Osallistumisoikeus kansainvälisiin konventteihin tarkistetaan jatkossa

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Syväkurkku
Viestit: 331
Liittynyt: 06.04.2018 16:42

Osallistumisoikeus kansainvälisiin konventteihin tarkistetaan jatkossa

Viesti Kirjoittaja Syväkurkku » 03.01.2020 20:47

Jehovan todistajien kansainvälisiin konventteihin saavat osallistua ainoastaan kutsun saaneet. Kriteerit ovat tiukat.

Kansainvälisistä konventeista on muodostunut Jehovan todistajien eliitin tapahtumia. Niiden varjolla Seura myös pyrkii takomaan rahaa monilla tavoilla. Myynnissä on erikoisjärjestelyillä lentoja ja hotellimajoitusta. Jopa matkamuistoja myydään.

Youtubesta löytyy svengaavia videoita, joilla hallintoelimen jäsenet otetaan lentokentillä vastaan konventtipaikkakunnalle rocktähtien tapaan. Konventeissa luodaan tunnelmaa mm. osallistujien kännyköiden tuhansilla valoilla ja tanssimalla uusien valtakunnanlaulujen tahdissa. Jopa Valtakunnansaleja käytetään viihdyttämään maksavia vieraita. Suomessakin tällä hetkellä tuhannet "sisaret" kutovat villasukkia, jotta vieraat pärjäisivät kylmässä Pohjolassa ensi kesänä. Voivat kylläkin olla turhia kesäkuun helteessä.

Ensi kesästä lähtien kutsu konventtiin tullaan tarkistamaan. Sisään pääsee ainoastaan jos omaa nimikyltin. Kyltin saa seurakunnan vanhimmilta ja siinä on QR-koodi joka skannataan ovella.

Näihin tilaisuuksiin on siis turha kutsua ulkopuolisia kuulemaan "hyvää uutista". Itse en usko enää Jeesukseen, mutta mieleeni tulee kysymys siitä, mitä Raamatun Jeesus olisi tuumannut tästä touhusta?

Polyester
Viestit: 2969
Liittynyt: 11.05.2007 22:11

Re: Osallistumisoikeus kansainvälisiin konventteihin tarkistetaan jatkossa

Viesti Kirjoittaja Polyester » 03.01.2020 22:35

Syväkurkku kirjoitti:
03.01.2020 20:47
Youtubesta löytyy svengaavia videoita, joilla hallintoelimen jäsenet otetaan lentokentillä vastaan konventtipaikkakunnalle rocktähtien tapaan. Konventeissa luodaan tunnelmaa mm. osallistujien kännyköiden tuhansilla valoilla ja tanssimalla uusien valtakunnanlaulujen tahdissa.
Jos otetaan sytkärit esille ja lauletaan "we will we will rock you", niin mikä on periaatteellinen ero? Ei mielestäni mikään, paitsi että joissakin konserteissa on hauskempaa kuin toisissa. Jotain on aivan perustavanlaatuisesti muuttunut parinkymmenen vuoden takaiseen verrattuna, jolloin tuskin tiedettiin, ketä hallintoelimeen kuuluu.
Näihin tilaisuuksiin on siis turha kutsua ulkopuolisia kuulemaan "hyvää uutista". Itse en usko enää Jeesukseen, mutta mieleeni tulee kysymys siitä, mitä Raamatun Jeesus olisi tuumannut tästä touhusta?
Raamatun Jeesus järjesti "konventin", vaikka olisi kaivannut lepoa. Ovella ei tarkistettu QR-koodia ja ruokakin oli olosuhteisiin nähten hyvää.

