Korona-aika

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Syväkurkku
Viestit: 317
Liittynyt: 06.04.2018 16:42

Korona-aika

Viesti Kirjoittaja Syväkurkku » 01.05.2020 19:32

Korona-aika on virittänyt Jehovan todistajien teokraattisen sodankäynnin uudelle tasolle. Teokraattisen sodankäynnin doktriinin mukaan Jehovan todistajien lainkuuliaisuus on suhteellista. Jos Seuran etu ja laki ovat vastakkain, kultin edun pitää mennä edelle.

Jehovan todistajien veripoliisin työtä on korona-ajan myötä ohjeistettu ja tehostettu. Veripoliisi on Jehovan todistajien nimetty ryhmä, joka pitää huolen että kukaan Jehovan todistaja ei hairahdu ottamaan verensiirtoa sairaalaan jouduttuaan. Tarvittaessa veripoliisi seisoo sairaalasängyn vieressä vahtimassa. Jehovan todistajat nimittävät veripoliisia "sairaalayhteyskomiteaksi". Todellisuudessa se koostuu joukosta kouluttamattomia, organisaatiolle lojaaleja miehiä, joiden ainoa tehtävä on varmistaa, ettei yksikään kultin jäsen ota verensiirtoa. Aikaisempina vuosina myös rokotukset olivat kiellettyjä...

Korona-ajan vaikutukset luovat todennäköisesti pysyvän jäljen Jehovan todistajien työhön.

Lahjoitukset

Korona-aikana rivitason julistajilla ei ole pääsyä valtakunnansalien lahjalaatikoille. Tämän seurauksena seurakuntien vanhimmat on ajettu puun ja kuoren väliin. Vanhimmat ovat sitoutuneet siihen, että seurakunta lähettää kiinteän summan haaratoimistoon joka kuukausi. Tästä saa poiketa ainoastaan sopimalla asiasta haaratoimiston kanssa. Harva vanhin haluaa tälläistä merkintää itsestään. Toisaalta seurakuntalaiset eivät pääse lahjalaatikoille antamaan "vaapaaehtoisia" lahjoituksiaan. Tämä on saanut vanhimmiston pyytämään lahjoituksia pankkitileille suljetuissa WhatsApp-ryhmissä. Muuten kiinteän summan kerääminen ja lähettäminen jäisi ainoastaan vanhimmiston omista lompakoista otettaviksi. Vanhimmat ovat yleensä itsekin Seuran ohjeiden mukaisesti alhaisesti koulutettuja ja pienituloisia. Lompakot eivät ole kovinkaan paksuja.

Seura on tietenkin pessyt asiassa kätensä kuin Pilatus ja antanut virallisen ohjeistuksen, jonka mukaan lahjoituksia ei pidä pyytää. Pankkitileille tehtävien lahjoitusten pitää olla "oma-aloitteisia". Vanhimmat on jätetty pahasti bussin alle. Hätäpäissään vanhimmat kehottavat seurakuntalaisia lahjoittamaan rahaa pankkisiirroilla. Tämä on kuitenkin käsittääkseni vastoin Suomen lakia. Jehovan todistajilla on oikeus kerätä rahaa ainoastaan kolehtiin verrattavilla lahjalaatikoilla julkisissa tilaisuuksissa.

Puhelintyö

Kun ovelta-ovelle saarnaamiseen ei pääse, julistajia on kehoitettu tekemään puhelintyötä. Ohjeiden mukaan soitettaessa puhelu numeron eteen pitää kirjoittaa #31#. Tämä piilottaa soittajan numeron. Mistä soitettavat puhelinnumerot saadaan, on arvoitus. Uskoisin, että GDPR:n osalta puhelinnumeroiden kerääminen ja käyttäminen on ongelmallista.

Jotta Seura saisi tuntinsa vuosiraporttiin, ylitpitkät Zoom-kenttäkokoukset pitää tietysti raportoida omalle raportille, mukaan lukien yhteiset Zoom-kahvittelut. :)

Sukulaisilta saadun palautteen mukaan läheskään kaikki seurakuntalaisista eivät ole omaksuneet Zoom-kokouksia. Vanhimmisto on myös ohjeistanut (pakottanut) osallistujat käyttämään web-kameraa. Tämä tietysti sen takia, että kontrollointi jatkuisi korona-aikanakin. Lisäksi vanhimmat ovat lähestyneet puhelimitse julistajia vähintään viikottain. Varmistaakseen, että kontrolli ei hellitä.

