Avustava palvelija tutki vuosilukuja ja erosi Jehovan todistajista

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
Johanneksen poika
Viestit: 3261
Liittynyt: 29.04.2007 13:49
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Avustava palvelija tutki vuosilukuja ja erosi Jehovan todistajista

Viesti Kirjoittaja Johanneksen poika » 01.02.2019 13:20

Kuva
Kuva: JP

Jehovan todistajien opetukseen kuuluvat kiinteästi vuosiluvut. Esimerkiksi koko oppitulkinta on kiveenhakattu vuosilukuihin 607 eaa. ja 1914. Jos osoittautuisi, että ne asiat, joita on "ladattu" noihin vuosilukuihin, eivät pitäisikään paikkaansa, mitä tapahtuisi? Luhistuisiko usko?

Suomalainen Jehovan todistaja, joka oli edennyt avustavaksi palvelijaksi, päätti tutustua lähemmin Vartiotorniseuran "historianopetukseen". Hän alkoi tutkia huolellisesti, perustuuko Jehovan todistajien opetus Raamattuun ja ennenkaikkea historiaan.

Mitä tutkimuksessa selvisi?

Tässä jutussa luodaan katsaus Jounin elämään. (Nimi on muutettu)

Lue täältä.

Avatar
Verilettu
Moderaattori
Viestit: 1755
Liittynyt: 06.07.2014 17:30
Viesti:

Re: Avustava palvelija tutki vuosilukuja ja erosi Jehovan todistajista

Viesti Kirjoittaja Verilettu » 01.02.2019 16:10

Hieno juttu ja kirjoitus. On raikasta kun ihminen alkaa ajattelemaan omilla aivoilla, ja voi myöntää itsellee ja muille olleensa väärässä. Omilla aivoilla ajattelemisesta alkaa silmien aukeaminen. Sitä ennen ympäristön jatkuva "faktan" toistaminen eri muodoissaan (ihmiset, media jne.) pitää silmälappuja päässä kuin hevosella (hevonen näkee suoraan eteensä kun se kulkee pää suorassa, mutta jos hevonen kääntää päänsä vinoon, lappu rajoittaa näkyvyyttä eteenpäin).

Tsemppiä ja onnittelut Jounille. :clap: Toivottavasti vaimo seuraa perässä.


Herkimmiltä maailmanparantajilta piiloon, ettei tule paha mieli
Sama koskee myös ihan arjessa tavallisia ihmisiä. Moni kulkee arjessa laput silmillä, ja ottaa aivot auto-ohjauksella vastaan vain sen, mikä on totuus ja soveliasta keskitietä. Tarvittiin aika ikäviä tapauksia Oulussa (jäävuoren huippu), että jotkut ihmiset ovat alkanee miettiä poliitikkojen toimia ja yleisen sumutuksen mielekkyyttä. Ehkä kaikki syy ei olekaan meissä suomalaisissa, vaikka niin kovin yritetään pitää kulissia yllä. Kenties toinen osapuoli voisi alkaa pikkuhiljaa parantamaan asennettaan ja päättää aikooko elää täällä kunnioittaen avustajan kulttuuria ja tapoja, hehän ovat saaneet täältä etsineet "turvaa", vai lähteä sinne, missä voi tehdä uskontonsa/kulttuurinsa mukaan.

Mutta tässäkin tiukkaa tekee myöntää edes itselleen olleensa väärässä.

Polyester
Viestit: 2878
Liittynyt: 11.05.2007 22:11

Re: Avustava palvelija tutki vuosilukuja ja erosi Jehovan todistajista

Viesti Kirjoittaja Polyester » 01.02.2019 18:19

Vartiotorni-seura onnistuu tuudittamaan useimmat jehovantodistajat mielentilaan, jossa he eivät edes halua "kaivella vikoja Jehovan järjestöstä". Lisäksi hengellistä ohjelmaa on muutenkin niin paljon, eikä tutkimisesta saa edes kenttätunteja. Tutkimista joutuisi myös tekemään aivan yksin, sillä kriittinen keskustelu järjestön sisällä on hyvin vaarallista. Aina silloin tällöin löytyy kuitenkin joku rohkea, joka uskaltaa kokeilla, pitääkö rakennelma vettä. Eihän se pidä, lopulta oikeastaan mistään kohtaa.

