Loppuuko mannerlaattojen liike joskus?

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
Johanneksen poika
Viestit: 3261
Liittynyt: 29.04.2007 13:49
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Loppuuko mannerlaattojen liike joskus?

Viesti Kirjoittaja Johanneksen poika » 23.01.2019 00:47

Kuva
Kuva: JW.ORG

Jehovan todistajien virallisilla internetsivuilla on artikkeli, joka on otsikoitu näin: Mitä Raamattu sanoo luonnononnettomuuksista?

Kirjoituksessa vakuutetaan, että Jumala ei aiheuta luonnononnettomuuksia. Toisaalta kuitenkin sanotaan, että "viimeisten päivien" yhtenä tunnusmerkkinä olisivat mm. maanjäristykset. Miten nämä lauseet sopivat yhteen? Jos Jumalalla ei ole mitään osuutta luonnononnettomuuksien aiheuttamisessa, miten ne todistavat "viimeisistä päivistä"? Mikä tai kuka ne sitten aiheuttaa? Mistä monet luonnononnettomuudet, kuten esimerkiksi maanjäristykset, johtuvat?

https://johanneksenpoika.fi/uutiset/juttu_w655.html

Avatar
Tony
Viestit: 7395
Liittynyt: 28.04.2007 07:38

Re: Loppuuko mannerlaattojen liike joskus?

Viesti Kirjoittaja Tony » 23.01.2019 16:04

jw.org kirjoitti:Ihmiset ovat jossain määrin myötävaikuttaneet tuhojen syntymiseen. Miten? Vahingoittamalla ympäristöä ja rakentamalla sellaisille alueille, jotka ovat alttiita maanjäristyksille...
No miksi ihmiset sitten ovat rakentaneet ja kerääntyneet sellaisille alueille, jotka ovat alttiita maanjäristyksille? Koska mannerlaattojen liitoskohdat ja tuliperäinen maa on ollut aina hedelmällistä ja antanut ihmiselle sitä kautta mahdollisuuden parempiin ja tuottavampiin maa-alueisiin. Etenkin historiassa, kun resursseista on ollut jatkuva pula, ihminen on aivan luonnollisesti kerääntynyt ja asettunut tällaisille alueille. Järjestön järkeilyn pohjalta voitaisiin kysyä, miksi Jehova varta vasten järjesti niin, että ihmiset kerääntyvät sellaisille alueille, joissa luonnononnettomuuksien riski on suurempi kuin muualla? Kuulostaa lähinnä Jehovan näkemykseltä kärpäspaperista.
"Jos Seura sanoisi minulle, että tämä kirja on musta vihreän sijaan, minä sanoisin: 'Kappas vaan, voisin vaikka vannoa, että se on vihreä, mutta jos Seura sanoo, että se on musta, niin se on musta!'" - Bart Thompson - piirivalvoja

YksinäinenSusi
Viestit: 3768
Liittynyt: 19.06.2010 08:27

Re: Loppuuko mannerlaattojen liike joskus?

Viesti Kirjoittaja YksinäinenSusi » 23.01.2019 16:52

Tony kirjoitti:
23.01.2019 16:04
jw.org kirjoitti:Ihmiset ovat jossain määrin myötävaikuttaneet tuhojen syntymiseen. Miten? Vahingoittamalla ympäristöä ja rakentamalla sellaisille alueille, jotka ovat alttiita maanjäristyksille...
Elikkäs tuon mukaan luonnontuhojen syy olisi vain se että ihmiset ovat vahingoittaneet ympäristöä.

Järjestö haluaa aina aivopestä jehovantodistajia uskomaan että kaikki syy on ihmisissä - ei Jehovan luomistöissä.

Todellisuudessa ihmiset eivät ole maajäristysten, eikä tulivuorenpurkausten tai tsunamien syy.

Ihmiset ovat ainoastaan syypäitä ympäristön saastumiseen ja hiilidioksidin lisääntymiseen ilmakehässä.

Kaikki muut kaikkein vakavimmat ja ihmiskuolemia kaikkein eniten aiheuttavat epäkohdat ovatkin sitten itsensä Jehovan luomistöiden syytä - mikäli Jehovaan halutaan uskoa.
Ihmisellä on oikeus yksilönä - määrätä oma kohtalonsa.

Polyester
Viestit: 2878
Liittynyt: 11.05.2007 22:11

Re: Loppuuko mannerlaattojen liike joskus?

Viesti Kirjoittaja Polyester » 23.01.2019 18:07

Maanjäristyksiä Jeesuksen mainitsemana lopun ajan merkkinä, ja sitä etteivät maanjäristykset kuitenkaan ole todellisuudessa lisääntyneet, yritetään joskus selitellä vetoamalla siihen, että maanjäristykset kuitenkin vaikuttavat nykyään useampien elämään ja niistä tiedetään laajemmin kuin ennen. Tällä perusteella tietysti suunnilleen mikä tahansa kävisi lopun ajan merkiksi, mutta eihän päättelyä näin pitkälle tarvitse viedä. Eikä sekään haittaa, että nykyajassa olisi ollut paljonkin uniikkeja piirteitä, jotka olisivat sopineet lopun ajan merkiksi, mutta jäivät Jeesukselta jostain syystä mainitsematta. Väestöräjähdys ja ilmaston lämpeneminen esimerkiksi.

Jos lähdetään siitä, ettei mikään paha voi olla Jehovan aiheuttamaa, ja pidetään tästä kiinni hinnalla millä hyvänsä, niin silloinhan tullaan siihen johtopäätökseen, että sen täytyy olla jonkun muun vika.

Vastaa Viestiin