ennustaminen

Jehovan todistajiin liittymätön uskonnollissävytteinen keskustelu. Alueella tiukka moderointi.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
YksinäinenSusi
Viestit: 3796
Liittynyt: 19.06.2010 08:27

ennustaminen

Viesti Kirjoittaja YksinäinenSusi » 25.04.2015 21:08

Uskikset usein ennustavat jotain tapahtuvaksi omana elinaikanaan, mahdollisimman pian. He kuitenkin epäonnistuvat yleensä näissä ennustuksissaan.

Miksikähän näin?

Maailma on rakentunut niin että siinä vallitsee syyn ja seurauksen laki. Jos ennustaminen voisi olla mahdollista, niin tuo syy-seuraus pitäisi silloin kääntyä toisinpäin eli seuraus-syy.

Kun ennustetaan jotain tapahtuvaksi, niin sitä syytä ei ole vielä esiintynyt, mikä tuottaisi tapahtuman(seurauksen). Siksi ennustukset ei onnistu.

Esim jehovantodistajat ennustavat että tiettyjä asioita tapahtuu hyvin pian, kuten esmes väärien uskontojen maailmanlaajuinen hävittäminen ja lopulta jehovantodistajien uskonnonkin hävittämisen yritys, jolloin Jehova vasta suuttuukin kunnolla ja tuottaa Harmagedonin.

No tässähän yritetään just määrätä seuraus että jotain tapahtuu, ennen kuin on edes todellisista syistä mitään tietoakaan. Keksityt syyt eivät tietenkään auta asiaa.

Syiden pitää siis tapahtua ensin silleen oikeasti ja todellisesti ja sitten vasta tulee seuraukset.

Eiks oo kiva ! :wink:
Ihmisellä on oikeus yksilönä - määrätä oma kohtalonsa.

Markku Meilo
Viestit: 13432
Liittynyt: 24.04.2007 10:28

Re: ennustaminen

Viesti Kirjoittaja Markku Meilo » 27.04.2015 13:26

JarkkeParkkeBabylon5 kirjoitti:Uskikset usein ennustavat jotain tapahtuvaksi omana elinaikanaan, mahdollisimman pian. He kuitenkin epäonnistuvat yleensä näissä ennustuksissaan.

Miksikähän näin?
Omana elinaikana on myyvämpää kuin vasta vuosituhansien päästä tapahtuva. Epäonnistuminen onkin sitten hitusta mieleinkiintoisempi juttu, syvästi uskonnollisessa ihmisessä lienee jokin toivorikkaus, jota ei haittaa se, että kaikki ihmisten ennustelu menee säännönmukaisesti pieleen.

Polyester
Viestit: 2968
Liittynyt: 11.05.2007 22:11

Re: ennustaminen

Viesti Kirjoittaja Polyester » 27.04.2015 23:06

JarkkeParkkeBabylon5 kirjoitti:Esim jehovantodistajat ennustavat että tiettyjä asioita tapahtuu hyvin pian, kuten esmes väärien uskontojen maailmanlaajuinen hävittäminen ja lopulta jehovantodistajien uskonnonkin hävittämisen yritys, jolloin Jehova vasta suuttuukin kunnolla ja tuottaa Harmagedonin.
Porkkanan asettaminen vaatii suurta tarkkuutta. Ei liian lähelle eikä liian kauas. "Vuoden 1914 sukupolvi ei katoa" -porkkana tuli liian lähelle, mutta oli jo ehtinyt mennä vanhaksi ja pilaantua. "Paha sukupolvi ei katoa" -porkkana taas oli ilmeisesti liian kaukana, mikä johti kiireellisyyden tunnun heikentymiseen. Lieneekö uusin "Tämä sukupolvi joka koostuu kahdesta osittain samanaikaisesti elävästä ihmisryhmästä" -porkkana sitten sopivalla etäisyydellä, nähtäväksi jää.

Vastaa Viestiin