Vaimon saaminen jt-aikoina

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Henekka83
Viestit: 48
Liittynyt: 23.06.2008 22:50

Re: Vaimon saaminen jt-aikoina

Viesti Kirjoittaja Henekka83 » 20.01.2018 21:42

Itellä ei tuo usko pitäny kastamattona julistajana jolloin vietin kaksoiselämää.. olihan pari "siskoa" musta kiinnostunu mutta sehän se juuri on kun et saa kun hädintuskin pitää kädestä.
No nykyisin onnellisesti naimisissa "maailmallisen" kanssa.

J Hepatiitti
Viestit: 506
Liittynyt: 12.01.2018 02:03

Re: Vaimon saaminen jt-aikoina

Viesti Kirjoittaja J Hepatiitti » 11.02.2018 12:00

J Hepatiitti kirjoitti:
Kaarmis kirjoitti:
Weathertop kirjoitti: Niin. Miehillähän näitä "etuja" on sitten huomattavasti enemmän, koska naista ei katsota riittävän päteväksi esimerkiksi säätämään mikrofonitelinettä tai jakelemaan kirjallisuutta seurakuntalaisille.
Eikös tuo ole ihan ymmärrettävää? Postinjakajamiehen pätevyydellä ajateltuna nuo tuntuvat aivan utopistisista taidoilta NAISEN saavuttaa...


Kovaa valuuttaahan tuo postinkantajan pätevyys tuntuu olevan.

EDIT:no nyt toimii linkki. Tämä on omistettu kaikille oman elämänsä postinkantajille :thumbup:
"I used to be a good person. I think there's something seriously wrong with me." -Veikko Leinonen

Avatar
Verilettu
Moderaattori
Viestit: 1848
Liittynyt: 06.07.2014 17:30
Viesti:

Re: Vaimon saaminen jt-aikoina

Viesti Kirjoittaja Verilettu » 11.02.2018 12:29

OT alkaa: Leevi and the Leavings on Eppu Normaalin ohella kyllä suomalaisen elämän peili (enkä tarkoita nyt esim. alunperinkin parodiaksi kirjoitettua Murheellisten laulujen maa -biisiä, jonka kaikki tuntevat). Kuten Tampereen yliopiston saksan kielen lehtori Dieter Hermann Schmitz, joka on asunut Suomessa jo kymmeniä vuosia, ja innostunut suomen kielestä täysin, mainitseekin tyhjentävästi:
hs.fi kirjoitti:Perhe asuu Ylöjärvellä. Sieltä käsin hän on alkanut käydä Eppu Normaalin konserteissakin.

Aluksi ihmettelin heidän musiikkiaan, eihän siinä ole mitään kovin erikoista. Mutta myöhemmin opin ymmärtämään, että salaisuus on teksteissä.
Molemmilta bändeiltä kannattaa tutustua etenkin/myös hittien varjoon jääviin biiseihin, joista löytyy todellisia timantteja.
[/OT]

Lottopallo
Viestit: 248
Liittynyt: 14.12.2014 20:00

Re: Vaimon saaminen jt-aikoina

Viesti Kirjoittaja Lottopallo » 13.03.2018 00:43

Olin vielä täysi-ikäistyessä jt-aikana todella arka ja ujo, joten vaimon saaminen tuntui täydeltä mahdottomuudelta. Muutamia huliviliveljiä kadehdin, jotka pitivät melkoista teerenpeliä monen siskon kanssa. Näin jälkeenpäin ajateltuna kulissien takana saattoi tapahtua vähän muutakin kuin kädestä pitämistä. Tulihan sitä toki jäähallin käytävillä pitkiäkin katseita vaihdettua tyttöjen kanssa, mutta noissa tilanteissa tuntui puhekyky katoavan kokonaan.

Toisaalta on hyvä, ettei paria löytynyt kerhosta, koska asiat voisivat olla tälläkin hetkellä toisin.
Löysin tuohon vaivaan nimeltä arkuus ja ujous täsmälääkkeen, jonka nimi oli kaksoiselämä joka tosin vaihtui sittemmin elämäksi.

