Ihan kaikki eivät hurraa eduskunnan päätökselle

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
Johanneksen poika
Viestit: 3217
Liittynyt: 29.04.2007 13:49
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Ihan kaikki eivät hurraa eduskunnan päätökselle

Viesti Kirjoittaja Johanneksen poika » 06.03.2019 14:42

Aseistakieltäytyjäliitto ja Feministinen puolue ovat kritisoineet voimakkaasti eduskunnan päätöstä poistaa Jehovan todistajien vapaus kieltäytyä sekä ase- että siviilipalveluksesta.

Aseistakieltäytyjäliiton kannanoton voit lukea täältä.

Kommentointia aseistakieltäytyjäliiton kannanottoon täällä.

Uutinen Feministisen puolueen kannanotosta täälllä.

Polyester
Viestit: 2851
Liittynyt: 11.05.2007 22:11

Re: Ihan kaikki eivät hurraa eduskunnan päätökselle

Viesti Kirjoittaja Polyester » 06.03.2019 16:26

Eipä tuossa paljon hurraamista olekaan: juuri sellainen minimienergiaratkaisu, jolla Jehovan todistajiin liittyvä eriarvoisuuskysymys saadaan paikattua, ryhtymättä kuitenkaan isompaan remonttiin, joka oikeasti pitäisi ja kannattaisi tehdä.

Avatar
Tony
Viestit: 7356
Liittynyt: 28.04.2007 07:38

Re: Ihan kaikki eivät hurraa eduskunnan päätökselle

Viesti Kirjoittaja Tony » 06.03.2019 18:49

Asevelvollisuuteen liittyvien isompien kysymysten kannalta varsin yhdentekevä ratkaisu, mutta lahkohihhulointia ja sen edistämistä ajatellen oikea. Mitä vähemmän vahingollisille lahkoille annetaan valtion taholta avaimia sitouttaa jäseniään lahkoon, tässä tapauksessa nuoria miehiä, sen parempi niiden kannalta, jotka motivoituvat sitoutumaan (edes osittain) lahkoon vapaudut asevelvollisuudesta -kortin takia. Näissä tapauksissa kun ollaan todennäköisesti ennemmin tai myöhemmin lähtöpäätöksen äärellä, ja ilman kastetta kyse olisi varsin helposta päätöksestä.

Tällaisia ei toki turhaan ajateltu, kun monella tavalla vahingolliselle uskonnolliselle lahkolle annettiin yksi keino lisää saada nuoret sitoutumaan lahkoon.
"Jos Seura sanoisi minulle, että tämä kirja on musta vihreän sijaan, minä sanoisin: 'Kappas vaan, voisin vaikka vannoa, että se on vihreä, mutta jos Seura sanoo, että se on musta, niin se on musta!'" - Bart Thompson - piirivalvoja

Vastaa Viestiin