asiainjärjestelmät.” (Hepr. 1:1, 2 UMK)

”Muutoin hänen olisi pitänyt kärsiä usein maailman perustamisesta asti. Mutta nyt hän on tehnyt itsensä ilmeiseksi kerran kaikiksi ajoiksi asiainjärjestelmien päättymisessä pannakseen synnin pois uhraamalla itsensä.” (Hepr. 9:26 UMK)

”Lapsukaiset, on viimeinen hetki, ja niin kuin olette kuulleet, että antikristus on tulossa, niin onkin nyt tullut monia antikristuksia; siitä me tiedämme, että on viimeinen hetki.” (1. Joh. 2:18 UMK)

”Rakkaat, älkää uskoko jokaista henkeytettyä ilmausta, vaan koetelkaa henkeytetyt ilmaukset nähdäksenne, ovatko ne Jumalasta, koska monta väärää profeettaa on lähtenyt maailmaan.” (1. Joh. 4:1 UMK)

”Mutta nämä kohtasivat heitä toistuvasti esimerkkeinä, ja ne kirjoitettiin varoitukseksi meille, joille asiainjärjestelmien loput ovat saapuneet.” (1. Kor. 10:11 UMK)

”Sillä tämän sanomme teille Jehovan sanan perusteella, että me elossa olevat, jotka säilymme Herran läsnäoloon, emme millään tavoin tule edeltämään niitä, jotka ovat nukahtaneet pois, sillä Herra itse laskeutuu taivaasta käskyhuudon, ylienkelin äänen ja Jumalan trumpetin kuuluessa, ja ne, jotka ovat kuolleita Kristuksen yhteydessä, nousevat ensin. Jälkeenpäin meidät elossa olevat, jotka säilymme, temmataan yhdessä heidän kanssaan pilvissä Herraa vastaan ilmaan, ja näin me tulemme aina olemaan Herran kanssa. Lohduttakaa siis jatkuvasti toisianne näillä sanoilla.” (1. Tess. 4:15-18 UMK)

”Mutta kaiken loppu on tullut lähelle.” (1. Piet. 4:7 UMK)

”Rakkaat, älkää oudoksuko keskuudessanne olevaa paloa, joka tapahtuu teille koettelemukseksi, ikään kuin teille sattuisi jotakin outoa. Päinvastoin iloitkaa jatkuvasti, koskapa olette osallisia Kristuksen kärsimyksiin, jotta voisitte iloita ja riemuita myös hänen kirkkautensa ilmestymisen aikana....Sillä on määräaika, jona tuomio alkaa Jumalan huoneesta. Mutta jos se alkaa ensiksi meistä, niin mikä on niiden loppu, jotka eivät tottele Jumalan hyvää uutista?” (1. Piet. 4: 12, 13, 17 UMK)

”Sillä te tiedätte ensiksikin sen, että viimeisinä päivinä tulee pilkkapuheineen pilkkaajia, jotka kulkevat omien halujensa mukaan ja sanovat: ’Missä on se hänen luvattu läsnäolonsa? Onhan siitä päivästä asti, jona esi-isämme nukahtivat pois, kaikki pysynyt juuri sellaisena kuin luomakunnan alusta asti.’” (2. Piet. 3:3, 4 UMK)

”...edellyttäen tietysti, että pysytte uskossa, perustukselle laskettuina ja vakaina, horjahtamatta pois sen hyvän uutisen toivosta, jonka olette kuulleet ja jota on saarnattu kaikessa luomakunnassa, joka taivaan alla on. Tämän hyvän uutisen palvelijaksi minä, Paavali, olen tullut.” (Kol. 1:23 UMK)

Ensiksikin kiitän Jumalaani Jeesuksen Kristuksen kautta teistä kaikista, koska teidän uskostanne puhutaan koko maailmassa. (Room. 1:8 UMK)

”Lisäksi sanon tämän, veljet: jäljellä oleva aika on supistunut.” (1. Kor 7:29 UMK)

