Ovatko konventit Jehovan todistajien järjestön "rahasampoja"?

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
Johanneksen poika
Viestit: 3261
Liittynyt: 29.04.2007 13:49
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Ovatko konventit Jehovan todistajien järjestön "rahasampoja"?

Viesti Kirjoittaja Johanneksen poika » 10.01.2019 00:12

Kuva
Kuva: JT-konventtivideo

Hämeenlinnan yksipäiväisessä kierroskonventissa tammikuussa 2018 yleisölle kerrottiin tuon kierroksen taloustilanteesta. Konventin valvoja väitti noin puolessa välissä konventtia, että siihen mennessä konventista on ollut kuluja 8016 euroa. Miten se on mahdollista? Konventtisali on kokonaan maksettu jo vuosia sitten, ruokatarjoilua ei ole ollut vuosikausiin, sähköstä ja lämmöstä on tietysti jonkinlaisia kuluja, mutta 8016 euroa tuntuu järkyttävän suurelta summalta. Ovatko konventit todellisuudessa "rahasampoja"?

Kuva
Kuva: Critical Thinker / YouTube

Otteita suomeksi (käännös: Maaria):

"Monet kysyvät, miksi kierroskonventin taloudessa on aina vajetta. Itsekin mietin tätä aina. Muistan jo lapsena kysyneeni asiaa äidiltä. Sain vastauksen aikanaan ollessani itse vanhin ja sain tehtävän olla konventin tilienpalvelija. Kun aamulla saavuin konventtiin, oli vastassa konventin valvoja sekä konventtisalin valvoja ja kierroskonventin valvoja. Heillä oli selkeät ohjeet haaratoimistosta ja konventin alueen seurakuntien julistajamäärään perustuva taksa, joka konventin piti saavuttaa. Jos konventtiin kuului vaikkapa 1000 julistajaa ja taksa per julistaja oli 10 dollaria, olimme siis kymppitonnin miinuksella eikä konventti ollut edes alkanut.

Kerran erehdyin kysymään kierrosvalvojalta laskeeko taksa, kun konventtisali on maksettu. Hän katsoi minua kuin olisin hullu, ilmeestä näki ihmetyksen kuinka edes kehtaan kysyä tällaista. Eikä taksa laskenut, vaikka konventtisali saatiin maksettua."

https://johanneksenpoika.fi/uutiset/juttu_s1038.html

Kaarmis
Viestit: 3888
Liittynyt: 29.04.2007 22:13

Re: Ovatko konventit Jehovan todistajien järjestön "rahasampoja"?

Viesti Kirjoittaja Kaarmis » 10.01.2019 06:43

Royalteja ohjelmin valmistuksista Beetelille? Eli ihan teoreettisia "kuluja" joilla Beetelin kuluja katetaan, kyllähän siitä Leinoselle vähän kahvikassaakin sit jää...
"Meinasin sanoa että älä tule haudallenikaan. Mutta - tule silti."

Avatar
Tony
Viestit: 7395
Liittynyt: 28.04.2007 07:38

Re: Ovatko konventit Jehovan todistajien järjestön "rahasampoja"?

Viesti Kirjoittaja Tony » 10.01.2019 07:24

Trogen: Konventin lahjoitustavoite perustuu järjestelyyn, joka on ollut voimassa muutaman vuoden. Järjestelyn ansiosta antamianne lahjoituksia on hallintoelimen ohjauksessa kanavoitu maailmanlaajuisesti valtakunnansalien ja konventtisalien ylläpitoon, remontoimiseen ja rakentamiseen.

Kauankohan tätä ikiliikkujaa voi pyörittää ennen kuin se menettää tehonsa? Jos laskee, että joitain vuosia sitten tuli voimaan järjestely, jossa kaikki seurakunnat lahjoittavat kuukausittain ylimääräisenä kerätyn summan maailmanlaajuiseen salirahastoon, samaan aikaan kun todellisuudessa tarkoitus on myydä ylimääräiset salit pois ja yhdistää seurakuntia, niin tämän päälle vielä sama perustelu konventtien lahjoitusten yhteydessä kuulostaa jo melko härskiltä. Eikä vähiten siksi, että lähtökohtaisesti jokainen seurakunta, kierros, alue ja maa kustantavat itse kiinteistöjen ylläpidon, remontoimisen ja rakentamisen.

