Sivu 1/3

Voiko olla todistaja, jos tietää liikaa?

Lähetetty: 13.06.2019 08:38
Kirjoittaja Herännyt
Olen jo pitkään seuraillut tätä palstaa, mutta vasta nyt uskaltauduin kirjoittamaan, koska näistä on niin paljon varoiteltu. Olen siis Jehovan todistaja, kasvanutkin todistajaperheessä ja uskonut aina, että tämä todellakin on se ainoa ja oikea Totuus. Viimeisten kuukausien aikana on kuitenkin tapahtunut herääminen ja koska erinäisten syiden takia on ollut aikaa tutkia asioita perusteellisesti, niin olen tullut siihen tulokseen, että aika moni Vt-seuran opetuksista ei kestä kriittistä tarkastelua. Osa näistä vääristä opetuksista on sinänsä harmittomia, mutta silloin kun nämä opetukset ovat vastoin Raamattua ja vaarantavat jopa ihmiselämän, niin asiaa ei enää voi ohittaa olankohautuksella.

Kyllä minäkin ennen uskoin vilpittömästi, että entisiä jäseniä pitää karttaa, eikä heitä saa edes tervehtiä, mutta tarkempi tutkiminen osoitti, ettei Raamattu missään kohtaa vaadi näin toimimaan,vaan kyseessä on rakkaudeton menettelytapa ja vastoin kaikkea sitä, mitä Jeesus opetti. Sama koskee verensiirtokieltoa. Ei sillekään löydy Raamatullisia perusteita, mutta mahdotonta siitä on enää luopua, kun niin moni on jo kuollut. Sitten on vielä nämä pedofiliaoikeudenkäynnit ja miljoonakorvaukset, joista tietenkään ei mitään puhuta seurakunnissa.

Tuntuu jotenkin hölmöltä, että Seura varoittaa yksilöitä toimimasta niin, etteivät he tuota häpeää Jehovan nimelle, mutta miten on heidän itsensä laita. En oikein usko, että se tuottaa Jehovalle kunniaa, että jatkuvasti uutisista saa lukea jotain negatiivista Jehovan todistajista ja kaikki sen vuoksi, että Seura tulkitsee Raamattua mielivaltaisesti. Jokatapauksessa rivijäsen joutuu aina kärsimään, kuten esim. Venäjän tilanne osoittaa, kun taas oikeat syylliset eivät ota mitään vastuuta siitä, millaisia kärsimyksiä heidän opetuksensa ja käskynsä ovat aiheuttaneet.

Oma tilanteeni on siis se, että en ole menettänyt uskoani Raamattuun, vaan pikemminkin se on vain vahvistunut kun on tullut tutkittua sitä muutenkin kun Vt-seuran materiaalin välityksellä. Moni asia on avautunut ihan uudella tavalla ja olo helpottunut ainakin suhteen, ettei enää tarvitse tarvitse tehdä tekoja pelastuakseen, vaan sen voi ottaa vastaan uskon välityksellä. Sen sijaan olen menettänyt uskoni siihen, että vain Jehovan todistajat voivat pelastua, vaan uskon satojen miljoonien ja miksei jopa miljardienkin pelastuvan ja että ennen loppua jokainen tulee saamaan tasapuolisen mahdollisuuden kuulla hyvä uutinen ja ottaa se vastaan.

Ongelmani on siis se, että tiedän liikaa ikäviä asioita Vt-seurasta, mutta toisaalta eroaminen on ainakin tässä elämäntilanteessa täysin mahdotonta. Silti tunnen tuskaa kaikesta siitä pahasta, mitä Vt-seura aiheuttaa ja olo aika voimaton, kun en itse pysty muuttamaan asioita tai edes sanomaan mielipidettään vapaasti. Tavoitteenani on vähitellen hiipua toimettomaksi, ovelta ovelle kiertämisen ja rahan lahjoittamisen olen jo lopettanut ja seuraava askel on kaikkien palvelustehtävien lopettaminen. Tämä onnistuu aika helposti kun olen vaihtamassa seurakuntaa enkä ole edes avustava palvelija. Kokouksissa kyllä tykkään käydä ja todennäköisesti jatkan sitä edelleen, vaikka kenttäpalveluksen lopetankin. En myöskään halua luopua perheestäni ja niistä muutamista ystävistä, joita minulla todistajissa on.

