Jehovan todistajien vanhinten pedofiilirinki oikeuteen

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Syväkurkku
Viestit: 338
Liittynyt: 06.04.2018 16:42

Jehovan todistajien vanhinten pedofiilirinki oikeuteen

Viesti Kirjoittaja Syväkurkku » 07.05.2020 15:48

Joukko Jehovan todistajien vanhimpia ja avustavia palvelijoita on asetettu syytteeseen Montanassa pedofiiliringin pyörittämisestä. Uhreja on useita.

Tapaus on jo toinen uusi Jehovan todistajia vastaan nostettu syyte Montanassa kuluvan viikon aikana.

Useita Jehovan todistajien pedofiilitapauksia nähnyt Mark O'Donnell kommentoi Twitterissä, että tapaus on yksi pahimmista mitä hän on milloinkaan nähnyt.

Enemmän asiasta tässä Reddit ketjussa.

Syväkurkku
Viestit: 338
Liittynyt: 06.04.2018 16:42

Re: Jehovan todistajien vanhinten pedofiilirinki oikeuteen

Viesti Kirjoittaja Syväkurkku » 08.05.2020 15:41

Nyt tapauksesta tiedetään enemmän.

Kaksi montanalaista sisarusta (T. ja C. Mapley) ovat nostaneet 24.4.2020 isäänsä Bruce Mapleyta ja Jehovan todistajia vastaan syytteen, jonka mukaan heidän isänsä käytti sisaruksia vuosia seksuaalisesti hyväksi. Isä oli hyväksikäytön aikaan seurakunnan avustava palvelija. Seurakunnan vanhimmat tiesivät hyväksikäytöstä, mutta eivät puuttuneet siihen.

Oikeudenkäyntipöytäkirjoista paljastuu muutakin. Seurakunnassa käytettiin lapsia hyväksi laajemmin. Seurakunnassa aikoinaan vanhimpana toiminut James Rowland on antanut valaehtoisen todistuksen, jonka mukaan kaksi vanhinta ja kaksi avustavaa palvelijaa käyttivät useita lapsia hyväksi. Tämä tapahtui 1970-luvun lopussa. Rowland mm. kertoo, että sai tietää 1980-luvun lopussa ja 1990-luvun alussa, että vanhimmat ja avustavat palvelijat olivat käyttäneet hyväkseen kaikkia hänen kolmea tytärtään.

Rowland oli ottanut asian esiin useaan otteseen muiden vanhinten ja jopa kahden kierrosvalvojan kanssa. Tämän seurauksena Rowland sai hatkat vanhimman asemasta ja hänen käskettiin olla koskaan enää puhumasta asiasta. Rowland jätti myöhemmin kultin.

Oikeudenkäyntipöytäkirjoissa on nimetty vanhimmat ja avustavat palvelijat, joiden Rowland kertoo syyllistyneen lasten seksuaaliseen hyväksikäyttöön.

Enemmän tässä Reddit ketjussa.

YksinäinenSusi
Viestit: 3804
Liittynyt: 19.06.2010 08:27

Re: Jehovan todistajien vanhinten pedofiilirinki oikeuteen

Viesti Kirjoittaja YksinäinenSusi » 08.05.2020 19:27

Jehovantodistajien järjestö aika tehokkaasti tuntuu ajavan itsensä alas. Ei siihen mitään ylimaallista Saatanaa tarvita. Vanhinten ja avustavien palvelijoiden oma pahuus riittää.

Harmi vain että useat jt-mieliset edelleenkin ummistavat silmänsä ja sulkevat korvansa eivätkä herää todellisuuteen. He ajattelevat "Media valehtelee! Se on vain Saatanan juonia että jehovan palvelijat menettäisivät uskonsa", ja sanovat "Etkö voisi mennä Suomi24-palstalle kertoilemaan alapääjuttujasi!" aivan kuin kaikki olisi sillä kuitattu.
Ihmisellä on oikeus yksilönä - määrätä oma kohtalonsa.

Syväkurkku
Viestit: 338
Liittynyt: 06.04.2018 16:42

Re: Jehovan todistajien vanhinten pedofiilirinki oikeuteen

Viesti Kirjoittaja Syväkurkku » 08.05.2020 19:56

Kovin miellyttävää kuultavaa ei ole toinenkaan Montanassa nostettu syyte. Siinä todistajapariskuntaa syytetään lasten hyväksikäytöstä. Veli ja sisar ovat syytteen mukaan yhdessä käyttäneet hyväksi lapsia. Pariskunta oli jopa rakentanut kellariinsa tilat hyväksikäyttöä varten. Varsinaista horror-tarinaa.

