40 vuotta erämaassa?

Jehovan todistajiin liittymätön uskonnollissävytteinen keskustelu. Alueella tiukka moderointi.

Valvoja: Moderaattorit

Veli-Hopea
Viestit: 5324
Liittynyt: 28.12.2010 16:25

Re: 40 vuotta erämaassa?

Viesti Kirjoittaja Veli-Hopea »

Kertokaapa nyt ihan rehellisesti , mikä materiaali tässä on kyseessä ja onko tuo valettu vai koneistettu?


Kuva

Kenties ruostumaton teräs dingdong rosteria?
Is leaving WTBS/JWorg a crime punishable by the death penalty?

-"Jos haluat todella rikkaaksi, perusta uskonto" - Ron Hubbart, scientologian perustaja.
Kaarmis
Viestit: 3909
Liittynyt: 29.04.2007 22:13

Re: 40 vuotta erämaassa?

Viesti Kirjoittaja Kaarmis »

'39 Alfan alumiinista valettu ralliratti
"Meinasin sanoa että älä tule haudallenikaan. Mutta - tule silti."
Avatar
Jaakko Ahvenainen
Viestit: 8100
Liittynyt: 28.04.2007 15:41
Paikkakunta: Lieksa

Re: 40 vuotta erämaassa?

Viesti Kirjoittaja Jaakko Ahvenainen »

Ariadna kirjoitti:Tarina muistuttaa liiaksi tätä https://fi.wikipedia.org/wiki/Akkadin_Sargon

Aivan, mistä jatkokysymys. Voisiko tuo tieto juutalaisten esi-isä Abramista pitää paikkansa? Joka tapauksessa Raamatun jatko antaisi osoittaa samaan suuntaan. Ainakin yhteyksiä on ollut, mutta Abramin monoteistisyys johtaa ajatukset myöhäisempään aikaan, joten tarinan sepittämiselle on sijansa.
kullakin heimolla oli oma joukkojensa päällikkö ja he tekivät sitä mikä oli heidän omasta mielestään oikein, yhtenäistä lakia jonka mukaan toimia Ei ollut.
En kiistä. Todella näin näyttäisi olleen.
Tämä Eleantisen juutalainen yhdyskunta oli todella mielenkiintoinen kun se 600 eKr tunsi Jahve jumaluuden ja siihen liitettiin yllättävästi Anat jumaluus.
Lähinnä ajoitukseni hävettää. Olisi pitänyt tarkistaa tietonsa, eikä perustaa muistikuviin. Aivan oikein 600-luku on täsmällisempi. Tosin tämä ajoitus olisi ollut pääteltävissä jo yksin Raamatussa annetun tiedon perusteella. Useampien jumaluuksien palvelvelemen ei oudoksuta. Se oli hyvin yleistä Egyptissä, miksei sitten myös juutalaisessa siirtokunnassa, joka eli tiiviissä yhteydessä egyptiläisiin.
Aiemmin Aserasta puhuttaessa jäi tuo Anat jumaluus kaivelemaan ja kun tarkemmin sitä tutkistelin niin siitähän paljastui El jumalan tyttär joka oli sodan jumalatar ja näin ollen kanaanilaisen jumaluusperheen mukaisesti Jahven sisko,(myös Baalin puoliso) Jahve ja Aserahan oli sen mukaan muutoin yhdistetty keskenään.
Juuri näin ja tämä voidaan historiasta osoittaa muinaisista jumaluusluetteloista, mutta ymmärrän hyvin niitä, joille tämä on vaikea pala niellä. Historialliselle totuudelle emme kuitenkaan voi mitään ja se toki karvastelee.
Tuolle Niilin saaren alueella asuville juutalaisille Jahven rinnalle Anat jumalatar sopikin hyvin, sillä olihan se Egyptin alaisuudessa toimiva sotilaallinen tukikohta.
Nyt tekee jo mieli leppoisasti hymyillä, mutta toisaalta juuri Elefantinen saarelta on löytynyt yhtä ja toista historiallisesti mielenkiintoista, kuten, Ariadna, on osoittanut.Kannattaa tutustua laajemminkin kuin pelkän Wikipedian yksittäisen artikkelin kautta.

Tässä yksi höpötys. Itse suhtaudun tämäntyyppisiin artikkeleihin hyvin kriittisesti, vaikka niissä saattaakin piillä jokin totuuden siemen. Näitä riittää.
Vastaa Viestiin