Ehkä eroaminen tai erottaminen tulee eteen jossain vaiheessa, mutta sitä ennen toivon, että ongelma ratkeaisi itsestään sillä, että järjestö hajoaisi. Se lienee ainakin todennäköisempi vaihtoehto kuin se, että Vt-seura muuttaisi toimintatapojaan. Onko muita jotka ovat samantyyppisessä tilanteessa ja kipuilevat näiden asioiden kanssa?

Tekipä hyvää hieman avautua. Kiitos jos jaksoit lukea ja pahoittelut jos tuli väärään paikkaan. Ei minusta tänne vakikirjoittajaa taida tulla, mutta toki vastailen tähän ketjuun, jos tulee esiin kysymyksiä tai muita mielenkiintoisia asioita.

Re: Voiko olla todistaja, jos tietää liikaa?

Lähetetty: 13.06.2019 17:33
Kirjoittaja Syväkurkku
Tervetuloa joukkoon! Päivityksesi oli tavattoman selkeä ja siitä oli helppo tunnistaa tuttuja asioita.

Tilanteesi on hyvin samanlainen missä olin noin vuosi sitten. Sitä kuvasi kaksi käsitettä. Physically In, Mentally Out (PIMO) ja kognitiivinen dissonanssi. Kognitiivinen dissonanssi syntyy kahden ristiriitaisen asian kokemisesta. Käytännössä tuo ristiriita syntyi siitä että tiesin monien Jehovan todistajien oppien olevan vailla kunnollista perustaa, valheellisia ja jopa vahingollisia, mutta toisaalta kuitenkin toimin - ainakin näennäisesti - tuon uskon mukaan. Se onnistui hetken aikaa, mutta lopulta ristiriita oli liian voimakas. Menetin yöunet ja aloin voida henkisesti ja fyysisesti pahoin, erityisesti kokousten aikana. Kun oli ymmärtänyt totuuden totuudesta, valheessa eläminen oli todella raskasta.

On varmasti yksilöllistä miten käsittelee syntyvät ristiriidat. Olen seurannut vuoden verran mm. Redditin exjw-osiota ja tiedän että PIMOina elää yllättävän paljon ihmisiä. Tämä selittynee juuri samoilla syillä jotka saivat itsenikin jatkamaan todistajana. Perheessä voi olla puoliso, lapset, vanhemmat ja sukulaiset mukana asiassa ja pelkäsin heidän menettämistään julman karttamisen kautta. Tämä oli pelko siitä huolimatta että sukuni on ehkä vähän epätyypillinen todistajasuku, liberaalisuuden osalta. Karttamista on kartettu. Erityistä huolta kannoin vaimoni onnellisuuden osalta, meillä on ollut tavattoman onnellinen avioliitto vuosikymmenten ajan. Samoin pelkäsin kaikkien muidenkin ystävien menettämistä. Jos Seura lopettaisi karttamisen, salit tyhjenisivät nopeasti.

Omalta osaltani tartuin lopulta härkää sarvista ja otin asian puolisoni kanssa puheeksi. Yllätykseksi puoliso kertoi hautoneensa samoja ajatuksia. Päätimme lopulta välttää draamaa ja feidata itsemme ulos. Aika näyttää miten hyvin feidaus onnistuu. Itselläni tuo päätös syntyi helpohkosti, vaimon on täytynyt turvautua ammattiapuun syntyneen masennuksen johdosta. Puolison kanssa toimiessa yritin olla mahdollisimman hienotunteinen. En tyrkyttänyt omia epäilyksiäni, se olisi vaan nostanut suojavarustuksen ylös. Itseäni on helpottanut suunnattomasti asioista kirjoittaminen, tämä mitä teen juuri parhaillaan ja jolla tunnun nykyään täyttävän tätä foorumia. :lol: Onneksi moderointi ei vielä ole puuttunut asiaan.

Asiaa on myös helpottanut se että meillä on aina ollut Järjestön ulkopuolisia ystäviä työn ja harrastusten kautta. Emme ole jäämässä tyhjiöön. Jos joskus aikoo lähteä järjestöstä, paras asia on pitää yllä kontaktit ulkopuolelle ja myös hankkia kontakteja lisää. Ihmisellä ei koskaan ole liikaa turvaverkkoja.

Oma vastaukseni kysymykseesi on: varmasti voi olla todistaja jos tietää liikaa, mutta se voi olla pitkän päälle henkisesti tavattoman raskasta. Missään tapauksessa asiasta ei kannata keskustella kenenkään seurakunnan PIMIn (vanhimman) kanssa. Siitä on seurauksena, ei kova BREXIT vaan "kova JTEXIT", erottamisineen ja karttamisineen.

Re: Voiko olla todistaja, jos tietää liikaa?

