Rippisalaisuuteen vetoaminen ei auttanut Hollannissa

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Syväkurkku
Viestit: 374
Liittynyt: 06.04.2018 16:42

Rippisalaisuuteen vetoaminen ei auttanut Hollannissa

Viesti Kirjoittaja Syväkurkku » 11.05.2020 21:59

Poliisi ratsasi Alankomaiden haaratoimiston 19.11.2018 etsiessään dokumentteja liittyen lasten hyväksikäyttöön.

Jehovan todistajat nostivat asiasta oikeusjutun sanoen ratsiaa laittomaksi. He vetosivat, että löydetyt dokumentit ovat papistolle suodun vaitiolovelvollisuuden ("rippisalaisuuden") suojaamia.

Nyt hollantilainen tuomioistuin on ottanut asiaan kantaa ja todennut, etteivät Jehovan todistajien oikeuskomiteat täytä papiston tuntomerkkejä. Niillä ei ole sielunhoidollisia tehtäviä, vaan ne on perustettu tuomitsemaan ja rankaisemaan. Näin ollen ratsiat eivät olleet laittomia ja löydettyjä dokumentteja saavat viranomaiset käyttää tulevissa oikeudenkäynneissä.

Lähteet:
Dagblad Noorden


Syväkurkku
Viestit: 374
Liittynyt: 06.04.2018 16:42

Re: Rippisalaisuuteen vetoaminen ei auttanut Hollannissa

Viesti Kirjoittaja Syväkurkku » 11.05.2020 23:19

Pieni lisäys.

Tuli tuossa kuntopyörää polkiessa mieleen, että jw.orgin "Usein kysyttyä" osiossa oli osa, jossa sanottiin ettei Jehovan todistajilla ole papistoa. Löysinkin sivun hakutoiminnolla.

Mutta näyttää siltä, että sivulle ei enää pääse valikkotoimintojen kautta. Tämä on ihan luontevaa, kun oikeudessa vedotaan vanhinten papistoasemaan. Mitähän tuomarit mahtaisivat sanoa, jos Seura vetoaa papiston rippisalaisuuteen, mutta sivustollaan vakuuttaa, ettei heillä ole papistoa.

Voi hyvä ihme tätä kaksinaamaisuutta! Sivustojen sisältö muuttuu sen mukaan, mitä oikeuskeissejä on menossa.

Pro et contra
Viestit: 1609
Liittynyt: 04.08.2014 19:37

Re: Rippisalaisuuteen vetoaminen ei auttanut Hollannissa

Viesti Kirjoittaja Pro et contra » 12.05.2020 20:33

Ei auttanut eikä kuulunutkaan auttaa, Jehovan todistajat tuntuvat yleensäkin olevan autuaan tietämättömiä mitä rippi tarkoittaa, mitä siihen sisältyy ja miten "avaintenvaltaa" käytetään, rippi ei myöskään ole ainoastaan papistolle suotu oikeus vaan kaikille kristityille ja nainenkin voi toimia rippiäitinä.
Rippiä ei ole myöskään tarkoitettu väärinkäytettäväksi rikoksien mahdollistajana tai vakavien rikoksien peittelyssä joiden rankaisu ja seuraamukset kuuluvat maallisen regimentin toimivaltaan.
~ Sano minulle sinä, jota minun sieluni rakastaa: kussas laidunta pidät, ja kussas lounaalla lepäät? ...
KV 1:7

Vastaa Viestiin