Mitä seurauksia on ollut Vartiotorni-seuran ohjeista välttää lasten hankkimista lopun ajan viimeisinä päivinä?

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
Johanneksen poika
Viestit: 3418
Liittynyt: 29.04.2007 13:49
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Mitä seurauksia on ollut Vartiotorni-seuran ohjeista välttää lasten hankkimista lopun ajan viimeisinä päivinä?

Viesti Kirjoittaja Johanneksen poika » 23.07.2020 22:40

Kuva
Kuvat: Pixabay

Vartiotorni-seura on ohjeillaan, neuvoillaan ja määräyksillään säädellyt Jehovan todistajien elämää vuosikymmenten ajan hyvin vahvasti. Suurimmaksi osaksi nämä säännöt ja toimintamallit ovat koskeneet ns. "hengellistä elämää", ts. kokouksia, saarnaamista ja Raamatun tutkimista, mutta Vartiotorni-seura on ohjannut myös "normaalin elämän" asioita, kuten avioitumista, lasten hankkimista, koulutusta ja työn tekemistä. Miten hyviä ovat olleet ne ohjeet ja neuvot, joita Vartiotorni-seuran kirjallisuudessa ja puheissa on annettu?

Ohjeiden "hyvyyttä" voidaan tarkastella mm. niiden seurausten perusteella, joita ohjeiden noudattaminen on saanut aikaan. Ovatko ohjeet edistäneet Jehovan todistajien onnellisuutta? Vai onko ohjeiden noudattaminen aiheuttanut peruuttamatonta vahinkoa ja pettymystä Jehovan todistajien elämässä?

Kuva

Yksi yksityiselämän alue, jonka Vartiotorni-seura on katsonut oikeaksi omia itselleen, on perhe-elämä ja lasten hankkiminen. Tässä jutussa käsitellään mm. sitä, millaisia ohjeita Jehovan todistajat saivat muutama kymmenen vuotta sitten.

Vartiotorni-seuran mielestä oli parempi olla hankkimatta lapsia. Monet Jehovan todistajat todellakin ottivat tuon ohjeen tosissaan, ja ovat nyt tällä 2000-luvulla vanhoja, lapsettomia ja yksinäisiä.

Lue lisää täältä.

YksinäinenSusi
Viestit: 3801
Liittynyt: 19.06.2010 08:27

Re: Mitä seurauksia on ollut Vartiotorni-seuran ohjeista välttää lasten hankkimista lopun ajan viimeisinä päivinä?

Viesti Kirjoittaja YksinäinenSusi » 25.07.2020 16:18

Tässä on yksi esimerkki Herätkää! -lehdessä julkaistuista ohjeista keväällä 1975:

Todisteet osoittavat, että Jeesuksen ennustus saa pian suuremman täyttymyksen, joka kohtaa koko tätä asiainjärjestelmää. Tämä on ollut huomattava tekijä, joka on vaikuttanut siihen, että monet aviomiehet ja - vaimot päättävät olla hankkimatta lapsia tänä aikana. He ovat päättäneet pysyä lapsettomina ollakseen vähemmän kuormitettuja noudattaessaan Jeesuksen Kristuksen ohjetta saarnata Jumalan valtakunnan hyvää uutista maailmanlaajuisesti, ennen kuin tämän järjestelmän loppu tulee. – Matt.24:14.
Ja kun ajatellaan vielä sitäkin että Jeesuksen ennustuksen pienempi täyttymyskään ei toteutunut silloin sen sukupolven aikana jolle Jeesus saarnasi ja jolle Jeesus sen lupasi täyttyvän, niin on todella härskiä valehtelua väittää että Jeesuksen ennustus saisi vielä suuremman täyttymyksen ihan pian.

Näin järkyttävän uskonnollisen valheen takia monet jehovantodistaja pariskunnat sitten jättivät lapset hankkimatta.
Ihmisellä on oikeus yksilönä - määrätä oma kohtalonsa.

Vastaa Viestiin