Hallintoelimen tulevaisuus

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Sami Uusi-Luomalahti
Viestit: 16
Liittynyt: 25.10.2020 12:14

Hallintoelimen tulevaisuus

Viesti Kirjoittaja Sami Uusi-Luomalahti »

Mitä arvelet, miten Jehovan todistajien hallintoelimelle tulee käymään?

1) Feidautuu ja kuivuu pikkuhiljaa pois.
2) Heidät pidätetään ja vangitaan.
3) Kaikki pysyy ennallaan.
4) Myöntävät virheensä, etteivät ole uskollinen orja.
5) Tekevät katoamistempun.
6) Tekevät joukkoitsemurhan.
Vieras

Re: Hallintoelimen tulevaisuus

Viesti Kirjoittaja Vieras »

3.
Toki hallintoeläimen muoto voi muuttua, mutta en näe noiden muiden vaihtoehtojen tapahtuvan.
marttinäätinki

Re: Hallintoelimen tulevaisuus

Viesti Kirjoittaja marttinäätinki »

Laittaisin vielä vaihtoehdon 7.
"Isäntä saapuu ja hakkaa pahan orjan (hallintoelimen )kappaleiksi." Matt.24:51.
Syväkurkku
Viestit: 404
Liittynyt: 06.04.2018 16:42

Re: Hallintoelimen tulevaisuus

Viesti Kirjoittaja Syväkurkku »

Mielenkiintoinen spekulatiivinen kysymys. Siihen voisi heittää kaksiosaisen vastauksen. Ensinnäkin johdantona mitä hallintoelin uskottelee itse itselleen tapahtuvan ja sitten toisaalta veikkaus siitä, mitä oikeasti ehkä voisi tulla tapahtumaan.

Mitä hallintoelin uskottelee heille tapahtuvan?

Vartiotorni 15.7.2015 kirjoitti sivulla 18:
Mitä tapahtuu sen jälkeen, kun Magogin Gog on käynnistänyt hyökkäyksen Jumalan kansaa vastaan? Sekä Matteuksen että Markuksen kertomuksessa kuvaillaan samaa tapahtumaa: ”Hän [Ihmisen Poika] lähettää enkelit ja kokoaa valittunsa neljältä ilmansuunnalta, maan äärestä taivaan ääreen.” (Mark. 13:27; Matt. 24:31.) Tällä kokoamistyöllä ei tarkoiteta voideltujen alustavaa valitsemista, eikä se viittaa myöskään jäljellä olevien voideltujen lopulliseen sinetöintiin (Matt. 13:37, 38). Tuo sinetöinti tapahtuu ennen suuren ahdistuksen puhkeamista (Ilm. 7:1–4). Mistä kokoamistyöstä Jeesus sitten puhui? Hän tarkoitti aikaa, jolloin 144 000:sta jäljellä olevat saavat taivaallisen palkintonsa (1. Tess. 4:15–17; Ilm. 14:1). Tämä tapahtuu jossakin vaiheessa sen jälkeen, kun Magogin Gogin hyökkäys on alkanut (Hes. 38:11). Tuolloin täyttyvät Jeesuksen sanat: ”Silloin vanhurskaat loistavat kirkkaasti kuin aurinko Isänsä valtakunnassa.”

