Ruotsissa poliisi tutkii konventtivideoita: vihapuhetta?

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
Johanneksen poika
Viestit: 3326
Liittynyt: 29.04.2007 13:49
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Ruotsissa poliisi tutkii konventtivideoita: vihapuhetta?

Viesti Kirjoittaja Johanneksen poika » 08.07.2018 14:19

Kuva
Kuva: Metro-lehti

Metro-lehti paljasti Jehovan todistajat: Poliisi käynnistää esitutkinnan vihapuheesta

Käännös: Maaria

Stockholmsmässanilla järjestetyssä kokoontumisessa Jehovan todistajat esittivät homovastaisia elokuvia. Nyt poliisi on käynnistänyt esitutkinnan kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Jehovan todistajat esittivät sunnuntaina Stockholmsmässanilla Tukholmassa useita elokuvia. Yhdessä elokuvassa otetaan voimakas kanta HLBT-ihmisiin. Yleisöä tapahtumassa oli yhteensä noin 8000 ihmistä, mukana satoja lapsia.

Viranomainen, jonka tehtävänä on asettaa ikärajat elokuvien esittämiselle alle 15-vuotiaille lapsille sanoo, että tapahtuma täyttää kriteerit, joiden mukaan elokuville olisi pitänyt pyytää ikäraja.

Elokuvia ei kuitenkaan koskaan lähetetty viranomaisille, ja tapahtumasta tehtiinkin viikonloppuna ilmoitus poliisille. Poliisi vahvistaa, että he ovat aloittaneet esitutkinnan.

Lue lisää täältä.

Suora linkki Metro-lehden juttuun täällä.

Weathertop
Moderaattori
Viestit: 1436
Liittynyt: 17.06.2017 19:35

Re: Ruotsissa poliisi tutkii konventtivideoita: vihapuhetta?

Viesti Kirjoittaja Weathertop » 08.07.2018 16:10

Toivottavasti eivät onnistu luikertelemaan tuosta irti. Vihaa on saatu lietsoa taikauskon varjolla jo ihan tarpeeksi pitkään. Sen on aika loppua.
"The universe is not fine-tuned for life; life is fine-tuned to the universe." - Victor J. Stenger

Pro et contra
Viestit: 1548
Liittynyt: 04.08.2014 19:37

Re: Ruotsissa poliisi tutkii konventtivideoita: vihapuhetta?

Viesti Kirjoittaja Pro et contra » 08.07.2018 19:49

Mistäköhän elokuvista kyse, nehän kaikki melkein on tuolla broadcastingissa nähtävillä?
Kummallista ja aivan outoa jos järjestetään tuhansien todistajien kokoontuminen vain elokuvia katsomaan...ja että vielä tilat vuokrataan tätä varten.
En ole kuullut että suomessa olisi tulossa vastaavaa?
~ Sano minulle sinä, jota minun sieluni rakastaa: kussas laidunta pidät, ja kussas lounaalla lepäät? ...
KV 1:7

Weathertop
Moderaattori
Viestit: 1436
Liittynyt: 17.06.2017 19:35

Re: Ruotsissa poliisi tutkii konventtivideoita: vihapuhetta?

Viesti Kirjoittaja Weathertop » 08.07.2018 20:39

Pro et contra kirjoitti:Mistäköhän elokuvista kyse, nehän kaikki melkein on tuolla broadcastingissa nähtävillä?
Kummallista ja aivan outoa jos järjestetään tuhansien todistajien kokoontuminen vain elokuvia katsomaan...ja että vielä tilat vuokrataan tätä varten.
En ole kuullut että suomessa olisi tulossa vastaavaa?
Käyhän tuosta nyt selväksi, että kyse on konventista.
"The universe is not fine-tuned for life; life is fine-tuned to the universe." - Victor J. Stenger

TAXKAHE

Re: Ruotsissa poliisi tutkii konventtivideoita: vihapuhetta?

Viesti Kirjoittaja TAXKAHE » 08.07.2018 21:31

Ajattelinpa piipahtaa kysyäkseni seuraavaa. Kertokaapa lyhyesti ja selvästi, voidaanko vihapuheeksi sanoa, jos luetaan ajatus/katkelma/jae Raamatusta, jossa selvästi tuodaan esiin Raamatun esittämä näkemys homoseksuaalisuudesta? Siellä nimittäin puhutaan siitä selvästi, joka ei mielestäni jätä sijaa kenenkään omalle tulkinnalle. Kirkot ovat oma lukunsa. On ironista ja yllättävää ainakin minusta, että kukaan ei syytä Jumalaa "vihapuheista", mutta jos Vartiotorni seura käsittelee ohimennen jossakin puheessa tai elokuvassa pienenkin ajatuskatkelman, ettei homoseksuaalisuus ole hyväksyttävää, niin siitä tehdään suuren luokan spektaakkeli. Eikö näin asia ole rehellisesti? Voisiko joku valaista asiaa miksi näin? Kun luen näitä kirjoituksia täällä, kuva, joka minulle värittyy on selvästi Vartiotorni seura vastainen. Minä taas ajattelen niin, että jos joku syyttää Jehovan todistajia homoseksuaaleja vastaan suunnatuista vihapuheista, eikö silloin Jumala ole syypää, koska häneltähän kuten totesin näkemys tulee.

Minua kiinnostaisi tietää, minkälainen nyt Ruotsissa tarkastelun alla oleva ns. "vihapuhe" on? Mistä puheesta tai elokuvasta on kysymys? Kenelläkään ei tietenkään ole esittää mitään todellista!
Vai onko kysymys ns "valeuutisista", joista nykyään puhutaan lähes jatkuvasti. Eikö aivan hiljattain tälläinen valeuutinen koskenut jonkun maan jalkapallo tähteä muistaakseni.

