Mielenmuokkausta musiikin avulla

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Syväkurkku
Viestit: 153
Liittynyt: 06.04.2018 16:42

Mielenmuokkausta musiikin avulla

Viesti Kirjoittaja Syväkurkku » 09.04.2019 16:55

Musiikin voima on todellista ja voimakasta. Se aktivoi aivoja, niiden verenkierto ja aineenvaihdunta vilkastuvat ja koko olemus vireytyy. Musiikki on monen tutkijan mielestä ihmiselle jopa elintärkeää. Musiikin avulla voi virittää tunnetilan. Kun siihen vielä yhdistää sanoman, sanat, tulos on todella voimakas.

Jokaisessa kokouksessaan, kahdesti viikossa, Jehovan todistajat nousevat kolmasti seisomaan ja laulavat yhdessä "Valtakunnan lauluja". Näin vaikutus on vielä suurempi, ihmiset saadaan itse toistamaan ääneen ajatuksia.

Millaisia ajatuksia Jehovan todistajat laitetaan ääneen hokemaan? Otetaan muutamia esimerkkejä.

Laulu 123. "Orja antaa ohjeet, kuinka toimitaan; viipymättä teemme niin kuin neuvotaan. Pyhän hengen johtoon täysin luottaen tunnustamme vallan teokraattisen." Tässä 'orja' viittaa Jehovan todistajien hallintoelimeen. Tälläinen aivopesu alkaa jo lapsesta, sillä näidenkin oletetaan toistavan näitä sanoja muiden mukana. Vuosien varrella ajatus juurtuu aivan varmasti, ja syvälle. Laulu 90 kertoo lisää hallintoelimestä: "On orjalla tehtävä vastuullinen, ja Jeesus sen toimintaa ohjaa. Se valmistaa ruokamme hengellisen ja antaa sen oikeaan aikaan. On haihtunut pois nyt jo yön hämäryys, ja päivä on irkkaimmillaan. Me kiitämme nöyrästi siis Jehovaa, salaisuuksien paljastajaa!"

Laulu 124. "Tahdon olla uskollinen ohjaukselle veljien. Kun me saamme uudet ohjeet, niitä oitis tottelen." 'Veljillä' viitataan tässä seurakunnan vanhimmistoon. Tottele, tottete, tottele... Laulu 103 vahvistaa asennemuokkausta: "Niin hyvä meidän kulkea on rinnalla vanhinten. Rakkaus lämmin, horjumaton ansaitsee kiitoksen." Ja tottelemaan käskee myös laulu 89: "Kuulethan, tottelethan ohjeita Korkeimman.
Silloin oot varmasti onnellinen. Kuulethan, tottelethan." Ja Korkeimman ohjeethan välittää hallintoelin. Totella pitää myös nöyränä, laulu 31: "Kun kuljen kanssa Jumalan, mun nöyrä oltava on."

Laulu 128. "Jos epäilys luo varjojaan, niin muista silloinkin: se minkä opit aikanaan, on totta edelleenkin". Vaikka epäilisitkin jotakin tai jopa tietäisit sen olevan huuhaata, unohda ja usko. Laulu 36 vahvistaa: "Kun totuuksilla Raamatun vain ruokkii sydäntään, niin vääränlaiset järkeilyt ei pääse pesimään." Laulu 104 jatkaa: "Me kompastumme monen monta kertaa, kun sydän meitä harhaan johdattaa. Myös uskon puute helposti saa ansaan, ja epäilys voi mieltä kaihertaa. Jehova, uskoamme lujitathan ja sitä meille lisää annathan."

Laulu 84. "Opetella voi taitoja, rakennustyöhön tarttua tai uuden kielen oppia. Näin laajemmin voi palvella!" 'Korkeampi' opetus kannattaa unohtaa ja hommata yksinkertainen duuni että aikaa jää enemmän käännytystyölle ja päähän ei synny kriittisiä ajatuksia.

Laulu 34. "En viihtyä vois kanssa syntisten, ja käytös maailman on vastenmielinen. Siis annathan mun jatkaa elämää, mua ethän pyyhi pois, kun pahat häviää." Ainoastaan Jehovan todistajien kanssa tulee olla tekemisessä, muut ovat pahoja ja ne kuitenkin tapetaan Harmagedonin taistelussa.

Laulu 122. "Aika on pahempi kuin milloinkaan, maailma natisee liitoksissaan. Luottamus Luojaan on välttämätön. Oon vakaa, järkkymätön!". Todellisuudessa tällä hetkellä eletään ihmiskunnan parasta aikaa, mittaa sitä sitten melkein miten tahansa. Mutta kun tätäkin mantraa hoetaan tarpeeksi kauan, siihen alkaa uskoa. Laulu 42 vahvistaa: "On tämä aika kuin pahaa unta. Onneksi kohta saapuu valtakunta!"

