7 ilmoitusta, mutta 2 puuttuu

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
Johanneksen poika
Viestit: 3334
Liittynyt: 29.04.2007 13:49
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

7 ilmoitusta, mutta 2 puuttuu

Viesti Kirjoittaja Johanneksen poika » 06.03.2019 22:31

Tämän viikon arkikokouksissa on luettu haaratoimiston ilmoituksia ja muistutuksia. Listassa oli peräti seitsemän ilmoitusta. Mutta ei halaistua sanaa niistä kahdesta asiasta, joista rivijulistajien pitäisi saada tietää.

KHO:n päätöksestä ei vieläkään mitään tietoa eikä ohjeistusta. Tietosuojalautakunta edellytti jo vuosia sitten, että Jehovan todistajien haaratoimiston on PUOLEN VUODEN SISÄLLÄ ohjeistettava kaikki saarnaajat tekemään muistiinpanot niin kuin silloinen henkilötietolaki määräsi (laki on nykyisin tietosuojalaki).

Toinen asia, josta olisi syytä tiedottaa jäsenistöä, on siviilipalveluslain muuttuminen. Pelkona on, että haaratoimisto yrittää ohjailla yksilöiden OMAA omaatuntoa ja OMAA valinnanmahdollisuutta.

Ne seitsemän ilmoitusta ja muistutusta löytyvät täältä.

* * *

Leinonen harhautti vuosikaudet mediaa ja viranomaisia siviilipalvelusasiassa. Tässä kaksi esimerkkiä:

https://www.kotimaa24.fi/artikkeli/jeho ... itettavaa/

https://johanneksenpoika.fi/uutiset/juttu_s983.html

Leinonen oli sitä mieltä vuonna 2012, ettei Suomessa tulla lakia muuttamaan ja että Jehovan todistajat eivät joudu suorittamaan siviilipalvelusta:

https://www.hameensanomat.fi/kanta-hame ... -2-128490/

Avatar
Jaakko Ahvenainen
Viestit: 8103
Liittynyt: 28.04.2007 15:41
Paikkakunta: Lieksa

Re: 7 ilmoitusta, mutta 2 puuttuu

Viesti Kirjoittaja Jaakko Ahvenainen » 10.03.2019 13:02

Asevelvollisuuslakia, siviilipalveluslakia eikä Lakia Jehovan todistajien vapauttamisesta asevelvollisuuden suorittamisesta eräissä tapauksissa koskevia muutoksia ei ole vielä Tasavallan Presidentti allekirjoittanut, joten näiltä osin ei ole mitään ilmoitettavaa.

Avatar
Johanneksen poika
Viestit: 3334
Liittynyt: 29.04.2007 13:49
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: 7 ilmoitusta, mutta 2 puuttuu

Viesti Kirjoittaja Johanneksen poika » 10.03.2019 14:47

Jaakko Ahvenainen kirjoitti:
10.03.2019 13:02
Asevelvollisuuslakia, siviilipalveluslakia eikä Lakia Jehovan todistajien vapauttamisesta asevelvollisuuden suorittamisesta eräissä tapauksissa koskevia muutoksia ei ole vielä Tasavallan Presidentti allekirjoittanut, joten näiltä osin ei ole mitään ilmoitettavaa.
Olen eri mieltä. Jehovan todistajien haaratoimiston olisi pitänyt pitää seurakuntien julistajat koko prosessin ajan tilanteen tasalla. Julkisuudessa asiasta on kirjoitettu todella paljon. Millaisen kuvan se antaa järjestöstä, joka vaikenee koko asiasta.

On tietenkin selvää, että presidentti ei ole vielä vahvistanut lakia. Se lienee vain muotoseikka. Mitä syytä hänellä olisi olla vahvistamatta?

Kritisoin sitä, että Jehovan todistajien järjestön alamaiset pidetään tiedottamisen suhteen "pussissa". Esimerkiksi maailmalla vellovasta pedofiiliongelmasta ei ole hiiskuttu sanaakaan. Ajatellaanpa esim. muutaman vuoden takaista Australian pedofiilitutkintaa. Siellä oli yli 1000 pedofiilitapausta Jehovan todistajien keskuudessa, joista yhden yhtäkään ei ollut ilmoitettu viranomaisille. Kaiken lisäksi Jehovan todistajien hallintoelimen jäsen oli tuntikausia kuulustelussa, joka videoitiin suorana lähetyksenä kaikkeen maailmaan. Ja mitä tekee Jehovan todistajien järjestö? Vaikenee koko asiasta. Ei hiiskahdustakaan Jehovan todistajen virallisilla uutissivuilla. Eikä minkäänlaisia ilmoituksia seurakuntiin.