Jos konventissa käsitellään esimerkiksi nyt puheena olevaa vihapuhevideota, niin kyllähän kaikki esille tuotava informaatio perustuu lujasti Raamattuun. Ei ne Raamatun paikat ja niiden selitys ole pelkästään hallintoelimen sovellutuksia JT väelle. Kyllä niiden perusta nojautuu vahvasti Jumalan sanassa esitettyihin ikuisiin totuuksiin, jotka eivät muutu koskaan.
Ja mitä tuohon uutiseen tulee, eihän missään maassa voida esittää sellaista materiaalia, jota ei hyväksytä siellä Yhdysvaltojen päässä maatilalla. Se on mahdotonta. Siksi valitettavasti en voi ottaa kyseistä uutusointia vakavasti. Eriasia sitten, jos kerrottaisiin, kuten jo mainitsin mistä informaatiosta on kysymys! Kertokaa toki lisää, jos joku tietää.

Vieraas
Viestit: 3192
Liittynyt: 20.06.2011 21:56

Re: Ruotsissa poliisi tutkii konventtivideoita: vihapuhetta?

Viesti Kirjoittaja Vieraas » 09.07.2018 00:14

TAXKAHE kirjoitti:Ajattelinpa piipahtaa kysyäkseni seuraavaa. Kertokaapa lyhyesti ja selvästi, voidaanko vihapuheeksi sanoa, jos luetaan ajatus/katkelma/jae Raamatusta, jossa selvästi tuodaan esiin Raamatun esittämä näkemys homoseksuaalisuudesta? Siellä nimittäin puhutaan siitä selvästi, joka ei mielestäni jätä sijaa kenenkään omalle tulkinnalle. Kirkot ovat oma lukunsa.
Näin itsekin ajattelin vielä VT-seuran mielenhallinnassa ollessani. On kuitenkin niin, että seura harvemmin "tuo esiin" Raamatun esittämää näkemystä sellaisenaan, vaan rakentaa Raamatun tekstin pohjalle oman pilkuntarkan näkemyksensä ja sen jälkeen pakottaa rivitodistajat omaksumaan sen pilkulleen. Usein melko heikoinkin eväin: vaikkapa syntymäpäivien kieltäminen Raamatun nojalla on kaikkea muuta kuin selvää pässinlihaa, siitä huolimatta VT-seura väittää kiellon perustuvan Raamattuun. Ja näitähän riittää.

Videosta mediana puhuttaessa mennään vielä kauemmas alkulähteiltä kuin vaikkapa Vartiotorniin präntätyssä tekstissä: videoteos sisältää aina vahvasti tekijänsä näkemystä ja kuorrutusta. Erityisesti VT-seuran videot, jotka on tehty voimakkaasti tunteisiin vaikuttaviksi.

Mitä tulee Raamatun selvään näkemykseen homoseksuaalisuudesta, kannattanee huomioda se suo, minkä ns. Heprealaiset kirjoitukset sisältävät liittyen sukupuoliasioihin. Ynnä se, mitä Jeesus asiasta sanoi.
TAXKAHE kirjoitti:On ironista ja yllättävää ainakin minusta, että kukaan ei syytä Jumalaa "vihapuheista", mutta jos Vartiotorni seura käsittelee ohimennen jossakin puheessa tai elokuvassa pienenkin ajatuskatkelman, ettei homoseksuaalisuus ole hyväksyttävää, niin siitä tehdään suuren luokan spektaakkeli.
Israelin heimojumalalla ei viha jäänyt Raamatun mukaan pelkästään puheen tasolle. Olisi ehkä aihetta syyttää, jos hän ilmaantuisi vastaamaan tekemisistään.
TAXKAHE kirjoitti:Minua kiinnostaisi tietää, minkälainen nyt Ruotsissa tarkastelun alla oleva ns. "vihapuhe" on? Mistä puheesta tai elokuvasta on kysymys? Kenelläkään ei tietenkään ole esittää mitään todellista!
Vai onko kysymys ns "valeuutisista", joista nykyään puhutaan lähes jatkuvasti.
Eiköhän tuo pian nettiin ilmaannu, ellei ole jo.
TAXKAHE kirjoitti:Jos konventissa käsitellään esimerkiksi nyt puheena olevaa vihapuhevideota, niin kyllähän kaikki esille tuotava informaatio perustuu lujasti Raamattuun. Ei ne Raamatun paikat ja niiden selitys ole pelkästään hallintoelimen sovellutuksia JT väelle.
Sanoisinpa, että Jehovan todistajille ei esitetä lavalta juuri mitään muuta kuin hallintoelimen sovellutuksia ja ohjeistusta. Tämä siitä huolimatta, että haaratoimiston tiedottaja väittää, että esimerkiksi karttamista koskeva draama ei ollut ohjeistusvideo. Jos näitä esityksiä ei tehdä Jehovan todistajien ohjeistamiseksi, niin miksi niitä sitten tehdään? Viihteeksikö?
TAXKAHE kirjoitti:Ja mitä tuohon uutiseen tulee, eihän missään maassa voida esittää sellaista materiaalia, jota ei hyväksytä siellä Yhdysvaltojen päässä maatilalla. Se on mahdotonta. Siksi valitettavasti en voi ottaa kyseistä uutusointia vakavasti. Eriasia sitten, jos kerrottaisiin, kuten jo mainitsin mistä informaatiosta on kysymys! Kertokaa toki lisää, jos joku tietää.
Ihan oikeassa olet, ei näitä kirjoituskomitean ohi tehdä. Näkemättä veikkaan, että kyseessä on juurikin Warwickin päätoimistossa tuotettu aineisto.
Video ei ollut ohjeistusvideo.

Markku Meilo
Viestit: 13432
Liittynyt: 24.04.2007 10:28

Re: Ruotsissa poliisi tutkii konventtivideoita: vihapuhetta?

