Lloyd Evans kävi Hollannissa - tuloksena kattava dokumentti

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
Johanneksen poika
Viestit: 3217
Liittynyt: 29.04.2007 13:49
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Lloyd Evans kävi Hollannissa - tuloksena kattava dokumentti

Viesti Kirjoittaja Johanneksen poika » 13.03.2019 14:14

Kuva
Kuvat: YouTube / Cedars

Jehovan todistajien järjestöä on vuosien ajan syytetty lastensuojelun epäonnistumisesta. Useissa maissa on paljastunut järjestön sisältä lasten seksuaalista hyväksikäyttöä. Tavallista vakavamman asiasta tekee se, että Jehovan todistajien järjestö on järjestelmällisesti peitellyt asiaa ja suojellut rikollisia.

Lloyd Evans ("John Cedars") matkusti Hollantiin tekemään dokumenttielokuvaa. Hän haastatteli mm. useita hyväksikäytön uhreja, journalisteja ja juristeja. Lopputuloksena oli lähes kahden tunnin mittainen huolella tehty dokumentti, joka avaa monien silmät näkemään, millainen järjestö Jehovan todistajat oikein on.

Kuva

Kuva

Evans päätti mennä Jehovan todistajien haaratoimistoon ja kysellä sieltä lasten seksuaaliseen hyväksikäyttöön liittyviä kysymyksiä.

Kuva

Cedarsin tekemän videon (kesto 1 tunti 51 minuuttia) voi katsoa täältä.

Koosteen videosta voi lukea täältä.

Avatar
Tony
Viestit: 7356
Liittynyt: 28.04.2007 07:38

Re: Lloyd Evans kävi Hollannissa - tuloksena kattava dokumentti

Viesti Kirjoittaja Tony » 15.03.2019 08:36

Dokumentissa esiintyneen entisen vanhimman kertomus kiteyttää melko hyvin, miten syvällä ongelman juuret ovat.

Kymmentä lasta hyväksikäyttänyt pedofiili sai jatkaa seurakunnassa haaratoimiston nimenomaisesta vaatimuksesta. Varmistaakseen, ettei pedofiilia eroteta, haaratoimisto oli määrännyt oikeuskomitean jäsenet tekemään haluamansa päätöksen tapauksen yksityiskohdista riippumatta. Kun dokumentissa esiintynyt entinen vanhin sitten myöhemmin ilmoitti haaratoimistolle, että aikoo ilmoittaa pedofiilista viranomaisille, koska tällä on itsellä kaksi lasta eikä halua että pedofiili saa jatkaa toimiaan, haaratoimisto totesi, että jos teet sen, kaikki etusi perutaan sillä samalla hetkellä. Tästä jonkin aikaa myöhemmin vanhin jätti tehtävänsä ja erosi seurakunnasta sekä ilmoitti pedofiilista viranomaiselle.

Yksinkertainen johtopäätös näin järkyttävästä toimintamallista on, että järjestö edustaa puhdasta pahuutta.
"Jos Seura sanoisi minulle, että tämä kirja on musta vihreän sijaan, minä sanoisin: 'Kappas vaan, voisin vaikka vannoa, että se on vihreä, mutta jos Seura sanoo, että se on musta, niin se on musta!'" - Bart Thompson - piirivalvoja

Vastaa Viestiin