Jehovan todistajat ja uskonnonvapaus

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Weathertop
Moderaattori
Viestit: 1490
Liittynyt: 17.06.2017 19:35

Jehovan todistajat ja uskonnonvapaus

Viesti Kirjoittaja Weathertop » 19.08.2019 17:52Tässä Lloyd Evansin analyysissä kesän konventeissa esitetystä Josia-videosta on paljonkin mielenkiintoista matskua, mutta keskityn nyt yhteen seikkaan. Jehovan todistajathan tykkäävät kovasti kerskailla sillä, kuinka he ovat voitokkaasti puolustaneet uskonnonvapautta (puolustamalla vapauttaan harjoittaa omaa uskontoaan) useiden maiden oikeusistuimissa. Joku voisi siis kuvitella Vartiotorni-seuran pitävän uskonnonvapautta myönteisenä ja kannatettavana asiana.

Tässä näytelmässä asiasta annetaan kuitenkin kovin toisenlainen kuva. Uskonnonvapauteen ja suvaitsevaisuuteen vetoaminen esitetään toistuvasti propagandana, johon luopiot (tässä tapauksessa Baalin palvojat) vetoavat Jehovalle uskollisen kuninkaan tehdessä valtionuskonnostaan ainoaa sallittua maailmankatsomuksellista ideologiaa. Lopulta nämä luopiot tietenkin teurastetaan, kuten asiaan kuuluu.

Useimmille entisille Jehovan todistajille tässä ei ole mitään erityisen yllättävää, onhan meille tullut selväksi, etteivät Jehovan todistajat lainkaan kunnioita niiden kultin jäsenten uskonnonvapautta, jotka lakkaavat uskomasta kuten he. Nykyisen hallintoelimen jäsenet myös odottavat vesi kielellä päästäkseen lahtaamaan luopioita, vääräuskoisia ja jumalattomia Harmagedonissa yhdessä Jeesuksen kanssa.

Mutta kuinka Jehovan todistajat kehtaavat vielä tämän sairaan tekopartafarssin julkisen esittämisen jälkeen vedota uskonnonvapauteen ihmisoikeutena maissa, joissa järjestön toiminta on kielletty tai sille on asetettu rajoituksia? Kuinka todistajien vainoamista Venäjällä ja muissa maissa kehdataan enää arvostella? Tämä on niin räikeän tekopyhää ja kaksinaismoralistista toimintaa, että painokelpoiset sanat loppuvat kesken.
"The universe is not fine-tuned for life; life is fine-tuned to the universe." - Victor J. Stenger

Syväkurkku
Viestit: 332
Liittynyt: 06.04.2018 16:42

Re: Jehovan todistajat ja uskonnonvapaus

Viesti Kirjoittaja Syväkurkku » 19.08.2019 20:09

Tämä video on kerta kaikkiaan loistava. Yritin tehdä siitä jonkinlaisen lyhennelmän blogiin.

Avatar
Verilettu
Moderaattori
Viestit: 1848
Liittynyt: 06.07.2014 17:30
Viesti:

Re: Jehovan todistajat ja uskonnonvapaus

Viesti Kirjoittaja Verilettu » 22.08.2019 08:07

Weathertop kirjoitti:
19.08.2019 17:52
Lopulta nämä luopiot tietenkin teurastetaan, kuten asiaan kuuluu.
Tämä on vanha perinne näissä Lähi-idästä peräisin olevissa uskonnoissa. Pohjimmiltaan uskonnonvapaus on ikävä asia, jonka kanssa joutuvat uskonnot kikkailemaan. Toisissa uskonnoissa tosin herkemmin myönnetään, että vääräuskoiset pitää kaikki lahdata, toisissa ne pyritään mieluummin piilottamaan (on vain fantasia lopun aika tapahtuvasta jumalallisesta teurastuksesta). Kaikki yhtä ja samaa.

Vastaa Viestiin