Viesti Kirjoittaja Markku Meilo » 09.07.2018 01:02

TAXKAHE kirjoitti:Kertokaapa lyhyesti ja selvästi, voidaanko vihapuheeksi sanoa, jos luetaan ajatus/katkelma/jae Raamatusta, jossa selvästi tuodaan esiin Raamatun esittämä näkemys homoseksuaalisuudesta?
Tuskin pelkkä tuollaisen raamatunjakeen lukeminen olisi sen kummallisempaa kuin vaikka raamatunjakeiden lukeminen siitä kuinka orjaa tulee oikeaoppisesti pieksää, jotta orja ei siihen paikkaan kuole. Samoin ajattelen Koraanin jakeiden lukemisesta siitä kuinka kristityt ja juutalaiset ovat alisteisia ja pahimmillaan verovelvollisia jos haluavat olla rauhassa muslimien kanssa.
Siellä nimittäin puhutaan siitä selvästi, joka ei mielestäni jätä sijaa kenenkään omalle tulkinnalle.
Minä en jt-ajalta tosin muista yhtään tilannetta, jossa joku raamatunjae vain luettiin ilman Vt-tulkintaa, mahdollista tuomintaa tai pahimmillaan kuolemantuomiota pian kohtaavassa maailmanlopussa.
Kirkot ovat oma lukunsa. On ironista ja yllättävää ainakin minusta, että kukaan ei syytä Jumalaa "vihapuheista"...
Hyvin moni todellisuudessa elävä käsittää, että Raamatun jumala on raamatunkirjoittajien luomus, josta pakkosiirtolaisuudessa lopulta kehittyi monoteistinen Jahve.
...mutta jos Vartiotorni seura käsittelee ohimennen jossakin puheessa tai elokuvassa pienenkin ajatuskatkelman, ettei homoseksuaalisuus ole hyväksyttävää, niin siitä tehdään suuren luokan spektaakkeli.
Ainakaan minä en (enää) tiedä ensimmäistäkään syytä miksi Vt-seura olisi lain ylä- tai ulkopuolella.
Eikö näin asia ole rehellisesti? Voisiko joku valaista asiaa miksi näin? Kun luen näitä kirjoituksia täällä, kuva, joka minulle värittyy on selvästi Vartiotorni seura vastainen. Minä taas ajattelen niin, että jos joku syyttää Jehovan todistajia homoseksuaaleja vastaan suunnatuista vihapuheista, eikö silloin Jumala ole syypää, koska häneltähän kuten totesin näkemys tulee.
Miksi Vt-seura olisi kritiikin ylä- tai ulkopuolella, etenkin kun sen johtava ajatus on kritisoida "kaikkea, mikä liikkuu"? Toisaalta olisi mielenkiintoista nähdä perusteet sille, että Raamatun näkemykset olisivat Raamatun jumalalta (joka sekään ei ole sama alusta loppuun) kotoisin. Kunnes toisin osoitetaan Raamatun suhteen, niin kilpailevan aabrahamilaisen porukan Koraani on yhtä jumalallista tekstiä.
Minua kiinnostaisi tietää, minkälainen nyt Ruotsissa tarkastelun alla oleva ns. "vihapuhe" on? Mistä puheesta tai elokuvasta on kysymys? Kenelläkään ei tietenkään ole esittää mitään todellista!
Vai onko kysymys ns "valeuutisista", joista nykyään puhutaan lähes jatkuvasti. Eikö aivan hiljattain tälläinen valeuutinen koskenut jonkun maan jalkapallo tähteä muistaakseni.
Valeuutisten suhteen en malta olla muistelematta vuosia 1914, 1925 ja 1975. Oman kokemukseni pohjalta entiset jehovantodistajat varovat valehtelua, koska silloin olisivat samalla viivalla valehtelevan Vt-seuran kanssa. Jos esimerkit Vt-seuran valehtelusta kiinnostavat, niin kysy ihmeessä.
Jos konventissa käsitellään esimerkiksi nyt puheena olevaa vihapuhevideota, niin kyllähän kaikki esille tuotava informaatio perustuu lujasti Raamattuun. Ei ne Raamatun paikat ja niiden selitys ole pelkästään hallintoelimen sovellutuksia JT väelle. Kyllä niiden perusta nojautuu vahvasti Jumalan sanassa esitettyihin ikuisiin totuuksiin, jotka eivät muutu koskaan.
Ruotsissa, kuten kaikissa sivistysmaissa ei oikeussalissa selata Raamattua, vaan kyseisen maan säädöskokoelmaa.
Ja mitä tuohon uutiseen tulee, eihän missään maassa voida esittää sellaista materiaalia, jota ei hyväksytä siellä Yhdysvaltojen päässä maatilalla. Se on mahdotonta. Siksi valitettavasti en voi ottaa kyseistä uutusointia vakavasti. Eriasia sitten, jos kerrottaisiin, kuten jo mainitsin mistä informaatiosta on kysymys! Kertokaa toki lisää, jos joku tietää.
Hallintoelin rakentelee Raamatulla jt-pedofiilien peittelyohjelmaa USAssa, mutta sitä ei tunnuta hyväksyttävän edes tuon 1800-luvun uususkonnon emämaassa, saati sitten muuallakaan.

SonOfJesus
Viestit: 744
Liittynyt: 15.05.2007 12:39

Re: Ruotsissa poliisi tutkii konventtivideoita: vihapuhetta?

