Mark Noumair: Tulette kuulemaan valheita järjestöstä, jota rakastatte

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
Johanneksen poika
Viestit: 3411
Liittynyt: 29.04.2007 13:49
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Mark Noumair: Tulette kuulemaan valheita järjestöstä, jota rakastatte

Viesti Kirjoittaja Johanneksen poika » 02.06.2020 17:25

Kuva
Kuva: JW Broadcasting

Mark Noumair on Jehovan todistajien järjestössä korkeassa asemassa. Hän ei kuulu hallintoelimeen, mutta on opetuskomitean avustaja ja Gilead-koulun opettaja. Hän puhui Gilead-koulun päättäjäisissä aiheesta Palvo Jehovaa innokkaasti.

Hän totesi, että nykyäänkin tosi palvonnasta kerrotaan runsaasti valheita. Vastustajat yrittävät kaikin keinoin tahrata Jeesuksen veljien maineen.

On kiinnostavaa, että vaikka Noumar totesi, että nykyäänkin tosi palvonnasta kerrotaan runsaasti valheita, hän ei maininnut siitä yhtään esimerkkiä. Jos näitä valheita olisi runsaasti, esimerkkien kertominen olisi ollut helppoa.

Lue lisää täältä.

Vieras

Re: Mark Noumair: Tulette kuulemaan valheita järjestöstä, jota rakastatte

Viesti Kirjoittaja Vieras » 03.06.2020 11:01

Tekisi mieli muuttaa tämä lause "raamatulliseen" muotoon: Tulette kuulemaan totuuden järjestöstä, jota rakastatte ja se vapauttaa teidät siitä... :lol:

Weathertop
Moderaattori
Viestit: 1486
Liittynyt: 17.06.2017 19:35

Re: Mark Noumair: Tulette kuulemaan valheita järjestöstä, jota rakastatte

Viesti Kirjoittaja Weathertop » 03.06.2020 12:00

Ei liene yllättävää, että totuuden jälkeisenä aikana voi kuulla valheita totuudesta. Joku saattaa esimerkiksi mustamaalata Jehovan pyhää ja vanhurskasta järjestöä väittämällä erään pari vuosituhatta sitten rikollisena teloitetun partaradikaalin olleen todellisuudessa Jehovan todistaja.
"The universe is not fine-tuned for life; life is fine-tuned to the universe." - Victor J. Stenger

Truth is out there

Re: Mark Noumair: Tulette kuulemaan valheita järjestöstä, jota rakastatte

Viesti Kirjoittaja Truth is out there » 03.06.2020 20:34

Tähän aiheeseen liittyen...
Jossain vaiheessa itsekin muutamia todistajia paljon jututtaneena ja mielipiteitä vaihtaneena heidän näkemyksistään jotakin koen nyt ymmärtäväni ja tätä nykyä eräs kaverini on myös sellaisessa säännöllisessä " vierailu kierteessä", ei toki nyt korona-aikana mutta muuten. Käsittääkseni nyt soittelevat välillä :eh:
Kovin he tuntuvat olevan immuuneja näille asioille joita opillisesti on keslusteluissamme ollut ja jos jokin asia on selkeästi ristiriidassa ns. Normaalin oikeustajuisen ihmisen käsityksen mukaan raamatussa ja heidän järjestönsä opetuksissa niin siitä ei selvästikään ole sopivaa keskustella...toki yhtä henkilöä lukuunottamatta joka pystyy tällaiseen ajatusten vaihtoon jossa toisenkin mielipide voidaan ja halutaan kuulla.
Jotenkin en vain ymmärrä miten ihmiset voivat olla näin aivopestyjä uskomaan nimenomaan alati muuttuvia ihmisten opetuksia :shifty:
Toki täytyy kyllä myöntää että on niillä kyllä pokkaa pyörtää jopa omia puheitaan ja opetuksiaan :wtf:
Saati sitten antaa ohjeita miten toimia jotka ovat selkeästi ja räikeästi raamatun opetusten vastaisia, kuten viimeisimpänä tuo että on sallittua ja jopa suotavaa valehdella jos sillä suojelee jotakin toista todistajaa...siis mitä ihmettä!!!
Kuinka monta kohtaa raamatussa on että valehtelua ei sallita missään suhteessa tai tapauksessa, jopa niin että Jeesuskin korosti totuuden ja sen puhumisen tärkeyttä!
Nämä ihmiset on kyllä ihan sairaita ja sekaisin, ei voi muuta sanoa... hävettää, ei voi muuta sanoa kuin että hävettää jos tämmöisen jälkeen itseään jumalan kansana mainostavat.
Kuinka kaksinaismoralismia, varoittavat että heistä valehdellaan ja samalla opettavat että valehteleminen on sallittua ja jopa suotavaa :lol:

Truth is out there

Re: Mark Noumair: Tulette kuulemaan valheita järjestöstä, jota rakastatte

Viesti Kirjoittaja Truth is out there » 03.06.2020 22:12

Vai pitäisiköhän puheen aiheena olla pikemminkin:
Tulette kertomaan valeita järjestöstä jota rakastatte...

Observer
Viestit: 103
Liittynyt: 15.05.2014 18:45

Re: Mark Noumair: Tulette kuulemaan valheita järjestöstä, jota rakastatte

Viesti Kirjoittaja Observer » 03.06.2020 22:21

Johanneksen poika kirjoitti:
02.06.2020 17:25
On kiinnostavaa, että vaikka Noumar totesi, että nykyäänkin tosi palvonnasta kerrotaan runsaasti valheita, hän ei maininnut siitä yhtään esimerkkiä.
Tämä on strategia, jota he ovat aina käyttäneet. Puhutaan ympäripyöreästi valheista, muttei täsmennetä mitä ne ovat, jotta kukaan ei voi tarkistaa asioita. Nykyäänhän on helppo tarkistaa asia saman tien.

On toinenkin strategia, jota he joskus käyttävät: he kertovat ensin ihan oikean valheen, joka kaikkien on helppo uskoa valheeksi (esim. Venäjältä näitä oikeita feikkiuutisia löytyy helposti) ja sitten he lokeroivat kaikki järjestöä koskevat negatiiviset uutiset samaan kategoriaan. Ja täydestä menee ja todistajat nyökyttelevät penkissä ja pudistelevat päätään Saatanan median valheille.

Truth is out there

Re: Mark Noumair: Tulette kuulemaan valheita järjestöstä, jota rakastatte

Viesti Kirjoittaja Truth is out there » 03.06.2020 23:07

Mielenkiintoinen on myös tuolla toisella osiolla esitetty artikkeli vuodesta 1914, tienraivaajan ja kiinnostuneen välisestä keskustelusta joka kiistattomasti osoittaa tulkinnan vuodesta 1914 vääräksi.
Itse ihan ensimmäisinä aikoina kun todistajiin sain kosketusta ja heidän kanssaan juttelin ja tutustuin opetuksiin, mietin itsekseni onkohan tämä järjestö itse osa tuota suurta babylonia... :problem:
Otin aiheen esille ja voin sanoa että se oli virhe, no en ollut aiheeseen mitenkään silloin valmistautunut, vertaus heidän järjestöstään tuohon babyloniin tuli vain jostain mieleeni...
Nyt voin aika varmuudella todeta että sitä se on, tämä on osa suurta babylonia ja se johtaa herkkäuskoiset harhaan.
Mitenkähän he saavat opetuksissaan tämän muutettua kun yhä laajemmin faktat aiheesta tulevat myös todistajienkin tietoisuuteen että tuolle tulkinnalle vuodesta 607 ja 1914 ei ole raamatullisia eikä historiallisia perusteita :think:
Ja tämähän iskee lujaa todellakin niihin jotka aidosti pitävät raamattua jumalan sanana auktoriteettina, eivätkä järjestöä ja sen virheellisiä tulkintoja raamatusta...