Tästä enemmän alla olevalla videolla.

Mutta mikä ihme saa juuri Jehovan todistajat olemaan se uskonto, jolla on pahin hyväksikäyttöongelma? Tämän vastaamiseen tarvittaisiin joku todellinen asiantuntija. Omasta mielestäni se johtuu ahtaasta suhtautumisesta seksuaalisuuteen. Tukahdutettu seksuaalisuus vääristää ihmisen. Hyvänä toisena esimerkkinä selibaatissa elävät katoliset papit.


Observer
Viestit: 104
Liittynyt: 15.05.2014 18:45

Re: Jehovan todistajien vanhinten pedofiilirinki oikeuteen

Viesti Kirjoittaja Observer » 08.05.2020 20:14

Onpahan kammottava tapaus.

Ei ole Bruce Mapley Sr vielä ainakaan poistanut kuvaansa verkosta.

Kuva

Avatar
Verilettu
Moderaattori
Viestit: 1848
Liittynyt: 06.07.2014 17:30
Viesti:

Re: Jehovan todistajien vanhinten pedofiilirinki oikeuteen

Viesti Kirjoittaja Verilettu » 09.05.2020 11:40

Syväkurkku kirjoitti:
08.05.2020 19:56
Mutta mikä ihme saa juuri Jehovan todistajat olemaan se uskonto, jolla on pahin hyväksikäyttöongelma? Tämän vastaamiseen tarvittaisiin joku todellinen asiantuntija. Omasta mielestäni se johtuu ahtaasta suhtautumisesta seksuaalisuuteen. Tukahdutettu seksuaalisuus vääristää ihmisen. Hyvänä toisena esimerkkinä selibaatissa elävät katoliset papit.
Tuohan se on se suurin ongelma. Tuo tukahduttaminen. Mitä enemmän sitä seksuaalisuutta joudutaan pimittämään, sitä enemmän se aiheuttaa ongelmia.

Jossain dokumentissa oli amerikkalaisista, että niissä piireissä missä suhtauduttiin uskontoon intohimoisesti ja seksiin eniten kielteisimmin, ulkoisesti siis, menivät varsinkin miehet ihan puihin herkästi ja runkkasivat menemään pienimmästäkin kiihokkeesta. Valitettavasti en muista missä tämä oli, on jo vuosia aikaa. Mutta olivat näitä ulkoisesti todella uskonnollisia, sellaisia "kunnon ihmisiä, joilla onnellinen perhe" jne. :shh:

Mutta sama näkyy seksiin kaikkein kielteisimmin suhtautuvissa kulttuureissa, joissain muslimimaissa. Joiltain muslimimiehiltä menee asiat puihin kun länsimaissa pukeudutaan "liian paljastavasti". Muslimimiehelle tekee tiukkaa paljas jo olkapää, ja entä jos nilkka vilahtaa... voi iskeä vaikka seksuaalinen hätätila. Samat tyypit pistävät omassa kulttuurissa naiset mustaan jätesäkkiin, +50 asteessakin. :sick: Voi muuten himot käydä liian suureksi.Kuva Voi herran jeesus sentään.
Ei herkille
Asiaa sivuavana, meitä eurooppalaisia pitäisi kiinnostaa tieto siitä, millaisesta kulttuurista, meilläkin suurena turvapaikanhaki-ryhmänä olevat, irakilaiset tulevat.

Hyvä lukijani, jos haluat tietää asiasta totuuden, otat punaisen pillerin ja käyt läpi omalla vastuullasi piilossa olevan tiedon dokumentteineen päivineen. Jos haluat elää ns. tietämättömyyden harhassa ja jatkaa "kaikki ovat kivoja" -pilvessä, otat sinisen pillerin ja jätät lukematta piilossa olevan tiedon. :silent: :shh:
Kuva
Varoitus, otat punaisen pillerin avaamalla tämän piilotetun sisällön
Mitenkään todistajia/pappeja ja muita sekopäitä puolustamatta, on surullista, että joissain kulttuureissa on ilmeisesti ihan ok ja normaalia hyväksikäyttää alaikäisiä lapsia (kts. Yle Areenan dokumentti), tekihän heidän suuri profeetta ilmeisesti samoin, tosin "laillisen" avioliiton kautta. Paljon kertoo se, että asiasta voidaan keskustella dokumentissa naureskelle julkisesti. Eli on ihan ok sekaantua alaikäisiin. Miettikääpä sitä.

