Entinen beteliläinen Ruotsista kertoo kokemuksensa työskentelystä Venäjän Betelissä

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
Tony
Viestit: 7448
Liittynyt: 28.04.2007 07:38

Entinen beteliläinen Ruotsista kertoo kokemuksensa työskentelystä Venäjän Betelissä

Viesti Kirjoittaja Tony » 23.06.2019 13:31

Hauska ruotsalaishemmo kertoo työskentelystä Venäjän Betelissä. Ennen kouluttautumista ja Beteliin lähtöä setänsä (pitkäaikainen vanhin) otti hänet keskusteluun ja kertoi, että kun hän itse oli aloittamassa kokoaikaista palvelusta, eräs kokenut vanhin kertoi hänelle kolme neuvoa, jotka hän aikoo nyt kertoa sinulle. Ennen kuin setä kertoi nämä kolme neuvoa, hän huomautti, että kun hän sai kuulla samat neuvot, hän ajatteli että neuvojen antaja on luopio. Neuvot osoittautuivat kuitenkin erittäin hyviksi. Neuvot olivat:

1. Älä ikinä pyydä lupaa mihinkään. Koska jos pyydät, saat todennäköisesti vastaukseksi "ei".

2. Opettele käyttämään järjestelmää hyväksesi. Järjestö ei ole kuin kirkko, se on enemmänkin kuin yhtiö.

3. Kolmas ja tärkein neuvo on: Älä koskaan, ikinä, luota järjestöön.

Videon henkilö reagoi kuten kuka tahansa järjestöä pelkäävä Jehovan todistaja, joten hän ajatteli setänsä olevan luopio. Mutta koska setä kertoi nämä neuvot kahden kesken, mitään niistä ei voisi todistaa, joten asia jäi sikseen. Neuvot osoittautuivat myöhemmin erittäin käyttökelpoisiksi ja aiheellisiksi.

Kun henkilö sitten pääsi Beteliin, hänelle kerrottiin tyyliin ensimmäiseksi, että pulloja ei sitten laiteta roskakoriin, ne laitetaan roskakorin taakse. Ja että vaikka Betel on täynnä sääntöjä, omassa huoneessa voi tehdä mitä haluaa. Myöhemmin selvisi, että Betelissä juodaan järjettömiä määriä alkoholia, pääasiassa votkaa. Ja pullot piti laittaa roskakorin taakse siksi, että siivoojasisar saa ne näppärästi sieltä siivouskärryn umpinaiseen puiseen laatikkoon, jotta kukaan ei näe niitä kun ne kerätään huoneista.

Myöhemmin kävi selväksi, että nämä venäläiset siivoojasisaret olivat hyvin masentuneita. He olivat kuvitelleet pääsevänsä hengelliseen paratiisiin, mutta he joutuivatkin keräämään tyhjiä votkapulloja. Mikä häiritsevintä, eurooppalaiset, lähinnä skandinaaviset Betelin työntekijät jopa naureskelivat sille, että siivoojasisaret olivat masentuneita. Kaikista muistakin huomasi, että vaikka he hymyilivät, kaikki kieli siitä, että jotain on pahasti vialla.

Henkilö huomasi myös että ilmassa oli vahvasti jonkinlaista kolonialismin henkeä. Erityisesti ruotsalaiset ja suomalaiset käyttäytyivät ylimielisesti venäläisiä kohtaan. Jos joku suhnautti, niin saatettiin sanoa, että haisee venäläiselle.

Yleisesti ottaen videon henkilö kuvailee elämää Betelissä erittäin rakkaudettomaksi. Ihmiset olivat erittäin stressaantuneita ja masentuneita. Venäläisistä siivoojasisarista henkilö kertoi, että heitä toruttiin toistuvasti siitä jos he esimerkiksi törmäsivät siivouskärryillä johonkin ja niistä kuului votkapullojen kilinää. Sisaret aiheuttivat sillä häpeää Jehovan nimelle. Suomalaiset sisaret saattoivat käyttäytyä venäläisiä sisaria kohtaan alentuvasti, jos nämä eivät osanneet mopata oikein.