Polyester
Viestit: 2968
Liittynyt: 11.05.2007 22:11

Re: Mark Noumair: Tulette kuulemaan valheita järjestöstä, jota rakastatte

Viesti Kirjoittaja Polyester » 03.06.2020 23:36

Noumair yritti verrata tilannetta Johanneksen kokemuksiin siitä, kuinka hän oli tuntenut henkilökohtaisesti Jeesuksen ja näin voi silminnäkijänä vahvistaa monia asioita. Noumair sanoi näin:

Voitte sanoa Johanneksen tavoin, että olette henkilökohtaisesti kuulleet, nähneet, tarkkailleet ja tulleet tietämään totuuden heistä. Tunnette veljet nyt paremmin kuin JW Broadcastingin kautta. Olette olleet heidän kanssaan kasvotusten. Olette itse nähneet heidät läheltä, miten Jehovan henki ohjaa hänen järjestöään. Kertokaa siitä muille tulevissa tehtävissänne. Kertokaa, mitä olette itse nähneet ja kuulleet. Siten voitte vahvistaa toisten uskoa, tuoda vakautta seurakuntiin sekä auttaa ystäviä luottamaan järjestöön. Teillä on nyt vastuu tehdä niin. Ystävät seurakunnissa ansaitsevat kuulla teidän kokemusianne.
Jos Gileadin käyneet ovat tavanneet hallintoelimen jäseniä ja kenties jutelleet heidän kanssaan joskus mukavia, tällä ei ole mitään tekemistä sellaisen merkityksellisen tiedon kanssa, joka liittyy asioihin, joista Jehovan todistajien uskontoa laajasti arvostellaan. Heidän tulisi siis käyttää Gileadin tuomaa arvovaltaa puolustaakseen järjestöä pelkkien mielikuvien pohjalta. Sopii sinänsä hyvin kokonaiskuvaan.

Jehovan todistajien käännytysprosessissa pyritään yksinkertaistetuilla, harhaanjohtavilla ja tunteisiin vetoavilla väitteillä saamaan kohdehenkilö tilaan, jossa tämä "lukitsee vastauksensa" Vartiotorni-seuran oppiin, eikä sen jälkeen suostu ottamaan hengellisissä asioissa tietoa vastaan enää mistään muualta. Tämä ei ole käännyttäjien puolelta tosin yleensä tietoista, hekin kun tyypillisesti ovat uskontonsa uhreja, vaan taustalla on järjestön materiaalissa ja kokouksissa opetettu ajattelutapa.

Pro et contra
Viestit: 1602
Liittynyt: 04.08.2014 19:37

Re: Mark Noumair: Tulette kuulemaan valheita järjestöstä, jota rakastatte

Viesti Kirjoittaja Pro et contra » 04.06.2020 10:22

Weathertop kirjoitti:
03.06.2020 12:00
Ei liene yllättävää, että totuuden jälkeisenä aikana voi kuulla valheita totuudesta. Joku saattaa esimerkiksi mustamaalata Jehovan pyhää ja vanhurskasta järjestöä väittämällä erään pari vuosituhatta sitten rikollisena teloitetun partaradikaalin olleen todellisuudessa Jehovan todistaja.
Olen samaa mieltä että Jeesus oli aikansa radikaali, ja hän oli Jumalan palvonnan ja köyhien, sairaiden, ja hengellisesti puutteenalaisten ihmisten oikeuksien puolustaja ja auttaja.
Rikollisena häntä ei kuitenkaan voida pitää eikä häntä rikolliseksi voitu tuomitakkaan Rooman maallisen lain mukaan joten maaherra Pontius Pilatus "pesi kätensä" koska ei löytänyt syytä tuomintaan, Pilatuksen puolesta Jeesus olisi voitu vapauttaa.
Varhaiskristillisyys tuntee kyllä todistajuuden, Kristityn todistajuus määriteltiin ja oli mm. silminnäkijätodistajia sekä nk. veritodistajia kuten Stefanus.
Kristityt olivat ja ovat Jeesuksen todistajia ja tätä kautta Jumalan lähettiläitä: sanansaattajia joiden tehtävänä on julistaa Jumalasta lähtevää armoa.
~ Sano minulle sinä, jota minun sieluni rakastaa: kussas laidunta pidät, ja kussas lounaalla lepäät? ...
KV 1:7

Vastaa Viestiin