Järjestön nousu ja tuho kehittyneissä länsimaissa

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
Johanneksen poika
Viestit: 3418
Liittynyt: 29.04.2007 13:49
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Järjestön nousu ja tuho kehittyneissä länsimaissa

Viesti Kirjoittaja Johanneksen poika » 08.07.2020 21:53

Kuva
Kuvat: JW.ORG, muokkaus: JP

Teksti: Tony

Järjestön jäsenmäärä kasvoi kovaan tahtiin koko viime vuosisadan, sen jälkeen hiipuminen on kiihtynyt ja jäsenmäärän kehitys kääntynyt monissa maissa laskuun. Miksi?

Syitä on toki monia, mutta informaation ja tiedon vapaammalla saatavuudella ja internetin yleistymisellä lienee iso merkitys. Toinen, vielä ehkä sitäkin merkittävämpi syy on järjestön itse kehittämä tuhon resepti.

Lue lisää täältä.

Vieras

Re: Järjestön nousu ja tuho kehittyneissä länsimaissa

Viesti Kirjoittaja Vieras » 09.07.2020 14:42

Muistan hyvin vahvasti tuon negatiivisen suhtautumisen lapsiin todistajien keskuudessa, mikä on sääli. Perheen perustaminen tuo syvää tyydytystä ja on todella väärin kehottaa parhaassa lisääntymisiässä olevia ihmisiä luopumaan jostain niin hienosta asiasta vain että he voivat paremmin palvella sinun etuasi.

Koen laskun syyksi myös en, että JT uskonto on niin todella vaativa ja kokonaisvaltainen.
Jokainen elämän osapuoli pitää sovittaa tämän uskonnon mukaiseksi.
Elämä suositellaan käyttämään kokoajanpalveluksessa, ja siinä sanassahan se tuleekin hyvin esiin, koko-ajan-palvelus.
Pitää laittaa sivuun kaikki tavoitteet elämässä, mitä oma aito identiteetti haluaisi saavuttaa. Ja jos ei tee niinkuin "tulisi", tulee syyllinen olo.
Ei tällaista kokonaisvaltaista omistautumista voi odottaa nykyajan ihmisiltä, kun kaikki mahdollisuudet ovat avoinna länsimaiden ihmisille.

Minun mielipiteeni. :)

YksinäinenSusi
Viestit: 3801
Liittynyt: 19.06.2010 08:27

Re: Järjestön nousu ja tuho kehittyneissä länsimaissa

Viesti Kirjoittaja YksinäinenSusi » 09.07.2020 21:53

Milloinkahan järjestö lanseeraa "uuden valon" jonka mukaan jehovan todistajien onkin täysin sopivaa ja kiireellistä ryhtyä lisääntymään. Vai olisiko se liian läpinäkyvä uuden valon pläjäys aiemmalle lapsikielteisyydelle. Jotain asialle olisi kuitenkin tehtävä, koska lapsikielteisyys näyttää jääneen päälle.

Hätä järjestön jäsenmäärän vähenemisestä tulee todennäköisesti näkymään jollain tavoin nuorten jehovantodistaja-kandidaattien kosiskelulla, jos ei nyt aivan jt-aikuisten lisääntymiseen kannustamisella.

Lisääntymiseen kannustaminen saattaisi johtaa jt-avioparien holtittomuuteen heidän aviovuoteissaan ja järjestön kieltämät seksiasennot ja -tavat voisivat suututtaa ja vihastuttaa jehovan. Lienee siis parempi ettei lisääntymiseen kannusteta, mutta kosiskellaan jäljelle jääneitä nuoria jotenkin rennommalla meiningillä.

Tuleehan niitä lapsia joskus harvoin aina jehovantodistajille jo silleenkin kun jt-aviopari makaa riittävän lähellä toisiaan, niin mitäpä sitä jehovaa sitten suututtamaan likaisella lihanhalujen tyydyttämisellä ja elostelulla, johon homma voisi eskaloitua jos lisääntymiseen kovinkin kannustettaisiin.
Ihmisellä on oikeus yksilönä - määrätä oma kohtalonsa.

Utelias2
Viestit: 26
Liittynyt: 02.02.2020 09:46

Re: Järjestön nousu ja tuho kehittyneissä länsimaissa

Viesti Kirjoittaja Utelias2 » 11.07.2020 09:34

Saako Jehovan todistajat Olla avioparina mm anaaliseksiä, nainen päällä, suuseksiä vai hyväksytäänkö vain lähetyssaarnaaja asento?

Vieras

Re: Järjestön nousu ja tuho kehittyneissä länsimaissa

Viesti Kirjoittaja Vieras » 11.07.2020 10:12

Nykyisin ei enää seksiasentoihin ole ohjeita, mutta ei vanhoja ohjeita ole kumottu. Anaali ja suuseksi on pannassa, asennoista en muista tarkempia ohjeita. Ilman parempaa tietoa väitän että ainakin nuoremmat suuseksiä harrastaa, koska sitä ei ole aikoihin kielletty. Joskus - 07,-08, kuulin viimeksi esitelmän jossa anaali- ja suuseksi kielletään, pidin todella kyseenalaisena esitelmänä kun oli lapsia paikalla.

Vieras

Re: Järjestön nousu ja tuho kehittyneissä länsimaissa

Viesti Kirjoittaja Vieras » 11.07.2020 15:32

Olen kyllä hiukan eri mieltä tuosta että erilaiset seksiasennot ja tyylit olisivat kiellettyjä. Varmasti nuorempi porukka ei koe sitä vääränä. Vanhemman väen seksiin suhtautuminen nyt on mitä on. Yleensä kun puhutaan suu tai anaaliseksistä tai muuten sukupuolielinten koskettelusta niin eikö silloin lähes aina puhuta porneiasta eli avioliiton ulkopuolisesta seksistä kirjallisuudessa? :eh: saatan olla väärässä

Weathertop
Moderaattori
Viestit: 1486
Liittynyt: 17.06.2017 19:35

Re: Järjestön nousu ja tuho kehittyneissä länsimaissa

Viesti Kirjoittaja Weathertop » 11.07.2020 20:20

Vanhinten kirjan uusimmassakin versiossa on kyllä kielletty oraali- ja anaaliseksi myös avioliitossa. Eri asia sitten tietysti, moniko todistaja on tästä kiellosta tietoinen, kun aihetta ei ole aikoihin käsitelty muussa kirjallisuudessa.
"The universe is not fine-tuned for life; life is fine-tuned to the universe." - Victor J. Stenger

Vastaa Viestiin