Laulu 134. "Lapsenne on Jehovan lahja, todella kallisarvoinen. Pidättehän hänestä huolta Jehovan luokse ohjaten. Lapsenne on Jehovan lahja, todella kallisarvoinen. Pidättehän hänestä huolta Jehovan luokse ohjaten." Lapset tulee aivopestä todistajiksi jo pienestä pitäen.

Laulu 56. "Kun palvelukseen koko sydämen antaa, niin vuodet ei vierähdä hukkaan. Voit huomata sen, mitä kaikkea saatkaan, kun totuuden omakses teet." Tärkein asia elämässä on haalia uusia jäseniä kulttiin. Laulu 35: "Jos voimme jonkun elämän pelastaa, onko tärkeämpää? Sen tähden emme voimia säästele, jatkamme etsintää."

Näiden yhdessä laulettavien laulujen lisäksi Vartiotorniseura on alkanut käyttää videoillaan voimaakkaasti tunteita herättävää musiikkia viestinsä saatteeksi. Jopa siinä määrin että ulkopuolisen silmin se vaikuttaa suorastaan naurettavan melodramaattiselta.

gola
Viestit: 5
Liittynyt: 12.01.2018 23:47

Re: Mielenmuokkausta musiikin avulla

Viesti Kirjoittaja gola » 09.04.2019 17:07

Eihän soitilassoittokuntiakaan turhaan ylläpidetä.

Harmus
Viestit: 56
Liittynyt: 10.05.2013 10:58

Re: Mielenmuokkausta musiikin avulla

Viesti Kirjoittaja Harmus » 09.04.2019 18:21

Laulu 126 on hauska: "Aika nyt on olla valpas, aistejamme herkistää, jottei orjan viisaat ohjeet meiltä huomaamatta jää. Näemme, että lähde neuvojen onkin Jeesus eikä ihminen."

Uskovan henkilön sisäisen vastaanottokulman muutosta on harvoin kuvattu näin suorasanaisen rehellisesti. Siitä siksi pisteet.

Tässä ollaan jt-fenomenologian ytimessä. Ei mitään turhaa kursailua henkeytyksen muodon kanssa, vaan reilusti myönnetään, että ohjeet on suoraan ylhäältä.

Weathertop
Moderaattori
Viestit: 1411
Liittynyt: 17.06.2017 19:35

Re: Mielenmuokkausta musiikin avulla

Viesti Kirjoittaja Weathertop » 09.04.2019 23:01

Hyvä video aiheesta:

Vain paha meitä kiittää. Oi, veljet pimeän.

Festus
Viestit: 376
Liittynyt: 13.02.2013 23:22

Re: Mielenmuokkausta musiikin avulla

Viesti Kirjoittaja Festus » 16.04.2019 22:40

En osaa sanoa kuinka vakavasti Dubtown News tulee ottaa mutta ihan kiinostava video mieleen vaikuttamisesta ja piilokuvista. Videon lopussa myös analysointia Leevi lasten videosta. Suunnilleen kohdasta 5:20 eteenpäin.

linkki:

https://www.youtube.com/watch?v=6X_YX_jeLnE
"Mehän ei mitään tietoja olla sillä tavalla kerätty"

J Hepatiitti
Viestit: 486
Liittynyt: 12.01.2018 02:03

Re: Mielenmuokkausta musiikin avulla

Viesti Kirjoittaja J Hepatiitti » 22.04.2019 16:09

Varsinkin uusimman laulukirjan kieli on kyllä kuin vasta lukemaan oppineille tarkoitettua. Vain aakkoslaulu puuttuu. A niin kuin aivopesu. H niin kuin hallintoelin.

Voiko olla olemassa jumalaa, joka henkeyttää niin paskaa lyriikkaa?
"I used to be a good person. I think there's something seriously wrong with me." -Veikko Leinonen

Sugsig

Re: Mielenmuokkausta musiikin avulla

Viesti Kirjoittaja Sugsig » 22.04.2019 22:56

Hyvää huumoria taas veljiksellä!
En tiedä seuran uusia biisejä mut välillä vanhat soi päässä, ja muuntuu uusiin lyriikoihin...
"Suunnaton pöljien joukko..." Yms.

Huumorilla lahkosta vek. Muuten teloo itsensä.

Mihin on kyllä pyrittykin mielenhallinnassa, kovalla sisäpiirin terminologialla. Voimakkaimpia ilmaisuja lienee juurikin termi "luopio". Sillä hakataan päähän lapsesta asti epäonnistuminen oman petturuuden myötä. Olet luopio omasta tahdostasi jne.

Heh.

Vastaa Viestiin