The faith of idiots

Jehovan todistajiin liittymätön uskonnollissävytteinen keskustelu. Alueella tiukka moderointi.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
SuurinBabylon
Viestit: 1371
Liittynyt: 02.01.2012 20:04
Paikkakunta: Helsinki

The faith of idiots

Viesti Kirjoittaja SuurinBabylon »

Oli kyllä niin hyvin tiivistetty kristinuskon (ja uskonnon olemus yleisemminkin), että pakko jakaa tämä brittiherran tilitys tänne: https://www.youtube.com/watch?v=dbJ4CPWi_pg

Kuva
Polyester
Viestit: 2971
Liittynyt: 11.05.2007 22:11

Re: The faith of idiots

Viesti Kirjoittaja Polyester »

Kaveri on britti, mutta tuossa kuvailtu kristinuskon muoto on ehkä jenkkilässä tavallisempaa. Siellä kreationismi ja muu fundamentalismi jylläävät ihan eri lailla kuin täällä päin. Ei kai sattumaa ole sekään, että Vartiotorni on juuri USA:sta.

En ihan täysin pidä tällaisesta idioottien uskonto -retoriikasta, sillä asia on mielestäni hieman tätä monimutkaisempi ja siellä voi olla hyviäkin pyrkimyksiä taustalla. Tosin uskontojen hyvät puolet ovat usein sellaisia, ettei niihin välttämättä sitä uskontoa edes tarvittaisi, kunhan sattumalta esiintyvät yhdessä.
Kaarmis
Viestit: 3911
Liittynyt: 29.04.2007 22:13

Re: The faith of idiots

Viesti Kirjoittaja Kaarmis »

Mitkäs tiet ne taas olikaan päälystetty hyvillä aikomuksilla?
"Meinasin sanoa että älä tule haudallenikaan. Mutta - tule silti."
sinner74
Ylläpitäjä
Viestit: 2754
Liittynyt: 12.01.2009 14:12
Paikkakunta: Rollo

Re: The faith of idiots

Viesti Kirjoittaja sinner74 »

Polyester kirjoitti: En ihan täysin pidä tällaisesta idioottien uskonto -retoriikasta, sillä asia on mielestäni hieman tätä monimutkaisempi ja siellä voi olla hyviäkin pyrkimyksiä taustalla. Tosin uskontojen hyvät puolet ovat usein sellaisia, ettei niihin välttämättä sitä uskontoa edes tarvittaisi, kunhan sattumalta esiintyvät yhdessä.
Kaveri käyttää juuri samoja keinoja, kuin uskonnollisiksi auktoriteeteiksi pyrkivät. Puhuva Pää -video tuubiin, mutkien suoriksi vetämistä ja populistista argumentointia. Luulen, että kaveri heittää tuon puolivitsillä, jonkinlaisena keskustelun provosointina.

Itse asia on todellakin paljon monimutkaisempi.
And Justice For All
SuurinBabylon
Viestit: 1371
Liittynyt: 02.01.2012 20:04
Paikkakunta: Helsinki

Re: The faith of idiots

Viesti Kirjoittaja SuurinBabylon »

Videon kaverihan on brittilässä tunnettu stand-up koomikko. Se selittänee esiintymistyylin. Mutta kyllä tuo summaa hyvin fundamentalismin kaikissa muodoissaan: "This brain is closed for business. Not accepting any new ideas."
Polyester
Viestit: 2971
Liittynyt: 11.05.2007 22:11

Re: The faith of idiots

Viesti Kirjoittaja Polyester »

"This brain is closed for business. Not accepting any new ideas."
Tämä osui kyllä nappiin. Jehovan todistajissa tuota ajattelutapaa jopa aktiivisesti ruokitaan: kun Totuuden on jo löytänyt, miksi ihmeessä enää käyttäisi aikaa sen etsimiseen? Eihän olisi oikeastaan edes sopivaa tuhlata kallisarvoista aikaa tuollaiseen. Jehovakin saattaisi pahoittaa mielensä.
Markku Meilo
Viestit: 13446
Liittynyt: 24.04.2007 10:28

Re: The faith of idiots

Viesti Kirjoittaja Markku Meilo »

Polyester kirjoitti:Eihän olisi oikeastaan edes sopivaa tuhlata kallisarvoista aikaa tuollaiseen. Jehovakin saattaisi pahoittaa mielensä.
Tuossa on jälleen eräs noista kulttimaailman kaksoisajattelun helmistä, torjutaan todellisuus siitä ettei Vt-Jehova ole lakannut etsimästä omaa totuuttaan, vaan muuttaa sitä kaiken aikaa sellaista vauhtia, että heikkohermoista hirvittää.
Vastaa Viestiin