Lähetetty: 13.06.2019 18:45
Kirjoittaja Toinen herännyt
:crazy: Itsellä hyvin samankaltainen tilanne, en tosin usko raamattuunkaan enää. Lapsesta asti pakko syötetty "totuutta". Nyt ollut muutamia kuukausia täysin hereillä ja olosuhteiden pakosta käynyt kokouksissa edelleen, yritän ottaa jonkinlaisen pehmeän irtaantumisen järjestöstä.

Olisi mielenkiintoista tietää kuinka moni oikeasti on hereillä ja kuinka moni lähtisi jos ei olisi karttamisen pelkoa. Mielenkiinnolla odotan mitä tapahtuu jos vt seura menee konkurssiin, todella moni jää tyhjän päälle. :crazy:

Re: Voiko olla todistaja, jos tietää liikaa?

Lähetetty: 13.06.2019 20:41
Kirjoittaja Observer
Herännyt kirjoitti: 13.06.2019 08:38 Ongelmani on siis se, että tiedän liikaa ikäviä asioita Vt-seurasta, mutta toisaalta eroaminen on ainakin tässä elämäntilanteessa täysin mahdotonta. Silti tunnen tuskaa kaikesta siitä pahasta, mitä Vt-seura aiheuttaa ja olo aika voimaton, kun en itse pysty muuttamaan asioita tai edes sanomaan mielipidettään vapaasti.
Tuttua tekstiä, samassa veneessä olen. Raamatusta ja kristillisyydestä olen edelleen kiinnostunut mutta haluan tutkia niitä itsenäisesti ja se onkin huomattavasti antoisampaa puuhaa kuin valmiiden vastausten viivaus Vartiotornista.
Toinen herännyt kirjoitti: 13.06.2019 18:45 Olisi mielenkiintoista tietää kuinka moni oikeasti on hereillä ja kuinka moni lähtisi jos ei olisi karttamisen pelkoa. Mielenkiinnolla odotan mitä tapahtuu jos vt seura menee konkurssiin, todella moni jää tyhjän päälle. :crazy:
On jännä ajatella että se viereisellä penkillä salilla tai konventissa istuva todistaja saattaa hyvinkin myös olla PIMO - mutta sitä on mahdotonta tietää ja kysyäkään ei oikein voi... :?

Moni epäilemättä lähtisi jos karttamisoppi lopetettaisiin. Joskus olen ajatellut että järjestön kannalta opin muuttaminen voisi olla jopa järkevä siirto. Siten se pääsisi eroon jäsenistä, joista ei sille ole käytännössä mitään hyötyä, sillä eihän PIMOt lahjoita tai juurikaan käy kentällä ja saattavat vielä levittää "epäilyksiään" muille. Järjestön maine myös paranisi kun perheenjäseniä ei hylättäisi, eli saattaisi olla win-win tilanne.

Re: Voiko olla todistaja, jos tietää liikaa?

Lähetetty: 13.06.2019 22:06
Kirjoittaja Herännyt
Syväkurkku: Kiitos vastauksestasi ja myös omakohtaisen kokemuksen kertomisesta. En siis ole läheskään ainut, joka painii näiden asioiden kanssa. Jatka myös ihmeessä kirjoittamistasi täällä, on hyvä että joku pitää järjestön epäkohtia esillä. Erityisen ansiokas oli listasi tuosta sääntöviidakosta, joka meitä todistajia kuormittaa. Kertoo karua kieltään siitä, ettemme tee juuri mitään Raamatulla valmennetulla omallatunnolla, kun lähes jokaisessa vähänkään haasteellisessa tilanteessa se on lopulta järjestö, joka määrää sen, miten kunkin yksilön on toimittava.

Olen myös huomannut, että vaikeaa on PIMOna (voinen kai jo luokitella itseni sellaiseksi) elää, mutta toistaiseksi olen joten kuten pärjännyt, ja kuten sanoin niin tällä hetkellä se on ainoa vaihtoehto. Kokouksissa on yllättävänkin helppoa, mitä nyt välillä joutuu hillitsemään itsensä, että pystyy pitämään mölyt mahassa. Varsinkin silloin kun on puhe siitä, miten tärkeää on aina noudattaa Orjalta tulevaa ohjausta, niin silloin pitää vain tyyliin laskea kymmeneen ja alkaa ajatella joitain mukavia ajatuksia.