Merkitseekö tämä sitä, että tulee tapahtumaan voideltujen ”ylöstempaaminen”? Kristikunnassa monet uskovat tämän opetuksen mukaisesti, että kristityt tullaan tempaamaan maan päältä liharuumiissa. He myös odottavat Jeesuksen palaavan näkyvänä hallitsemaan maata. Raamattu kuitenkin osoittaa selvästi, että ”Ihmisen Pojan tunnusmerkki” näkyy taivaalla ja että Jeesus tulee ”taivaan pilvien päällä” (Matt. 24:30). Nämä molemmat ilmaukset osoittavat hänen palaavan näkymättömänä. Raamatussa sanotaan myös, ”ettei liha ja veri voi periä Jumalan valtakuntaa”. Siksi ne, jotka otetaan taivaaseen, täytyy ensin ”muuttaa tuokiossa, silmänräpäyksessä, viimeisen trumpetin aikaan”.* (Lue 1. Korinttilaiskirjeen 15:50–53.) Vaikka emme tässä yhteydessä käytä ilmausta ”ylöstempaaminen” siihen liittyvien väärien merkitysvivahteiden vuoksi, jäljellä olevat uskolliset voidellut tullaan siis kokoamaan yhdessä hetkessä.
Vartiotorni lokakuu 2019 täsmentää asiaa sivuilla 17-18:
Suuren ahdingon aikana tapahtuu myös muutos siinä, ketkä veljet johtavat työtä. Jossain vaiheessa kaikki vielä maan päällä olevat voidellut kootaan taivaaseen, ja he osallistuvat Harmageddonin sotaan (Matt. 24:31; Ilm. 2:26, 27). Maan päällä ei siis ole enää hallintoelintä. Suuri joukko on silti edelleen hyvin organisoitu. Muihin lampaisiin kuuluvat pätevät veljet ottavat silloin johdon.
Hallintoelimen kaikki jäsenet ovat tällä hetkellä voideltuja. Kirjoitusten perusteella he uskottelevat, että joko he kuolevat ja siirtyvät taivaaseen ennen Harmagedonia tai tietyllä hetkellä heidät tempaistaan taivaaseen kun "Magogin Gog on käynnistänyt hyökkäyksen Jumalan kansaa vastaan". Taivaassa he sitten osallistuvat Harmagedonin teurastukseen jossa 99% ihmiskunnasta tapetaan, kuten Anthony Morris on niin elävästi kuvaillut taivaallisine hevosineen ja jousipyssyineen. Maan päällä toimintaa johtavat jäännökseen kuulumattomat miehet.

Mitä oikeasti mahtaa tapahtua?

Hallintoelin on osoittautunut kohtalaisen toimivaksi ratkaisuksi kultin kannalta. En usko, että siitä luovutaan näköpiirissä olevan tulevaisuuden aikana. Presidenttivallan aikaan valta nousi vielä selvemmin johtajan päähän ja sillä oli kohtalaisen tuhoisia seurauksia. Hyvänä esimerkkinä tästä oli vaikkapa Rutherford. Jos nykyään Seuran presidentti vierailisi strippiklubilla ja joku sattuisi asian bongaamaan, tieto siitä leviäisi internetissä parissa tunnissa. Eikä konventin puhujalavalle olisi menemistä tukevassa kännissä. Riskit presidenttiydessä ovat liian suuret. Tony Morrisinkin sopertelu kulkee äärirajoilla, mutta onneksi hän on vain yksi kahdeksasta.

Ongelmiakin hallintoelimellä on toki ollut. Joiltakin jäseniltä on usko asiaan loppunut ja heidät on heitetty ulos Seurasta. Toisia on täytynyt piilottaa pedofilian ja homouden johdosta. Tästä huolimatta riski on pienempi kollektiivisessa johdossa.

Hallintoelin on lähitulevaisuudessa joutumassa oikeuteen liittyen heidän tuottamaansa ja hyväksymäänsä ohjeistukseen koskien pedofiliatapausten käsittelyä seurakunnissa. En usko, että tälläkään on suurta vaikutusta. He selviävät ehkä sakoilla tai vapautetaan kokonaan syytteistä. Samalla he saavat todistajien keskuudessa vainottujen marttyyrikehää. Jo 1990-luvulta lähtien Seuran juristit ovat rakentaneet suojaavan muurin hallintoelimen ympärille ja yrittäneet irrottaa heidät kaikesta vastuusta. Näin oikeudenkäynneissä hallintoelimen jäsenet ovat jo nyt vedonneet siihen, ettei heillä ole mitään asemaa tai käskyvaltaa Seuraan nähden.

Hallintoelimen rooli on muuttunut viime vuosina yhä näkyvämmäksi. Samalla hallintoelimestä on tullut itsestään oma pahin vihollisensa. Esiintymiset rolexit ranteessa, idioottimaiset kannanotot, vierailut sateisena sunnuntaiaamuna viinakaupassa, sopertelu puheissa, yleinen pöhkö esiintyminen, tahaton komiikka ja yleinen nolous ovat alkaneet muodostua ongelmiksi. Hallintoelimen henkilöiden historia myös tunnetaan nykyään hyvin ja heidät tiedetään varsin tavallisiksi pulliaisiksi joilla on alhainen koulutustaso eikä mitään edellytyksiä esiintyä minkään alan asiantuntijana. Sädekehä on kadonnut. Kaiken tämän perusteella voisi ennustaa, että jossakin vaiheessa hallintoelin ottaa pienemmän roolin medioilla. Ei paavikaan joka hetki julkisuudessa esiinny. Parikymmentä vuotta sitten, kun ei välttämättä edes tiennyt hallintoelimen jäsenten nimiä, he nauttivat paljon suuremmasta kunnioituksesta ja heitä ympäröi jonkinlainen salaperäisyyden verho.

