Anomus vapaaehtoistyöntekijäksi ja taitoselvityslomake

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
Johanneksen poika
Viestit: 3259
Liittynyt: 29.04.2007 13:49
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Anomus vapaaehtoistyöntekijäksi ja taitoselvityslomake

Viesti Kirjoittaja Johanneksen poika » 07.03.2019 17:11

Kuva
Kuva: Pixabay

Jehovan todistajien järjestön työ perustuu vapaaehtoistyöntekijöiden käyttöön. Sellainen Jehovan todistaja, joka on hyvämaineinen ja terve, voi hakea vapaaehtoistyöntekijäksi. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa?

Anomuslomakkeessa lukee, että vain sellaisten tulisi anoa, joilla on hyvä hengellinen, fyysinen ja psyykkinen terveys. Anojia voidaan pyytää työskentelemään tilapäisesti Betelissä, "teokraattisten tilojen" (esimerkiksi haaratoimistojen, valtakunnansalien, konventtisalien jne.) rakentamisessa tai jossakin muussa palveluksessa.

Vapaaehtoistyöntekijäksi anojan täytyy täyttää erittäin pikkutarkka ja pitkä hakemuslomake. Jokaiseen kohtaan täytyy vastata, vaikka osa kysymyksistä on täysin sopimattomia työnhaun kannalta.

https://johanneksenpoika.fi/uutiset/juttu_s1061.html

YksinäinenSusi
Viestit: 3765
Liittynyt: 19.06.2010 08:27

Re: Anomus vapaaehtoistyöntekijäksi ja taitoselvityslomake

Viesti Kirjoittaja YksinäinenSusi » 07.03.2019 17:59

On mielenkiintoista, että järjestön koulutuskielteisyys on saatu mahdutettua tähänkin ohjeeseen. Taitoselvityksen ohjesivun kohdassa 2 sanotaan näin:

Huomatkaa, että me emme rohkaise ketään tavoittelemaan korkeakoulutusta tai yliopistotutkintoja saadakseen tiettyjä taitoja.

Hienoa. Ei saa hankkia korkeakoulutusta, mutta jos joku on hankkinut, sellainen henkilö oteaan avosylin vastaan vaativaan työhön. Eikö tässä ole pieni ristiriita? Kahdet punnukset?
Kaikissa muissa asioissa väärintekeminen(vastoin seuran ohjeita siis) johtaa jonkinlaiseen rangaistukseen, mutta tässä korkeakoulutus-asiassa ei tule rangaistusta vaan palkinto.

Toisaalta tietysti voidaan olla kahta mieltä siitä onko vapaaehtoistyö korkeakoulutettuna palkinto. Uskoisin että korkeakoulutettu jt valitsee mieluummin palkkatyön - ainakin jos välittää tulevasta eläkkeestään.
Viimeksi muokannut YksinäinenSusi, 07.03.2019 18:13. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Ihmisellä on oikeus yksilönä - määrätä oma kohtalonsa.

Syväkurkku
Viestit: 157
Liittynyt: 06.04.2018 16:42

Re: Anomus vapaaehtoistyöntekijäksi ja taitoselvityslomake

Viesti Kirjoittaja Syväkurkku » 08.03.2019 06:47

"Arkaluonteiset henkilötiedot tarkoittavat muun muassa ... terveydentilaa koskevia tietoja. Arkaluonteisten henkilötietojen käsittely on kielletty." Lisää asiasta vaikkapa täällä.

Jehovan todistajien jäseniltään vaatima GDPR lomake ei yksilöi kerättäviä tietoja joten edellytystä laista poikkeavalle menettelylle ei ole olemassa.

uskollinenidiootti
Viestit: 175
Liittynyt: 08.10.2017 15:13

Re: Anomus vapaaehtoistyöntekijäksi ja taitoselvityslomake

Viesti Kirjoittaja uskollinenidiootti » 09.03.2019 16:08

Käsittääkseni kun Vanhimmat(eräät) aikanaan kehuivat että he tietävät missä seurakunnassa mennään yksilötasolla tuli pettymys lopuksi kun porukka alkoi ajatella erilailla. Heille puhuttiin mitä halusivat kuulla paimennuskäynneillä jne. kanssakäymisessä. Tämä ilmeisesti johti myös siihen että kontrollointi täsmentyy kirjallisesti jotta ei arki srk eikä salityömaat ole kuulon varassa missä on mitäkin seurakuntalaista.

Se siitä "pikasali - omaseurakunta" hengestä jolloin vielä hymyiltiin kun omilla rahoilla rempattiin "omia salia".

Kysyin aikanaan miten kaikki voidaan suunnitella itse kun ei ole koulutusta? Yksi työmaa-valvoja vastasi ja nauro että "kävin ennen kirjallista kieltoa" ja että jonkunhan nämä on tehtävä.

Erään nimeämainitsettoman kuuluisan piirivalvojan suvussa 2 suvun veli avustavaa oli saman ikäisiä. toinen "musta lammas" oli kun meni yliopistoon ja toinen oli jo vanhin jokameni Beeteliin ja alkoi opetella Arabiaa. Näistä uutisista johtuen tämä Beetel nuori hemmo "hälytettiin" sukuseurakuntaan kertomaan kuinka upeaa on Beetel-ura jotta veljen "häpeä" unohtuu..

Vastaa Viestiin