Pahinta on silloin kun mietin näitä asioita yksikseni ja sitä mitä kaikkea pahaa Vt-seuran ohjeistuksen ovat saaneet aikaan, niin silloin alkaa ahdistamaan. Toistaiseksi olen vielä selvinnyt, joten täytyy antaa ajan kulua ja katsoa, miten asiat etenevät.

Ja vanhimmilta en enää ala neuvoja kyselemään, se tie on jo kaluttu loppuun. Sen sijaan tilaisuuden tullen esitän aina hankalia kysymyksiä, jotka osoittavat joidenkin Seuran opetusten ristiriitaisuuden. Esimerkkinä vaikka sellainen, että miksi erilaisten juhlien viettäminen on kiellettyä, vaikka Paavali selvästi sanoo, ettei ketään tulisi tuomita minkään juhlan viettämisen vuoksi. Kun näyttää heille, että näin Raamattu selvästi sanoo, niin eivät voi myöskään syyttää siitä, että olisin altistunut väärän uskonnon harhaopeille.

Observer: Samaa olen miettinyt, että karttamisopin hylkääminen ratkaisisi aika monta ongelmaa, mutta onko luvut sitten niin tärkeitä Vt-seuralle, sillä kyllähän 8 000 000 kieltämättä näyttää paremmalta kuin 5 000 000 (puhdas arvaus), joten ehkä sen vuoksi on järkevä ylläpitää karttamisoppia, että raportit näyttävät paremmilta.
No, kyseessä on kuitenkin pahemman luokan kiristämistä, eikä sillä ole mitään tekemistä rakkauden kanssa, vaikka Vt-seura niin väittääkin.

Se on sääli, että PIMOn tunnistaminen on aika hankalaa noin päälle päin, mutta toisaalta taas sellaisen tunnistaminen, kuka taatusti ei ole PIMO, on yllättävänkin helppoa. :)

Re: Voiko olla todistaja, jos tietää liikaa?

Lähetetty: 18.06.2019 09:51
Kirjoittaja Nukahtanut
Tervetuloa keskustelemaan! :)

Tuo onkin vaikeimpia kysymyksiä jokaisella. Ollako mukana, kun tietää totuuden totuudesta? Se vaatii yleensä joko itsensä, tai muiden huijaamista, jos haluaa jatkaa. Pitemmän päälle todella raskasta.

Suoria kysymyksiä ei voi, eikä oikein kannatakaan kysyä aktiivijäseniltä. Yleensä siinä tulee vastaajalle vain automaattinen lukko päälle ja kysyjän motiivien ihmettely.

Toivotaan että tämä korttitalo romahtaa pian.

Re: Voiko olla todistaja, jos tietää liikaa?

Lähetetty: 18.06.2019 12:52
Kirjoittaja Verilettu
Nukahtanut kirjoitti: 18.06.2019 09:51Toivotaan että tämä korttitalo romahtaa pian.
Tämäpä se olisi vasta jotain. Voi olla kivulias loppu, joidenkin elämä romahtaa mukana, osa perustanee vielä tiukemman lahkon, Totuudelliset Jehovan todistajat, jotka tutkivat sitten Edellistäkin Uudemman Maailman Käännöstä Raamatusta.

Koko pakka hajoaisi nätisti, jos todistajat vain luopuisivat oikeasti karttamisesta, mutta sitä se ei voi koskaan tehdä. En toisaalta ymmärrä, mitä menetettävää - rahan lisäksi tosin - todistajilla olisi, jos antaisivat epäuskovien mennä ja lopettaa pelleily. Tosi uskovat jäisivät?

Re: Voiko olla todistaja, jos tietää liikaa?

Lähetetty: 18.06.2019 14:31
Kirjoittaja Herännyt
Nukahtanut: Kiitos. Kyllähän tämä valheessa eläminen haittaa jonkin verran normaalia elämää, mutta uskoisin tilanteen helpottavan sitten, kun en enää ole aktiivinen jäsen. Enää en kuitenkaan pysty menemään ihmisten oville kertomaan totuutena asioita, joihin en enää usko. Varsinkin kun tietää, että ovilla tuli käytyä puhtaasti itsekkäistä syistä, eli sen takia että saisi jotain täytettävää raporttiin ja pysyisi hyvämaineisena todistajana.

Tämäkin on muuten yksi epäkohdista, että vaikka ihminen eläisi kuinka kristillistä elämää tahansa, niin sillä ei loppujen lopuksi ole juurikaan merkitystä, jos et jätä joka kuukausi raporttia siitä, kuinka monta tuntia olet saarnannut. Ja mitä enemmän tunteja, niin aina parempi. Jos raportteja jää väliin, niin sinua pidetään hengellisesti heikkona ja seuraasi saatetaan jossain määrin välttää. Olikohan Jeesuksen antama malli ihan tällainen?