Järjestölle näkyy olevan kuitenkin tärkeää luoda mielikuvaa, että sen oppi olisi sopusoinnussa maallisen "tosi tieteen" kanssa, mistä esimerkkinä tässäkin jutussa esiin tullut Vartiotornissa julkaistu kaksiosainen artikkeli Milloin muinainen Jerusalem tuhottiin?, jonka eteen on selvästi nähty vaivaa, mutta sisältö luonnollisesti täyttä pseudotieteellistä höttöä. Tämän järjestö tavallaan itsekin myöntää tunnustaessaan, ettei yksikään lainattu tutkija ole sillä kannalla, että Jerusalem olisi tuhottu vuonna 607 eaa. Jos yksikin sellainen tutkija maailmasta löytyisi, hänet olisi taatusti kaivettu esiin.

Observer
Viestit: 58
Liittynyt: 15.05.2014 18:45

Re: Avustava palvelija tutki vuosilukuja ja erosi Jehovan todistajista

Viesti Kirjoittaja Observer » 01.02.2019 21:20

Tosi hyvä kirjoitus. Kiinnostavasti "Jouni" kävi tässä vähän samantyyppisen prosessin kuin Carl Olof Jonsson -70-luvulla, sillä sehän oli joku hänen "kiinnostuneensa" joka toi 607-asian esille ja siitä Jonsson sai kimmokkeen tutkia asiaa - tunnetuin seurauksin. Jos Vt-seura olisi ollut tuolloin fiksu, se olisi kuunnellut Jonssonia ja hylännyt 1914-opetuksen vaan eivätpä ne sitä tehneet - nyt se on riesana loputtomasti kun toivottavasti yhä useammat "jounit" uskaltavat tutkia asiaa itsenäisesti. Nykyään se on helppoa netin avulla toisin kuin 40 vuotta sitten.

Avatar
Psalmista606
Viestit: 92
Liittynyt: 18.05.2015 18:32

Re: Avustava palvelija tutki vuosilukuja ja erosi Jehovan todistajista

Viesti Kirjoittaja Psalmista606 » 04.02.2019 02:12

Observer kirjoitti:
01.02.2019 21:20
Jos Vt-seura olisi ollut tuolloin fiksu, se olisi kuunnellut Jonssonia ja hylännyt 1914-opetuksen vaan eivätpä ne sitä tehneet
Varsinaisesti mahdottoman kaukana ei ollut, kun hallintoelin funtsi vuonna 1980, että "tämän sukupolven" alku siirrettäisiin vuoteen 1957, siihen kun Sputnik laukaistiin. Ehdotus ei mennyt elimen keskiviikkoäänestyksessä läpi, mutta Reiska säilytti perusteluun käytetyn dokumentin:
Piilotettu sisältö
Kuva
"On enemmän aineistoa Valtakunnan olemassaolon puolesta kuin siitä, että on olemassa painovoimaa, sähköä ja tuulta."
-Stephen Lett

Vieras

Re: Avustava palvelija tutki vuosilukuja ja erosi Jehovan todistajista

Viesti Kirjoittaja Vieras » 05.02.2019 20:10

Vartiotorni Marraskuu 2018 s.24
Aineiston pintapuolinen lukeminen tai vastausten alleviivaaminen ei vielä ole tutkimista. - - Meidän on kuitenkin hyödyllistä käyttää lukemamme miettimiseen aikaa, ehkäpä puolet tutkimisajasta.

Vartiotorni Marraskuu 2018 s.19
Jotkut eivät hyväksy sitä, että heidän ajatteluunsa vaikutettaisiin. He sanovat, että osaavat ajatella omilla aivoillaan. Luultavasti he tarkoittavat sitä, että he haluavat tehdä itse omat ratkaisunsa ja että heillä on siihen oikeus.

Vastaa Viestiin