Löytyy surullisia esimerkkejä avioliitoista, jotka on solmittu kypsässä 18-vuoden iässä.

uskollinenidiootti
Viestit: 198
Liittynyt: 08.10.2017 15:13

Re: Vaimon saaminen jt-aikoina

Viesti Kirjoittaja uskollinenidiootti » 13.03.2018 18:57

Lottopallo kirjoitti:Olin vielä täysi-ikäistyessä jt-aikana todella arka ja ujo, joten vaimon saaminen tuntui täydeltä mahdottomuudelta. Muutamia huliviliveljiä kadehdin, jotka pitivät melkoista teerenpeliä monen siskon kanssa. Näin jälkeenpäin ajateltuna kulissien takana saattoi tapahtua vähän muutakin kuin kädestä pitämistä. Tulihan sitä toki jäähallin käytävillä pitkiäkin katseita vaihdettua tyttöjen kanssa, mutta noissa tilanteissa tuntui puhekyky katoavan kokonaan.

Toisaalta on hyvä, ettei paria löytynyt kerhosta, koska asiat voisivat olla tälläkin hetkellä toisin.
Löysin tuohon vaivaan nimeltä arkuus ja ujous täsmälääkkeen, jonka nimi oli kaksoiselämä joka tosin vaihtui sittemmin elämäksi.

Löytyy surullisia esimerkkejä avioliitoista, jotka on solmittu kypsässä 18-vuoden iässä.

Totta. Erityisesti muistan 90 luvun alussa ennen lamaa kun business kukoisti ja nuorissa 17 vuotiaissa "nimekkäissä" JT sukunimissä alkoi kasvamaan poikia oli vienti taattua. Yhteismajoituksissa "leikittiin" ja sisaret kuiski korviin mitä mitäkin. "Muistiinpanoa tehtiin" ja leikittiin jo paratiisia mahdollisen puolison kanssa. Tuli 2000 luku ja lapset tehtiin jo 90 luvulla, ja arki jatkui sekä puheet ja näytteet ja yms. Se kalvaa monia, ei tietysti kaikkia. Konventit, valmistautumiset, pakolliset uudet puvut ja verkkopaita yli 30v. veljelle puvunpaidan alle..Kätevää..Kaikista sai syyn mennä ostoksille.

Tuli mentyä unelman takia naimisiin, katkeraa arkea, pakko - opettamista isiltä joka ei välttämättä ääneen uskalla sanoa että ei usko vaan opettaa perhettä sukulaisten ja seurakunnan uhalla. Kuin Saksanpaimenkoira joka haluaisi karkuun mutta miellyttää kaikkia. Läähätys kuuluu kaukaa.

Siksi Oli hyvin sanottu ja vapauttavaa kuunnella että joku järkevä ei mennyt kypsänä 18v ikäisenä "sisaren" kanssa naimisiin. Elämä alkaa kun avaa silmät, en tiedä miten se vauvoilla menee..

Kaarmis
Viestit: 3910
Liittynyt: 29.04.2007 22:13

Re: Vaimon saaminen jt-aikoina

Viesti Kirjoittaja Kaarmis » 13.03.2018 21:50

"Löytyy surullisia esimerkkejä avioliitoista, jotka on solmittu kypsässä 18-vuoden iässä."

Mitä muuta haluat tietää minusta?


"Tuli mentyä unelman takia naimisiin, katkeraa arkea, pakko - opettamista isiltä joka ei välttämättä ääneen uskalla sanoa että ei usko vaan opettaa perhettä sukulaisten ja seurakunnan uhalla. Kuin Saksanpaimenkoira joka haluaisi karkuun mutta miellyttää kaikkia."

Ok, halusiko joku muukin kysyä minulta minun elämästäni?
"Meinasin sanoa että älä tule haudallenikaan. Mutta - tule silti."

SonOfJesus
Viestit: 744
Liittynyt: 15.05.2007 12:39

Re: Vaimon saaminen jt-aikoina

Viesti Kirjoittaja SonOfJesus » 14.03.2018 23:20

Löytyy meitäkin: menimme naimisiin 1975 ja lensimme seurakunnasta molemmat kuin leppäkeihäät vuonna 1990. Mutta taitaa olla harvinaista. Olimme onnekkaita!
SonOfJesus
Laki ja Seura toimivat kasvattajina: kaikki mikä ei tapa, kasvattaa.

Vastaa Viestiin