Verilettu: Joidenkin elämä varmasti romahtaisi, mutta toisaalta perhe ja ystävät jäävät, eli tuskin kukaan ihan tyhjän päälle jää, toisin kuin ne monet, jotka nykyään eroavat/erotetaan todistajista.Ja ehkä jokainen jossain vaiheessa ymmärtäisi, että Jumalaa voi palvella ilman, että kuuluu mihinkään järjestöön. Raamatun mukaan Jeesus muutenkin on ainoa välittäjä Jumalan ja ihmisten välillä, mutta Vt-seura on asettunut puolestaan Jeesuksen ja ihmisten väliin.

Re: Voiko olla todistaja, jos tietää liikaa?

Lähetetty: 18.06.2019 15:42
Kirjoittaja YksinäinenSusi
Herännyt kirjoitti: 18.06.2019 14:31
Ja ehkä jokainen jossain vaiheessa ymmärtäisi, että Jumalaa voi palvella ilman, että kuuluu mihinkään järjestöön. Raamatun mukaan Jeesus muutenkin on ainoa välittäjä Jumalan ja ihmisten välillä, mutta Vt-seura on asettunut puolestaan Jeesuksen ja ihmisten väliin.
Eihän se Jeesuskaan mitään lahkoa tarvinnut. Itsenäisesti toimi ja uskoi. Ja kun Jeesuksen esimerkkiä pitäisi noudattaa - jos uskoo - niin eikös tässäkin asiassa. Eli että itsenäisesti toimii ja uskoo jumalaansa. Eikä sekään haittaa vaikka uskoisi olevansa jumalan poika, kunhan pitää suunsa kiinni. Uskoo niin vain omissa oloissa ja tulkoon sillä autuaaksi.

Re: Voiko olla todistaja, jos tietää liikaa?

Lähetetty: 18.06.2019 16:47
Kirjoittaja Herännyt
YksinäinenSusi: Juuri näin Jeesus teki. Vt-seura kyllä kehottaa jäljittelemään Jeesusta, mutta valitettavasti turhan valikoivasti. Jeesus ei karttanut ketään ja hän opetti myös, että rakkaus ja armo on tärkeämpää kuin lain yksityiskohdista kiinnipitäminen. Jos kotieläin oli lupa pelastaa sapattina, niin kuinka paljon tärkeämpi on ihmiselämä. Jeesus meni myös kasteelle vasta 30-vuotiaana, mutta jos Jt-perheessä syntynyt ei mene kasteelle ennen täysi-ikäisyyttä, niin häntä vähintäänkin yleisesti kummastellaan.

Usko on myös mielestäni hyvin henkilökohtainen asia ja jokaisella luonnollisesti on oikeus uskoa miten tahtoo, kunhan ei vahingoita sillä toisia millään tavalla, mutta ikävä kyllä Vt-seura vaatii jäseniään toimimaan tavalla joka on vaaraksi heille itselleen ja muille. Ja jos et suostu noudattamaan näitä ohjeita ja jäät siitä kiinni, niin voit odottaa pikapuoliin saavasi ”rakkaudellista” ojennusta.

Tässä kohtaa haluan kiittää, ennen kuin unohdan, JohanneksenPoikaa hyvistä ja tietorikkaista sivuistasi. Ne ovat olleet suureksi avuksi tämän uskonkriisin käsittelyssä. Myös ne kirjoitukset jotka kirjoitit vielä UskoToivona, ovat tuoneet suuresti lohtua ja pistänyt ajattelemaan asioita ihan eri kantilta. Varsinkin se Armo ja 120 000 on aivan loistava. Sopisi jokaisen Jehovan todistajan lukea se ja kaikki muutkin kirjoitukset.

Re: Voiko olla todistaja, jos tietää liikaa?

Lähetetty: 18.06.2019 23:47
Kirjoittaja Johanneksen poika
Herännyt kirjoitti: 18.06.2019 16:47Tässä kohtaa haluan kiittää, ennen kuin unohdan, JohanneksenPoikaa hyvistä ja tietorikkaista sivuistasi. Ne ovat olleet suureksi avuksi tämän uskonkriisin käsittelyssä. Myös ne kirjoitukset jotka kirjoitit vielä UskoToivona, ovat tuoneet suuresti lohtua ja pistänyt ajattelemaan asioita ihan eri kantilta. Varsinkin se Armo ja 120 000 on aivan loistava. Sopisi jokaisen Jehovan todistajan lukea se ja kaikki muutkin kirjoitukset.
Kiitos kehuista. Kirjoitus "Armo ja 12000" löytyy täältä. UskoToivo-sivuston etusivu löytyy täältä.