”Osoittakaa tekin kärsivällisyyttä; tehkää sydämenne lujiksi, sillä Herran läsnäolo on tullut lähelle. Älkää huokailko toisianne vastaan, veljet, jottei teitä tuomittaisi. Katso! Tuomari seisoo ovien edessä.” (Jaak. 5:8, 9 UMK)
Että miten otatte asian kun olette päättäneet olla uskomatta näkemäänne? Aidosti kiinnostaa.
Minua taas kiinnostaa aidosti se mekanismi, jolla ihmisen mieli kyetään kaappaamaan kultin käyttöön. Omasta jehovantodistajakokemuksesta muistan kuinka jehovantodistajuus oli minulle ainoa oikea tapa ajatella ja toimia. Kun nyt olen vapautunut tuosta Vt-seuran mielenhallinnasta, niin uskon näkemääni ja kykenen perustelemaan asenteeni näkemääni kohtaan. Minun ei tarvitse vältellä uskonnollisia aiheita tai poistua paikalta vastaamatta kysymyksiin kuten jehovantodistajat toimivat kun heidät tapaan ovellani tai kaupungilla jne.

Hieno avaus, kerro ihmeessä miksi Raamattu olisi väärässä lopun ajan suhteen ja Vt-seura sekä kilpailijansa oikeassa?
YksinäinenSusi
Viestit: 3810
Liittynyt: 19.06.2010 08:27

Re: Mitä enemmän näette sen päivän lähestyvän

Viesti Kirjoittaja YksinäinenSusi »

Niin, "Mitä enemmän näette sen päivän lähestyvän ..."

...oikeastaan tuossahan sanotaankin että sen päivä voi lähestyä jopa enemmänkin, ei siis vain yhdesti vaan enemmän.

Ja sehän on käynyt toteen. Ihmiset ovat enemmältikin nähneet tuon päivän lähestyvän vuosisatojen aikana ja aina on tunnusmerkit nähtävästi olleet näkyvillä.

Tosin Jeesusta ja valtakuntaa ei ole kuitenkaan näkynyt. Ai, joo mutta nehän ovatkin näkymättömiä, eikä niitä siis voi nähdäkään.
Ihmisellä on oikeus yksilönä - määrätä oma kohtalonsa.
Ariadna
Viestit: 2177
Liittynyt: 28.04.2007 10:16

Re: Mitä enemmän näette sen päivän lähestyvän

Viesti Kirjoittaja Ariadna »

Tuohon SEN päivän aikaan sisältyy käsittääkseni tuota päivää lähestyvät tapahtumat joista Jeesus puhui ja jotka sisältyivät määrättyyn ajanjaksoon.

Ajanjakson pituus määritellään yhden sukupolven mittaiseksi:Matt.24:33,34,"tämä sukupolvi ei Missään Nimessä katoa, ennen kuin nämä kaikki tapahtuvat.

Seuraavissa Raamatun kohdissa lukijaa muistutetaankin, että Jeesuksen sukupolvi katosi noin 1900 vuotta sitten ja mm. näissä sitä sukupolvea vielä elettiin:

30 luvulla Jeesus puhuu...
Matt.16:28 tässä joukossa on muutamia, jotka eivät kohtaa kuolemaa...
Luuk.9:27 Totisesti:tässä joukossa on muutamia , jotka eivät kohtaa kuolemaa enen kuin näkevät Jumalan Valtakunnan....

50 luvulla Paavali jatkaa tästä..

1.Kor.7:29 aika on käymässä vähiin...

samoihin aikoihin Jaakob lisää

Jaak.5:8-9 Kaiken loppu on lähellä..

Ja noin 80 luvulla puhutaan edelleen näin...

Hebr.1:2 mutta näinä viimeisinä päivinä...
Hebr.9:26 hän on kuitenkin tullut tähän maailmaan vain kerran, nyt aikojen lopulla hävittääkseen synnin...


