Sivu 1/1

Saako Jehovan todistajien seurakunnissa kiinnittää huomiota mahdollisiin ongelmiin?

Lähetetty: 11.09.2020 01:45
Kirjoittaja Johanneksen poika
Kuva
Vartiotornin tutkistelun johtaja, kuva: Zoom

Jehovan todistajien seurakunnissa tarkasteltiin sunnuntaina 06.09.2020 Vartiotorni-lehdestä aihetta Älä ajattele itsestäsi enempää kuin on tarpeen.

Kirjoituksessa esitettiin omituinen suhtautuminen seurakunnan ongelmiin.

Lue lisää täältä.

Re: Saako Jehovan todistajien seurakunnissa kiinnittää huomiota mahdollisiin ongelmiin?

Lähetetty: 11.09.2020 21:23
Kirjoittaja katuva
Minä ymmärrän tuon kappaleen 10 aivan toisin. Siinähän kerrottiin, että ongelmia käsitellään, mutta jatko käsitteli sitä, että ongelmia ei käsitellä juuri sinua miellyttävällä tavalla mahdollisesti. Mitään valituskieltoa ei esitetä, niin kuin sinä annat ymmärtää.

Luin englannin kielisen version. Mielestäni tuo sana complain on tuossa yhteydessä käännetty väärin. Asiayhteys huomioiden olisin itse kääntänyt sen sanalla marista. Juuri se, että käännösten taso on viime vuosina rajusti pudonnut, luen usein wt-seuran julkaisuja alkuperäiskielellä.

Re: Saako Jehovan todistajien seurakunnissa kiinnittää huomiota mahdollisiin ongelmiin?

Lähetetty: 15.09.2020 22:50
Kirjoittaja Harmus
Hyvin harvoihin asioihin tarvitaan kultin sisällä suoraa kieltoa. Useimmiten ohjaukseen riittää pelkkä vihjaus, jonka sitten sosiaalinen kontrolli muuttaa tosiasialliseksi kielloksi.

Tuo kappale 10 on selkeä esimerkki tästä. Lopputulema on, että pidä turpa tukossa ja mölyt mahassa, jos haluat jonkinlaisen katu-uskottavuuden säilyttää.