Vanhinten rikkeet

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

uskollinenidiootti
Viestit: 175
Liittynyt: 08.10.2017 15:13

Vanhinten rikkeet

Viesti Kirjoittaja uskollinenidiootti » 12.05.2019 21:50

Olisin tiedustellut onko tullut esiin voiko rivijulistaja tavalla tai toisella huomauttaa Vanhimman epäasiallisesta käyttäytymisestä?

On sitten kyse alkoholista, epäasiallisesta huomautuksesta- ja tai painostuksesta että valehtelusta?
Olisi hyvä kuulla onko tällaista tapahtunut tai onko siihen edes vaikutusmahdollisuutta?

Itsellä oli vaikutusmahdollisuus Vanhimman valehteluun jolloin asia eteni Beeteliin asti.
Tästä vaettiin koska Veli oli vaikutusvaltainen ja koska lauseet eivät olleet äänitetty millä todistaa asia todeksi vaikka osa Vanhimmistosta totesi että asia on valhetta.

Syväkurkku
Viestit: 153
Liittynyt: 06.04.2018 16:42

Re: Vanhinten rikkeet

Viesti Kirjoittaja Syväkurkku » 13.05.2019 11:45

Vanhimman arvostelu johtaa usein arvostelijan erottamiseen, perusteena jakaumien aiheuttaminen seurakunnassa. Oikeastaan riippumatta oletko oikeassa vai et. Vanhinten mokaukset painetaan ohjeiden mukaisesti muutenkin helposti villaisella ja niistä vaietaan. Jehovan todistajien uskonnossa on tärkeämpää miltä asiat näyttävät, kuin miten ne todellisuudessa ovat. Vanhimman epäasiallisen käytöksen tuominen esiin "tuottaisi häpeää Jehovalle". Imago kärsisi totuudesta ja seurakuntalaisten keskuuteen saattaisi viritä epäilys ovatko vanhimmat tosiaan pyhän hengen nimittämiä.

Jos vanhin on mokannut oikein pahasti, esimerkiksi käyttänyt hyväkseen alaikäisiä, tarvitaan kaksi todistajaa. Ja aina ei sekään riitä jos kyseessä on vaikutusvaltainen veli.

Omassa seurakunnassani, jopa kuluneen parin vuoden aikana, olen todennut vanhimman valehdelleen, varastaneen työnantajaltaan ja väärinkäyttäneen yhteiskunnan tukia. Päälle sitten vielä öykkärimäinen käytös, erityisesti sisaria kohtaan. En ole asiasta nostanut seurakunnassa sen kummempaa melua koska se ei olisi johtanut mihinkään, paitsi ehkä itseni erottamiseen. Sen sijaan olen kiinnittänyt lähipiirissä asiaan huomiota ja ilokseni huomannut säröjä suhtautumisessa tähän uskonnoksi verhottuun kulttiin.

Tärkein tavoite elämässäni tällä hetkellä on saada lähipiiri heräämään, huomaamaan Jehovan todistajien uskonnon valheellisuus ja saada heidät irti siitä. Sitä kautta voin itsekin sanoa hyvästit tälle kultille. Vanhinten epäasiallisen käytöksen osoittaminen ja tapa millä organisaatio suhtautuu siihen on yksi oiva ase.

kokemusta on

Re: Vanhinten rikkeet

Viesti Kirjoittaja kokemusta on » 13.05.2019 12:42

Kyllä ruhtinasta suojellaan vaikka tämä olis millaine ku.ipää hyvänsä mutta jos olet toimeton rivijulistaja niin seurakunnan vanhimmat kyllä masinoi agressiivisen maalittamisen ja kyttäs operaation tuota toimetonta kohtaan. Vikoja oikein hakemalla haetaan ja niihin puututaan pontevasti. :x

uskollinenidiootti
Viestit: 175
Liittynyt: 08.10.2017 15:13

Re: Vanhinten rikkeet

Viesti Kirjoittaja uskollinenidiootti » 13.05.2019 16:25

Kiitos vastauksista.
Näyttää siltä että ongelma on todellinen, ja valta näköjään turmelee.
Olen huomannut sen historiasta että kun on mahdollisesti huono itsetunto, vallankäyttö tuo varmuutta.
Jos on rahaa ja valtaa, se tuo diktaattorin aseman.

Vastaa Viestiin