Jos epäilet sanojani, niin suosittelen ihan Ylen Areenasta löytyvää dokumenttia Ulkolinja: Seksikauppaa Irakissa, sillä se selvittää miksi irakilaiset ovat nuorien tyttöjen perään. Kyllä, niin on moni länsimaissakin, mutta toisin kuin ns. sivistyneissä maissa, tuolla asiasta puhutaan avoimesti, eli asia on ihan ok. Kun tekisi mieltä nuorta (18v on liian vanha, kts. ao. kuvakaappaukset dokumentista) mutta ei haluaisi vielä alistua avioliiton auvoiseen satamaan, voidaan kysyä neuvoa imaamilta. :( :cry: :x

Eli tässä kulttuurissa itsessään on suositeltavaa käydä hyväksikäyttämässä lapsia, asia hoidetaan toki muodollisesti pika-avioliitolla, joka voidaan purkaa sitten seuraavana päivänä. Imaami suosittelee, että kannattaa tarvittaessa vain häippästä paikalta, jos tyttö alkaa vaatimaan oikeuksia. Huomatkaa, että jos tyttölapsi tuleekin raskaaksi, eikä hänellä ole miestä, voidaan tyttö tarvittaessa kivittää kuoliaaksi.

Eipä tarvitse ihmetellä, miksi esim. irakilaiset ovat yliedustettuina nuorten raiskaustapauksissa. Tämä silmiä avaava dokumentti kertoo millaisesta kulttuurista nämä nuoret ("alle 18v") miehet tulevat eurooppaan. Ei kulttuurin tuoma ajattelutapa muutu kun ylitetään raja vaikkapa Suomeen, vai muuttuuko sinulla, kun vaikkapa menet Japaniin? Tarkoitan sitä sisäistä ihmistä, toki jos olet vähänkään kohtelias, otat kohdemaan tavat yms. huomioon.
Kuvakaappauksia dokumentista Ulkolinja - Seksikauppaa Irakissa
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Observer
Viestit: 104
Liittynyt: 15.05.2014 18:45

Re: Jehovan todistajien vanhinten pedofiilirinki oikeuteen

Viesti Kirjoittaja Observer » 09.05.2020 12:34

Tämän koko vyyhdin laajuus on kyllä lähes uskomaton jos kaikki nuo tiedot tosiaan pitävät paikkansa. Sen nyt vielä voi uskoa, että seurakuntaan osuu yksi tai kaksi kieroutunutta yksilöä mutta että kymmenkunta vanhinta - sitä on jo vaikea tajuta ihan tilastollisestikin. Yleensä kun vain tietty prosentti miehistä (tai naisista) alentuu tekemään tällaisia tekoja, muille ei tule moinen mieleenkään.

Kokosin yhteen tietoja noista dokumenteista. Toivottavasti Cedars tekee kattavan katsauksen aiheeseen.

Toisen jutun syytetyn eli tuon ylläolevassa kuvassa olevan Bruce Mapleyn historia on jotakuinkin seuraava:

Hän on syntynyt 1940-luvulla, tyttäristä toinen vuonna 1966 ja toinen ilmeisesti myös 1960-luvulla. Mapley käytti tyttöjään viikottain hyväksi jo kun nämä olivat hyvin nuoria eikä perhe kuulunut vielä todistajiin.

Gunner ja Joyce Haines "tutkivat" Bruce ja Shirley Mapleyn kanssa ja Mapleyn perheestä tuli todistajia noin vuonna 1973. "Totuuden" omaksuminen ei hyväksikäyttöä lopettanut.

Eikä siinä kaikki, vaan perheen "totuuteen" tuonut Gunner Haines käytti ainakin Mapleyn toista tytärtä hyväkseen 1977 kun tämä oli 11-vuotias, "totuus" ei häntä näin estänyt toimimasta.

Vuonna 1978 jostain syystä sekä Haines että Mapley kuitenkin tunnustivat hyväksikäytön vanhimmistolle, molemmat olivat tuolloin avustavia palveljoita.

