Iltasatu järjestön malliin

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
Tony
Viestit: 7448
Liittynyt: 28.04.2007 07:38

Iltasatu järjestön malliin

Viesti Kirjoittaja Tony » 18.12.2019 17:21

Olipa kerran yhdysvaltalainen uskonnollinen lahko, joka oli tunnettu siitä, että se piti katolista kirkkoa sylkykuppinaan vähän aiheessa kuin aiheessa. Katolinen kirkko edusti tälle lahkolle mm. Saatanan hallinnassa olevaa väärän uskonnon maailmanmahtia. Erityisenä piikittelyn aiheena lahko käytti katolisen kirkon pedofiiliskandaaleja.

Kun aikaa kului ja elämä lipui kohti 2010-lukua, lahkon kuittailut katolista kirkkoa kohtaan vähenivät. Kalenterin osoittaessa vuotta 2019 katolinen kirkko pyrki selvittämään rikkeitään ja olemaan avoimempi toimintamalleistaan. Katolista kirkkoa oli syytetty yleisesti siitä, että se pimitti itsellään yhteisössään tapahtuneiden pedofiilitapausten tietoja ja rekistereitä. Nyt katolinen kirkko oli hiljalleen lämmennyt ajatukselle luovuttaa arkistot ja rekisterit viranomaiselle.

Samaan aikaan yhdysvaltalainen uskonnollinen lahko, joka oli pitänyt katolista kirkkoa sylkykuppinaan ja osoituksena Saatanan hallinnassa olevasta väärästä uskonnosta, kävi oikeustaisteluita sen puolesta, että sen ei tarvitsisi paljastaa omassa yhteisössään tapahtuneita pedofiilitapauksia ja niistä laadittuja rekistereitä. Lahko meni jopa niin pitkälle, että se vei asian Yhdysvaltojen korkeimpaan oikeuteen. Mikäli lahko olisi voittanut, se olisi tarkoittanut, että kaikille uskonnoille olisi suotu sama mahdollisuus olla luovuttamatta lasten hyväksikäyttöä koskevia tietoja viranomaisille ja oikeusistuimille.

Vaikka lahkon yritys oli kuollut jo ennen kuin alkoi, lahkon pyrkimykset olisivat toteutuessaan aiheuttaneet katastrofaaliset seuraukset pedofilian peittelyn saralla. Sen jälkeen uskonnoissa tapahtunut lasten hyväksikäyttö olisi voitu lakaista maton alle kaikissa uskonnoissa.

Voidaan siksi todeta, että periaatteellisella tasolla lahkon pyrkimys osoitti puhdasta pahuutta.

Sen pituinen se.

Paitsi että se ei ollut satu.

CNN: Pope lifts secrecy rules for sex abuse cases
"Jos Seura sanoisi minulle, että tämä kirja on musta vihreän sijaan, minä sanoisin: 'Kappas vaan, voisin vaikka vannoa, että se on vihreä, mutta jos Seura sanoo, että se on musta, niin se on musta!'" - Bart Thompson - piirivalvoja