Re: Voiko olla todistaja, jos tietää liikaa?

Lähetetty: 21.06.2019 14:55
Kirjoittaja Pinehas
Kiitos hyvistä huomioista Herännyt. Itse olen viimeisen 4 vuotta ajanut jt-koneistoa alas ja enää konventeissa hetken käynyt rouvan mieliksi pyörähtämässä. Tämän kesän konventissa olin la ja su aamut. Sunnuntaina oli puhesarja Daavidista ja siitä miten meidän tulee noudattaa hänen hienoa uskollisuutta. Itse jäin pohtimaan sitä että miten sellaista henkilöä voidaan kannustaa jäljittelemään, joka kävi naimassa kaverin vaimoa, tapatti tuon naisen miehen ja loppumetreillä surmautti oman poikansa. Jos nykypäivänä joku pitkään uskollisena jt:nä palvellut voideltu veli tekisi niin, niin epäilen että hänen esimerkkiään ei kesän konventeissa käytäisi läpi ja konventin loppurukouksessa muisteltaisi hänen uskollista palvelusta. Olenko kenties jotenkin harhaoppinen...?

Re: Voiko olla todistaja, jos tietää liikaa?

Lähetetty: 22.06.2019 09:47
Kirjoittaja Verilettu
Pinehas kirjoitti: 21.06.2019 14:55Olenko kenties jotenkin harhaoppinen...?
No riippuu arvioijasta. ;)

Minun mielestäni sinulla on aivot alkaneet taas toimia! Onneksi olkoon!

Kun todistaja on vakaassa uskossa, aivot nukkuvat ja heräävät puoliksi vain puolitärkeitä päätöksiä tehdessä, vain sammuakseen uneen taas. Päivät, viikot, vuodet, kuluvat autopilotilla. Eihän muuten voi selittää todistajissa onnellisina roikkuvia, järjestöön todella uskovia. Aivot eivät vain näe kaikkea sitä ristiriitaista, koska ne nukkuvat, ja kaikkihan tietävät miten unessa voi sattua kaikkea ihmeellistä, jolla ei ole toden kanssa juurikaan tekemistä. :)

Säännölliset suggestiot, kokoukset yms, pitävät huolen, että mahd. moni pysyy unessa. Onneksi osa herää...

Re: Voiko olla todistaja, jos tietää liikaa?

Lähetetty: 30.06.2019 00:35
Kirjoittaja Wright
Herännyt kirjoitti: 13.06.2019 08:38 Olen siis Jehovan todistaja, kasvanutkin todistajaperheessä ja uskonut aina, että tämä todellakin on se ainoa ja oikea Totuus.
Hei Herännyt.

Minäkin olen Jehovan Todistaja. Huomasin tämän sinun viestisi, ja ajattelin vastailla sinulle.
Oma tilanteeni on siis se, että en ole menettänyt uskoani Raamattuun, vaan pikemminkin se on vain vahvistunut kun on tullut tutkittua sitä muutenkin kun Vt-seuran materiaalin välityksellä. Moni asia on avautunut ihan uudella tavalla ja olo helpottunut ainakin suhteen, ettei enää tarvitse tarvitse tehdä tekoja pelastuakseen, vaan sen voi ottaa vastaan uskon välityksellä.
Raamatussa sanotaan kuitenkin aivan päinvastoin.

Veljeni, mitä hyötyä siitä on, jos joku sanoo, että hänellä on uskoa, mutta hänellä ei ole tekoja? Eihän sellainen usko voi pelastaa häntä? (Jaakobin kirje 2:14)

Samoin pelkkä usko ilman tekoja on kuollut. (Jaakobin kirje 2:17)

Sinähän uskot, että on yksi Jumala. Teet hyvin. Mutta demonitkin uskovat sen – ja vapisevat. Haluatko tietää, sinä tyhjänpäiväinen ihminen, että usko ilman tekoja on hyödytön? (Jaakobin kirje 2:19-20)
Sen sijaan olen menettänyt uskoni siihen, että vain Jehovan todistajat voivat pelastua, vaan uskon satojen miljoonien ja miksei jopa miljardienkin pelastuvan ja että ennen loppua jokainen tulee saamaan tasapuolisen mahdollisuuden kuulla hyvä uutinen ja ottaa se vastaan.
Herännyt. Minä vakuutan sinulle: Jehovan Todistajat eivät usko näin. Jehovan Todistajat uskovat vahvasti, että suuri joukko ihmisiä tulee säilymään elossa, harmagedonin jälkeen, eivätkä nuo ihmiset ole Jehovan Todistajia. Tämä on yksi meidän järjestömme perusopetuksia. Suuri joukko.

