Matti Myllykoski ja Markuksen evankeliumi

Jehovan todistajiin liittymätön uskonnollissävytteinen keskustelu. Alueella tiukka moderointi.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Avatar
Jaakko Ahvenainen
Viestit: 8106
Liittynyt: 28.04.2007 15:41
Paikkakunta: Lieksa

Matti Myllykoski ja Markuksen evankeliumi

Viesti Kirjoittaja Jaakko Ahvenainen »

Markuksen evankeliumin arvo koki aikoinaan historialliskriittisen tutkimuksen myötä merkittävän muutoksen. YLE:n Kirjakerhossa keskustellaan evankeliumin historiallisista taustoista, kertomuksista ja henkilöiden ominaisuuksista. Jukka Kuosmasen toimittaman ohjelman vieraana on Helsingin yliopistosta Uuden testamentin eksegetiikan dosentti Matti Myllykoski.

Näin pääsiäisen alla asia on aktuelli. Ken haluaa kuunnella tuon vajaan 40 min pätkän, se onnistuu tästä.
Polyester
Viestit: 2971
Liittynyt: 11.05.2007 22:11

Re: Matti Myllykoski ja Markuksen evankeliumi

Viesti Kirjoittaja Polyester »

Kiinnostava pätkä. Tuli mieleen, että Vartiotornilla on aika erilainen näkemys evankeliumien synnystä ja järjestyksestä, Matteuksen evankeliumia on perinteisesti pidetty vanhimpana. Tuossa suhteellisen tuoretta tekstiä

http://wol.jw.org/fi/wol/d/r16/lp-fi/2008736

Hajanaisia, mitä ilmeisimmin harhaanjohtavasti lainattuja tutkijoiden lausuntoja lukuunottamatta Vartiotorni ei tietenkään anna mitään tietoa siitä, millaiseen tutkimustyöhön heidän näkemyksensä perustuvat. En minä Myllykoskenkaan näkemyksiä purematta niele, mutta jo haastattelusta kuulee sellaisen nöyryyden ja avoimuuden uusille ajatuksille, että lähtökohdat totuuden etsimiseen ovat aivan toisenlaiset kuin ainoan oikean totuuden lahkoilla.
Ariadna
Viestit: 2177
Liittynyt: 28.04.2007 10:16

Re: Matti Myllykoski ja Markuksen evankeliumi

Viesti Kirjoittaja Ariadna »

Haastetelijan kysymys hautakiven vierittämisestä hymyilytti, olihan Myllykosken väitöskirjassa vähän toisellainen kuvaus.

Siitä tulikin mieleeni kysymys; mitä olisi tapahtunut jos Jeesus olisikin tuhkattu muiden rikollisten tapaan, - ja kuten sovitusuhrille piti Mooseksen lain mukaan tehdäkin, - olisiko ylösnousemus silloin ollut mahdollista?
Polyester
Viestit: 2971
Liittynyt: 11.05.2007 22:11

Re: Matti Myllykoski ja Markuksen evankeliumi

Viesti Kirjoittaja Polyester »

Ariadna kirjoitti:Siitä tulikin mieleeni kysymys; mitä olisi tapahtunut jos Jeesus olisikin tuhkattu muiden rikollisten tapaan, - ja kuten sovitusuhrille piti Mooseksen lain mukaan tehdäkin, - olisiko ylösnousemus silloin ollut mahdollista?
Taitaisi olla suurempi ongelma ns. valtavirran kristillisyydelle kuin Vartiotornille. Eikös tämäkin tuiki tärkeä ja Jumalan tahdon tekemisen kannalta merkittävä teologinen yksityiskohta mene niin, että valtavirran mukaan ylösnousemusruumis on sama, mutta Vartiotornin mukaan eri kuin se mikä ihmisellä eläessään oli.

Ehtoollisjärjestelyt tai ainakin perustelut menisivät myös uusiksi, jos viimeinen illallinen lasketaan legendaksi, ehtoollisesta kieltäytyminen samoin.
Vastaa Viestiin