Brasilian haaratoimisto yrittää samaa jekkua kuin Suomen haaratoimisto aikoinaan

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
Johanneksen poika
Viestit: 3560
Liittynyt: 29.04.2007 13:49
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Brasilian haaratoimisto yrittää samaa jekkua kuin Suomen haaratoimisto aikoinaan

Viesti Kirjoittaja Johanneksen poika »

Kuva
Kuva: TJ FOCUS

Jehovan todistajien Brasilian haaratoimisto on lähettänyt paikallisille seurakunnille kirjeen, jossa kerrottiin uudesta henkilötietolaista, joka vaikuttaa saarnaamistyön yhteydessä tehtäviin muistiinpanoihin. Uusien ohjeiden mukaan saarnaajat eivät saa käyttää henkilökohtaisia ​​muistiinpanolomakkeita, jotka on jaettu heille seurakuntien kautta. Julistajien on tuhottava kaikki niihin tekemänsä muistiinpanot.

Uusien ohjeiden mukaan kaikki henkilökohtaiset tiedot tai muut muistiinpanot, joita julistaja tekee ihmisistä, joille hän saarnaa, ovat hänen omalla vastuullaan. Ohjeiden mukaan Jehovan todistajien uskonnollisella järjestöllä ei ole enää mitään vastuuta tiedoista tai muistiinpanoista, joita heidän julistajansa tekevät saarnaamistyön yhteydessä.

Normaaliin tapaansa Jehovan järjestö "työntää bussin alle" tavalliset seurakunnan julistajat. He joutuvat kantamaan vastuun, jos on kyse jostain laittomuudesta.

Suomessakin oli aikoinaan käytössä viralliset järjestön painamat muistiinpanolomakkeet. Julistajat merkitsivät siihen tietoja ovilla tapaamistaan ihmisistä. Tietosuojavaltuutettu kuitenkin puuttui asiaan vuonna 2000.

Suomessa Jehovan todistajien haaratoimisto reagoi tähän tietosuojavaltuutetun kannanottoon niin, että virallinen painettu muistiinpanolomake jätettiin pois käytöstä. Mutta muistiinpanojen tekeminen jatkui aivan samalla tavalla, eikä keneltäkään oven avaajalta kysyttä lupaa tietojen keräämiseen.

Lue lisää.