Anthony Morris: Luopioiden tuho on meille helpotus

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

katuva
Viestit: 49
Liittynyt: 20.11.2019 08:36

Re: Anthony Morris: Luopioiden tuho on meille helpotus

Viesti Kirjoittaja katuva » 04.10.2020 00:15

Ei taida olla aivan yhden kortin varassa. Siellä on kolme suurta kompleksia Warwick, Patterson ja Wallkill. Nyt on tulossa neljäs iso kompleksi.
Kastettujen jehovantodistajat lukumäärä ylitti 300000 pitkästä aikaa, joten kirjoitukset WT seuran kuolemasta ovat ennenaikaisia. Julistajia on pian 8,5 miljoonaa.

Paljon kirjoitellaan länsimaiden todistajista ja rahahanojen loppumisesti. Jokainen aikaansa seuraava tietää talouden painopisteen muuttumisen. Länsimaat ovat menettäneet ja menettävät asemia. Jehovantodistajia on myös siellä, missä talouden toimeliaisuus kasvaa. Kehitysmaiden vaurastumisesta tuo jatkossa kasvavia lahjoitusvirtoja wt seuralle.
En ollenkaan usko, että WT seuraa ollaan selättämässä. WT seura on paljon rakentanut kehitysmaissa, jotka vaurastuu. Kiinteistömassan arvo moninkertaistuu.

Ideologisen linssin läpi ei kannata arvioida WT seuraa, sillä silloin tulee pettymään. WT seuralla on toki
krooninen käyttökateongelma, mutta WT seuralla ei ole vaurausongelmaa, siitä pitää kiinteistömassa huolta.

Vieras

Re: Anthony Morris: Luopioiden tuho on meille helpotus

Viesti Kirjoittaja Vieras » 04.10.2020 18:59

Vartiotorni-seuran kiinteistöt liittyvät sen toimintaan. Jos kiinteistöomaisuutta (Warwick, Patterson, Walkill, haaratoimistot, valtakunnansalit) on pakko myydä, rahaa tuottava operaatio pienenee ja tulovirta hiipuu entisestään näiden kauppojen myötä. Eikö niin?

katuva
Viestit: 49
Liittynyt: 20.11.2019 08:36

Re: Anthony Morris: Luopioiden tuho on meille helpotus

Viesti Kirjoittaja katuva » 04.10.2020 21:46

Niin, käyttökate syntyy lahjoituksista. Vauraus kiinteistöistä, joita myydään, mutta rahaa on myös rakentaa uutta. Onko toiminta tappiollista? Mielestäni ei, sillä tappiollinen firma harvoin investoi näin rajusti.

Lisäksi maailma liittyy yhä enemmän verkkoon, joten seuran kulurakenne oikenee ja helpottuu päivittäin. Pian joka peräkylä on netissä, eikä investointeja painotaloihin ja paperiin tarvita. Haarakonttoreita voidaan saneerata kovalla kädellä.
Olen näitä asioita paljon miettinyt myös omalta yritystaustalta ja mielestäni exien analyysit on hieman pielessä koskien WT seuran taloudellista tulevaisuutta.

katuva
Viestit: 49
Liittynyt: 20.11.2019 08:36

Re: Anthony Morris: Luopioiden tuho on meille helpotus

Viesti Kirjoittaja katuva » 04.10.2020 22:03

En tiedä Yhdysvaltain lainsäädäntöä, mutta Suomessa Jos velallinen yritys ei noudata käräjäoikeuden maksumääräystä, niin velkoja voi hakea yrityksen konkurssiin. Velan voi yrittää kuitata sitten konkurssipesältä. (Uskoisin kyllä, että länsimaissa on tiettyä harmoniaa lainsäädännössä koskien bisnestä)

Jos Yhdysvalloissa on vähänkin samanlainen systeemi, niin pedofiilikorvauksen saaja voisi vetää WT seuran konkkaan jos rahoja ei kuulu.
Jos Wt seura rakentaa sadoilla miljoonilla ja samalla maksaa kymmenien miljoonien korvauksia uhreille, niin se kertoo siitä, ettei WT Seura ole taloudellisesti hätää kärsimässä.

