Valumassa pois

Vertaistuelle pyhitetty osio.

Valvoja: Moderaattorit

Alueen säännöt
Vertaistuki-alueen tarkoitus on tarjota mahdollisuus vertaistuelle, sanomisen, kuuntelemisen ja parhaimmillaan ymmärtämisen muodossa. Alueella voit avautua jehovantodistajuuden aiheuttamista haasteista ja saada tukea tilanteeseesi.

Vertaistuki-alueella ei suvaita minkään sortin väittelyitä, tinkaamisia, eikä opillisia debatteja. Niitä varten on omat, kyseiseen tarkoitukseen paremmin sopivat alueensa.

Vertaistuen eräs määritelmä.
RehellinenReino
Viestit: 33
Liittynyt: 08.01.2017 21:05

Valumassa pois

Viesti Kirjoittaja RehellinenReino » 17.01.2017 20:42

Terve

Tässä pikkuhiljaa vaipumassa pois järjstöstä. 2kk viimeisestä kokouksesta ja oo paranee kokoajan. Lievä Harmagedonin pelko perseessä mutta helpottaa sekin kun tutkii asioita. Onneksi -jehovantodistajia vain vähän sukulaisissa niin ei kaikki siteet katkea vaan päin vastoin!

Kai tämä elämä tästä käyntiin lähtee?

YksinäinenSusi
Viestit: 3801
Liittynyt: 19.06.2010 08:27

Re: Valumassa pois

Viesti Kirjoittaja YksinäinenSusi » 17.01.2017 21:35

RehellinenReino kirjoitti:
Kai tämä elämä tästä käyntiin lähtee?
Siitä se oma oikea elämä alkaa kun jumal-harhassa kulkeminen loppuu.

Ja kyllä. Siteet paremminkin vahvistuu sukulaisiin kohdallasi varmasti, kun sukulaiset huomaavat että teitpä järkevän rakaisun nyt kun lakkasit tukemasta amerikkalaista kulttia.

Kannattaa vaan pitää pintansa sitten kun vanhimmat tulevat selittelemään kaikenlaista yrittääkseen saada sinut pysymään järjestön yhteydessä.

Mulla kävi niin että kun aioin mennä armeijaan 26 vuotiaana, koska ajattelin että saisin paremmin töitä kun olisin suorittanut asevelvollisuuteni Suomen kansalaisena, niin vanhimmat tulivat ja puhuivat minut ympäri niin hyvin että en sitten mennytkään armeijaan. Kuitenkin 30 vuotiaana hankkiuduin jehovantodistajuudestani eroon kokonaan koska en jaksanut sitä teatteria.

Jos olisin pitänyt pintani vanhimpien edessä ja sanonut jo silloin 26 vuotiaana että nyt menen armeijaan ja olisi mennyt niin takuulla olisi ollut helpompi saada töitä myöhemmin. Siihen aikaan tavallisissa duuneissa karsastettiin niitä jotka eivät olleet käyneet armeijaa ja työt jäi pitkälti tekemättä ja eläke tienaamatta.

Mut tällasta. Toivotan hyvää jatkoa oikean elämän aloittamiselle, jossa aivot otetaan enemmältikin käyttöön eikä vain nimellisesti järjestön pillin mukaan. :)
Ihmisellä on oikeus yksilönä - määrätä oma kohtalonsa.

RehellinenReino
Viestit: 33
Liittynyt: 08.01.2017 21:05

Re: Valumassa pois

Viesti Kirjoittaja RehellinenReino » 17.01.2017 21:46

Kiitos tuestasi Jarkke. Itseäkin harmittaa etten päässyt armeijaan. Olenpa silti työllistynyt ilmankin, vähän vaan häpeä haittaa :)
Kaipa tämä tästä. Niin paljon silti tulee muuttumaan, mutta kun ei jaksa/halua olla systeemissä joka toimii niin epäreilusti minua kohtaan. Vastaankaan ei voi taistella sillä silloin puhun luopiojuttuja. Vanhimmat eivät toimi oikeudenmukaisesti vaan siten että säilyttävät kasvonsa ja hyvänmaineen KV.n silmissä vaikka joutuisivat valehtelemaankin.

Vempula
Viestit: 325
Liittynyt: 05.04.2015 09:04

Re: Valumassa pois

Viesti Kirjoittaja Vempula » 17.01.2017 21:52

RehellinenReino kirjoitti:Kai tämä elämä tästä käyntiin lähtee?
Tuskin elämä ainakaan huonommaksi kääntyy. :D

Vaivihkaa pois vaipuminen kuulostaa järkevältä menettelyltä.

Veli-Hopea
Viestit: 5325
Liittynyt: 28.12.2010 16:25

Re: Valumassa pois

Viesti Kirjoittaja Veli-Hopea » 18.01.2017 05:08

Kai tämä elämä tästä käyntiin lähtee?
Kyllä se lähtee. Se kestää vaan monesti ja tuntuu pitkältä pätkältä kun taival on alussa.

Me on käyty sama läpi mitä sulla on eessä ja kaikki on nyt hyvin meilläkin. Silti, vei se meilläkin aikasa.

Hanki tietoa, selvitä asioita. Kyseenalaista kaikki vartiotornin esittämä ja kyseenalaista kaikki netistä lukema, täältäkin.