Asiaa tutki Martin Svensen ("senior elder", olisikohan ollut esivalvoja?) ja 2 muuta vanhinta. Ongelma oli vain se että Svensen ja hänen vaimonsa olivat itsekin pedofiilejä, jotka vuonna 1979 rakensivat jopa kellarin uuteen taloonsa hyväksikäyttöä varten. Heidän uhrinaan siinä vaiheessa oli ainakin ollut vuodesta 1977 lähtien lapsi, joka oli syntynyt 1973.

Kuten voi arvata Svensen ei "kaltaisiaan" erottanut. Seurauksena hyväksikäytöstä oli siis vain se että Haines ja Mapley poistettiin avustavan palvelijan tehtävistä. Syytä seurakunnalle ei ilmoitettu eikä rikoksesta ilmoitettu mihinkään. Vuoden kuluttua tehtävät palautettiin ja Mapley jatkoi tyttäriensä hyväksikäyttöä edelleen ja myöhemmin kajosi myös muihin lapsiin. Myös Haines jatkoi hyväksikäyttöjään myöhemmin 1980-luvulla kuten alla ilmenee.

Asiaan liittyi muitakin uhreja kuin Mapleyn sisarukset: Uhri 1 (syntynyt 1978) sekä Uhri 2 (syntynyt 1973) mainitaan dokumenteissa.

Gunner Haines (joka jälleen oli siis avustava palvelija, muttei nähtävästi "edistynyt" vanhimmaksi kuten ilmeisesti Mapley 1980-luvulla) ja hänen ensimmäinen vaimonsa Joyce käyttivät uhria 1 hyväkseen vuosina 1983-88 ja uhria 2 vuosina 1984-86; lisäksi he pakottivat näitä kahta käyttämään hyväkseen muita lapsia ja päinvastoin. Näiden muiden lasten täytyy jo olla muita kuin Mapleyn lapset, sillä he olivat jo vanhempia tässä vaiheessa.

Em. Martie Svensen (esivalvoja?) ja vaimonsa Millie Svensen käyttivät hyväkseen uhria 1 vuosina 1986-88 ja uhria 2 vuosina 1977-85, he siis olivat rakentaneet hyväksikäyttöä varten uuteen taloonsa kellarin vuonna 1979.

Ja ikään kuin tässä ei ole vielä riittävästi: Svensenin kellarissa uhria 2 käyttivät vuosina 1979-85 hyväkseen lisäksi seuraavat vanhimmat: sama Bruce Mapley Sr (toisen artikkelin mukaan hän oli avustava palvelija, joten nimitys vanhimmaksi lienee tullut 1980-luvun alkuvuosina), Jim Warnock, Gary Baker, Jay Donavan, Dale Hiebert, Bill O'Neill ja Harold Rimby. (Sivuhuomautuksena se että listassa ei mainita Hainesia, joka oli ilmeisesti avustava palvelija, tämä "kerho" taisi olla vain vanhimmille).

Lisäksi Jim Warnock, käytti hyväkseen uhria 1 vuonna 1983, kun tämä sattui paikalle kun Warnock käytti hyväkseen omia tyttäriään!

Sekoan jo laskuissa montako hyväksikäyttäjää ja uhria tässä on ollut. Tuo seurakunta on ollut todellinen helvetti, jos kaikki tiedot pitävät paikkansa. Hyväksikäyttö on ollut iljettävän törkeätä kuten dokumenteista ilmenee, ei mitään lievää koskettelua tms. Suurin osa vanhimmistosta on ollut kuin satanisteja. Yksi vanhin otti asian puheeksi (kun ilmeni että myös hänen 3 tytärtään oli käytetty hyväksi), jolloin toinen vanhin sanoi hänelle ettei Svensenille mahda mitään. Vanhimmisto ja 2 kierrosvalvojaa käskivät hänen olla hiljaa asiasta ja vanhimman hommat otettiin häneltä pois. Eipä ihme että hän lopulta jätti järjestön.

Toivottavasti asiaan tulee lisävahvistusta ja -todisteita. Nyt pitäisi saada kaikki salaiset kansiot kyllä auki.

Kuinkahan moni näistä hyväksikäyttäjistä on vielä elossa? Väkisinkin he ovat nyt jo vähintään 65-vuotiaita.