Lokakuun 2019 artikkeli, jossa mainitaan että "muihin lampaisiin kuuluvat pätevät veljet ottavat silloin johdon", voi hyvin liittyä siihen, että hallintoelintä aletaan jossakin välissä täydentämään jäännökseen kuulumattomilla. Jo nyt avustajissa on jäännökseen kuulumattomia. Näin todistajista myös saadaan tuntumaan, että kerrankin jokin uskollisen ja ymmärtäväisen orjan ennustus olisi jopa toteutumassa.

Syy siihen, miksi hallintoelintä pitää täydentää jäännökseen kuulumattomilla, on hyvin yksinkertainen. Kultin johtamisessa tarvitaan ennen kaikkea hyvää organisointikykyä ja liiketaloudellista näkemystä. Tästä syystä useammalla nykyisen hallintoelimen jäsenellä on kokemusta esimerkiksi kiinteistönjalostuksesta. Toisaalta jäännökseen kuuluvat ovat tyypillisesti eksentrisiä persoonia, vähän omituisia henkilöitä, joilla ei ole tarpeellista kykyä organisoida toimintaa käytännössä. Ja heissä on myös paljon naisia, jotka eivät missään nimessä kelpaa johtotehtäviin. Vaikka jäännökseen kuuluvien määrä on Seuran kiusaksi jatkuvasti kasvanut, todellisuudessa massa on kuitenkin aika pieni. Siihen ei kuulu tarpeeksi lahjakkaita ihmisiä, joita voisi ajatella johtotehtäviin. Seura on itsekin kirjoittanut yrittäessään pienentää jäännöksen kuuluvien määrää, miten osa jäännökseen kuuluvista ottaa osaa vertauskuviin mielenterveydellisten ongelmien johdosta.

Yhteenveto

Halintoelin jatkaa suunnilleen nykyisellään. Sen näkyvyyttä kuitenkin pienennetään ja sitä aletaan täydentää jäännökseen kuulumattomilla henkilöillä.

(Joo, tiedetään... vähän ehkä turhan tosikkomainen vastaus sinänsä hauskaan kysymykseen.)
Observer
Viestit: 116
Liittynyt: 15.05.2014 18:45

Re: Hallintoelimen tulevaisuus

Viesti Kirjoittaja Observer »

Veikkaan että tilanne pysyy aika lailla samana. David Splanen päähän tulee uutta valoa säännölliseen tahtiin ja kaikki yrittävät pysyä hänen vaunujensa tahdissa.

Hallintoelin tietysti yrittää löytää karismaattisia ja älykkäitä uusia jäseniä, mutta niitä taitaa olla aika harvassa. Uudet jäsenet valitaan avustajien keskuudesta jos ovat "voideltuja" (ja olisikin kiinnostava tietää kuinka moni avustajista sanoo sellainen olevansa, tuskinpa monikaan). Lisäksi heitä täytyy ensin tutkia tarkkaan ja useampia vuosia, ettei mitään valeasussa olevaa reformistia pääse vallan kahvaan. Nyt kun porukka on pieni, yhdestäkin "hankalasta" jäsenestä olisi paljon harmia.

Toisaalta heidän on pakko löytää pian uusia jäseniä, sillä tämän hetkiset ovat jo melko vanhoja eivätkä jaksa loputtomasti. Esimerkiksi Sam Herd Rolexeineen on jo 86-vuotias ja joutuu jo narisemaan kuivat juttunsa suoraan paperista. Hallintoelimessä pisimpään ollut Lösch täyttää kohta 80 ja useimmat ovat jo 70 vuotta täyttäneitä (sitä nuorempia ovat vain Jackson, Cook ja Sanderson). Koko ajan riskinä on että joku höppänöityy ja alkaa puhua mitä sattuu, Morrishan tätä jo tuntuu tekevän. Viimeisin lisäys eli tylsä Cook ei järin vakuuttava valinta ollut, mutta hän on ainakin iältään vähän nuorempi.