Viesti Kirjoittaja SonOfJesus » 09.07.2018 01:13

TAXKAHE kirjoitti:Ajattelinpa piipahtaa kysyäkseni seuraavaa. Kertokaapa lyhyesti ja selvästi, voidaanko vihapuheeksi sanoa, jos luetaan ajatus/katkelma/jae Raamatusta, jossa selvästi tuodaan esiin Raamatun esittämä näkemys homoseksuaalisuudesta? Siellä nimittäin puhutaan siitä selvästi, joka ei mielestäni jätä sijaa kenenkään omalle tulkinnalle. Kirkot ovat oma lukunsa. On ironista ja yllättävää ainakin minusta, että kukaan ei syytä Jumalaa "vihapuheista", mutta jos Vartiotorni seura käsittelee ohimennen jossakin puheessa tai elokuvassa pienenkin ajatuskatkelman, ettei homoseksuaalisuus ole hyväksyttävää, niin siitä tehdään suuren luokan spektaakkeli. Eikö näin asia ole rehellisesti? Voisiko joku valaista asiaa miksi näin? Kun luen näitä kirjoituksia täällä, kuva, joka minulle värittyy on selvästi Vartiotorni seura vastainen. Minä taas ajattelen niin, että jos joku syyttää Jehovan todistajia homoseksuaaleja vastaan suunnatuista vihapuheista, eikö silloin Jumala ole syypää, koska häneltähän kuten totesin näkemys tulee.
Onhan se kätevää sanoa: en se minä ollut vaan joku muu. "Tappakaa tyyten vanhukset ynnä lapset..." Koskapa raamatussa näin sanotaan, sitä voi kaikille julistaa, ehkä tehdäkin?

Ajattelusi kuvaa hyvin sitä, kuinka oma vastuu siirretään muille. Mitä kauemmas lähde siirretään, sitä vähemmän voi yksilöä syyttää. Entä jos Jehovaa ei ole? Tai hän ei ole sanonut, mitä väität hänen sanoneen. Onko Raamattu todella jumalan sana? Kaikkialla luomakunnassa esiintyy homoseksuaalisuutta ja sukupuolen vaihtamista. Väitätkö siis, että jumalasi on luonut ne, mutta vaatii ihmistä vihaamaan toista.

Uskonnot ovat ihmisten välineitä toisten ihmisten hallitsemiseen. Ihminen käskee toista ihmistä vihaamaan muita. Ei jokin jumala. Jumalat ovat tekosyitä oman vastuun välttämiseksi.
SonOfJesus
Laki ja Seura toimivat kasvattajina: kaikki mikä ei tapa, kasvattaa.

Pro et contra
Viestit: 1548
Liittynyt: 04.08.2014 19:37

Re: Ruotsissa poliisi tutkii konventtivideoita: vihapuhetta?

Viesti Kirjoittaja Pro et contra » 09.07.2018 04:06

Weathertop kirjoitti:
Pro et contra kirjoitti:Mistäköhän elokuvista kyse, nehän kaikki melkein on tuolla broadcastingissa nähtävillä?
Kummallista ja aivan outoa jos järjestetään tuhansien todistajien kokoontuminen vain elokuvia katsomaan...ja että vielä tilat vuokrataan tätä varten.
En ole kuullut että suomessa olisi tulossa vastaavaa?
Käyhän tuosta nyt selväksi, että kyse on konventista.
Kiitos, niinpä käykin, en kiinnittänyt huomiota otsikointiin?
Ruotsin 2018 aluekonventista; Ole rohkea siis kyse , suomessa ei kohua ole noussut ( tänä vuonna ) eikä kai muuallakaan.
~ Sano minulle sinä, jota minun sieluni rakastaa: kussas laidunta pidät, ja kussas lounaalla lepäät? ...
KV 1:7

Kaarmis
Viestit: 3904
Liittynyt: 29.04.2007 22:13

Re: Ruotsissa poliisi tutkii konventtivideoita: vihapuhetta?

Viesti Kirjoittaja Kaarmis » 09.07.2018 08:01

Ei ne Raamatun paikat ja niiden selitys ole pelkästään hallintoelimen sovellutuksia JT väelle. Kyllä niiden perusta nojautuu vahvasti Jumalan sanassa esitettyihin ikuisiin totuuksiin, jotka eivät muutu koskaan.
Hauskaa tämä, kun viittasit Hallintoelimen antamissa esityksissä IKUISIIN TOTUUKSIIN, jotka EIVÄT MUUTU KOSKAAN. Todellisuudessa alkaa olla hankalaa edes löytää Hallintoelimen tulkinnoista yksityiskohtia jotka eivät olisi koskaan muuttuneet. Jos taas mielipide homoudesta olisi yksi tällainen, on syytäkin arvostella Vartiotorniseuraa vihapuheesta, kun niin hanakasti tarttuvat näihin kahteen raamatunkohtaan ja jättävät monet muut asiat raamatusta vaille huomiota.
"Meinasin sanoa että älä tule haudallenikaan. Mutta - tule silti."

Avatar
Tony
Viestit: 7433
Liittynyt: 28.04.2007 07:38

Re: Ruotsissa poliisi tutkii konventtivideoita: vihapuhetta?

Viesti Kirjoittaja Tony » 09.07.2018 08:11

TAXKAHE kirjoitti:Ajattelinpa piipahtaa kysyäkseni seuraavaa. Kertokaapa lyhyesti ja selvästi, voidaanko vihapuheeksi sanoa, jos luetaan ajatus/katkelma/jae Raamatusta, jossa selvästi tuodaan esiin Raamatun esittämä näkemys homoseksuaalisuudesta?
Tässä suhteessa elämmekin vasta puolittain valmiissa maailmassa. Uskonnollisia näkemyksiä voidaan levittää toistaiseksi melko huoletta, vaikka ne sisältäisivät vihapuhetta ja kansanryhmää vastaan kiihottamista. Omalla tavallaan myös täysin käsittämätöntä, että uskonnollisia elokuvia ja videoita voidaan näyttää ilman ikärajoituksia ja lupia sisälsivät ne sitten kuinka haitallista materiaalia tahansa.

