Seuraaminen

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

AVP

Seuraaminen

Viesti Kirjoittaja AVP » 18.10.2019 00:18

Onko mahdollista, että järjestö pystyy seuraamaan jäsenien nettikäyttäytymistä? JW libraryyn kun kirjaudutaan (vanhimmat, avustavat palvelijat) niin ilmeiseti sinne jää laitteesta tiedot jotka pystyy yhdistämään kyseiseen henkilöön. Miten evästeet tai muut jutut toimii, kun itselle nämä ovat ihan vieras maailma..

Avatar
Verilettu
Moderaattori
Viestit: 1845
Liittynyt: 06.07.2014 17:30
Viesti:

Re: Seuraaminen

Viesti Kirjoittaja Verilettu » 18.10.2019 11:53

Tässä on niin monta muuttujaa, että varmaa vastausta tuskin kukaan voi antaa. Toki, jos halaisin välttää seuraamista, toimisin sen mukaisesti (kirjautuisin vaikka vain yksityisessä tilassa lahkon kirjautumista vaativiin palveluihin, ehkä jonkun laadukkaan VPN palvelun kautta). Toisaalta, jos on jo siinä vaiheessa, että kokee uskollisen jne. orjan toiminnan rajoituksena, on aika nostaa kytkintä, ja heivata lahko syrjään.

Itse en henkilökohtaisesti jaksa uskoa että järjestö seuraisi kaikkia kirjautuneita yms. mutta kenties yksittäisiä suuria nimiä, esim. tietovuotajia yms.

Vieras

Re: Seuraaminen

Viesti Kirjoittaja Vieras » 19.10.2019 08:57

Yksi asia itselleni tulee mieleen: käsittääkseni he voivat nähdä sen, miltä sivustolta heidän sivustolleen on menty. Jos linkki heidän sivustolleen on vaikka tällä foorumilla ja joku klikkaa sitä, he näkevät mistä IP-osoitteesta joku on täältä sinne mennyt (vai onko näin?). Ja jos IP-osoite on sama kuin se, jolla joku kirjautuu heidän sivustolleen, he voivat ihmetellä mitä joku vanhin tai ap tekee luopiosivustolla.

Eri asia riittääkö heillä resursseja ja mielenkiintoa moisen seuraamiseen.

Avatar
Verilettu
Moderaattori
Viestit: 1845
Liittynyt: 06.07.2014 17:30
Viesti:

Re: Seuraaminen

Viesti Kirjoittaja Verilettu » 19.10.2019 10:07

Teoriassa, juuri näin. Mutta, miksi joku vanhin menisi täältä jworgun sivuille, täällä ei kovin paljon viljellä linkkejä ko. sivustolle*.

Tosiaan eri asia, onko järjestöllä resursseja vahtia tällä tavoin rivijäseniä. En jaksa uskoa.

Edit. Ja ip-osoitteista. Varsinkin mobiililiittymissä sama ip-osoite voi sattua eri henkilöille eri aikaan, eri vääriä tuloksia tulee taatusti. :lol:

* Google arvostelee sivun sitä korkeammalle, mitä useammin sinne linkataan toiselta sivulta (tämä on yksi peruste monen muun lisäksi), joten pidetään tämä sivusto mielellään mahd. puhtaana JWorgasmin linkeistä, jooko? :)

Vieras

Re: Seuraaminen

Viesti Kirjoittaja Vieras » 08.11.2019 14:11

Mutta toisaalta jo viime vuosituhannella todistajat olivat tärkeitä kielenkääntökoneestaan, joku, oliko japanilainen oli sen tehnyt.
Ja aikoinaan puhuttiin sellaista, että eronneen todistajan koneelle oli hakkeroitu/yritetty hakker:a, ja jäljet johtivat USA:n pääkonttoriin.
Lahkossahan nähdään, kuinka fanaattiseksi todistajaksi voidaan hurahtaa, ja silloin, jos ja kun hän on tietokoneekspertti, voidaan jutella, minkä tyyppinen tieto heitä kiinnostaisi ja että voisi hra/rva hurahtanut sen suhteen ryhtyä toimenpiteisiin ?

Avatar
Verilettu
Moderaattori
Viestit: 1845
Liittynyt: 06.07.2014 17:30
Viesti:

Re: Seuraaminen

Viesti Kirjoittaja Verilettu » 09.11.2019 08:46

Mistä sitä tietää, mutta jos muistetaan nyt mistä alunperin oli kysymys. Ehkä korkeintaa yksittäisiä tapauksia "kytätään", jos voidaan. Lahkolla tuskin on sellaisia mahdollisuuksia seurantaa yleisellä tasolla kuin valtioilla tai Googlella/Facebookilla yms.

Tosin, todistajatkin edustavat kaikenlaisia ihmisiä erilaisine tietoteknisine tasoineen. Muistan aina kun piti mennä erään tiukan todistajaperheen perhetietokonetta korjaamaan, ihanan Windows XP:n aikaan, ja latasin siinä selaimen auki kun aloin "Googlea" kirjoittamaan, alkoi osoiterivi ehdottamaan ties mitä gay-alkuisia osoitteita. Olin jo muutenkin ajatellut, että perheessä on omasta sukupuolestaan kiinnostunut - jokainen tavallaan, se ei ole minulta pois - ja nopeasti kirjoitin loppuun, ja olin kuin en olisi huomannut. No, korjailin koneen puhtaaksi ja yritin tiivistää sen mitä XP:tä nyt pystyi (sitä kun suurin osa ajoin järjestelmänvalvojana, täysin idioottia hommaa).

Jos kyseisessä perheessä olisi tajuttu mistään mitään, niin tokihan siellä olisi yritetty siivota näin yleiset asiat pois. Mutta ei. Joten mistä sitä tietää mitä lisäsoftaa seura tarjoaa vaikka Libraryn mukana ja ajelee sitä koneessaan/tableteissaan (eikös seuralla lienee mobiili-ohjelmiakin), tai muuten (tuskin kuitenkaan).

En tosiaan jaksa uskoa, että yleisesti seurataan vaikkapa natsoja saaneita (ap, vanhimmat), korkeintaan yksittäisiä ihmisiä. Tämä on oma mutuni. Muut voivat esittää omansa. :)

Vastaa Viestiin