Mutta lisätäänpä vielä toinen näkökulma: mitä voisi toivoa että tapahtuu?

Parasta olisi, että joku jäsen tai avustaja tulisi ulos kaapista eli "luopioutuisi" ja paljastaisi kaiken mitä tietää. Nettiaikakaudella sellaisella olisi ihan eri mittaluokan seuraukset kuin Ray Franzin aikaan. Voi vain kuvitella, miten paljon katsojia saisi youtubessa vaikkapa hallintoelimen entisen avustajan haastattelut tai omat videot. Moinen paljastus ravistelisi järjestöä rajusti ja herättäisi paljon porukkaa. Epätodennäköistähän tämä tietysti on, sillä kaikki jäsenet sekä avustajat on tsekattu tarkkaan vuosien ajan, että he ovat firman miehiä eivätkä mahdollisia rayfranzeja.
Festus
Viestit: 383
Liittynyt: 13.02.2013 23:22

Re: Hallintoelimen tulevaisuus

Viesti Kirjoittaja Festus »

Ei ihan avustaja, mutta jonkin sortin hallintoelimen "hoitaja" on jo astunut esiin.

https://www.youtube.com/watch?v=pw36Kwbqh3I
"Mehän ei mitään tietoja olla sillä tavalla kerätty"
Observer
Viestit: 116
Liittynyt: 15.05.2014 18:45

Re: Hallintoelimen tulevaisuus

Viesti Kirjoittaja Observer »

Festus kirjoitti: 26.11.2020 12:08 Ei ihan avustaja, mutta jonkin sortin hallintoelimen "hoitaja" on jo astunut esiin.

https://www.youtube.com/watch?v=pw36Kwbqh3I
Tuo kaveri oli vielä hyvin kaukana hallintoelimen avustajan statuksesta. Hän oli tavallinen nuori beteliläinen (joka oli nimitetty nuorena vanhimmaksi kuten Betelissä usein käy), jolle vain kävi hyvä tuuri: Hän pääsi avustamaan hallintoelimen iäkästä jäsentä eli viinaanmenevää ukkelia nimeltä Karl Klein (joka inhosi aikanaan Ray Franzia). Sitä kautta hän pääsi lähemmäksi hallintoelintä kuin juuri kukaan voi päästä.

Video on kyllä hyvin kiinnostava. Kaveri auttoi myös Lyman Swingleä, jolle myös viina maistui ihan viimeisinä vuosinaan ja josta tuli todella äkäinen ja hankala. Mutta Swingle oli pohjimmiltaan hyvä mies ja Ray Franzin ystävä, joka luultavasti kärsi edelleen tunnostuskia Rayn kohtalosta. Jotkut päätoimiston jäsenet sanovat, että hän katkeroitui Rayn tapauksen jälkeen eikä koskaan ollut enää entisensä.
Harwey
Viestit: 17
Liittynyt: 14.03.2020 03:04

Re: Hallintoelimen tulevaisuus

Viesti Kirjoittaja Harwey »

Luulen että kaikki pysyy suhteellisen ennallaan. Toivon kyllä että Yhdysvalloissa saataisiin hallintoelimen jäsenet syytetyn penkille ja kantamaan vastuuta siitä miten esim. lasten hyväksikäyttö tapauksia on käsitelty. Uskon että vankilasta kuitenkin vältytään. Jonkinlainen myönnytys saatetaan antaa, että asiat olisi joissain tapauksissa voitu hoitaa paremmin. Vaikka näin tapahtuisikin, suurin osa todistajista antaisi silti täyden tuen hallintoelimelle. Tyypillinen ajatus todistajilla on, että totuutta ei ole missään muualla. Hallintoelimen asema säilyisi ennallaan. Noin kahdeksan miljoonaa kannattajaa pitää uskollisesti hallintoelimen puolta, tapahtui mitä tahansa, tai olipa hallintoelimen toimintaa ja opetuksia vastaan miten vakuuttavia todisteita tahansa.

