Tekevätkö Jehovan todistajat laittomia muistiinpanoja kännykkäohjelmalla?

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
Johanneksen poika
Viestit: 3408
Liittynyt: 29.04.2007 13:49
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Tekevätkö Jehovan todistajat laittomia muistiinpanoja kännykkäohjelmalla?

Viesti Kirjoittaja Johanneksen poika » 15.11.2019 01:25

Kuva
Kuva: Google Play -sovelluskauppa

Suomi24:n Jehovan todistajat -keskustelupalstalla on 13.11.2019 aloitettu keskusteluketju, jonka aloittaja kertoo, että hän on nähnyt, kuinka Jehovan todistajat saarnaamistyössään ennen ovelle menoa ja sieltä tullessa tekivät kännykällä jotain. Hän epäilee, että kyseessä olisi ovelta ovelle -työn yhteydessä tehdyt muistiinpanot puhelimella.

Euroopan unionin tuomioistuin ja Korkein hallinto-oikeus ovat ratkaisseet muistiinpanoasian sen oltua käsittelyssä yhteensä noin seitsemän vuotta. Muistiinpanoja ei saa tehdä ilman ovenavaajan suostumusta. Jehovan todistajien järjestö lopulta taipui ja meni jopa pidemmälle kuin laki vaatii. Suomen haaratoimisto lähetti kirjeen seurakuntiin, jonka perusteella muistiinpanojen tekeminen saarnaamistyössä kiellettiin kokonaan, luvan kysymisestä ei puhuttu lainkaan.

Näin Jehovan todistajien järjestö on Suomessa virallisesti sanoutunut irti muistiinpanojen tekemisestä. Mutta toimivatko yksilöt sääntöjen ja lakien mukaan?

Kuva
Kuva: Google Play -sovelluskauppa, video

Lue täältä.

Kaarmis
Viestit: 3909
Liittynyt: 29.04.2007 22:13

Re: Tekevätkö Jehovan todistajat laittomia muistiinpanoja kännykkäohjelmalla?

Viesti Kirjoittaja Kaarmis » 17.11.2019 17:31

Veikkaan että jossain jenkkilässä joku on sellaisen ohjelmannikaleen mennyt tekemään. Ainakaan sellainen ei ole jäänyt tekemättä todistajien lainkuuliaisuuden takia.
"Meinasin sanoa että älä tule haudallenikaan. Mutta - tule silti."

Vastaa Viestiin