Aika näyttää miten Ruotsissa käy. Siellähän on olemassa jonkinlainen ennakkotapauskin. Pastori Åke Green tuomittiin vuonna 2003 alimmassa oikeusasteessa yhdeksi kuukaudeksi vankilaan homoseksuaalisuuden vastaisen saarnan vuoksi, ja vapautettiin syytteistä molemmissa ylemmissä oikeusasteissa vuonna 2005.
Minua kiinnostaisi tietää, minkälainen nyt Ruotsissa tarkastelun alla oleva ns. "vihapuhe" on? Mistä puheesta tai elokuvasta on kysymys? Kenelläkään ei tietenkään ole esittää mitään todellista!
Tässähän näitä, analyysin kera.
Vai onko kysymys ns "valeuutisista", joista nykyään puhutaan lähes jatkuvasti.
Näytä minulle yksikin entisten Jehovan todistajien laajalti levittämä valeuutinen, niin minä näytän sinulle kymmenen järjestön valeuutista.
"Jos Seura sanoisi minulle, että tämä kirja on musta vihreän sijaan, minä sanoisin: 'Kappas vaan, voisin vaikka vannoa, että se on vihreä, mutta jos Seura sanoo, että se on musta, niin se on musta!'" - Bart Thompson - piirivalvoja

Truth is out there

Re: Ruotsissa poliisi tutkii konventtivideoita: vihapuhetta?

Viesti Kirjoittaja Truth is out there » 09.07.2018 10:23

Vieraas kirjoitti:
TAXKAHE kirjoitti:Ajattelinpa piipahtaa kysyäkseni seuraavaa. Kertokaapa lyhyesti ja selvästi, voidaanko vihapuheeksi sanoa, jos luetaan ajatus/katkelma/jae Raamatusta, jossa selvästi tuodaan esiin Raamatun esittämä näkemys homoseksuaalisuudesta? Siellä nimittäin puhutaan siitä selvästi, joka ei mielestäni jätä sijaa kenenkään omalle tulkinnalle. Kirkot ovat oma lukunsa.
Näin itsekin ajattelin vielä VT-seuran mielenhallinnassa ollessani. On kuitenkin niin, että seura harvemmin "tuo esiin" Raamatun esittämää näkemystä sellaisenaan, vaan rakentaa Raamatun tekstin pohjalle oman pilkuntarkan näkemyksensä ja sen jälkeen pakottaa rivitodistajat omaksumaan sen pilkulleen. Usein melko heikoinkin eväin: vaikkapa syntymäpäivien kieltäminen Raamatun nojalla on kaikkea muuta kuin selvää pässinlihaa, siitä huolimatta VT-seura väittää kiellon perustuvan Raamattuun. Ja näitähän riittää.

Videosta mediana puhuttaessa mennään vielä kauemmas alkulähteiltä kuin vaikkapa Vartiotorniin präntätyssä tekstissä: videoteos sisältää aina vahvasti tekijänsä näkemystä ja kuorrutusta. Erityisesti VT-seuran videot, jotka on tehty voimakkaasti tunteisiin vaikuttaviksi.

Mitä tulee Raamatun selvään näkemykseen homoseksuaalisuudesta, kannattanee huomioda se suo, minkä ns. Heprealaiset kirjoitukset sisältävät liittyen sukupuoliasioihin. Ynnä se, mitä Jeesus asiasta sanoi.
TAXKAHE kirjoitti:On ironista ja yllättävää ainakin minusta, että kukaan ei syytä Jumalaa "vihapuheista", mutta jos Vartiotorni seura käsittelee ohimennen jossakin puheessa tai elokuvassa pienenkin ajatuskatkelman, ettei homoseksuaalisuus ole hyväksyttävää, niin siitä tehdään suuren luokan spektaakkeli.
Israelin heimojumalalla ei viha jäänyt Raamatun mukaan pelkästään puheen tasolle. Olisi ehkä aihetta syyttää, jos hän ilmaantuisi vastaamaan tekemisistään.
TAXKAHE kirjoitti:Minua kiinnostaisi tietää, minkälainen nyt Ruotsissa tarkastelun alla oleva ns. "vihapuhe" on? Mistä puheesta tai elokuvasta on kysymys? Kenelläkään ei tietenkään ole esittää mitään todellista!
Vai onko kysymys ns "valeuutisista", joista nykyään puhutaan lähes jatkuvasti.
Eiköhän tuo pian nettiin ilmaannu, ellei ole jo.
TAXKAHE kirjoitti:Jos konventissa käsitellään esimerkiksi nyt puheena olevaa vihapuhevideota, niin kyllähän kaikki esille tuotava informaatio perustuu lujasti Raamattuun. Ei ne Raamatun paikat ja niiden selitys ole pelkästään hallintoelimen sovellutuksia JT väelle.
Sanoisinpa, että Jehovan todistajille ei esitetä lavalta juuri mitään muuta kuin hallintoelimen sovellutuksia ja ohjeistusta. Tämä siitä huolimatta, että haaratoimiston tiedottaja väittää, että esimerkiksi karttamista koskeva draama ei ollut ohjeistusvideo. Jos näitä esityksiä ei tehdä Jehovan todistajien ohjeistamiseksi, niin miksi niitä sitten tehdään? Viihteeksikö?
TAXKAHE kirjoitti:Ja mitä tuohon uutiseen tulee, eihän missään maassa voida esittää sellaista materiaalia, jota ei hyväksytä siellä Yhdysvaltojen päässä maatilalla. Se on mahdotonta. Siksi valitettavasti en voi ottaa kyseistä uutusointia vakavasti. Eriasia sitten, jos kerrottaisiin, kuten jo mainitsin mistä informaatiosta on kysymys! Kertokaa toki lisää, jos joku tietää.
Ihan oikeassa olet, ei näitä kirjoituskomitean ohi tehdä. Näkemättä veikkaan, että kyseessä on juurikin Warwickin päätoimistossa tuotettu aineisto.
Sen lyhyen ajan mitä olen tuohon todistajuuteen tutustunut...
Olen kyllä aistinut kommenteissa, vertauksissa ja puheissa niin valtakunnan salilla kuin isommissakin tapahtumissa tietyn "sarkasmin" kun omia tekemisiä, opetuksen tulkintoja suhteessa Raamattuun ja ennen kaikkea ASENNETTA toisia uskontokuntia ja sen lisäksi näitä "maailmallisia ihmisiä" kohtaan olen kuunnellut... Tämänkin voisi helposti tulkita vihapuheeksikin (toki laaja käsitehän tuo on niinkin vapaissa maissa kuin Pohjoismaat esim. ovat), toki itselläni hälytyskellot alkavat kyllä soimaan kun lähes joka yhteydessä pitää omia metodejaan puolustaessa tuoda esille "ne sitä" ja "ne tätä" arvostellen toisten ihmisten uskoa ja elämänkatsomusta (monesti jopa naureskellen "on ne tyhmiä kun eivät tajua", näitä on tullut useiltakin eri ihmisten suusta... Mitenköhän todellisuudessa on...). Tämä on mielestäni merkki siitä että ei voi olla "puhtaita jauhoja" pussissa kun tälle linjalle lähdetään, ei eroa mistää muista valtauskonnoista tältä osin mitenkään. Samaan laariin sataa... Jos olisi varma omasta uskonnosta ja sen opetuksista ei tarvitse sortua muita arvostelemaan, mielestäni silloin riittää se miten itse asian näkee ja tuntee. Toisten arvostelu ja itsensä nostaminen muita parempaan asemaan on selvä merkki siitä että kaikki ei ole kunnossa, se vaan on tosi asia mitä ei pääse kukaan pakoon!

