Rutherfordin bunkkeri

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Syväkurkku
Viestit: 332
Liittynyt: 06.04.2018 16:42

Rutherfordin bunkkeri

Viesti Kirjoittaja Syväkurkku » 31.08.2020 16:48

Kaikki muistavat konventtiohjelmista ja muista Seuran videoista bunkkerit, joissa Jehovan todistajat pelkäävät aseistettujen sotilaiden tuloa, Harmagedonin alkaessa. Ja tietysti ylidramaattisen musiikin soidessa taustalla. Yksi mielenhallinnan keino onkin pelkojen herättäminen. Bunkkerit ovat muutenkin nykyään esillä. Lloyd Evanskin lähettää videonsa bunkkerista. :)

Tämän bunkkerivillityksen aloitti jo 1930-luvulla Tuomari Rutherford. Useimmat tietävät Beth-Sarimin, kartanon, jonka Rutherford rakensi Kalifornian lämpöön Aabrahamille, Daavidille ja muille Raamatun julkimoille. Näiden piti herätä kuolleista vuonna 1925 Kaliforniassa. Kun prinssit ja ruhtinaat eivät sitten nousseetkaan kuolleista ja asettuneet Kaliforniaan, Tuomari otti varsin hulppean kartanon omaan käyttöönsä. Seurakin myöntää tämän historiassaan ja nykyisellä Jehovan todistajalla on lupa hienoisesti hymähtää asialle ja osoittaa siten "laajakatseisuutensa".

Seura ei sen sijaan kerro mitään Beth-Shanista, toisesta Rutherfordin hankinnasta. Kiinteistö sijaitsi lähellä Beth-Sarimia ja oli myös tarkoitettu prinssien ja Rutherfordin yksityiskäyttöön. Rutherford rakennutti kiinteistölle 1930-luvun lopulla suuren maanalaisen bunkkerin suojaksi alkavaa Harmagedonia varten. Metriset betoniseinät oli tarkoitettu suojaamaan Tuomaria hyökkäyksiltä. Varastotilaa bunkkerissa oli runsaasti ruualle ja juomalle - Tuomarin tuntien myös väkeviä oli varmasti varastoituna riittävästi pitkähköäkin oleskelua varten.

Tontilla oli mm. iso 10 000 gallonan vesivarasto, dieselvoimalaitos sekä maanalaiset tankit polttoaineelle. Paikallisten mukaan alue oli Rutherfordin aikaan ulkopuolisilta täysin suljettu ja sitä vartioi jatkuvasti joukko miehiä. Saikohan tuon vartioajan raportoida?

Rutherford oli toivonut tulevansa haudatuksi Beth-Sarimiin tai Beth-Shaniin. Kunta ei tälle myöhemmin antanut lupaa. Rutherfordin todelliseen hautapaikkaan liittyy epäselvyyksiä ja epäilyksiä. Monet uskovat, että Rutherford kuitenkin haudattiin joko Beth-Sarimin alueelle tai hänen rakkaan bunkkerinsa viereen. Tavallaan Rutherfordin toiveen ymmärtää, ylösnousemuksessa matka hänen kauniille kartanolleen olisi lyhyt. Jos nyt sitten ylösnousemus tapahtuu lähellä paikkaa, johon ihminen on haudattu.

Rutherfordin käyttäytyminen noin yleensä on mielestäni osoittanut, että hän ei uskonut kovinkaan tosissaan asiaansa. Viina, naiset ja öykkäröinti eivät oikein sovi kuvaan mukaan. Mutta tämä bunkkeri kertoo vähän muuta. Uskoikohan Tuomari todella omiin juttuihinsa? Pelkäsikö hän oikeasti alkavaa Harmagedonia? :o Vai rakensiko Tuomari bunkkerinsa näköpiirissä ollutta toista maailmansotaa silmälläpitäen? Oliko Rutherford pohjimmiltaan harhainen vai huijari?

Tarkemmin asiasta jehovah's-witness.com foorumilla. Postauksessa on myös muuta mielenkiintoista, mm. millaisia huippukiinteistöjä Seura on hankkinut käyttöönsä samaan aikaan, kun rivitodistajien valtakunnansaleja myydään kiihtyvään tahtiin.

Vieras

Re: Rutherfordin bunkkeri

Viesti Kirjoittaja Vieras » 31.08.2020 19:50

Kiinnostaisi tietää mitä huippukiinteistöjä on hankittu mutta kun en ymmärrä englantia.

Syväkurkku
Viestit: 332
Liittynyt: 06.04.2018 16:42

Re: Rutherfordin bunkkeri

Viesti Kirjoittaja Syväkurkku » 31.08.2020 22:42

Vieras kirjoitti:
31.08.2020 19:50
Kiinnostaisi tietää mitä huippukiinteistöjä on hankittu mutta kun en ymmärrä englantia.
Seura osti muutama vuosi sitten Walesista hulppean puolentoistamiljoonan merenrantahuvilan. Huvilassa on 5 makuuhuonetta, pelihuone, 2 työhuonetta, olohuone, keittiö, ruokahuone, terassi jne. Näköala salmen yli kauniille saarelle.

Virallisesti huvila on käännöstiimin käytössä. Tiimi kääntää julkaisuja kymrin kielelle. Se on vähän kuin kääntäisi Suomessa savoksi. Savolaisia taitaa kylläkin olla enemmän. Vaikka eri kielistä onkin kyse, jokainen Walesissa asuva kymrinkielinen osaa taatusti englantia. Mutta eipä ole mun rahojani. Tarkastin online kirjastosta, ja kymrin kieli on todellakin tarjolla. :D

Nykyään Seura teettää käännöstyötä paljolti etänä kotoa käsin. Huvilan varustus ja sijainti laittavat ajattelemaan huvilan todellista tarkoitusta, lieneekö johtoportaalle tarkoitettu.

Vastaa Viestiin