JW Watch: Jehovan todistajat ja Yhdistyneet Kansakunnat - 20 vuotta myöhemmin

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
Johanneksen poika
Viestit: 3557
Liittynyt: 29.04.2007 13:49
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

JW Watch: Jehovan todistajat ja Yhdistyneet Kansakunnat - 20 vuotta myöhemmin

Viesti Kirjoittaja Johanneksen poika »

Kuva

Kuva
Kuva: JW.ORG

Lokakuun 8. päivänä 2001 ihmiset olivat järkyttyneitä kuullessaan, että New Yorkin Vartiotornin Raamattu- ja Traktaattiseura oli yhdeksän vuoden ajan ollut sidoksissa Yhdistyneisiin kansakuntiin "kansalaisjärjestönä".

Oliko liittoutuminen YK:n kanssa Vartiotorniseuralle "ilmaista"? Ei todellakaan. Kun se liittyi "kansalaisjärjestönä" YK:n alaisuuteen, se samalla sitoutui edistämään YK:n päämääriä tiedottamalla omissa julkaisuissaan

NGO-järjestöiltä vaaditaan seuraavaa, jos ne tahtovat liittoutua DPI:n kanssa:

1) että NGO-järjestö jakaa YK:n peruskirjan ihanteet;

2) toimii pelkästään voittoa tavoittelemattomasti;

3) omaa julkituodun kiinnostuksen Yhdistyneiden Kansakuntien asioihin, sekä todistetun kyvyn tavoittaa laajoja tai määriteltyjä yleisöjä, kuten kouluttajia, tiedotusvälineiden edustajia, virallisten käytäntöjen tekijöitä, sekä liiketoiminnan harjoittajia;

4) omaa sitoumuksen ja keinot tuottaa tehokkaita tiedotusohjelmia YK:n toiminnasta julkaisemalla kiertokirjeitä, tiedotteita ja lehtisiä sekä järjestämällä konferensseja,seminaareja ja keskusteluja; ja pitämällä kirjaa yhteistyöstä tiedotusvälineiden kanssa.

Samaan aikaan, kun Vartiotorni-seura oli liittoutunut YK:n kanssa ja julkaisi YK:stä positiivisia kirjoituksia, omille jäsenilleen se kertoi "historiakirjassaan", että YK on peto:

Peto, jonka näit, oli mutta ei ole, ja kuitenkin se on nousemaisillaan syvyydestä,+ ja se on määrä tuhota. Maan asukkaat – ne, joiden nimiä ei ole kirjoitettu elämän kirjakääröön+ maailman perustamisen jälkeen – ovat ihmeissään, kun he näkevät, kuinka peto oli mutta ei ole ja kuitenkin ilmaantuu jälleen. (Ilmestys 17:8)

Vartiotorni-kultin suupielistä pulppusi taas kahdenlaista "tietoa". Tämä oli täysin tahallista ja laskelmoitua.

Lue lisää täältä.

Kuva
Kuvat: JW.ORG ja YK
BigBudha
Viestit: 27
Liittynyt: 04.05.2014 15:41
Paikkakunta: Si Chiang Mai, Thaimaa

Re: JW Watch: Jehovan todistajat ja Yhdistyneet Kansakunnat - 20 vuotta myöhemmin

Viesti Kirjoittaja BigBudha »

Näinhän se on nähtävä. Itse jo "vuosikymmeniä" erotettuna (tupakointi) yhä vieläkin hämmästelen sitä kaksinaismoraalia. Rattijuoppoudesta ja ylinopeudesta kärynneitä veljiä lähinnä sääliteltiin, tiettävästi oikeuskomiteaa ei kutsuttu koolle. Lavalta ei myöskään mitään julkista nuhtelua. Mutta nämä veljet kuuluivatkin vanhimmistoon ja olivat siten seurakunnan "eliittiä".
Aina kun näen vanhoja "ystäviä" (eivät puhu eivätkä pukahda) ihmettelen, milloin heidän silmänsä avautuvat.
Avatar
Tony
Viestit: 7510
Liittynyt: 28.04.2007 07:38

Re: JW Watch: Jehovan todistajat ja Yhdistyneet Kansakunnat - 20 vuotta myöhemmin

Viesti Kirjoittaja Tony »

Yksi mielenkiintoinen piirre tapauksessa on sen jälkihoito. Asiastahan ei puhuttu järjestössä ollenkaan vaan se yritettiin vaieta kuoliaaksi. Ilmeisesti kyselyitä alkoi kuitenkin ajan kanssa valumaan päätoimistoon sen verran paljon, että jotain oli keksittävä.

Mutta mitä keksiä, kun on housut kintuissa ja naapurin rouvalla hame korvissa? Rehellisempi taho voisi myöntää, että kyllä tässä taidettiin työntää paistomittaria vieraaseen kinkkuun, mutta järjestön tapauksessa tämä ei ole mahdollista. Kaikki todistajat ja todistajamieliset, jotka ovat joutuneet selittelemään tapausta netissä tai muissa yhteyksissä (pitää sisällään seurakuntien vanhimpia ja Jt-mielisiä nettisivuja ylläpitäneitä todistajia tai todistajamielisiä), ovat esittäneet, että kuvio meni oikeasti niin, että liittymisen ehtoja muutettiin sen jälkeen kun järjestö oli liittynyt DPI:hin. Ja kun järjestö huomasi tämän, se erosi YK:n DPI:stä. Tähän selitykseen törmää edelleen esim. Suomi24-sivuston Jt-osiossa.

Entä sitten todellisuus? No, eihän tästä montaa kuukautta ole, kun joku kysyi asiaa suoraan YK:sta ja postasi kuvakaappauksen vastauksesta Redditiin. Vastauksessa kerrottiin suoraan, että ehdot ovat olleet samat myös silloin kun järjestö liittyi YK:n DPI:hin. Koska todistajien meriselitys on niin yhtenäinen ja globaali, en keksi muuta kuin että valheellisen selityksen alkuperä on päätoimistossa. Koska kyllähän sellainen menee läpi todistajille niin että heilahtaa.

Kuva

Koko vastaus: https://www.reddit.com/r/exjw/comments/ ... he_united/
"Jos Seura sanoisi minulle, että tämä kirja on musta vihreän sijaan, minä sanoisin: 'Kappas vaan, voisin vaikka vannoa, että se on vihreä, mutta jos Seura sanoo, että se on musta, niin se on musta!'" - Bart Thompson - piirivalvoja
Vastaa Viestiin