Sugsig

Re: Anthony Morris: Luopioiden tuho on meille helpotus

Viesti Kirjoittaja Sugsig » 05.10.2020 12:54

Katuva puhuu kyllä asiaa.
Jt org ottaa saatanan järjestelmästä ilon irti.

Puhuva aasi1

Re: Anthony Morris: Luopioiden tuho on meille helpotus

Viesti Kirjoittaja Puhuva aasi1 » 05.10.2020 21:53

Yhdistettynä siihen, että kokoukset jatkuvat Zoomissa, vaikka kokoontumisia voisi pitää turvatoimin, veikkaisin suunnan vuosikymmenen sisään olevan kohti kustannustehokkaampaa verkkouskontoa. Ja saa myytyä porukalle Jehovan huolenpitona. Lisäksi voi laittaa lahjoituksin ja talkootöin rakennettuja Valtakunnan saleja lihoiksi. Mikä on itsessään yksi huikeimmista kiinteistöalan bisneksistä, joita tiedän.

Lisäksi voi järjestää konventteja lahjoituksineen ja matkailubisnesklustereineen tuottamaan hyvää katetta. Muistan, että joskus kansainvälisen konventin kalliita ryhmämatkojen maksuja kiikutettiin kirjekuoressa sihteerille. Kuittia ei tullut, kuten vaikka Tjäreborgilla on tapana. Noihin reissuihin piti täyttää hakemus, jossa varmisteltiin ”hyvämaineisuutta”😂

Sinänsä loistavaa bisneksen pyöritystä, tavallaan siitä näkökulmasta pakko nostaa hattua. Toki aika kaukana tuossa ollaan mistään jumalallisesta, mutta taitavaa silti.

katuva
Viestit: 49
Liittynyt: 20.11.2019 08:36

Re: Anthony Morris: Luopioiden tuho on meille helpotus

Viesti Kirjoittaja katuva » 07.10.2020 08:32

Kyllä tuo wt-seuran liiketoimintamalli on kieltämättä tehokas. Ilmaistyövoima, uskovaisten firmoista materiaalit tukkuhintaan ja pääoma korotonta vanhaa rakennuskantaa myymällä.
Ja kun myydään markkinahintaan ilman normaalin liiketoiminnan veroja, niin kyllä tuolla mallilla nettoaa.

Uskon myös, että tuo Zoom jää. Järjestö voi perustella sitä vaikka varautumisella pandemioihin. Veikkaanpa, että fyysinen kokoontuminen putoaa yhteen pandemian jälkeen. Zoom kenttäily kuulemma sujuu hyvin ja tutkisteluja lähtenyt kovasti liikkeelle. Puhelin todistamiseen suhtaudutaan myönteisemmin, kun ovikellon pimpotteluun. Niin, onhan se helpompi soittaa, kun änkyttää ihmisten ovilla.

Kaikesta kuulemastani päätellen tämä epidemia-aika on satanut wt seuran laariin. Liiketoiminta, eli lahjoittajien ja ilmaistyövoiman värväys menee verkkoon ja puhelintyöhön. Kustannukset alenevat maailmanlaajuisesti.

Vieras

Re: Anthony Morris: Luopioiden tuho on meille helpotus

Viesti Kirjoittaja Vieras » 07.10.2020 14:10

Verkkokokouksiin siirtymistä voisi myös perustella että se on vainoihin valmistautumista.