Weathertop
Moderaattori
Viestit: 1490
Liittynyt: 17.06.2017 19:35

Re: Jehovan todistajien vanhinten pedofiilirinki oikeuteen

Viesti Kirjoittaja Weathertop » 09.05.2020 15:09

Verilettu kirjoitti:
09.05.2020 11:40
Tuohan se on se suurin ongelma. Tuo tukahduttaminen. Mitä enemmän sitä seksuaalisuutta joudutaan pimittämään, sitä enemmän se aiheuttaa ongelmia.
Kyllä. Kuten Lloyd Evans on osuvasti sanonut, tässä leikitään todella pimeillä voimilla. Yleensä seurauksena on mielenterveyden ongelmia, joista kärsii "vain" kultin uhri itse, mutta toisenlaisiakin seurauksia esiintyy.

Tietenkään kultin uhriksi joutuminen ei poista yksilön vastuuta toisia vahingoittavista valinnoista. Mutta tässä olisi nähtävä myös järjestön vastuu. Sen lisäksi, että se suojelee hyväksikäyttäjiä yrittäessään suojella itseään, se aivan varmasti myös aiheuttaa osalle jäsenistään halun hyväksikäyttää.
"The universe is not fine-tuned for life; life is fine-tuned to the universe." - Victor J. Stenger

YksinäinenSusi
Viestit: 3804
Liittynyt: 19.06.2010 08:27

Re: Jehovan todistajien vanhinten pedofiilirinki oikeuteen

Viesti Kirjoittaja YksinäinenSusi » 09.05.2020 20:30

Ihmetyttää vain että miten nuo pedovanhimmat ja -avustajat voivat oikeuttaa lasten hyväksikäytön itselleen?
Eivätkö he oikeasti usko jumalaan jehovaan? Vai ajattelevatko he että Raamattu ja jehova sallivat lasten hyväksikäytön?

Ehkäpä - sillä tarjosihan Loot tyttäriään vieraille miehille raiskattavaksi, vaikka oli vanhurskas mies. Häntä huolestutti että nuo vieraat miehet alkaisivat pelehtimään keskenään. Lääkkeeksi siihen ettei nuo miehet harrastaisi luonnotonta seksiä oli että he saisivat raiskata Lootin tyttäriä mielin määrin.

1. Mooseksen kirja 19:
5 He huusivat Lootia ja sanoivat hänelle: "Missä ovat ne miehet, jotka tulivat tänä iltana luoksesi? Tuo heidät tänne, me haluamme maata heidät!"
6 Loot meni ulos heidän luokseen, mutta sulki oven perässään.
7 Hän sanoi: "Hyvät miehet, älkää sentään tehkö niin pahaa tekoa.
8 Minulla on kaksi tytärtä, jotka ovat vielä neitsyitä. Minä tuon heidät teille, saatte tehdä heille mitä haluatte. Mutta näihin miehiin älkää koskeko, sillä he ovat hakeneet suojaa minun kattoni alta."

Seksiä isukin kanssa:
31 Vanhempi tytär sanoi nuoremmalle: "Isä alkaa tulla vanhaksi, eikä maassa ole yhtään miestä, joka voisi tulla ottamaan meidät vaimokseen yleisen tavan mukaisesti.
32 Juotetaan isälle viiniä ja maataan hänen kanssaan, että saisimme isämme avulla lapsia ja sukumme säilyisi."
33 Illalla he juottivat viiniä isälleen, ja vanhempi makasi isänsä kanssa, eikä Loot huomannut, milloin tytär tuli hänen viereensä ja milloin hän lähti.
34 Seuraavana päivänä vanhempi sanoi nuoremmalle: "Minä makasin eilisiltana isän kanssa. Juotetaan hänelle viiniä tänäkin iltana, ja mene sinä nyt makaamaan hänen kanssaan, että saisimme isämme avulla lapsia ja sukumme säilyisi."
35 Ja he juottivat sinäkin iltana viiniä isälleen, ja nuorempi meni makaamaan hänen kanssaan, eikä Loot huomannut, milloin tytär tuli hänen viereensä ja milloin hän lähti.
36 Niin Lootin molemmat tyttäret tulivat raskaaksi isästään.
37 Vanhempi synnytti pojan ja antoi hänelle nimeksi Moab*; hänestä tuli nykyisten moabilaisten kantaisä. [Nimi Moab muistuttaa heprean sanaa 'isästä'.]
38 Nuorempi synnytti hänkin pojan ja antoi tälle nimeksi Ben-Ammi*; hänestä tuli nykyisten ammonilaisten kantaisä. [Nimi Ben-Ammi merkitsee 'oman kansani poika' ja viittaa ammonilaisiin.]

