Taas rahanker(j)äyspuhe

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
Johanneksen poika
Viestit: 3560
Liittynyt: 29.04.2007 13:49
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Taas rahanker(j)äyspuhe

Viesti Kirjoittaja Johanneksen poika »

Kuva
Kuva: JW.ORG

Syyskuun 2021 JW Broadcasting -kuukausiohjelmassa puhuttiin taas rahasta - kuinkas muuten? Tuntuu siltä, että Jehovan todistajilla raha on aiheena suosituimpien aiheiden joukossa.

Mitä tällä kertaa puhuttiin? Ennen kuin tarkastelemme rahapuheen sisältöä, on syytä katsoa muutama "ongelmakohta" puheesta etukäteen.

Anthony Morris muisti haukkua kristikunnan kolme kertaa. Hän sanoi mm. että kristikunta on tehnyt kerjäämisestä oikeaa taidetta.

Morris vakuutti puheessaan, että Jehovan todistajat eivät kerjää keneltäkään rahaa. Toisaalta hän sanoi, että muinaiset israelilaiset eivät saaneet tulla Jehovan eteen tyhjin käsin. Morris sanoi, että sama periaate soveltuu meihin kaikkiin nykyään, olimmepa sitten Betelissä tai kentällä. Jehova ei hyväksy sitä, että tulemme hänen eteensä tyhjin käsin.

On kiinnostavaa, että vaikka Mooseksen laki ei ole voimassa, eikä se koske kristittyjä, Morris kuitenkin soveltaa rahankeräyksen ikäänkuin Mooseksen laki olisi voimassa. Jehovan todistajien järjestö käyttää aina hyväkseen Mooseksen lakia, mikäli siitä on Vartiotorni-seuralle jotain hyötyä siitä huolimatta, että tuo laki ei koske kristittyjä.

Morris sanoi puheessaan näin: Rakastamme Jehovaa ja haluamme olla sellaisia, joita hän rakastaa. Jakeessa sanottiin kauniisti, että "Jumala rakastaa iloista antajaa." Tästä tulee sellainen tunne, että Jehovan rakkaus tulee "ostaa" rahalla. Kun lahjoittaa rahaa Jehovan todistajien JÄRJESTÖLLE, Jehova rakastaa iloista antajaa. Mutta ei muuten. Näinkö se menee?

Jehovan todistajien hallintoelin on "valjastanut" Jehovan ja Jeesuksen "mannekiineiksi", joiden avulla kerätään rahaa järjestölle, kun Morris sanoi näin:

"Rakastamme Jehovaa ja siksi haluamme miellyttää häntä. Muistamme häneltä saamamme siunaukset ja rakastamme Jeesusta Kristusta."


Lue Morriksen rahankerjäyspuhe tästä.

Kuva Kuva Kuva