Mark. 6:30 Apostolit kokoontuivat taas Jeesuksen luo ja kertoivat hänelle, mitä kaikkea olivat tehneet ja mitä opettaneet.
31 Hän sanoi heille: "Lähtekää mukaani johonkin yksinäiseen paikkaan, niin saatte vähän levähtää." Ihmisiä näet tuli ja meni koko ajan, eivätkä opetuslapset ehtineet edes syödä.
32 Niin he lähtivät veneellä mennäkseen autiolle seudulle yksinäisyyteen.
33 Mutta heidän lähtönsä huomattiin, ja monet tunsivat heidät. Ihmisiä tuli juoksujalkaa kaikista kaupungeista, ja väkijoukko ehti maitse perille ennen heitä.
34 Kun Jeesus veneestä noustessaan näki kaikki nämä ihmiset, hänen tuli heitä sääli, sillä he olivat kuin lammaslauma paimenta vailla. Hän alkoi opettaa ja puhui heille pitkään.
35 Kun päivä oli jo illassa, opetuslapset tulivat hänen luokseen ja sanoivat: "Tämä on asumatonta seutua, ja on jo myöhä.
36 Lähetä heidät pois, että he menisivät lähiseudun taloihin ja kyliin ostamaan itselleen syötävää."
37 "Antakaa te heille syötävää", vastasi Jeesus. He sanoivat hänelle: "Pitäisikö meidän mennä ostamaan kahdellasadalla denaarilla leipiä ja antaa ne heille syötäväksi?"
38 Jeesus kysyi: "Montako leipää teillä on? Käykää katsomassa." He tekivät niin ja ilmoittivat: "Viisi, ja kaksi kalaa."
39 Jeesus käski heidän sijoittaa kaikki ruokakunnittain aterioimaan vihreälle nurmelle.
40 Ihmiset asettuivat istumaan sadan ja viidenkymmenen hengen ryhmiin.
41 Sitten hän otti ne viisi leipää ja kaksi kalaa, katsoi ylös taivaaseen ja lausui kiitoksen. Hän mursi leivät ja antoi palat opetuslapsilleen, ja nämä jakoivat ne kansalle. Samoin hän jakoi kaikkien kesken ne kaksi kalaa.
42 Kaikki söivät kyllikseen.
43 Leiväntähteitä kerättiin kaksitoista täyttä korillista, ja kalaakin jäi.
44 Aterioimassa oli ollut viisituhatta miestä.


Kertomus lienee ollut tärkeä varhaisille kristityille, kun kaikki Uuden testamentin kaanoniin päätyneet evankeliumit sen sisältävät. Jehovan todistajien uskonto on todella kaukana varhaisesta kristillisyydestä.

Miksa007

Re: Osallistumisoikeus kansainvälisiin konventteihin tarkistetaan jatkossa

Viesti Kirjoittaja Miksa007 » 04.01.2020 00:01

Eikö suomeen ole nyt järjestämässä 2020 kansainvälinen konventti, onko perus jtllä suomalaisillakin kutsukortti? Nyt olis kova sana kertoa yllättäen vaimolle kesällä, että olis kiva tulla mukaan konventtiin😄 Sitte kun mentäis ni mut käännytettäisiin ovella pois!!😂😂😂

Syväkurkku
Viestit: 331
Liittynyt: 06.04.2018 16:42

Re: Osallistumisoikeus kansainvälisiin konventteihin tarkistetaan jatkossa

Viesti Kirjoittaja Syväkurkku » 04.01.2020 08:10

Tarina ei kerro pääsevätkö avecit sisään ilman nimikylttiä. :lol:

Tiedon lähde on alla oleva video. Sillä on pari muutakin mielenkiintoista tietoa. Todennäköistä on, että Helsinkiin saadaan ensi kesänä vieraiksi myös kansainvälisiä protestoijia. Jos kävisin vielä konventeissa, menisin varmaankin moikkaamaan ainakin Goatlike Personalityä. Mukavan tuntuinen hemmo.

Toinen tieto liittyy siihen, että QR-koodi on henkilökohtainen. Kun se skannataan, voidaan tieto osallistumisesta liittää Seuran tietojärjestelmässä julistajan tietoihin. Isoveli valvoo. (Tiedon liittäminen omaa arvailua, ei videolla).

QR-koodin käytön tarkoitus lienee pääasiassa luopioiden pitäminen konventtialueen ulkopuolella. Perusteluna Seura on käyttänyt paloturvallisuutta! :crazy: Pitää tietää keitä on sisällä jos palo sattuu.

Tietonsa Goatlike Personality on saanut Melbournen konventista sekä Prahan konventin järjestelijöiltä. Jos Seura on kuitenkin investoinut QR-skannereihin ja rakentanut tarvittavan infran tiedon käsittelyyn, miksi se ei käyttäisi niitä myös Helsingissä ensi kesänä?

Kolmas mielenkiintoinen tieto videolla on kansainvälisten konventtien määrän tiputtaminen alle puoleen. Seura ei tee mitään ilman hyvää syytä. Yleensä syy liittyy rahaan.


konso
Viestit: 3
Liittynyt: 04.03.2020 19:21

Re: Osallistumisoikeus kansainvälisiin konventteihin tarkistetaan jatkossa

Viesti Kirjoittaja konso » 06.03.2020 00:19

Toivotaan että Goatlike kerkeäisi myös Helsinkiin!

Avatar
Verilettu
Moderaattori
Viestit: 1848
Liittynyt: 06.07.2014 17:30
Viesti:

Re: Osallistumisoikeus kansainvälisiin konventteihin tarkistetaan jatkossa

Viesti Kirjoittaja Verilettu » 06.03.2020 08:41

Taitaa jäädä konventit järjestämättä, koronan takia. Täällä ei ole vielä nähty huippua, vasta orastavaa alkua. Toivottavasti olen väärässä, koronan suhteen, konventista ei niin väliä.

Vastaa Viestiin