Polyester
Viestit: 2971
Liittynyt: 11.05.2007 22:11

Re: Anthony Morris: Luopioiden tuho on meille helpotus

Viesti Kirjoittaja Polyester » 07.10.2020 21:46

Jehovan todistajien uskonto on maailmanlaajuisesti hyvin pieni, ja melko pieni jopa fundamentalististen uskontojen joukossa, esimerkiksi helluntailaisia on yli 200 miljoonaa. Jehovan todistajien näkyvyys perustuu käytännössä täysin julkiseen saarnaamistoimintaan ja kokouksiin, mukaanlukien näyttävät konventit. Jos näistä asioista luovuttaisiin ja siirryttäisiin täysin nettiin, JW.ORG olisi pelkkä mainosbanneri, jonka mainoksenestäjät siivoaisivat pois. Minkäänlaista illuusiota "kaikille kansoille" saarnaamisesta ei voitaisi omankaan jäsenistön keskuudessa enää ylläpitää, sikäli kun illuusio on tähänkään asti ollut uskottava.

Lisäksi ovelta ovelle -työ ja kokouksissa läsnä oleminen ovat tärkeitä testejä sille, miten tosissaan joku haluaa olla porukassa mukana. Jos hyväksytyn aseman seurakunnassa voisi saada ilman näitä ponnistuksia, se voisi johtaa lipsumiseen ja riman laskemiseen myös muissa asioissa. Valtavirtaistumisen vaihtoehto on ollut koko ajan tarjolla ennen koronaakin, sehän onnistuisi laskemalla vaatimuksia ja luopumalla hankalimmista säännöistä, mutta sille tielle ei olla toistaiseksi haluttu lähteä. Vt-seura on markkinarakonsa valinnut: panostetaan sitoutuneeseen jäsenistöön, ei jäsenten määrään. Tämän muuttaminen voisi olla hyvin vaikeaa ajatellen Jehovan todistajien ryhmäidentiteettiä, jossa nimenomaan kuulutaan pieneen eliittiin, Ainoaan Tosi Uskontoon.

En minäkään usko, että Vt-seura olisi mihinkään häviämässä, mutta ei sillä myöskään hyvin näytä menevän, jos katsoo säästämisintoa ja jatkuvaa "yksinkertaistamista". Tällaisissa asioissa tilanne lienee yleensä se, mikä se näyttääkin olevan. Jos rahaa tulee, se näkyy, ja jos ei tule, sekin näkyy. Myös taloudellisessa alamäessä olevat yhtiöt voivat investoida joihinkin strategisiin painopistealueisiin, tavoitteena kääntää suunta, joskus onnistuen. Siten uusista rakennushankkeista ei voi tehdä sitä johtopäätöstä, ettei taloudellinen tilanne olisi heikentynyt.

katuva
Viestit: 49
Liittynyt: 20.11.2019 08:36

Re: Anthony Morris: Luopioiden tuho on meille helpotus

Viesti Kirjoittaja katuva » 07.10.2020 22:51

Olen hieman erimieltä siitä, kuinka näkyvää saarnaamistoiminta on. Joskus meni kuukausia, että näki jonkun kentällä. Konventti ja kokoussalinen näkyvyys pääasiassa teollisuusalueilla ei järjen suurta näkyvyyttä edusta.

50-vuotta olen seurannut tuota "testiä" Olet täysin väärässä tuosta testistä, sillä sen rasittavuus ja todistusarvo on laskenut vuosikymmenissä niin, ettei edes voida puhua samasta tasosta. Vertailu esim.1970-luvulle tuottaa suuren helpotuksen lähes kaikkeen. Jos mennään 1940-luvulle vaatimustaso on aivan eri maailmasta. Verta siivilöidään ja siviilipalvelus on sallittu. Sinulta on jäänyt huomaamatta suunta, eikä tuo suunta ole kääntymässä tai pysähtymässä.

