Aled Jones ja "Kuulethan, tottelethan"

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Syväkurkku
Viestit: 374
Liittynyt: 06.04.2018 16:42

Aled Jones ja "Kuulethan, tottelethan"

Viesti Kirjoittaja Syväkurkku » 10.11.2020 21:59

Aina kun luulee Seuran suhteen jo nähneensä kaiken mahdollisen, Seura jaksaa yllättää.

Englantilainen laulaja Aled Jones on julkaissut ekumeenisen laulukokoelman nimeltä Blessings. Kokoelmalla on lauluja eri uskonnoista. Mukana on myös Jehovan todistajien laulu Kuulethan, tottelethan, eli laulu numero 89 vuoden 2018 laulukirjasta. Oikeudet Jonesin uuteen albumiin omistaa suuri saksalainen BMG-yhtiö. On melko mahdotonta ajatella, että suuri levy-yhtiö ei olisi hankkinut lupaa laulun käyttöön Seuralta.

Sinänsä mielenkiintoista, että laulu esiintyy nimenomaan ekumeenisella kokoelmalla. Kirja Totuus joka johtaa ikuiseen elämään totesi sivulla 136 ekumeniasta seuraavaa:
Mutta eikö eri uskontojen yhteistyö ekumeenisessa liikkeessä ole hyvä asia? Miten Jehova Jumala suhtautuu siihen? Raamatun kertomus osoittaa, ettei hän sallinut minkäänlaista uskontojen yhteistyötä kanaanilaisten ja Israelin kansan välillä. (5. Moos. 7:3, 4) Ja miten Jumalan Poika suhtautui uskontojen yhtymiseen? Hän ei ryhtynyt yhteistoimintaan eri juutalaislahkojen kanssa maan päällä ollessaan. Päinvastoin hän tuomitsi suorin sanoin aikansa väärän uskonnon ja sanoi selvästi: ”Ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani.”
Jehovan todistajien sivuston Usein kysyttyä-osiossa puolestaan todetaan:
Osallistuvatko Jehovan todistajat uskontojen väliseen yhteistoimintaan?

Me Jehovan todistajat keskustelemme mielellämme uskoon liittyvistä asioista eri uskontokuntiin kuuluvien ihmisten kanssa. Emme kuitenkaan osallistu uskontojen väliseen yhteistoimintaan. Emme esimerkiksi järjestä ekumeenisia tilaisuuksia muiden uskontokuntien kanssa.
Albumi ja laulu 89 löytyvät jo myös Spotifysta.

Eikä tässä vielä kuitenkaan kaikki! Aled Jones on lähdössä ensi keväänä ja kesänä uuden albuminsa tiimoilta kiertueelle. Kiertueella hän esittää lauluja mm. englantilaisissa katedraaleissa. Näin valtakunnanlaulua saatetaan esittää ensimmäisen kerran Suuren Babylonin kirkoissa! :D

Sinänsä hauskaa, että Jones on valinnut juuri tuon laulun, jonka otsikkokin jo tuo mieleen kultin.
Aled Jones

Re: Aled Jones ja "Kuulethan, tottelethan"

Viesti Kirjoittaja Aled Jones » 11.11.2020 08:40

Syväkurkku kirjoitti:
10.11.2020 21:59
Oikeudet Jonesin uuteen albumiin omistaa suuri saksalainen BMG-yhtiö. On melko mahdotonta ajatella, että suuri levy-yhtiö ei olisi hankkinut lupaa laulun käyttöön Seuralta.
Kaupallisesta teoksesta on muuten ilmoitettava tekijänoikeusjärjestöille tarkat tekijätiedot. Näitä julkaisee ainakin Discogs-niminen palvelu, tosin vähän viiveellä. Ensimmäistä kertaa järjestön historiassa nöyrien säveltäjä-, ja sanoittajaveljien nimet saattavat tulla julki, koska pyhää henkeä voi tuskin nimetä rojaltien saajaksi. Kyllä heitä (vai oliko se sittenkin hallintoelintä) nyt harmittaa.

Syväkurkku
Viestit: 374
Liittynyt: 06.04.2018 16:42

Re: Aled Jones ja "Kuulethan, tottelethan"

Viesti Kirjoittaja Syväkurkku » 11.11.2020 10:05

Vielä pieni hauska lisäpiirre asiaan. Blessings on itse asiassa myös Jonesin joulualbumi. Kuulethan, tottelethan-biisiä seuraa albumilla joululaulu Silent Night (Jouluyö, juhlayö).

Jehovan todistajien musiikkia ekumeenisella joulualbumilla... näin nopeastiko Jehovan todistajat ovat valtavirtaistumassa??

Vastaa Viestiin