Leah Reminin ohjelma

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Syväkurkku
Viestit: 317
Liittynyt: 06.04.2018 16:42

Leah Reminin ohjelma

Viesti Kirjoittaja Syväkurkku » 22.08.2019 21:59

Jos et vielä ole nähnyt Leah Reminin vaikuttavaaa ohjelmaa Jehovan todistajista, se on katsottavissa Rutuben kautta. Mukana ohjelmassa mm. Lloyd Evans ja muita YouTubesta tuttuja kasvoja. Lisää asiasta blogissa.

Vempula
Viestit: 325
Liittynyt: 05.04.2015 09:04

Re: Leah Reminin ohjelma

Viesti Kirjoittaja Vempula » 23.08.2019 07:10

Tämä pitäisi näyttää iltayhdeksältä Suomen televisiossa. Siinä olisi palvontailtaa kerrakseen.

Pro et contra
Viestit: 1602
Liittynyt: 04.08.2014 19:37

Re: Leah Reminin ohjelma

Viesti Kirjoittaja Pro et contra » 23.08.2019 11:33

Skientologiaideologian ja Jehovan todistajien toimintatapojen samankaltaisuudet ovat joiltain osin samantyyppiset mutta näennäisesti, ideologiassa taas ei ole minkaanlaisia yhtymäkohtia, yhtä vähän kuin esim. Steineriläisessä ideologiassa . Jehovan todistajien kiiltokuvamainen ulkopuoli johtuu farisealaisesta hapatuksesta eikä tälläkään seikalla ole yhteistä perustaa Skientologiaan.

Rahan merkitys on WTBTS nykyään korostunut, sitä on aina tarvittu kuten missä tahansa kirkkokunnassa ja uskonnollisessa yhteisössä* mutta tiedämme miksi sitä nyt tarvitaan vieläkin enemmän ( oikeudenkäynnit ja korvaukset).

*Nm. Syväkurkku on analysoinut WTBTS varainhankintaa kirjapainotoiminnan tuoton hiipumisesta nykyiseen malliin:aihetta käsittelevään blogiin kannattaa tutustua
~ Sano minulle sinä, jota minun sieluni rakastaa: kussas laidunta pidät, ja kussas lounaalla lepäät? ...
KV 1:7

Syväkurkku
Viestit: 317
Liittynyt: 06.04.2018 16:42

Re: Leah Reminin ohjelma

Viesti Kirjoittaja Syväkurkku » 23.08.2019 12:02

Oma tuntemus skientologiasta perustuu Wikipediaan ja pariin videoon. Mutta Wikipedian artikkelia lukiessa tulee mieleen joitakin yhtymäkohtia, liittyen tosin enemmän käytäntöihin ja asenteisiin kuin itse uskoon.

Skientologeilla on käytössä E-mittari jota käytetään auditoinnissa. Jehovan todistajilla oli 20-luvulla samantapainen laite, Radio Biola.

Kummatkin suhtautuvat epäilevästi koululääketieteeseen, myös psykologiaan.

Kummatkin uskovat, että ihmisellä on mahdollisuus kohota täydelliseksi, ikuisesti eläväksi olennoksi. Skientologien tulee ostaa tarvittava määrä kursseja OT VIII-tasolle päästäkseen, ja Jehovan todistajien tulee osallistua innokkaasti uusien jäsenten hankintaan päästäkseen paratiisiin.

Skientologia on science fiction kirjailijan perustama. Aikoinaan Jehovan todistajillakin oli aimo annos science fictionia uskossaan mukana. Ajateltiin esimerkiksi, että Jehova asuisi Seulasten tähtijoukossa, jonne liikennöidään avaruusaluksilla.

EDIT: Lisäyksenä omakohtainen kokemus. 90-luvulla erehdyin vierailemaan Yhdysvalloissa skientologien esittelyssä, missä mukavan tuntuinen naishenkilö esitteli Hubbardin ajatuksia. Erehdyin antamaan osoitteeni, ja vielä 10 vuotta jälkeenpäin kotiin tuli materiaalia. Nyt ovat luopuneet toivosta. :lol:

Vastaa Viestiin