Ja viimeinen sinetti: Johanneksen Ilmestys 10: 6, 22:10,12,20

AIKA ON LOPUSSA..
Veli-Hopea
Viestit: 5325
Liittynyt: 28.12.2010 16:25

Re: Mitä enemmän näette sen päivän lähestyvän

Viesti Kirjoittaja Veli-Hopea »

Ja viimeinen sinetti: Johanneksen Ilmestys 10: 6, 22:10,12,20

AIKA ON LOPUSSA..

Vissiin ei kuitenkaan ollu ihan lopussa ja menipä tuokin väite huti, kun tuntuu siltä että ton lausuman jälkeen on mahtunut maailmaan muutama grillausviikonloppu.

Muutama sukupolvikin kerenny piipahtaan
Is leaving WTBS/JWorg a crime punishable by the death penalty?

-"Jos haluat todella rikkaaksi, perusta uskonto" - Ron Hubbart, scientologian perustaja.
Ariadna
Viestit: 2177
Liittynyt: 28.04.2007 10:16

Re: Mitä enemmän näette sen päivän lähestyvän

Viesti Kirjoittaja Ariadna »

VeliHopea kirjoitti:Muutama sukupolvikin kerenny piipahtaan
Et ehkä huomannut tuota Jeesuksen sanomaa: muutamat?

Tässähän on ilmiselvästi nämä päällekkäiset sukupolvet: kuulijoista isät kuolivat, mutta poikaset jotka kuuntelivat eivät kuolleet!! :D
Polyester
Viestit: 2971
Liittynyt: 11.05.2007 22:11

Re: Mitä enemmän näette sen päivän lähestyvän

Viesti Kirjoittaja Polyester »

http://wol.jw.org/fi/wol/pc/r16/lp-fi/1200272352/18/2
Niiden mielestä, joilla ei nykyään ole hengellistä ymmärrystä, mitään Jeesuksen läsnäolon tunnusmerkkiin viittaavaa ei ole ollut ”huomiota herättävästi” nähtävissä. He järkeilevät, että kaikki jatkuu niin kuin ennenkin.
Kun ei ole ymmärrystä, joutuu järkeilemään.
Pro et contra
Viestit: 1614
Liittynyt: 04.08.2014 19:37

Re: Mitä enemmän näette sen päivän lähestyvän

Viesti Kirjoittaja Pro et contra »

Historia kertoo että lopunajat koittivat Jerusalemille ja sen väestölle kun kenraali Titus piiritti Roomalaisten sotajoukkojen voimalla "pyhän paikan" ja sitten avautui tie pelastukseen niille varhaiskristityille jotka lähtivät kupungista kun piiritys keskeytettiin, kaikki eivät tästä tunnusmerkistä välittäneet eivätkä sitä huomioineet jotka sitten menehtyivät lopulta nälkään ym.
~ Sano minulle sinä, jota minun sieluni rakastaa: kussas laidunta pidät, ja kussas lounaalla lepäät? ...
KV 1:7
Polyester
Viestit: 2971
Liittynyt: 11.05.2007 22:11

Re: Mitä enemmän näette sen päivän lähestyvän

Viesti Kirjoittaja Polyester »

"Tämän sukupolven" venyttäminen esim. 100-vuotiseksi tai ylikin vielä pitkin hampain menisi, mutta minun mielikuvitukseni loppuu siinä, miten "tämä sukupolvi" voisi viitata noin kaksi vuosituhatta Jeesuksen ajan jälkeen elävään ihmisryhmään.

