Siunaukset

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

uskollinenidiootti
Viestit: 204
Liittynyt: 08.10.2017 15:13

Siunaukset

Viesti Kirjoittaja uskollinenidiootti »

Olisin kysellyt sekä nykyisiltä että ex-todistajilta miten omaan tajuntaan menee sana siunaus?

Omalta kohdalta itselleni opetettiin että kun esimerkisi lähti kentälle ja vaikka kuinka tuntui vaikealta niin lopulta se viimeinen oli kiinnostunut joka otti lehdet ja puhui mahdollisuudesta tulla muistonviettoon.

Kun se kokouksessa kerrottiin se olikin siunaus.

Tai sivusta katsojana näin erään pariskunnan täynnä henkeä: kun myyt omaisuutesi, muutat tarve-alueelle tienraivaajaksi missä ei ole ihmisiä eikä töitä, on siunaus kun saat ruoan su-päivänä kokouksen jälkeen iäkkäältä pariskunnalta jotka arvostavat että menetit kaiken elämässäsi mutta pidit puheen kokouksessa missä oli 35 henkilöä ja vaihdatte kokemuksia kummalla oli köyhempää saarnaamisesta huolimatta.

Taitaa samaa sarjaa tätä "siunaus" olla kun eksyt ostarille jossa saat ilmaisen jäätekökupongin kun satuit olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Ajatuksia?
Velipuoli

Re: Siunaukset

Viesti Kirjoittaja Velipuoli »

Jotkut todistajat tosiaan uskovat Jehovan olevan kiinnostunut jokapäiväiseen elämään liittyvistä asioista ja vaikuttavan koko ajan taustalla. Työpaikka joka mahdollistaa ajan käytön hengellisen asioihin on siunaus, samoin juuri elämäntilanteeseen sopiva asunto kohtuullisella vuokralla on siunaus. Näin ajatellaan vaikka työpaikkaa tai asuntoa olisi etsitty jo kuukausia.

Alennusmyynnistä löytynyt sopivan kokoinen puku on siunaus, halpa ja katsastettu auto on siunaus, halvalla saatu ulkomaanmatka on siunaus. Lista on loputon. Ihan niinkuin kaikki itselle mukava ja haluttu asia olisi "korkeimman kädestä". Mukavia sattumia ja onnenkantamoisia ei voi tapahtua ilman että kyseessä olisi siunaus. Mitä pienituloisempi on ja mitä enemmän käyttää aikaa hengellisen asioihin, sitä vahvempaa on usko siunauksiin.

Toisaalta ikävät tapahtumat laitetaan helposti Saatanan koetusten piikkiin, vaikka myönnetään että "aika ja sattuma kohtaavat kaikkia". Onnettoman avioliiton päättyminen eroon, työpaikan menetys, vuokrasopimuksen irtisanominen, jopa läheisen yllättävä kuolema voidaan kokea koetuksina. Varsinkin jos useampi ikävä asia tapahtuu samaan aikaan, saattaa kuulla sanottavan: "Saatana koettelee ja yrittää murtaa uskon".
Weathertop
Moderaattori
Viestit: 1507
Liittynyt: 17.06.2017 19:35

Re: Siunaukset

Viesti Kirjoittaja Weathertop »

Tämä on omanlaistaan maagista ajattelua. Sattumaa ja todennäköisyyksiä ei ymmärretä, vaan kaikessa näkyy yliluonnollisen voiman siunaus tai vastustus. Näin ihmiset ovat uskoneet jo varhaisissa heimoyhteisöissä.
"The universe is not fine-tuned for life; life is fine-tuned to the universe." - Victor J. Stenger
Vastaa Viestiin