On täysin käsittämätön väite, että WT-seura panostaa sitoutuneeseen jäsenkuntaa. Jehovantodistajat ovat aina ollut pyöröoviuskonto. Väkeä lähtee pois lähes samassa tahdissa kun sisään saadaan. Lisäksi ihmisiä kiristetään karttamisella roikkumaan mukana, eikä todellisista ajatuksista ole väliä, kunhan pitää suunsa kiinni. "sitoutumisen" voi todistaa tekemällä tunnin kenttää ja näyttämällä naamansa joskus kokouksissa. Meillä on hieman eri käsitys sitoutuneesta jäsenkunnasta. Kun noin puolet kastetuista on poissa pelistä syystä tai toisesta, niin kovin vahvaa ryhmäidenttiteettiä ei koskaan ole onnistuttu luoda. Jossain vahvoissa todistajasuvuissa sitä on, mutta kokonaisuutena nähtynä se on jehovantodistajissa huono liima, johtuen todistajien varsin monikulttuurisesta ja monietnisestä luonteesta.

WT seura ei ole mitään "srategista painopistealuetta" valinnut. Se on ollut koko ajan sama ja liiketoimintamalli koko ajan sama. Jos olet yhtään matkustellut kehitysmaissa jehovantodistajana, niin tiedät mikä on ollut sen investointivolyymin taso, mitä vuodesta 1990 on kehitysmaissa rakennettu. Sinä näet sen köyhtymisenä, minä investoimisena. On totta, että järjestö on vetänyt toiminnasta löysät pois, mutta minä yrittäjänä näen sen toiminnan tehostamisena.

Polyester
Viestit: 2971
Liittynyt: 11.05.2007 22:11

Re: Anthony Morris: Luopioiden tuho on meille helpotus

Viesti Kirjoittaja Polyester » 07.10.2020 23:37

Suunta ei ole jäänyt huomaamatta, mutta edelleen pidän jehovantodistajuutta melko vaativana uskontona useimpiin muihin verrattuna ja uskon, että sellaisena se halutaan pitääkin. Sääntöjä on paljon, eivätkä ne ole mitään leikin asioita. Jonkinasteista viihteellistymistä ja keventymistä opetuksen suhteen on tapahtunut, mutta puheet ovat edelleen kovia, eikä ryhmän asettaminen käytännössä koko maailmaa vastaan ole muuttunut miksikään.

katuva
Viestit: 49
Liittynyt: 20.11.2019 08:36

Re: Anthony Morris: Luopioiden tuho on meille helpotus

Viesti Kirjoittaja katuva » 07.10.2020 23:48

Kun vuosikymmeniä sitten tein alihankkijana korjaushommia ympäri maailmaa, niin aina kokouksiin hakeuduin. Lähes joka kaupungissa oli laajennukset käynnissä. Onnistuin säikäyttämään paikallisia veljiä kertomalla, että meillä Suomessa otetaan pankista lainaa ja rakennetaan sali ja maksetaan pankille takaisin ja salin omistaa wt seura.
Keskimäärin kehitysmaissa veljet eivät meinanneet hyväksyä sitä, että wt-seura lainaa rahat, jotka maksetaan seuralle takaisin, mutta salin omistaa wt seura.

Kun raha ei meinaa riittää ruokaan, niin ajatus siitä, ettei omista itse maksettua oli tyrmäävä. Oli siellä haaratoimistojen veljillä hommaa saada veljet provinseissa
hyväksymään järjestelyt.

katuva
Viestit: 49
Liittynyt: 20.11.2019 08:36

Re: Anthony Morris: Luopioiden tuho on meille helpotus

Viesti Kirjoittaja katuva » 07.10.2020 23:51

Polyester kirjoitti:
07.10.2020 23:37
Suunta ei ole jäänyt huomaamatta, mutta edelleen pidän jehovantodistajuutta melko vaativana uskontona useimpiin muihin verrattuna ja uskon, että sellaisena se halutaan pitääkin. Sääntöjä on paljon, eivätkä ne ole mitään leikin asioita. Jonkinasteista viihteellistymistä ja keventymistä opetuksen suhteen on tapahtunut, mutta puheet ovat edelleen kovia, eikä ryhmän asettaminen käytännössä koko maailmaa vastaan ole muuttunut miksikään.
Olet näköjään ollut pitkään poissa. Onhan tätä jo aivan leikkiä verrattuna minunkin lapsuuteen ja nuoruuteen

Vastaa Viestiin