Vartiotorni on selittänyt sukupolven pituutta kuten myös sitä, miksi "tämä sukupolvi" Matt. 24:34:ssä poikkeuksellisesti viittaisi voideltuihin, vaikka Jeesuksen opetuksessa "tämä sukupolvi" yleensä viittasi uskottomaan ja pahaan porukkaan. En kuitenkaan ole löytänyt oikein mitään, missä kahden vuosituhannen aikaväliä edes yritettäisiin selittää. Liian helppo tai liian vaikea kysymys varmaan.
Markku Meilo
Viestit: 13440
Liittynyt: 24.04.2007 10:28

Re: Mitä enemmän näette sen päivän lähestyvän

Viesti Kirjoittaja Markku Meilo »

Polyester kirjoitti:"Tämän sukupolven" venyttäminen esim. 100-vuotiseksi tai ylikin vielä pitkin hampain menisi...
Jo noillakin pitkillä hampailla venytetään hyvin merkittävästi todellisuutta, koska Jeesus puhui silloisille seuraajilleen, joiden jonkinlainen yleinen elinajanodote oli ehkä puolet tuosta (naisten osalta ei sitäkään), koska kuulijaporukka ei ollut mitenkään yläluokkaista. Vaikka Jeesusta kuulemassa olisi ollut joitakin tervaskantoja, niin he olivat jo aikuisia Jeesuksen antaessa paluulupauksensa.
...mutta minun mielikuvitukseni loppuu siinä, miten "tämä sukupolvi" voisi viitata noin kaksi vuosituhatta Jeesuksen ajan jälkeen elävään ihmisryhmään.
Tuo on pelkästään nk. henkilökohtainen ongelma, Vt-seuralle se ei ole ongelma, koska heillä on tieto siitä, että Jeesus mainitsi vuoden 1914 (ya).
Liian helppo tai liian vaikea kysymys varmaan.
Jos 607 myönnettisiin valheeksi, niin Vt-korttitalo sortuisi siihen, jos Jeesuksen paluulupauksen suhteen oltaisiin rehellisiä, niin Vt-korttitalon mukana luhistuisivat kaikki Jeesusta odottelevat kilpailijatkin. Tolta pohjalta voi päätellä, ettei kyse ole niinkään vaikeusasteesta, vaan pikemminkin rehellisyysasteesta.
Markku Meilo
Viestit: 13440
Liittynyt: 24.04.2007 10:28

Re: Mitä enemmän näette sen päivän lähestyvän

Viesti Kirjoittaja Markku Meilo »

Pro et contra kirjoitti:Historia kertoo että lopunajat koittivat Jerusalemille ja sen väestölle...
Raamattu kertoo, että jo Jeesuksen seuraajat elivät lopun aikaa ja odottivat tuvansa temmatuiksi suorilta sääriltä. Omaksi tappiokseen Jeesuksen seuraajat uskoivat Jeesusta, eli kuten vanha sanonta asian kiteytti: "Näin kävi kun Jeesusta seurattiin, mutta lapsi on kaunis".
Arja Parka
Viestit: 66
Liittynyt: 10.07.2014 18:10

Re: Mitä enemmän näette sen päivän lähestyvän

Viesti Kirjoittaja Arja Parka »

Aloittajalle vastaan, että lopun aikoja tässä voidaan tosiaan elää. En kuitenkaan näe syytä uskoa, että kyseessä olisi nimenomaan sellainen maailmanloppu, josta Jehovan todistajat saarnaavat. Eli loppukoon vaan maailma tai järjestelmä, mutta todennäköisesti siinä menevät Todistajat ja mormonit ja katoliset ja muslimit samassa syssyssä, eikä sen jälkeen jää ketään viisastelemaan. Sitäpaitsi en edes haluaisi jäädä elämään sellaiseen paratiisimaailmaan, jota Todistajat odottavat. Amen, olen puhunut.
Avatar
Jaakko Ahvenainen
Viestit: 8106
Liittynyt: 28.04.2007 15:41
Paikkakunta: Lieksa

Re: Mitä enemmän näette sen päivän lähestyvän

Viesti Kirjoittaja Jaakko Ahvenainen »

Matt. 24:6
Ja te saatte kuulla sotien melskettä ja sanomia sodista; katsokaa, ettette peljästy. Sillä näin täytyy tapahtua, mutta tämä ei ole vielä loppu.