Plasman käyttö koronahoidossa

Yhdysvalloissa vuodettu kierrosvalvojan kirje paljastaa, että hallintoelimen ohjeiden mukaan koronaan sairastuneita Jehovan todistajia ei saa hoitaa koronan vasta-aineita sisältävällä veriplasmalla. Voi vain arvioida miten tämä rajoitus vaikuttaa erityisesti ikääntyneiden Jehovan todistajien kuolleisuuteen. Seuran kannalta olisi tietysti edullista, jos nämä ikääntyneet henkilöt olisivat tehneet testamentin Seuralle.

Vaikutukset

Ilokseni olen huomannut, että yhä useampi sukulainen on ottanut etäisyyttä kulttiin korona-aikana. Zoom-kokoukset on otettu rennosti. Selkeät lain rikkomiset ovat herättäneet keskustelua.

Ehkä eniten ihmetystä on herättänyt se tosiasia, että Seura ei ole millään tavoin auttanut edes kulttinsa jäseniä. Kun kaikkialta muualta on kuulunut viestejä yhteisestä solidaarisuudesta, ainoan poikkeuksen yhteiseen taisteluun virusta vastaan tekevät Jehovan todistajien kaltaiset kultit. Näitä on toki muitakin. Eräälle tuntemalleni henkilölle suurimmaksi kummastelun aiheeksi muodostui se, miten hallintoelin käytti vuosia kerättyjä kansainvälisia katastrofiapuun tarkoitettuja varoja. Niillä ostettiin seurakunnille Zoom-tilejä propagandan edistämiseen. Toinen ihmettelyn aihe oli vanhimmistolle osoitettu kirje, jonka mukaan seurakunta voisi auttaa ahdinkoon joutuneita jäseniään, mutta vain omilla varoillaan. Miksi Seura ei auta ketään?

Seura on nyt myös testannut, miten on-line uskonto toimii. Kalliita kiinteistöjä ei välttämättä tarvita entiseen malliin. Ratkaisevaa on, miten julistajat on saatu sitoutettua verkossa pidettäviin kokouksiin. Jos tulos on hyvä, kiinteistömyynti todennäköisesti kiihtyy.

Hallintoelimen jäsenet ehtivät jo iloita koronasta viimeisenä lopun ajan merkkinä. Todellisuudessa koronaviruksen aika tulee syömään Seuraa itseään ennen näkemättömällä tavalla. Kokouksettomaan elämään tottuneet julistajat eivät ehkä palaakaan ruotuun odotetusti.

kotijehova

Re: Korona-aika

Viesti Kirjoittaja kotijehova » 01.05.2020 21:55

Puhdas nimilista ei ole henkilörekisteri ja aina voi selvittää yhden numeron kerrallaan ja puhelun aikana voi sopia että soittaa uudelleen Nimet tietysti niitä jotka ovat jutelleet
Jatkossa pitää siis vastata tuntemattomiin numeroihin ja jutella ovella mahdollisimman pitkään että joku heikompi säästyy erehdykseltä, pidän itseäni melko vaikeana tapauksena kun yks uskonveli ei saanut mua käännettyä yli kymmenessä vuodessa Löytyy täältä joku kirjoitus mun tällä nimimerkillä kirjoittamista ekoista postauksista jos kiinnostaa
Hyvän asian puolesta voi talkoilla

Polyester
Viestit: 2968
Liittynyt: 11.05.2007 22:11

Re: Korona-aika

Viesti Kirjoittaja Polyester » 01.05.2020 22:26

Syväkurkku kirjoitti:
01.05.2020 19:32
Ehkä eniten ihmetystä on herättänyt se tosiasia, että Seura ei ole millään tavoin auttanut edes kulttinsa jäseniä.
Niinhän se Neuvostoliitossakin kävi, että kaikesta propagandasta huolimatta ristiriita kiiltokuvan ja arkitodellisuuden välillä kävi lopulta sietämättömän suureksi. "Rakkaus keskuudessamme", vieläpä aivan erityisenä tosi uskonnon tunnusmerkkinä, jää aika ontoksi, jos se ei käytännössä ilmene millään tavalla ainakaan apuna järjestöltä rivijäsenille päin. Raha kyllä kelpaa järjestölle.

En myöskään usko Zoom-kokoustamisen toimivan järjestön kannalta kovinkaan hyvin, sillä se on yksinkertaisesti liian helppoa ja mukavaa. Kun vähemmän uhraa, vähemmän myös sitoutuu, eikä nettikokous webbikameran kanssakaan ole vastaavaa sosiaalista kontrollia kuin salille vääntäytyminen ja siellä seurustelu. Ote löystyy. Kukaan ei liity kulttiin eikä pysy sellaisessa (ainakaan tiukasti sitoutuneena jäsenenä) pelkän kirjekurssin tai nettikokousten avulla, vaan sitouttaminen vaatii aktiivista mukaan vetämistä ja sosiaalista kontrollia. Vanhimmiston innokkuudella voi tietysti paikata tilannetta, mutta siinäkin on hankaluutensa, kun tapaamiset eivät oikein ole suotavia ainakaan ikäihmisten kanssa, jotka ovatkin yliedustettuna jäsenistössä.