Asia on aivan niin kuin sinä kirjoitit. Jehova tulee antamaan kaikille ihmisille oikeudenmukaisen tilaisuuden tulla oppimaan totuus maailmasta, ja elää ikuisesti. Tämä on juuri se asia, mihin me uskomme.
Ongelmani on siis se, että tiedän liikaa ikäviä asioita Vt-seurasta, mutta toisaalta eroaminen on ainakin tässä elämäntilanteessa täysin mahdotonta. Silti tunnen tuskaa kaikesta siitä pahasta, mitä Vt-seura aiheuttaa ja olo aika voimaton, kun en itse pysty muuttamaan asioita tai edes sanomaan mielipidettään vapaasti.
Jos sinulla on jostain asiasta paha olo, tai jokin asia vaivaa sinun omaatuntoasi, esimerkiksi järjestön toiminnassa, niin sinulla on täysi oikeus tulla ymmärretyksi, sekä saada apua - niin kauan kuin sinä sitä tarvitset.

Sinulla on oikeus kaikkiin ajatuksiin ja tunteisiin, mitä sinun mieleesi tulee, eikä sinun tarvitse pelätä niiden sanomista, jos sinun on näistä asioista johtuen paha olla.

Jehovan Todistajat tunnetaan hyvin ovelta ovelle työstä, eli hyvän uutisen kertomisesta ihmisille, ja se on tärkeintä työtä, mitä me voimme tehdä tänä aikana, mutta tärkein asia, mihin järjestön tulee kuitenkin keskittyä, on ihmisten rakastaminen.

Tämä tarkoittaa sitä, että jos sinulla, seurakunnan jäsenenä, on paha olla - niin muiden seurakunnan jäsenten velvollisuus, on ymmärtää ja kuunnella sinua, perheenjäsenten tavoin. Toisten on velvollisuus ottaa sinun ajatuksesi, sekä tunteesi huomioon.
Ja vanhimmilta en enää ala neuvoja kyselemään, se tie on jo kaluttu loppuun.
Jos sinusta näyttää, että sinun oman seurakuntasi vanhimmat tai muut kypsät jäsenet, eivät ole hyviä kuuntelemaan, tai sinulla on muita huonoja kokemuksia, niin sinä voit vaikka laittaa minulle yksityisviestin. Jos sinä haluat vilpittömästi keskustella asiasta ja saada apua tähän tilanteeseen, niin minä voin mielelläni puhua sinun kanssasi, ja vaikka mahdollisuuksien mukaan tavata sinua.

Minä voin tehdä tämän myös täysin luottamuksellisesti, jos sinua esimerkiksi pelottaa jonkun vanhimman tai toisten seurakunnan jäsenten reaktiot, sinun omiin ajatuksiisi.
Enää en kuitenkaan pysty menemään ihmisten oville kertomaan totuutena asioita, joihin en enää usko.
Jehovan todistajilla on paljon erilaisia näkemyksiä Raamatun opeista, mutta tärkein asia, mistä me kuitenkin käymme kertomassa ihmisille, on hyvä uutinen - eli se, että Jehova tekee pian lopun maanpäällisistä hallituksista, ja asettaa uuden valtakunnan hallitsemaan kaikkia ihmisiä maan päällä.

Tuo hallitus kestää 1000 vuotta. Jeesus hallitsee sitä. Kuolleet ihmiset herätetään ylös. Tämän jälkeen, Jeesus luovuttaa vallan isälleen, Jehovalle. Tulee loppukoetus. Kaikki pahuus päättyy. Kuolema poistetaan. Maasta tulee paratiisi ja ihmiset saavat elää ikuisesti onnellisina. Kaikki nykyajan huolet ja kärsimykset ovat poissa.

Kyllähän sinä tämän kuitenkin uskot, eikö totta?

Tämähän on juuri se asia, mistä evankeliumin kirjoittajat kertoivat Jeesuksen julistaneen maan päällä.

Tämä on se hyvä uutinen, mistä Jeesus kertoi opetuslapsilleen, mistä Jeesus käski opetuslapsiaan kertomaan ihmisille - ja mistä sanottiin, että se tultaisiin saarnaamaan koko asutussa maassa.