Ja tuon lyhyen ajan mitä olen asiaan perehtynyt, on todellakin asioita joita en itse näe kuten he Raamatusta sen näkevät (tuntevat sen toki varmasti paremmin ja oma näkemys on aina OMA NÄKEMYS)... Mutta on kyllä tullut selkeästi vastaan ihan konkreettisia esimerkkejä, vaikka tuo kommentissa mainittu "syntymäpäivien" viettäminen... Tätä ei Raamatussa kielletä missään kohtaa, vt:n puolella on jopa esimerkkejä näistä juhlista. Vartiotorniseura käsittääkseni perustelee tuota "palvonta kuuluu yksin Jumalalle" perusteella että ei saa näitä päiviä viettää, eikös sitten myös valmistujaisten kuin hääpäivienkin vietto ole palvontaa (yksilön ja yksilöiden)... Mielestäni on.
Myöskään Jeesus ei opettanut "karttamista" eikä perheenjäsenten hylkäämistä, tämäkin tulkinta on otettu Paavalin opetuksista (joka sekin on halutessa mahdollista tulkita monella tapaa) jotka (paavalin opetukset) mielestäni ovat Raamatun näkökulmasta Jeesuksen opetuksiin nähden erittäin kyseenalaisia, Jeesus opetti aivan toisenlaista suhtaumista kun puhutaan anteeksiannosta, rakkaudesta ja armosta... Ei Jeesus julmasti ketään hyljännyt vaan otti avosylin vastaan, "synnitön heittäköön ensimmäisen kiven"...
Siihen kun vielä otetaan huomioon että vartitorniseura on tehnyt oma "Raamatun käännöksen" joka on kyllä tulkinnanvarainen alkuperäisteksteihin ja niiden tarkoitukseen nähden... Tiettyjä Raamatunkohtia on käännetty ihan "omaksi eduksi" erillä tavalla ottaen vielä huomioon että heillä ei ole omia asiantuntijoita näihin vanhoihin kirjoituksiin vaan ovat täysin tukeutuneet toisten tekemiin käännöksiin (ilmestys 22:18-19). Tämän voi jokainen helposti tarkastaa tutustumalla alkuperäisiin teksteihin, niin vanhoina kuin ne ovat historiassa säilyneet...
Siihen vielä lisättynä tämä "anteliaisuuden " korostaminen lähes joka tilaisuudessa ja siitä muistuttamien (joka todellisuudessa puettu rahan keruuseen) on mielestäni merkki siitä että asioilla on tapana olla olemassa tietyt tarkoitusperät.
En sano etteikö siellä opetuksessa olisi asioita joita Raamatustakin löytyy, toki on.
Mutta kokonaisuus miten toisiin ihmisiin, toisiin uskontokuntiin, ihmisten elämänkatsomukseen ja näkemyksiin suhtaudutaan on mielestäni merkki siitä että TÄMÄKÄÄN ei ole se oikea uskonto (jos nyt oletetaan että Raamatun Jumala on olemassa ja uskomme Raamattuun Jumalan sanana ja henkeyttämänä) , sen verran moni "tuotettu hedelmä" on kyseenalainen ja jättää asioita avoimeksi vailla vastauksia...
Saati sitten että esimerkkinä, oman lapsen hylkääminen on kaikkien luonnonlakien vastainen ja sotii varmasti lähes jokaisen ihmisen omaa tuntoa vastaan... eikös Jumala ole luonut kaiken, jos näin on ja hän tämän menettelyn on tarkoittanut (ihmisille ja eläimille) niin ei sen pitäsi tuskaa tuottaa (omantunnon tuskat lisättynä vastapuolen kärsimyksillä) vaan pelkästään iloa!

Kaikista näistä näkökulmista tekemäni johtopäätöksen ovat vain sellaisia että oma sydän ja järki sanovat että kaikki ei tässä(kään...) ole kunnossa vaan matka jatkuu kohti sitä, jotakin... Oli se sitten "totuus" tai jokin muu asia, eteenpäin kuitenkin mennään (en toki ole "etsimässä" mitään uskontoa itselleni).

Varmasti asia on vaikea sellaisille jotka ovat kasvaneet tähän uskontoon ja oppiin, heidän maailman katsomuksensa ja näkemys ympäröivästä on hyvinkin rajallinen monissa tapauksissa, riippuen paljolti perheestä ja seurakunnasta minne on sattunut syntymään. Itse olen ollut siinä mielessä onnellisessa asemassa että olen saanut tuota näkemystä kasvattaa "elämällä elämää" (kiitos siitä Jumalalle jos se on olemassa ja on asiaan voinut vaikuttaa), toki kolhuilta ei aina ole vältytty mutta niistä on sitten saanutkin syyttää itseään ja itse myös kantaa vastuun...

