Keisarin uudet vaatteet

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Syväkurkku
Viestit: 331
Liittynyt: 06.04.2018 16:42

Keisarin uudet vaatteet

Viesti Kirjoittaja Syväkurkku » 13.12.2019 16:34

Hans Christian Andersen kirjoitti melkein 200 vuotta sitten seuraavan kertomuksen:
Kaupunkiin tulee kaksi kulkijaa, jotka ovat vaattureita. Keisari, joka pitää suuresti uusista vaatteista, palkkaa heidät räätälöimään keisarille uudet vaatteet. Vaatturit väittävät vaatteiden näkyvän vain älymystölle ja tyhmät ja virkaansa pätemättömät eivät näkisi vaatteita ollenkaan. Näin ollen keisari ajattelee tämän olevan hieno sijoitus, kun hän saisi tämän avulla selville, ketkä hänen virkamiehistään olisivat kykenemättömiä tehtäväänsä.

Vaatturit pyytävät vaatteiden materiaalikustannuksiin ja palkkioksi paljon kalleinta kultaa ja hienointa silkkiä.

Todellisuudessa vaatturit eivät tee ollenkaan vaatteita ja siksi keisari saa huomata, ettei itsekään näe vaatteita, mutta päättää olla puhumatta asiasta, koska pelkää muiden toteavan hänet kyvyttömäksi tehtäväänsä. Kangaspuita käy katsomassa myös useampi keisarin virkamies ja hekin päättävät vaieta kyvyttömyydestään nähdä kankaita ja kuvioita.

Lopulta keisari sovittaa peilin edessä vaatteitaan ja hienoa laahusta. Laahuksen kantajatkin ovat tarttuvinaan kankaaseen, mitä he eivät oikeasti löydä. Kaikki kuitenkin ihailevat kovaan ääneen kauniita kankaita ja niiden kuvioita. Sitten joukko lähtee kulkueeseen kaupungin keskustaan, missä ihailu jatkuu kunnes pieni lapsi huutaa, ettei keisarilla ole ollenkaan vaatteita. Kulkueen seuraajat alkavat tämän jälkeen supista keskenään lopulta yltyen huutamaan, ettei keisarilla ole vaatteita. Keisari suoristaa selkänsä ja näyttää entistä ryhdikkäämmältä, vaikka hänestäkin tuntuu että kansa on oikeassa. Hän ajattelee, että hänen täytyy kestää näytös loppuun asti. Ja kamariherrat jatkavat laahuksen kantamista aivan kuin keisarilla olisi oikeasti vaatteet laahuksineen.
Kuten useilla vanhoilla tarinoilla, tälläkin kertomuksella on vastakuvallinen täyttymyksensä meidän päivinämme :mrgreen:. Huijarivaatturit kuvaavat Jehovan todistajien hallintoelintä ja keisari mielenmuokkauksen kohteeksi joutunutta henkilöä. Uudet, näkymättömät vaatteet kuvaavat väitettä, että Jeesus saapui näkymättömästi vuonna 1914. Pieni lapsi kuvaa niitä, jotka paljastavat nämä huijarivaatturit.

Kutkuttavan loistavan yhteyden julkaisi Exjw Smurf Girl alla olevalla videolla:


Polyester
Viestit: 2969
Liittynyt: 11.05.2007 22:11

Re: Keisarin uudet vaatteet

Viesti Kirjoittaja Polyester » 14.12.2019 22:46

Syväkurkku kirjoitti:
13.12.2019 16:34
Kuten useilla vanhoilla tarinoilla, tälläkin kertomuksella on vastakuvallinen täyttymyksensä meidän päivinämme :mrgreen:.
Myös Pinokkio (järjestön johdon epärehellisyys) ja Prinsessa Ruusunen (indoktrinaatio ja siitä herääminen) saavat vastakuvallisen täyttymyksensä pienessä amerikkalaisessa uususkonnossa, joka kuvittelee olevansa maailmankaikkeuden näkyvän osan napa.
Huijarivaatturit kuvaavat Jehovan todistajien hallintoelintä ja keisari mielenmuokkauksen kohteeksi joutunutta henkilöä. Uudet, näkymättömät vaatteet kuvaavat väitettä, että Jeesus saapui näkymättömästi vuonna 1914. Pieni lapsi kuvaa niitä, jotka paljastavat nämä huijarivaatturit.
Näkymättömän Jeesuksen vastapainoksi odotetaan sitten varsin näkyviä suorituksia ja muutoksia aikaisempaan elämään nähden. Kuten videolla hyvin todetaan, yksikään Jehovan todistaja ei ole saanut mitä järjestö on luvannut. Ei yksikään.

Avatar
Jaakko Ahvenainen
Viestit: 8106
Liittynyt: 28.04.2007 15:41
Paikkakunta: Lieksa

Re: Keisarin uudet vaatteet

Viesti Kirjoittaja Jaakko Ahvenainen » 24.12.2019 15:59

Minä odotan sitä näkymätöntä UMK:tä. Blankkoihin lehtiin voisi kirjoittaa tarinoita huijatuksitulleen elämänsä ajoilta. - Happy final year to all! :)

Vastaa Viestiin