Vieras

Re: Korona-aika

Viesti Kirjoittaja Vieras » 02.05.2020 00:21

Syväkurkku kirjoitti:
01.05.2020 19:32
Sukulaisilta saadun palautteen mukaan läheskään kaikki seurakuntalaisista eivät ole omaksuneet Zoom-kokouksia. Vanhimmisto on myös ohjeistanut (pakottanut) osallistujat käyttämään web-kameraa. Tämä tietysti sen takia, että kontrollointi jatkuisi korona-aikanakin.
Itselläni on nettikokouksesta erilainen kokemus, sillä varmaan lähes puolet ihmisistä on seurannut kokousta kamerat pimeinä. Onhan se mukavampaa kun ei tarvitse laittaa kokousvaatteita päälle ja voi puuhailla vaikka jotain ihan muuta kokouksen aikana muiden näkemättä...

Vempula
Viestit: 325
Liittynyt: 05.04.2015 09:04

Re: Korona-aika

Viesti Kirjoittaja Vempula » 02.05.2020 07:36

Voisi kuvitella, että lapset on vaikea saada istumaan kameran edessä mallikkaasti paikallaan "kokouksen" ajan, kun ei se ota onnistuakseen valtakunnansalillakaan. Kotona on lasten näkökulmasta ihan liikaa virikkeitä ja muuta tekemistä.

Kun laittaa kamerasta kuvan pois, niin sittenhän kukaan muu ei näe, mitä tosiasiallisesti tapahtuu. Kännykän avulla "kokouksessa" voi olla "paikalla", vaikka oikeasti olisikin vaikka viinakaupassa ostamassa pullotolkulla kallista viskiä.

Syväkurkku
Viestit: 317
Liittynyt: 06.04.2018 16:42

Re: Korona-aika

Viesti Kirjoittaja Syväkurkku » 02.05.2020 10:46

Vieras kirjoitti:
02.05.2020 00:21
Onhan se mukavampaa kun ei tarvitse laittaa kokousvaatteita päälle ja voi puuhailla vaikka jotain ihan muuta kokouksen aikana muiden näkemättä...
Redditissä on ollut tästä hauskoja juttuja. Mm. eräästä vanhemmasta sisaresta, joka ei ollut ymmärtänyt että kamera oli päällä. Sisar naukkaili iloisesti viiniä kokuksen ajan. Tästä oli videokin. Joku toinen sisar kertoi miten mukavaa on, kun voi hameen sijasta käyttää housuja kokouksessa, kunhan rajaa kameran kuvakulman sopivasti. :D

Avatar
Verilettu
Moderaattori
Viestit: 1842
Liittynyt: 06.07.2014 17:30
Viesti:

Re: Korona-aika

Viesti Kirjoittaja Verilettu » 02.05.2020 22:14

Heh, video-linkki olisi hauska. Olisiko saatavilla? :D

Kyllä tämä korona jättänee syvän jäljen jo ennestään kituvalle järjestölle, ja hyvä niin. Kokonaan tuskin silti päästään muutamaan vuoteen.

Syväkurkku
Viestit: 317
Liittynyt: 06.04.2018 16:42

Re: Korona-aika

Viesti Kirjoittaja Syväkurkku » 03.05.2020 08:06

Verilettu kirjoitti:
02.05.2020 22:14
Heh, video-linkki olisi hauska. Olisiko saatavilla? :D
Tässä yksi Reddit ketju Pamin naukkailuun liittyen.

Näyttää siltä, että videon jakanut henkilö on poistanut sen näkyviltä. Ymmärrettävää yksityisyyden suojan kannalta. Itse asiassa videota katsellessa kävi sääli mummoikäistä sisarta. Mutta hauskahan tuo oli. :D

Avatar
Verilettu
Moderaattori
Viestit: 1842
Liittynyt: 06.07.2014 17:30
Viesti:

Re: Korona-aika

Viesti Kirjoittaja Verilettu » 03.05.2020 12:48

Heh kiitos. Onnistuin löytämään tuon videon, ilmeisesti? Muut pönöttävät, ja mummu päätti pistää viiniä lasiin, samalla kun suu kävi siihen malliin, että jotain söi myös. :D

Tuollainen pitäisi olla ihan normaalia näin korona aikana. Ja seurasihan hän sentään ohjelmaa tarkasti. Multitaskingia. :D

Vastaa Viestiin