Ei jotenkin yllättäisi jos kävisi ilmi, että tästä kuuluisasta salirahastosta päätetään lahjoittaa ylijäämä säännöllisesti järjestön muihin tarkoituksiin. Ihan samalla tavalla kuin konventtien lahjoituksista päätetään lahjoittaa ylijäämä salirahastoon.
"Jos Seura sanoisi minulle, että tämä kirja on musta vihreän sijaan, minä sanoisin: 'Kappas vaan, voisin vaikka vannoa, että se on vihreä, mutta jos Seura sanoo, että se on musta, niin se on musta!'" - Bart Thompson - piirivalvoja

Kaarmis
Viestit: 3888
Liittynyt: 29.04.2007 22:13

Re: Ovatko konventit Jehovan todistajien järjestön "rahasampoja"?

Viesti Kirjoittaja Kaarmis » 10.01.2019 13:02

"---Jos laskee, että joitain vuosia sitten tuli voimaan järjestely, jossa kaikki seurakunnat lahjoittavat kuukausittain ylimääräisenä kerätyn summan maailmanlaajuiseen salirahastoon, samaan aikaan kun todellisuudessa tarkoitus on myydä ylimääräiset salit pois ja yhdistää seurakuntia, niin tämän päälle vielä sama perustelu konventtien lahjoitusten yhteydessä kuulostaa jo melko härskiltä. Eikä vähiten siksi, että lähtökohtaisesti jokainen seurakunta, kierros, alue ja maa kustantavat itse kiinteistöjen ylläpidon, remontoimisen ja rakentamisen.---"

Tutkimattomia on Herran tiet. :shh:
"Meinasin sanoa että älä tule haudallenikaan. Mutta - tule silti."

Syväkurkku
Viestit: 160
Liittynyt: 06.04.2018 16:42

Re: Ovatko konventit Jehovan todistajien järjestön "rahasampoja"?

Viesti Kirjoittaja Syväkurkku » 11.01.2019 16:26

Seura asettaa konventeille tavoitteen jolla ei ole mitään tekemistä kustannusten kanssa. Tavoite on summa joka pitää maksaa haaratoimistolle konventin jälkeen ja sen suuruus riippuu läsnäolevien määrästä. Konventin ohjelman kuluessa kuulutuksia lisätään mikäli tavoitteessa ei olla. Jos ajatellaan että Suomessa kierroskonventin tavoite on noin 20 euroa per osallistuja ja että aluekonventin tavoite on hivenen suurempi, ehkä 30 euroa, vuosituotto lienee noin 20 000 * (2*20 + 1*30) = 1 400 000 euroa. Tuosta summasta jää aivan varmasti mukavasti hyvää konventtisalien ylläpidon ja muiden tilojen vuokrausten jälkeen. Mutta ei vedä vertoja testamenteille.

YksinäinenSusi
Viestit: 3768
Liittynyt: 19.06.2010 08:27

Re: Ovatko konventit Jehovan todistajien järjestön "rahasampoja"?

Viesti Kirjoittaja YksinäinenSusi » 11.01.2019 16:37

Syväkurkku kirjoitti:
11.01.2019 16:26
Mutta ei vedä vertoja testamenteille.
Testamenttien ruinaaminen oli yksi niitä asioita jotka saivat minun uskoni jt-asiaan heikentymään. Testamenttien ruinaamisesta - vaikka se onkin laillista - näkyy ahneus läpi.

Järjestö on valmis viemään jehovantodistajayksilön koko omaisuuden niin että tuon jehovantodistajayksilön lapset jäävät nuolemaan näppejään.

Järjestö aina haluaa korostaa kuinka se on moraalisesti ylivertainen muihin uskontoihin nähden, mutta testamenttien kerjäämisessä se ottaa suoraan mallia muista ahneista uskonnoista.

