Mitä hyvää oli JT järjestössä!

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Utelias2
Viestit: 30
Liittynyt: 02.02.2020 09:46

Mitä hyvää oli JT järjestössä!

Viesti Kirjoittaja Utelias2 » 06.02.2020 09:39

Olisin kysynyt teiltä oliko JT järjestöön kuulemisessa mielestänne mitään hyvää ja positiivisia mahdollisia muistoja?

Juuso

Re: Mitä hyvää oli JT järjestössä!

Viesti Kirjoittaja Juuso » 06.02.2020 12:28

Muutama hyvä ystävä siellä oli, mutta, ei mitn muuta hyvää. Tai kun oikein pinnistelen niin se, että ihmiset luuli olevansa kuolemattomia, että paratiisi tulee just ja ei tarvi ikinä kuolla, miten mahtavaa.. Siellä oli semmonen joukkohypnoosi tässä asiassa.

Avatar
Verilettu
Moderaattori
Viestit: 1848
Liittynyt: 06.07.2014 17:30
Viesti:

Re: Mitä hyvää oli JT järjestössä!

Viesti Kirjoittaja Verilettu » 06.02.2020 12:47

Juuso kirjoitti:
06.02.2020 12:28
ihmiset luuli olevansa kuolemattomia, että paratiisi tulee just ja ei tarvi ikinä kuolla, miten mahtavaa.. Siellä oli semmonen joukkohypnoosi tässä asiassa.
Eri asia kuinka moni oikeasti uskoi moiseen, vaan sisimmässään ajatteli, että hemmetti mitä roskaa. Vähän sama kun sunnuntaina, kun kesän 3-päiväinen konventti-kidutus oli ohi, niin kotiin kiiruhtaessa hoettiin "ai että oli hyvä konventti". Minäkin myöntelin, "oli oli, hyvä oli", ja mietin, että tulipa taas jäähallin katon ilmanvaihtoputket yms. tutuksi, kun nukahtamisen estoksi piti yrittää keksiä jotain mielenkiintoista ajateltavaa. Sitä oli niin iloinen, että vasta vuoden päästä sama kidutus edessä, että myönteli kaiken olevan niin hemmetin hyvää. :clap: :lol: Ja sitten napattiin uudet hengelliset ruokapakkaukset uusien julkaisujen muodossa.

Näissä uusissa "vain kelpotodistajat" ovat tervetulleita -konventeissa en olekaan käynyt. Mun aikana ei ollut edes videoita, sitä vaimolle narisinkin, että laittaisivat näytöt, niin olisi helpompi pysyä hereillä kun olisi jotain katsottavaa, vaikka sitten monotonisella äänellä kitisevän ukkelin ilmeitä.

PS. Voi luoja, että joskus se loppurukous tuntui, ettei se ikinä lopu. Mietin, että pitääkö se koko konventti referoida siinä rukouksessa, ilmeisesti piti. Aaaarghhh. :sick:

Syväkurkku
Viestit: 332
Liittynyt: 06.04.2018 16:42

Re: Mitä hyvää oli JT järjestössä!

Viesti Kirjoittaja Syväkurkku » 06.02.2020 16:15

Paljonkin hyvää.

Lapsuuden parhaita muistoja ovat aamuiset Paratiisi-kirjan tutkistelut äidin kanssa kesämökin terassilla, aamupalan kanssa. Ympärillä paratiisimainen luonto. "Totuus" loi lapselle yksinkertaisen ja turvallisen mallin maailmasta. Eikä silloin tiennyt, että Jehovan todistajien järjestö on todellisuudessa yksi vaarallisimmista paikoista lapselle.

Valtakunnan palveluskoulu oli oikeasti hyvä asia. Ensimmäiset julkiset raamatunlukutehtävät pidin hyvin nuorena, olisinko ollut kahdeksan tai yhdeksän. Vuosien mittaan kehittyi rutiini pitää julkisia puheita. Tästä on ollut valtavasti hyötyä myöhemmin elämässä.

Niin absurdia kuin se onkin, Jehovan todistajien usko auttoi kehittämään rationaalista ajattelukykyä. Uskonkappaleet muodostavat aika kauniin rakennelman, ilman suurempia sisäisiä ristiriitaisuuksia. Tavallaan looginen hämähäkinverkko missä uskomukset tukevat toisiaan. Eri asia sitten onkin, että myöhemmin opin sovittamattomien ristiriitojen syntyvän muun todellisuuden suhteen.