Ainoa kerta kun videon henkilö todisti kristillistä rakkautta, oli kun joku norjalainen oli vetänyt votkaöverit ja laski ja paskoi alleen lattialla. Yksi paikallaolleista vietti koko illan pestäkseen sotkeutuneet vaatteet yksi kerrallaan Betelin pyykkituvassa ja siivotessa kaiken sotukun.

Videon henkilö ei itse juonut alkoholia Betelissä, paitsi kerran. Se oli kuulemma hauskin kokemus koko reissun aikana. Joivat suomalaisten veljien kanssa kuusi pulloa votkaa ja pelasivat korttia koko päivän.

Sääntöjä Betelistä löytyi joka asiaan. Videon henkilöä toruttiin toistuvasti nauramisesta. "Tämä on Betel, täällä ei naureta", hänelle kerrottiin.

Lopuksi videon henkilö lähetettiin pois Betelistä. Häntä syytettiin asioista, joita hän ei ollut tehnyt, mm. kiroilusta ja huonekalujen potkimisesta. Ja tietenkin myös nauramisesta. Hänelle kerrottiin, että olemme tehneet täällä töitä vuosikausia, eikä meillä ole ollut kenenkään kanssa mitään ongelmia ennen sinua. Videon henkilö masentui syvästi ja hänestä tuli itsetuhoinen. Hän kertoi kokemastaan jollekin toiselle beteliläiselle, joka kertoi että heillä on kyllä ollut aikaisemminkin eräs itsetuhoinen henkilö Betelissä. He lähettivät hänet kotiin, jotta hän ei tekisi itsemurhaa Betelissä. Hän voisi tehdä sen kotona. Jonka hän tekikin. Rakkaudellinen järjestö.

Video päättyy ruotsalaiseen versioon biisistä "Heili Karjalasta". Erilainen, mahtava video.

"Jos Seura sanoisi minulle, että tämä kirja on musta vihreän sijaan, minä sanoisin: 'Kappas vaan, voisin vaikka vannoa, että se on vihreä, mutta jos Seura sanoo, että se on musta, niin se on musta!'" - Bart Thompson - piirivalvoja

Syväkurkku
Viestit: 332
Liittynyt: 06.04.2018 16:42

Re: Entinen beteliläinen Ruotsista kertoo kokemuksensa työskentelystä Venäjän Betelissä

Viesti Kirjoittaja Syväkurkku » 23.06.2019 16:46

Kiitokset vinkistä, tuli katseltua alusta loppuun. Välillä kaverin jutuille nauraen, välillä surren niitä ihmiskohtaloita jotka hengelliseen paratiisiin lähtiessään olivatkin joutuneet keräilemään masentuneina votkapulloja, naureskelun ja mopotuksen kohteina. Lopulta tunne kääntyi suuttumukseksi siitä miten monen ihmisen elämän tämä kultti on pilannut ja edelleen pilaa.

Aivan mahtava video ja hauska kaveri. Olin nähnyt pari aiempaa videotaan mutta tämä oli aivan yliveto. Ja kerrottiinhan siinä suomalaisistakin todistajista joten tuli vähän lähemmäksi. Pari Pietariin lähtenyttä tunsinkin ja en yhtään epäile kertomusten rehellisyyttä.

Alla toinen video missä samainen heppu - hauskaan mutta jäätävän loogiseen tyyliinsä - ihmettelee miksi Norjan valtio maksaa osan Jehovan todistajien vuotuisesta budjetista. Kyseessä on valtion keräämän kaikille pakollisen kirkollisveron palautus. Todistajat maksavat Norjassa järjestölle normaalien lahjoitusten lisäksi kirkollisveroa! Onneksi näin ei toimita Suomessa. Ei myöskään Ruotsissa missä Jehovan todistajat ovat ainoa uskonto jolle pakollista kirkollisveroa ei palauteta johtuen järjestön epädemokraattisista toimintatavoista.


Vastaa Viestiin