Aina kun on kyse rahan saannista niin järjestö on yhtä ahne ja moraaliton kuin monet muutkin kultit.
Ihmisellä on oikeus yksilönä - määrätä oma kohtalonsa.

jaapek
Viestit: 1
Liittynyt: 27.01.2019 14:09

Re: Ovatko konventit Jehovan todistajien järjestön "rahasampoja"?

Viesti Kirjoittaja jaapek » 27.01.2019 14:14

Kyllä ja ei

Konventtisalien budjetti laaditaan siten, että alueen todistajat kustantavat salin kustannukset ja vähän päälle => lahjoitustavoite as per capita.

Kuinka ollakkaan konventin talous on tappiolla aina väliaikaan asti ja ilmoituksissa/ilmoitusten jälkeen kerrotaan taloudellinen tilanne. Kun kerran ollaan tappiolla, vedotaan paikalla olijoihin ikäänkuin alitajuisesti, että "kyllähän me haluamme näin hienon asian takia joustaa maksupuolella" ja kuinka ollakkaan konventin kulut saadaan maksuun (ja samalla jo väliajan alussa pidetyssä vanhimpien kokouksessa konventin valvojan esityksestä hyväksytty mahdollinen taloudellinen ylijäämä lahjoitetaan seuralle).

Esim. Kellon salin budjetin kanssa oli jo 10 vuotta sitten ongelmia, olihan se toki pöljä hanke millä tahansa mittapuulla mitattuna.

lainaus yltä:
"Aina kun on kyse rahan saannista niin järjestö on yhtä ahne ja moraaliton kuin monet muutkin kultit."

Väitän, että ahneempi, tässä porukassa ahneus tiivistyy siinä, että monessa muussa porukassa maksetaan palkkaa tai edes kuluja toimintaan osallistumisessa, mutta JT-porukassa maksat siitä, että voit kasvattaa järjestön varallisuutta (esim. salirakentamiset).

Avatar
Verilettu
Moderaattori
Viestit: 1755
Liittynyt: 06.07.2014 17:30
Viesti:

Re: Ovatko konventit Jehovan todistajien järjestön "rahasampoja"?

Viesti Kirjoittaja Verilettu » 01.02.2019 10:08

Ei liity suoraan tähän aiheeseen, mutta kuitenkin järjestön pohjattomaan kirstuun.

Eilen satuin pitkästä aikaa kuuntelemaan entisen seurakuntani kokousta, ilmoitukset kun kiinnostavat, koska on mukava aina kuulla jonkun avanneen silmänsä, eikä enää ole Jehovan todistaja. No, eilen ei eroilmoituksia tullut, mutta sen sijaan luettiin yksi kirje.

Ensi kesän konventit, ja riesaksi muodostuneet venäläiset!

Ensiksi kirjeessä luettiin erään venäläisen todistajan kiitoskirje viime kesän konventin suhteen. "Tunsin olevani paratiisissa." Khyllä, varmaan ihan aito. Jep jep.

Sitten alkoi selittely ja ruinaaminen. Ja ensi kesänä on ihanaa kun venäläisten ja suomalaisten konventit ovat samaan aikaan, joten ette pääse vieraista edes konventin ajaksi, vaan voitte matkustaa yhdessä, vaikka pidemmältäkin. :|

Lomakkeita saa veli Veltolta. :|

Mahtaa osaa todistajia ottaa päähän tämä venäläisten hyysäminen. Ne täytyy majoittaa, syöttää ja varsinkin juottaa. No, maksaako seura tämän touhun? No ei helvetissä. Sen maksaa tietenkin rikkaiden suomalaisten vapaaehtoisten loputon rahavirta. Toki, myös rikasta seuraa on muistettava lahjoituksin tänäkin aikana, sillä konventista on kaikenlaisia kuluja niin maan perkeleesti, vaikka työt hoituvat "vapaaehtoisvoimin".

Vastaa Viestiin