Erotessaan Jehovan todistajista kapellimestari Anna-Maria Helsing alkoi johtaa orkestereiden lisäksi omaa elämäänsä

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
Johanneksen poika
Viestit: 3700
Liittynyt: 29.04.2007 13:49
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Erotessaan Jehovan todistajista kapellimestari Anna-Maria Helsing alkoi johtaa orkestereiden lisäksi omaa elämäänsä

Viesti Kirjoittaja Johanneksen poika »

Kuva

Otteita Laila Tarpilan tekstistä, julkaistu 17.10.2020:

Anna-Maria Helsingin lapsuutta väritti uskonto. Vasta teini-ikä toi särön turvallisena näyttäytyneeseen elämään. Helsing alkoi voida huonosti, mutta ratkaisun hän teki vasta 30-vuotiaana. Ero Jehovan todistajista tarkoitti entisen elämän, perheen ja ystävien menettämistä, mutta antoi tilalle mahdollisuuden ryhtyä täysiveriseksi ammattimuusikoksi ja kapellimestariksi. Helsing on ensimmäinen suomalaisen orkesterin ylikapellimestariksi kiinnitetty nainen.

Anna-Maria Helsing (s. 17. lokakuuta 1971 Södertälje, Ruotsi) toimi Oulu Sinfonian ylikapellimestarina 2010–2013. Hän on johtanut kaikkia Suomen ja Ruotsin tärkeimpiä orkestereita, Radion sinfoniaorkesteria ja Helsingin Kaupunginorkesteria, Tukholman Kuninkaallista Filharmonista orkesteria ja Tukholman Kuninkaallisen oopperan orkesteria. Suomen Kansallisoopperassa hän debytoi johtamalla Kaija Saariahon Adriana Materin Suomen ensiesityksen 2008.

Turvallinen ja musiikkipitoinen lapsuus Munsalassa

Taustaltaan Anna-Maria Helsing on viulisti. Lapsuutensa hän vietti Uudenkaarlepyyn Munsalassa, missä äiti soitti kotona pianoa ja isä viulua. Isä hallitsi pelimannien mestaruuskisoissa ykköspaikkaa vuosi toisensa jälkeen. Koko suku oli mukana uskonnollisessa yhteisössä, ja hän oli itse kolmannen polven Jehovan todistaja.

– Tunsin jo pienenä, etten kuulu siihen. Lapsuus oli kuitenkin hyvä ja turvallinen. Siitä tulee mieleen paljon rakkautta, iso suku ja juhlat, joissa tanssittiin yhdessä.

Anna-Mariaa ei kiusattu ja kun hän soitti koulussa pianoa, opettajat kannustivat musiikkiin. Uskonto teki kuitenkin esiintymisistä hankalia. Uskontosääntöjen mukaan kirkossa eikä joulukonserteissa saanut esiintyä, eikä Maamme-laulua saanut soittaa.

Lue juttu kokonaan YLE:n nettisivuilta.