Eric Wilsonin Matteuksen 24. lukua käsittelevä videosarja suomeksi

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
Johanneksen poika
Viestit: 3411
Liittynyt: 29.04.2007 13:49
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Eric Wilsonin Matteuksen 24. lukua käsittelevä videosarja suomeksi

Viesti Kirjoittaja Johanneksen poika » 06.06.2020 16:11

Kuva
Kuva: YouTube / Eric Wilson

Sain tänään yllättäen ja pyytämättä uuden Eric Wilson -paketin sähköpostiini. Erittäin suuret kiitokset lähettäjälle ja videoiden tekstittäjälle.

Matteuksen luvusta 24 alkava Jeesuksen puhe Öljyvuorella on Jehovan todistajille äärimmäisen tärkeä. Monet uskonnon ydinopetukset löytyvät siitä - tai ainakin todistajat ajattelevat niiden löytyvän siitä. Sellaisia ovat esimerkiksi opetukset ns. viimeisten päivien tunnusmerkistä, vuodesta 1914 ja tulevasta "suuresta ahdistuksesta". Se kuuluisa opetus sukupolvesta löytyy myös tästä luvusta. Lisäksi siellä on tietysti myös jae, jonka jokainen todistaja osaa ulkoa unissaankin: ja tämä valtakunnan hyvä uutinen tullaan saarnaamaan ja niin edespäin.

Mutta ei siinä kaikki. Luvusta löytyy myös tärkeä kohta, jonka varaan hallintoelin perustaa koko auktoriteettinsa ja johtoasemansa. Kyse on tietysti jakeista, joissa Jeesus puhuu "uskollisesta ja ymmärtäväisestä orjasta". Vuonna 2012 hallintoelin julistautui itse tuoksi orjaksi ja opettaa nykyään järjestön johdon toimineen orjana vuodesta 1919 lähtien. Lisäksi hallintoelin löytää Jeesuksen puheesta myös perustelun sille, että valtaosan todistajista täytyy "tukea" tiettyä pienempää todistajien ryhmää pelastuakseen. Vain tuota pientä ryhmää tukemalla he osoittavat olevansa "lampaita", jotka Jeesus tuomitsee arvollisiksi ikuiseen elämään.

Lue lisää ja katso suomeksi tekstitettyjä videoita tämän sivun kautta.