Tämä viittaisi vahvasti siihen että Raamattu ja sen jumala jehova sallii tyttöjen raiskaamisen ihan julkisesti toisten nähden ja vielä isäkin saa hyväksikäyttää omia tyttäriään tai tyttäret omaa isäänsä.

Ehkäpä nuo pedovanhimmat ja -avustavat oikeuttavat tekonsa tällaisilla Raamatunjakeilla.
Ihmisellä on oikeus yksilönä - määrätä oma kohtalonsa.

Pro et contra
Viestit: 1606
Liittynyt: 04.08.2014 19:37

Re: Jehovan todistajien vanhinten pedofiilirinki oikeuteen

Viesti Kirjoittaja Pro et contra » 09.05.2020 22:41

Y. S. kirj: ... Ehkäpä nuo pedovanhimmat ja -avustavat oikeuttavat tekonsa tällaisilla Raamatunjakeilla.
Ehkä ja mahdollisesti jossain kieroutuneen mielensä pimeydessä voivat jopa Raamatun kertomalla tekojaan puolustella mutta tällaisten ihmisten koko maailmankuva on niin pimeä ja vääristynyt että on vaikea ymmärtää mitä he ajattelevat. He ovat vajonneet kuiluun ja manipuloivat mahdollisesti muitakin vetämällä heikkoja ja epävakaita mukaansa.
Tukahdutettu seksuaalisuus voi olla osasyynä moniin tekoihin kuten raiskauksiin muttei selitä itse pedofiliataipumusta sillä tässä ko tapauksessa pedofilisia tekoja on ollut jo ennen kuin henkilöstä on tullut todistaja.
WTBTS salailevuuteen johtava ohjeistus on mahdollistanut tekojen jatkumisen niiden ilmitulon jälkeen ja tämä seikka on yhtä lailla karmivaa kuin teot.
Weathertop:Tietenkään kultin uhriksi joutuminen ei poista yksilön vastuuta toisia vahingoittavista valinnoista. Mutta tässä olisi nähtävä myös järjestön vastuu. Sen lisäksi, että se suojelee hyväksikäyttäjiä yrittäessään suojella itseään, se aivan varmasti myös aiheuttaa osalle jäsenistään halun hyväksikäyttää.

Tässä se sanotaan lyhyesti ja ytimekkäästi ja erityisesti siksi kun ottaa huomioon näiden miesten aseman vanhimpina ja ap:a jotka ovat tietoisia niistä järjestön ohjeista joiden mukaan pedofiilisille teoille tulee olla kaksi todistajaa.
~ Sano minulle sinä, jota minun sieluni rakastaa: kussas laidunta pidät, ja kussas lounaalla lepäät? ...
KV 1:7

Syväkurkku
Viestit: 338
Liittynyt: 06.04.2018 16:42

Re: Jehovan todistajien vanhinten pedofiilirinki oikeuteen

Viesti Kirjoittaja Syväkurkku » 10.05.2020 08:02

Observer kirjoitti:
09.05.2020 12:34
Toivottavasti Cedars tekee kattavan katsauksen aiheeseen.
Alkuviikosta aiheesta on tulossa Watchtower in Focus.

Syväkurkku
Viestit: 338
Liittynyt: 06.04.2018 16:42

Re: Jehovan todistajien vanhinten pedofiilirinki oikeuteen

Viesti Kirjoittaja Syväkurkku » 14.05.2020 21:03

Watchtower in Focus nyt livenä aiheesta.


Observer
Viestit: 104
Liittynyt: 15.05.2014 18:45

Re: Jehovan todistajien vanhinten pedofiilirinki oikeuteen

Viesti Kirjoittaja Observer » 14.05.2020 22:26

Eli tuosta tuli nyt lisäinfoa siihen mitä kokosin yhteen aiemmin tuossa yllä: Uhri 1 ja 2 olivat siis sen "hyvän" vanhimman eli James Rowlandin tyttäriä, joka ilmoitti asiasta kahdelle eri kierrosvalvojalle ja sai sen takia potkut vanhimman hommasta. Lisäksi tuli ilmi että myös heidän isovanhempansa (nimen perusteella äidin puolelta) käyttivät heitä hyväkseen. Isoisä oli myös vanhin.