Myöskin kaikki uuden testamentin kirjeet (Paavalin kirjoittamat, pääasiassa), keskittyvät nimenomaan siihen, että hyvästä uutisesta saarnattiin koko kristillisen seurakunnan perustamista seuraavan ajanjakson - ja tämä on se työ, mitä Jeesus ja Jehova haluavat nykyajankin kristittyjen tekevän.

Rakastakaa lähimmäistänne. Kertokaa hyvästä uutisesta, koko asutulle maalle.

Näetkö sinä yhtään toista järjestöä, koko maapallolla, joka yhtä huolellisesti ja systemaattisesti, pyrkisi levittämään tätä hyvää uutista, Jumalan taivaallisen valtakunnan saapumisesta, kaikille ihmisille, jokaisessa maassa ja kielessä?
Tavoitteenani on vähitellen hiipua toimettomaksi, ovelta ovelle kiertämisen ja rahan lahjoittamisen olen jo lopettanut ja seuraava askel on kaikkien palvelustehtävien lopettaminen. Tämä onnistuu aika helposti kun olen vaihtamassa seurakuntaa enkä ole edes avustava palvelija. Kokouksissa kyllä tykkään käydä ja todennäköisesti jatkan sitä edelleen, vaikka kenttäpalveluksen lopetankin. En myöskään halua luopua perheestäni ja niistä muutamista ystävistä, joita minulla todistajissa on.
Jos sinä rehellisesti tykkäät käydä kokouksissa, haluat tutkia Raamattua, uskot siihen ja haluat elää sen mukaisesti, niin älä ihmeessä lopeta. Jos sinun on tällä hetkellä vaikea hyväksyä tai ymmärtää joitain järjestön opetuksia tai toimintatapoja, ja se on sinulle kompastuskivenä, niin selvitä asiaa keskustelemalla.

Jos sinun seurakunnassasi ei ole ketään, joka osaisi tai haluaisi keskustella tästä asiasta, niin laita minulle viesti. Ehkä minä voin olla sinulle avuksi.

Ystävällisesti,

Re: Voiko olla todistaja, jos tietää liikaa?

Lähetetty: 30.06.2019 21:45
Kirjoittaja Observer
Wright kirjoitti: 30.06.2019 00:35 Jos sinulla on jostain asiasta paha olo, tai jokin asia vaivaa sinun omaatuntoasi, esimerkiksi järjestön toiminnassa, niin sinulla on täysi oikeus tulla ymmärretyksi, sekä saada apua - niin kauan kuin sinä sitä tarvitset.

Sinulla on oikeus kaikkiin ajatuksiin ja tunteisiin, mitä sinun mieleesi tulee, eikä sinun tarvitse pelätä niiden sanomista, jos sinun on näistä asioista johtuen paha olla.

Tämä tarkoittaa sitä, että jos sinulla, seurakunnan jäsenenä, on paha olla - niin muiden seurakunnan jäsenten velvollisuus, on ymmärtää ja kuunnella sinua, perheenjäsenten tavoin. Toisten on velvollisuus ottaa sinun ajatuksesi, sekä tunteesi huomioon.
Johan täällä nyt lehmätkin jo lentävät. :lol:

Voihan sitä testata: mene vanhimmille sanomaan että sinua häiritsee järjestön YK-jäsenyys. Tai se että erotettuja perheenjäseniä pitää kohdella kuin ilmaa. Tai se ettei lasten hyväksikäyttöjä seurakunnassa ole ilmoitettu poliisille. Katsopa paljonko ymmärrystä ja apua saat kun näistä menet ilman pelkoa puhumaan. Oikeuskomitea on pystyssä alta aikayksikön.
Wright kirjoitti: 30.06.2019 00:35
Jos sinä rehellisesti tykkäät käydä kokouksissa, haluat tutkia Raamattua, uskot siihen ja haluat elää sen mukaisesti, niin älä ihmeessä lopeta. Jos sinun on tällä hetkellä vaikea hyväksyä tai ymmärtää joitain järjestön opetuksia tai toimintatapoja, ja se on sinulle kompastuskivenä, niin selvitä asiaa keskustelemalla.
Valitan mutta ei auta keskustelut vaikka kuinka asiat Raamatullakin perustelisit. Katsopa Eric Wilsonin tapaus täältä foorumilta niin näet miten ne rakkaudelliset keskustelut sujuu kun on "vaikea hyväksyä tai ymmärtää joitain järjestön opetuksia tai toimintatapoja".