Väittelytaito kehittyi Raamatuntutkisteluja pidettäessä ja myyntitaidot kenttätyössä.

Omat nuoruuteni konventit muistan positiivisin mielin. Silloin sai vielä mansikkaleivoksia. Väliajoilla oli mukava seurata toinen toistaan nätimpiä siskoja juhlatamineissaan. Löytyihän lopulta se oma vaimokin uskonnon piiristä, jonka koen elämäni ehkä isoimmaksi positiiviseksi asiaksi.

Jehovan todistajien joukkoon mahtuu kusipäitä kuten kaikkiin ihmisryhmiin. Näistä yleensä tulee teokraattisia uraraketteja. Mutta ihmisinä Jehovan todistajat ovat pääosin hyvin mukavia ja lämpimiä - niin kauan kuin ajattelet ja toimit kuten Seura määrää. Töiden puolesta jouduin matkustelemaan ja oleskelemaan ulkomailla pitkiäkin aikoja. Aina sain hyvin lämpimän vastaanoton paikallisessa seurakunnassa. Harvoin täytyi viikonloppuisin miettiä mitä tekisi itselle ruuaksi tai mihin menisi syömään. Kutsuja suorastaan sateli. Osittain tämä kyllä saattoi olla myös kulttuurisidonnaista.

Erityisesti vanhemmissa musiikkikappaleissa on sävelmiä jotka vieläkin tuntuvat hyviltä.

Listaa voisi varmaan vielä jatkaakin. Mutta mikään hyvä ei voita sitä pahaa, jota tämä järjestö tuottaa. Verensiirtokielto tappaa ihmisiä. Aikaisempi rokotuskielto tappoi ihmisiä. Karttaminen syöksee ihmisiä tuhoon. Perheitä hajoaa. Pedofiilit ovat saaneet temmeltää seurakunnissa ilman seuraamuksia. Ja ennen kaikkea: asia on silkkaa valhetta. Kognitiivinen dissonanssi ei ole leikin asia, sekin voi tuhota ihmisen mielenterveyden.

Polyester
Viestit: 2969
Liittynyt: 11.05.2007 22:11

Re: Mitä hyvää oli JT järjestössä!

Viesti Kirjoittaja Polyester » 07.02.2020 13:46

Syväkurkku kirjoitti:
06.02.2020 16:15
Niin absurdia kuin se onkin, Jehovan todistajien usko auttoi kehittämään rationaalista ajattelukykyä. Uskonkappaleet muodostavat aika kauniin rakennelman, ilman suurempia sisäisiä ristiriitaisuuksia. Tavallaan looginen hämähäkinverkko missä uskomukset tukevat toisiaan. Eri asia sitten onkin, että myöhemmin opin sovittamattomien ristiriitojen syntyvän muun todellisuuden suhteen.
Vartiotorni-seura on nähnyt paljon vaivaa tarjotakseen yhtenäisen maailmanselityksen, joka lähes kaikissa asioissa on näennäisen raamatullinen. Oppi on sisäisesti melko ehyt, vaikka kahdet punnukset vilisevätkin, ja tarjoaa selkeät vastaukset menneisyyttä, nykyisyyttä ja tulevaisuutta koskeviin kysymyksiin. Eri asia sitten, ovatko vastaukset oikeita.

Kultit ja salaliittoteoriat, niin monenkirjavia kuin ovatkin, eräässä asiassa yleensä ammentavat samasta astiasta: ne saavat kannattajansa tuntemaan itsensä tärkeiksi. Onhan se itsetuntoa hivelevää kuulua pieneen eliittiin, joka yksin ymmärtää mistä maailmassa todella on kysymys. Etenkin, jos itsetunto on muuten heikko, eikä elämä ole täyttänyt toiveita.

Vartiotornin maailmankuva, kuten yleisemminkin jumalusko, sisältää myös tiettyjä turvallisia elementtejä. Ei tarvitse pelätä asteroidin törmäystä tai ydinsotaa, koska Jehova hoitaa. Kääntöpuolena on sitten mm. vainojen ja demonien pelko. Kokonaisuutena Jehovan todistajien uskonto on paremminkin pelkoja ruokkiva kuin niitä hillitsevä.

Vastaa Viestiin