Rowlandilta oli täytynyt vaatia melkoista rohkeutta ottaa asia esille kierrosviikolla vanhimmiston kokouksessa vuonna 1984 kun hyväksikäyttäjät itse istuvat vieressä. :shock:

Bruce Mapley Sr tuli todistajaksi Facebookin mukaan vuonna 1976 eikä 1973. Hänen ensimmäinen vaimonsa Shirley yritti puhua hyväksikäytöstä mutta häntä ei kuunneltu.

Mapley on todistaja edelleenkin, hänen fb-sivunsa on täynnä Jt-aiheisia postauksia (ellei sitten ole olemassa kahta täysin samannimistä todistajaa Montanassa, se taitaa olla aika epätodennäköistä).

Syväkurkku
Viestit: 338
Liittynyt: 06.04.2018 16:42

Re: Jehovan todistajien vanhinten pedofiilirinki oikeuteen

Viesti Kirjoittaja Syväkurkku » 14.05.2020 23:30

Sitä mukaa kun tapaus etenee oikeudessa, julkisuutta mediassa tulee aivan varmasti. Toivottavasti viimeistään tuomioiden jälkeen Suomessakin media kiinnostuisi tapauksesta.

Miten paljon mahtaakaan olla tapauksia joista ei koskaan tulla edes kuulemaan? Aika hätkähdyttävä oli Mark O'Donnellin kertomus, jonka oli vahvistanut useampi henkilö. Voidellulla vanhimmalla - joka on nyt jo kuollut - oli tapana kirjantutkistelun päätteeksi viedä seurakunnan lapsia hyväksikäytettäväksi makuuhuoneeseensa.

Muistaakseni joitakin tapauksia on tullut ilmi Suomessakin ja piilossa on varmasti monia.

Itsekin tiedän muutamia epämiellyttäviä tapauksia, vaikkei niissä ollutkaan kyse varsinaisesta hyväksikäytöstä. Nykyään kierrosvalvojana toimiva 'veli' käyttäytyi täysin sopimattomasti nuorta, alle kouluikäistä sukulaistyttöä kohtaan. Kierrosvalvojaa ei tämän jälkeen kutsuttu tytön kotiin, mutta tämä jatkoi muuten seurakunnan kierrosvalvojana kuin ennenkin. Oman (entisen) seurakuntani naimisissa oleva vanhin puolestaan ahdisteli tuttua tyttöä, joka tuli pyytämään minulta apua, että ajaisin vanhimman pois. Kummassakin tapauksessa henkilöt olivat itsevarmoja, vallastaan tietoisia teokraattisia uraraketteja.

Observer
Viestit: 104
Liittynyt: 15.05.2014 18:45

Re: Jehovan todistajien vanhinten pedofiilirinki oikeuteen

Viesti Kirjoittaja Observer » 15.05.2020 13:31

Syväkurkku kirjoitti:
14.05.2020 23:30
Kummassakin tapauksessa henkilöt olivat itsevarmoja, vallastaan tietoisia teokraattisia uraraketteja.
Jotkut vanhimmat ovat miltei koskemattomia. He tietävät sen myös itse ja käyttävät tilannetta hyväkseen, sillä he pääsevät aina pälkähästä kun kavereita löytyy oikeista paikoista. Niinpä kukaan ei uskalla heille pullikoida.

Hämmästyttävää että Bruce Mapley Sr on Facebookissa kuin mitään ei olisi tapahtunut sillä onhan jonkun todistajienkin tuolla alueella ollut pakko kuulla tästä jutusta. Brucen ystävälistalta löytyy Bakerin sukua (jutussahan mainitaan 2 Baker -nimistä vanhinta) sekä myös Haines, joten ilmiselvästi samasta henkilöstä kyse. Brucen nykyinen vaimo on ollut hänen kanssaan naimisissa vasta 5 vuotta, tietääköhän miehensä taustasta mitään?

Onkohan niin että Bruce tietää olevansa vahvoilla? Ehkä hän ajattelee, ettei todisteita niin vanhoista asioista löydy ja että hän voi leimata kaikki luopiovalheiksi? Jos hän häviäisi netistä nyt, se olisi liian epäilyttävää.

Vastaa Viestiin