Osallistu kyselyyn - kerro kokemuksistasi karttamiseen liittyen!

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Torninvartija
Viestit: 464
Liittynyt: 28.04.2007 15:36
Paikkakunta: Helsinki

Osallistu kyselyyn - kerro kokemuksistasi karttamiseen liittyen!

Viesti Kirjoittaja Torninvartija »

Onko sinulla kokemuksia Jehovan todistajien vaatimasta karttamisesta? Karttamisen kokemuksiin sisältyvät ainakin seuraavat: sinua on kartettu, läheistäsi – esimerkiksi perheenjäsentäsi – on kartettu tai olet karttanut muita.

UUT:n edustaja on ollut yhteydessä poliisiin ja syyttäjään karttamiseen liittyen. Tämän kyselyn vastaukset toimitetaan poliisille, joka arvioi täyttääkö karttamisen vaatiminen rikoksen tunnusmerkistön. Poliisi saa vastaajien ilmoittamat henkilö- ja yhteystiedot ja saattaa myöhemmin kysyä lisätietoja vastaajilta.

Vastaukset jäävät Uskontojen uhrien tuki UUT ry:n tutkimuskäyttöön. UUT:n säilyttämät vastaukset anonymisoidaan. UUT säilyttää kyselyyn vastanneiden yhteystietojen luettelon mahdollisia yhteydenottotarpeita varten. Tämä yhteystietojen luettelo säilytetään vastausaineistosta erillään tietosuojasyistä.

UUT tekee tämän kyselyn vastauksista yhteenvedon, joka julkaistaan UUT:n nettisivuilla osoitteessa www.uut.fi. Yhteenveto toimitetaan myös Jehovan todistajien edustajille. Tavoitteena on lisätä Jehovan todistajien ja yhteiskunnan tietämystä karttamisen seurauksista. Yhteenveto kirjoitetaan kyselyyn vastanneiden henkilöllisyydet salaten. Vastauksia ei lainata tai referoida siten, että niistä voisi tunnistaa henkilöitä.

Karttamisen määritelmä lyhyesti: Jehovan todistajat vaativat, että yhteisön entisiä jäseniä kartetaan. Entisiä jäseniä ovat sellaiset yhteisön jäseniksi kastetut Jehovan todistajat, jotka eroavat itse tai, jotka erotetaan yhteisöstä tai, jotka yhteisö katsoo toiminnallaan eronneen yhteisöstä. Joskus myös kastamattomia entisiä Jehovan todistajia kartetaan. Tässä kyselyssä voit kertoa myös tällaisesta karttamisesta.

Jos sinulla on kysymyksiä tähän kyselyyn liittyen, voit lähettää meille sähköpostia osoitteeseen: karttamistutkimus@uut.fi

Voit jakaa kyselyä myös muille!

Kyselyyn pääset täältä: https://forms.gle/TywupECUNW1FycMn8
"You take the blue pill and the story ends. You wake in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill and you stay in Wonderland and I show you how deep the rabbit-hole goes."