Festus
Viestit: 378
Liittynyt: 13.02.2013 23:22

Re: 7 ilmoitusta, mutta 2 puuttuu

Viesti Kirjoittaja Festus » 10.03.2019 16:03

Johanneksen poika kirjoitti:
10.03.2019 14:47
Vaikenee koko asiasta. Ei hiiskahdustakaan Jehovan todistajen virallisilla uutissivuilla. Eikä minkäänlaisia ilmoituksia seurakuntiin.
Näin tekee. Normaali, avoin - kenties vastuullinen järjestö toimii näin. Jehovan todistajat eivät tietenkään toimi näin sillä kyseessä on kultti. Kyseinen toimintatapa vain vahvistaa sen. Vartiotorni-seuralta ei edes kannata odottaa normaalien järjestöjen tapaista menettely. Se tekee niin vasta pakoitettuna - ja silloinkin epärehellisesti, vastuutaan paeten.

Tämän vuoksi jokaisen entinen Jehovan Todistajan - jotka seura käteveästi demonisoi "luopioiksi" - julkisuuteen tuomat epäkohdat ovat tärkeitä siinä mielessä, että ne auttavat laajempaa yleisöä ja toivottavasti myös Jehovan Todistajia ymmärtämään minkälaisesta järjestöstä kaiken pintakiillon jälkeen lopulta on kyse. Tämän vuoksi ylläpitämäsi uutissivu ja muu toimintasi on äärimmäisen arvokasta. Kiitos siitä.

Eräs "luopio" vertasi järjestöä "hirviöön jota vastaan täytyy taistella". Kertomalla Vartiotorni seuran todellisesta luonteesta teemme "juuri niin" (ironisesti seura on käyttänyt tätä "juuri niin" sanontaa kirjallisuudeessaan). Mikäli entiset Jehovan Todistajat vaikenevat, he itse asiassa tekevät niinkuin seura haluaa. Jos asioista ollan hiljaa mitään kohua ei synny eikä kukaan koskaan saa tietää mitään.
"Mehän ei mitään tietoja olla sillä tavalla kerätty"

Polyester
Viestit: 2922
Liittynyt: 11.05.2007 22:11

Re: 7 ilmoitusta, mutta 2 puuttuu

Viesti Kirjoittaja Polyester » 10.03.2019 18:36

Festus kirjoitti:
10.03.2019 16:03
Tämän vuoksi jokaisen entinen Jehovan Todistajan - jotka seura käteveästi demonisoi "luopioiksi" - julkisuuteen tuomat epäkohdat ovat tärkeitä siinä mielessä, että ne auttavat laajempaa yleisöä ja toivottavasti myös Jehovan Todistajia ymmärtämään minkälaisesta järjestöstä kaiken pintakiillon jälkeen lopulta on kyse.
Ulkopuolisilla ja Jehovan todistajien vaikutuspiirissä tavalla tai toisella olleilla, jopa entisillä jäsenillä, voi olla sellainen käsitys, että kyseessä olisi kenties vähän erikoinen, mutta omalla tavallaan vilpitön ja suoraselkäinen porukka. Käsitys on, ainakin mitä Jehovan todistajien järjestöön tulee, täysin perustavanlaatuisesti väärä. Itselleni erityisesti haaratoimiston herrojen toistuva epärehellisyys mediassa on ollut suorastaan silmät avaava kokemus, joka on innoittanut tutkimaan asioita perusteellisemmin. Melkoinen valkoiseksi kalkittu hauta siinä onkin tullut avattua. Kulteista ainoastaan skientologia näyttäisi olevan vielä Vartiotorniakin pahempi.

Avatar
Jaakko Ahvenainen
Viestit: 8103
Liittynyt: 28.04.2007 15:41
Paikkakunta: Lieksa

Re: 7 ilmoitusta, mutta 2 puuttuu

Viesti Kirjoittaja Jaakko Ahvenainen » 10.03.2019 21:38

Polyester kirjoitti:
10.03.2019 18:36
Ulkopuolisilla ja Jehovan todistajien vaikutuspiirissä tavalla tai toisella olleilla, jopa entisillä jäsenillä, voi olla sellainen käsitys, että kyseessä olisi kenties vähän erikoinen, mutta omalla tavallaan vilpitön ja suoraselkäinen porukka.
Tämänkaltaista ajattelua olen havainnut etenkin vanhempien ihmisten parissa joilla ei ole parempaa tuntemusta jehovantodistajuudesta.

Jopolle: Lienet oikeassa. Tietty painostuksen uhkan ajatus ei liene aivan tuulesta temmattu.

Nukahtanut
Viestit: 1415
Liittynyt: 12.12.2015 16:03

Re: 7 ilmoitusta, mutta 2 puuttuu

Viesti Kirjoittaja Nukahtanut » 12.03.2019 17:05

Kauan kestää kyllä ilmoitus asioiden suhteen, joiden pitäisi olla tärkeitä. Varsinkin tuo siviilipalvelus-asia koskee joka vuosi kymmeniä nuoria miehiä, joten luulisi tulevan ohjeistusta pian.
"You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig."- The Good, The Bad and The Ugly

Vastaa Viestiin