Jotkin hallintoelimen jäsenet taitavat kyllä varautua muutoksiin. Ainakin Lett on hankkinut itselleen 250 000 dollarin rantatontin. Tuskin on hankkinut sitä pitääkseen vain joutomaana.
Avatar
Nukahtanut
Viestit: 1458
Liittynyt: 12.12.2015 16:03

Re: Hallintoelimen tulevaisuus

Viesti Kirjoittaja Nukahtanut »

7, kasvattaa valtaa edelleen.

Tämäkin skenaario on mahdollinen. Hallintoelin on ollut viime vuosina paljon esillä ja jatkossa saattaa olla vielä enemmän, koskan eihän kunnon uskollista todistajaa haittaa heidän palvominen.
Kukaan ei epäile heidän sanomisiaan ja valtaa kasvattamalla voidaan tehdä nopeasti suuriakin muutoksia, jos muutokset vain tulevat hallintoelimen suusta vaikkapa videon välityksellä.
"You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig."- The Good, The Bad and The Ugly
katuva
Viestit: 117
Liittynyt: 20.11.2019 08:36

Re: Hallintoelimen tulevaisuus

Viesti Kirjoittaja katuva »

Luin Syväkurkku analyysisi. Olen hieman eri mieltä. Koko jehovantodistajuus pohjaa raamatunpaikkaan, että "kuka on se ymmärtäväinen orja" ilman tuota raamatunpaikkaa ei ehkä koko seuraa olisi.

Jehovantodistajuuden oikeutus perustuu siihen, että 1919 mennessä itse Jeesus oli tsekannut voidellut ja antanut Vartiotorniseuralle koko omaisuutensa maan päällä. Ilman voideltuja homma ei pelitä, sillä juuri heille Jeesus antoi tarkastusmatkansa jälkeen oikeudet omaisuuteensa. Edustaa orjaa sitten yksi hörhö tai joukko hörhöjä, niin sillä oppi lepää.

Ajatus siitä, että hallintoelin etääntyy WT seurasta joksikin gurulaumaksi on täysin WT seuran historiallisen opin vastainen. Orja on Jeesuksen sanoin on valittu huolehtimaan Jehovan omaisuudesta. Jos hallintoelin eriytetään WT seurasta, niin oppi kusee kyllä rajusti kintuille.
Tuon eriyttämisen verbaaliakrobatian minä haluaisin lukea. Toki se voidaan lakikoukeroilla tehdä, mutta en usko, että siitä hiiskutaa kovin suuresti suurelle joukolle kusetettavia.

Ongelma on siinä, että internet aikana WT seura ei voi enää piilottaa tuota orjaa. Aivan oikein opin mukaa, se on heitetty tuleen JW.org:ssa Tulos on huono, mutta opin mukaan muuta vaihtoehtoa ei ole. Jeesus antoi valtuudet voidellulle ja sillä mennään. Muuta vaihtoehtoa ei ole.
Harmus
Viestit: 110
Liittynyt: 10.05.2013 10:58

Re: Hallintoelimen tulevaisuus

Viesti Kirjoittaja Harmus »

Komppaan tätä:
7, kasvattaa valtaa edelleen

Joskus aikoinaan korostettiin, että "totuus" vetää rehellissydänmisiä puoleensa. Nykyään sitä toitotetaan vähemmän. Miksiköhän 😊
Nyt yhä tärkeämpää jt-järjestölle on antaumus ja ykseys, siis lojaalius hallintoelimelle. Ja kun tämä linja jatkuu, hallintoelimen rooli vain kasvaa.
katuva
Viestit: 117
Liittynyt: 20.11.2019 08:36

Re: Hallintoelimen tulevaisuus

Viesti Kirjoittaja katuva »

Harmus kirjoitti: 19.03.2021 22:34 Komppaan tätä:
7, kasvattaa valtaa edelleen

Nyt yhä tärkeämpää jt-järjestölle on antaumus ja ykseys, siis lojaalius hallintoelimelle. Ja kun tämä linja jatkuu, hallintoelimen rooli vain kasvaa.
Olen samaa mieltä. Sitä olisi pikkasen vaikeata esittää, että itse Jeesus on muuttanut mieltänsä ja itse asiassa "orjaluokka" kaiken omaisuuden hoitaja, olisikin lähes tarpeeton.
Jehovantodistajuus on siitä harvinainen kultti, että sen perusta ja oikeutus lepää vain parissa raamatun jakeessa.
Vastaa Viestiin