Matt. 24:14
Ja kun te kuulette sotien melskettä ja sanomia sodista, älkää peljästykö. Näin täytyy tapahtua, mutta se ei ole vielä loppu.

Mark. 13:7
Ja kun te kuulette sotien melskettä ja sanomia sodista, älkää peljästykö. Näin täytyy tapahtua, mutta se ei ole vielä loppu.

Luuk. 21:9
Ja kun kuulette sotien ja kapinain melskettä, älkää peljästykö. Sillä näitten täytyy ensin tapahtua, mutta loppu ei tule vielä heti."

Synoptikoille sodat eivät merkinneet maailmanloppua sen enempää kuin Jeesuksellekaan. Mitä minuun tulee, en koe havainneeni ainuttakaan lopun ajan merkkiä.
Pro et contra
Viestit: 1614
Liittynyt: 04.08.2014 19:37

Re: Mitä enemmän näette sen päivän lähestyvän

Viesti Kirjoittaja Pro et contra »

...viimeiseen aikaan johtavien tapahtumien jälkeen tulee merkittävä lisä noihin merkkeihin joita Raamatun mukaan tulee tarkkailla:
Luuk.21:
20 Kun te näette Jerusalemin olevan sotajoukkojen piirittämä, silloin tiedätte, että sen hävitys on lähellä. 21 Silloin on kaikkien Juudeassa asuvien paettava vuorille. Niiden, jotka ovat kaupungissa, on lähdettävä sieltä, eikä maaseudulla olevien pidä tulla kaupunkiin. 22 Sillä ne päivät ovat koston päiviä: kaikki, mitä on kirjoitettu, käy toteen. 23 Voi niitä, jotka noina päivinä ovat raskaana tai imettävät! Tähän maahan tulee suuri hätä, ja tätä kansaa kohtaa viha. 24 Monet surmataan miekan terällä, toiset viedään vangiksi kaikkien kansojen sekaan, ja vieraat kansat polkevat Jerusalemia, kunnes niille annettu aika täyttyy.
25 "Auringossa, kuussa ja tähdissä näkyy merkkejä. Meren aallot pauhaavat jylisten, ja maan päällä ovat kansat ahdistuksen ja epätoivon vallassa. 26 Kaikki lamaantuvat pelosta odottaessaan sitä, mikä on kohtaava ihmiskuntaa, sillä taivaiden voimat järkkyvät. 27 Silloin nähdään Ihmisen Pojan tulevan pilven päällä suuressa voimassaan ja kirkkaudessaan. 28 Kun nuo tapahtumat alkavat, nostakaa rohkeasti päänne pystyyn, sillä teidän vapautuksenne on lähellä."
R92

Kirjaimellisia "Auringossa, kuussa ja tähdissä näkyviä merkkejä" ei havaittu v.70 mennessä, "taivaiden voimat " eivät myöskään järkkyneet kirjaimellisesti eikä Ihmisen Poika tullut pilvien päällä voimassa ja kirkkaudessa
( josta kuitenkin oli ennakkonäky annettu muutamille ) joten jakeissa 25-27 kuvatut merkit ja profetia odottavat täyttymystään.

Ensimmäisen vuosisadan Jerusalemin ja Juudean kristityt saattoivat kyllä nähdä hengellisesti joitakin merkkejä, mm. Josefuksen mainitsemia, ehkä he saattoivat nähdä "Saatanan lankeavan jo taivaasta kuin salama" kuten Jeesus hengessä näki ja jokatapauksessa he he panivat merkille Jeesuksen profetian täyttymisen Jerusalemin ollessa sotajoukkojen piirittämänä.
~ Sano minulle sinä, jota minun sieluni rakastaa: kussas laidunta pidät, ja kussas lounaalla lepäät? ...
KV 1:7
Vastaa Viestiin