Jimmy Swaggart ja Jehovan todistajat

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Syväkurkku
Viestit: 332
Liittynyt: 06.04.2018 16:42

Jimmy Swaggart ja Jehovan todistajat

Viesti Kirjoittaja Syväkurkku » 25.01.2020 19:14

Tein tänään uuden blogipäivityksen. Siinä yhteydessä kävin läpi niitä tapahtumia, jotka liittyivät kirjallisuuden ja lehtien myynnin lopettamiseen 1990-luvulla.

Tiesin aiemmin, että myynnin lopettaminen jotenkin liittyi tv-evankelista Jimmy Swaggartin tapaukseen Yhdysvaltain korkeimmassa oikeudessa. Swaggart tuomittiin tammikuussa 1990 maksamaan jatkossa myyntiveroa myymästään uskonnollisesta kirjallisuudesta. Kuukausi oikeuden päätöksestä ehti kulua, kun Seura jo lähetti seurakunnille kirjeen, että enää ei myydä kirjallisuutta. Otetaan ainoastaan vastaan vapaaehtoisia lahjoituksia.

Se mitä en aiemmin tiennyt, oli että Seura antoi oikeudellista tukea Swaggartille oikeusprosessin kuluessa. Tästäkään ei tietysti koskaan uskallettu kertoa kultin jäsenille. Jehovan järjestö tukemassa väärän uskonnon tv-evankelistaa! Tässä on vähän samaa kuin siinä paljastuksessa, jonka mukaan Seura oli aikoinaan vuosia YK:n NGO jäsen.

Nythän tosin hallintoelin on ominut Swaggartin muutkin tv-evankelistan menetelmät kuukausiohjelmissaan. :lol:

Aiheesta näytti haun perusteella löytyvän materiaalia Veljesseuran historiasta, mutta ehkä se on hyvä nostaa uudelleen esille. Palstaa seurannee paljon uusiakin ihmisiä, jotka eivät aiheesta ole koskaan mitään kuulleet.