Toivon voimia kaikille jotka ovat tulleet siihen pisteeseen että tämä ei ole "se oikea totuus" ja niille jotka asiaa miettivät tai todistajuutta harkitsevat tuona "oikean totuutena" miettimään asiaa todella monesta eri näkökulmasta (unohtamalla ajatukset "me" ja "he" ), vaan tarkastellen asiaa neutraalista näkökulmasta ottaen kaiken mahdollisen huomioon jotta voi sitten tarvittaessa (jos huomaakin tehneensä vääriä johtopäätöksiä) syyttää vain ja ainoastaan itseään, ei ketään muuta. Tällöin tuo asian käsittely jälkeenpäin on varmasti paljon helpompaa (jos se sitä koskaan voi olla...).

Markku Meilo
Viestit: 13432
Liittynyt: 24.04.2007 10:28

Re: Ruotsissa poliisi tutkii konventtivideoita: vihapuhetta?

Viesti Kirjoittaja Markku Meilo » 09.07.2018 10:52

Kaarmis kirjoitti:Jos taas mielipide homoudesta olisi yksi tällainen...
Vt-seuran opetus homoudesta on muuttunut ja sattumalta samaksi, joka on myös Suomen piispojen vuosia vanhassa julkilausumassa. Muinoin homoseksuaalisuudesta oli päästävä eroon tutuilla lääkkeillä, nyt saa olla homoseksuaali, kunhan ei toteuta seksuaalista suuntautumistaan.

Weathertop
Moderaattori
Viestit: 1436
Liittynyt: 17.06.2017 19:35

Re: Ruotsissa poliisi tutkii konventtivideoita: vihapuhetta?

Viesti Kirjoittaja Weathertop » 09.07.2018 12:57

TAXKAHE kirjoitti:Ajattelinpa piipahtaa kysyäkseni seuraavaa. Kertokaapa lyhyesti ja selvästi, voidaanko vihapuheeksi sanoa, jos luetaan ajatus/katkelma/jae Raamatusta, jossa selvästi tuodaan esiin Raamatun esittämä näkemys homoseksuaalisuudesta? Siellä nimittäin puhutaan siitä selvästi, joka ei mielestäni jätä sijaa kenenkään omalle tulkinnalle. Kirkot ovat oma lukunsa. On ironista ja yllättävää ainakin minusta, että kukaan ei syytä Jumalaa "vihapuheista", mutta jos Vartiotorni seura käsittelee ohimennen jossakin puheessa tai elokuvassa pienenkin ajatuskatkelman, ettei homoseksuaalisuus ole hyväksyttävää, niin siitä tehdään suuren luokan spektaakkeli. Eikö näin asia ole rehellisesti? Voisiko joku valaista asiaa miksi näin? Kun luen näitä kirjoituksia täällä, kuva, joka minulle värittyy on selvästi Vartiotorni seura vastainen. Minä taas ajattelen niin, että jos joku syyttää Jehovan todistajia homoseksuaaleja vastaan suunnatuista vihapuheista, eikö silloin Jumala ole syypää, koska häneltähän kuten totesin näkemys tulee.
Olennaista lienee se, missä tarkoituksessa ja yhteydessä Raamatun sitaattia käytetään. Ei se, että jotain sanotaan jossain vanhassa kirjassa, riitä tekemään siitä oikeutettua. Tai ei sen ainakaan pidä riittää. Raamattu nyt on muutenkin arvoiltaan täysin sairas kirja, jolla voidaan puolestella vaikka kuinka oksettavia ja sadistisia asioita.

Raamatunkohdat, joiden katsotaan puhuvan homoista, ovat sitä paitsi hyvin monitulkintaisia. Käännös on jo itsessään tulkinta, ja siitä, miten noiden jakeiden alkutekstit pitäisi ymmärtää, on väännetty vuosikymmeniä. Kannattaa ottaa selvää esimerkiksi siitä, mitä sanottavaa John Boswellilla on ollut aiheesta.

Jumalalta ei tule minkäänlaisia näkemyksiä ennen kuin olet todistanut Jumalan olemassaolon. Sen jälkeen joudut vielä todistamaan, että hänen näkemyksiään löytyy juuri Raamatusta.

Jos Jumala olisi olemassa ja olisi oikeasti henkeyttänyt yksiselitteisen homovastaista tekstiä, häntä pitäisi ilman muuta syyttää vihapuheesta. Mutta mielikuvitusolentoja on aika turhaa syytellä mistään.
Minua kiinnostaisi tietää, minkälainen nyt Ruotsissa tarkastelun alla oleva ns. "vihapuhe" on? Mistä puheesta tai elokuvasta on kysymys? Kenelläkään ei tietenkään ole esittää mitään todellista!
Vai onko kysymys ns "valeuutisista", joista nykyään puhutaan lähes jatkuvasti. Eikö aivan hiljattain tälläinen valeuutinen koskenut jonkun maan jalkapallo tähteä muistaakseni.
Kaikkia tämän konventin videoita en ole nähnyt, mutta kyseessä voisi olla se jo alkuvuodesta julkisuuteen vuotanut video, jolla LGBT-ihmiset kuvattiin ilkeinä ja riidanhaluisina. Niistä vuotaneista videoista oli keskustelua täälläkin.

(EDIT: Tony olikin jo ehtinyt.)
Jos konventissa käsitellään esimerkiksi nyt puheena olevaa vihapuhevideota, niin kyllähän kaikki esille tuotava informaatio perustuu lujasti Raamattuun. Ei ne Raamatun paikat ja niiden selitys ole pelkästään hallintoelimen sovellutuksia JT väelle. Kyllä niiden perusta nojautuu vahvasti Jumalan sanassa esitettyihin ikuisiin totuuksiin, jotka eivät muutu koskaan.
Julistusta ilman perusteluja. Raamatussa ei ole mitään "ikuisia totuuksia" ennen kuin toisin todistetaan.
"The universe is not fine-tuned for life; life is fine-tuned to the universe." - Victor J. Stenger

Truth is out there

Re: Ruotsissa poliisi tutkii konventtivideoita: vihapuhetta?

