Kipupiste: Miksi otin eron Jehovan todistajista?

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
Johanneksen poika
Viestit: 3369
Liittynyt: 29.04.2007 13:49
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Kipupiste: Miksi otin eron Jehovan todistajista?

Viesti Kirjoittaja Johanneksen poika » 19.03.2020 20:09

Kuva
Kuvakaappauset: YouTube / Apulanta

Nimimerkki "Kipupiste" erosi 18.03.2020 maitraatin kautta Jehovan todistajien seurakunnasta. Hän ei tehnyt sitä hetken mielijohteesta. Hän oli ollut useita vuosia Jehovan todistaja. Eroamiseen vaikuttivat sekä oppikysymykset että toimintamallit.

"Kipupiste" analysoi, miten lapsille ja aikuisille myydään tuote.

Lue täältä.

Kuva

Polyester
Viestit: 2958
Liittynyt: 11.05.2007 22:11

Re: Kipupiste: Miksi otin eron Jehovan todistajista?

Viesti Kirjoittaja Polyester » 19.03.2020 22:59

Ketkujen myyntimiesten taktiikka on ns. vedättäminen, jossa potentiaaliselle asiakkaalle annetaan ensin vähän turhan ruusuinen kuva tuotteesta ja ikäviä "yksityiskohtia" tiputellaan matkan varrella keskustelun edetessä. Asiakkaan voi olla vaikeampaa kieltäytyä ostamasta, kun hän on jo ehtinyt ihastua tuotteeseen ja tehdä alustavan ostopäätöksen mielessään. Mitä pidemmälle prosessin antaa edetä, sen vaikeammaksi kieltäytyminen käy. On helpompaa kieltäytyä heti aluksi kuin myöhemmin, uhrattuaan jo aikaansa asialle.

Jehovan todistajat eivät varmaan itsekään ymmärrä, millaista tuotetta ovat edustamassa, mutta osaavat kyllä luonnostaan kaunistella asioita pyrkimällä kertomaan vain myönteisiä puolia uskonnostaan. Myös kiinnostuneet tulokkaat pyritään varjelemaan ikävämmiltä asioita. Eihän hengellisen paratiisin juuri löytänyttä tietenkään haluta kompastuttaa kertomalla esimerkiksi, että meillä oikeastaan on ihan selkeät kuppikunnat ja me juoruillaan tosi paljon.

Vastaa Viestiin