Viesti Kirjoittaja Truth is out there » 09.07.2018 13:28

Markku Meilo kirjoitti:
Kaarmis kirjoitti:Jos taas mielipide homoudesta olisi yksi tällainen...
Vt-seuran opetus homoudesta on muuttunut ja sattumalta samaksi, joka on myös Suomen piispojen vuosia vanhassa julkilausumassa. Muinoin homoseksuaalisuudesta oli päästävä eroon tutuilla lääkkeillä, nyt saa olla homoseksuaali, kunhan ei toteuta seksuaalista suuntautumistaan.

Tämä oli myös yksi keskustelun aihe jossain vaiheessa, otin esille miksi opetuksen kanta on muuttunut... Nyt tosiaan voi olla homoseksuaali jos vain ei harjoita sitä, aikaisemmin oli tuomittu tuon suuntautumisen perusteella jo. Tämä oli myös sitä "uutta valoa" jonka perusteella ollaan armeliaampia... :think:

Tuohon aikaisempaan kirjoitukseen vielä lisäyksenä kun olen monesti törmännyt mainoslauseeseen "meillä ei ole lapsi kastetta"... Tämä tuotti monia hedelmällisiä keskusteluita (ainakin omasta puolestani).
Sen mitä olen saanut tietooni ja nähnyt (kasteelle menijöitä...) monet ovat todella nuoria (lapsia).
He kuulemma tekevät oman perustellun päätöksen jota heiltä vieläpä monta kertaa toistellaan että varmasti ymmärtävät mitä ovat tekemässä...

Oma näkemykseni on, jos kyseessä on lapsi joka nyt ylipäätänsä osaa puhua vähintäänkin vastaamalla kyllä tai ei (n. 3-9 vuotias) , nuori (n. 9-12 vuotias) , teini (n. 13-16 vuotias) tai nuori aikuinen (n. 17-20 vuotias),
Riippuen toki henkilön kehityksestä, elämänkatsomuksesta ja ympäröivän maailman ymmärtämisestä, nämä vain omia näkemyksiäni (toki aikuinenkin voi olla lapsen tasolla...)...
Monet todistaja perheenkin lapset ilmeisesti menevät kasteelle tuossa "luterilaisuuden" rippikouluiän (n. 14v) tienoilla, 12-16 vuotiaina... Onko näin? Itse en ainakaan tuolloin kun tuonne "ripille" aikoinaan menin ymmärtänyt asiasta tai uskosta/uskonnosta juurikaan mitään, se oli vain tapa muiden joukossa... Toki en olekaan ollut yhtä vahvan ohjauksen piirissä.

Mielestäni henkilö joka on iältään vähintäänkin alle 18 jopa alle 20 vuotias, ei ole kypsä monestikaan tekemään tällaisia päätöksiä asioista joilla voi olla vaikutusta/ tuhoisia seurauksia hänen koko loppuelämäänsä. Osa varmasti poikkeuksena on, en sitä kiellä ja menevät onnellisina tai vähemmän onnellisina loppuun saakka...
Varsinkin jos kyseessä on tapaus jossa on kasvettu täysin tuossa todistaja perheessä, pelkästään elämän pyöriessä tuon uskonnon ja sen opetusten parissa (paras tapa elää tai maailmalla ei ole tarjota parempaa...). Kukaan ei voi varmasti tosissaan väittää etteikö tällaisella ympäristön ja yhteisön tuomalla vaikutuksella olisi erittäin suurta vaikutusta tuon lapsen, nuoren, teinin tai nuoren aikuisen päätökseen, päätökseen joka tulisi olla täysin oma ja harkittu niin että kolikon molemmat puolet ovat nähtävillä ja varmuudella tiedossa ei muiden kertomana. Olen itse sitä mieltä että tuo mainospuhe "ei ole lapsi kastetta" on aivan utopiaa, sen verran olen kuitenkin paljon LYHYEN visiitin aikana törmännyt mielenterveysongelmiin, sulkeutuneisiin ja ahdistuneisiin ihmisiin (nämähän eivät toki ole johtuneet järjestöstä vaan saatanasta joka hankaloittaa monen todistajan elämää yrittäen saada heidät luovuttamaan tuon elämän kilpajuoksun). Tässä tapauksessa voitaisiin jopa puhua pahemmasta kuin "lapsi kaste", jos vauva kastetaan hän ei voi asialle mitään, jos kasteelle saadaan joku alle 18-20 vuotias joka on sinne "puhuttu", "valmennettu" tai muuten vain "pienellä painostuksella" saatu niin syy tämän jälkeen on helppo vierittää tuon henkilön itsensä päälle ja pestä asiasta omat kätensä... Mielestäni tämä on paljon julmempi menettely kuin tuo "vauvojen" kastaminen.

Jos joku menee aikuisena kyseisen uskon piiriin elettyään ensin elämää ja nähden myös sen puolen niin valinta on perusteltu, harkittu ja ihan oma, näin myös vastuun voi itse kantaa seurauksista jatkossa täysin.

Kaikki mikä tämän ylittää on juurikin omasta näkökulmasta ja mielestäni (joka (oma mieleni...) on ollut koko ikänsä tuon "paholaisen" maailman vaikutuksessa) suoraan sieltä, maailmasta josta minunkin väitetään tulevan ja johon tälläkin hetkellä kuulun...

Vihaan vain vääryyttä mitä toisia ihmisiä kohtaan tehdään, vihastun mutta en mielestäni tee "syntiä" :wink:

Vastaa Viestiin