Tieto lisää tuskaa mutta tieto myöskin helpottaa.
Sitten kun todella tiedät miten kaikki asiat todistajuudessa ovat oikeasti, on helpompaa.

Kun tietää sen, lopussa totuus vapauttaa.

Tsemppii vaan, ei hätiä. Päivä kerrallaan :thumbup:

Nyt kannattaa esittää kysymyksiä täälläkin kaikesta mikä vaivaa, myöskin harmagedonista. Huonoja kysymyksiä ei edes ole ja me kaikki on kysytty samoja+ painittu samojen kysymysten kanssa niin täällä osataan suht hyvin vastata.

Ajan kanssa saattaa selvitä että tämä harmagedonikin oli ihan vaan hömpötystä
Is leaving WTBS/JWorg a crime punishable by the death penalty?

-"Jos haluat todella rikkaaksi, perusta uskonto" - Ron Hubbart, scientologian perustaja.

Markku Meilo
Viestit: 13432
Liittynyt: 24.04.2007 10:28

Re: Valumassa pois

Viesti Kirjoittaja Markku Meilo » 18.01.2017 12:00

RehellinenReino kirjoitti:Lievä Harmagedonin pelko perseessä...
Turha huoli kun ei edes ole vuosiluku päällä, se nimittäin on se huoli ihan toista luokkaa kun vuosi ja kuukausikin on tiedossa. Kyseinen Raamatun pian on ollut parasta uskottuna ennen toista vuosisataamme, nyt sillä on sama arvo kuin helppoheikeillä, jotka lupailevat lämpimikseen pakkasessa:
”Jeesuksen Kristuksen ilmestys, jonka Jumala antoi hänelle näyttääkseen orjilleen sen, minkä täytyy pian tapahtua.” (Ilm. 1:1 UMK)

RehellinenReino
Viestit: 33
Liittynyt: 08.01.2017 21:05

Re: Valumassa pois

Viesti Kirjoittaja RehellinenReino » 18.01.2017 14:14

Olen miettinyt sitä kuinka paljon jt tuttavissani on niitä jotka ovat mukana vaan puolisonsa vuoksi. Kenttä reissut ovat olleet turhia ajeluita tuntien ja kahvin toivossa.
Viina on virrannut vähintäänkin kiitettävästi. Muutama on juonut korttinsakin ja silti tissuttelu jatkuu.
Luulen että tuomiopäivän oikeusistunnossa tuomitaan aika liuta näitä ^hyvin^ mukana oleviakin.
Täällä päin osa vanhimmistosta on todella kipeää. Tappelevat keskenään ja sitä ei saa kv.lle paljastaa ettei maine menisi.
Ei jaksa tuommoista pelleilyä, kukapa jaksaisi?
On tämä vapaus vaan huumaavaa kun saa olla oma kiva itsensä kaikille. Saa antaa muille tilaa elää ja samalla saa elää itsekin.
Kelpaakohan entinen jt mailmalliselle naiselle? Heh hee

Aikaa on niin paljon kun ei tarvitse tuhlata kahta iltaa viikossa kokouksiin, joissa muutenkin ahdistaa. Ahdistaa vaikka mitään ^väärää^ en harjoitakkaan.

Todella mukava tämä palsta kun näen että meitä on muitakin. Vertaistuki on ensiarvoisen tärkeää.

Olenhan toki miettinyt vuosia noita epäjohdonmukaisuuksia. Vedenpaisumus ja arkki. Geeniallas jos kaksi kertaa aloitettu populaatio alusta. Eläinten monimuotoisuus jos 4000v sitte kaikki oli samassa laivassa. Miten yhdestä eläin parista voi levitä ne kaikki koko mailmaan. Kun eläimet lähti arkista niin miksi petoeläimet ei pistäny poskeensa ensihätään niitä muita? Mitä karhu, kettu, alligaattori ja ilves söivät ensimäiser 8 vuotta? Nytkin pitää suojella jos populaatio vain satoja yksilöitä. Koko ajanlasku.. Miksi Jumala tappoi dinot.
Miksi verenfraktioita saa käyttää mutta verta ei saa luovuttaa josta ne tehdään.
Miksi sukupolvi käsitys saatiin noin vaan läpi...en tajuu ollenkaan tuota uutta selitystä!
Ja onhan näitä.

Avatar
Tony
Viestit: 7440
Liittynyt: 28.04.2007 07:38

Re: Valumassa pois

Viesti Kirjoittaja Tony » 18.01.2017 14:31

Useimmilla harmagedonin pelko tosiaan hälvenee melko nopeasti siinä samalla kun oppii, ettei järjestöllä ollutkaan mitään tekemistä Totuuden kanssa. Suosittelen jatkamaan todistajuuden kokonaisvaltaista tutkimista, kyllä se siitä, väittäisin. :)

Ja kyllä, elämä alkaa usein vasta järjestön jälkeen. Se oma elämä, ei jonkun lahkon valvoma ja ennalta määräämä - elämäksi kutsuttu - suoritekokoelma.
"Jos Seura sanoisi minulle, että tämä kirja on musta vihreän sijaan, minä sanoisin: 'Kappas vaan, voisin vaikka vannoa, että se on vihreä, mutta jos Seura sanoo, että se on musta, niin se on musta!'" - Bart Thompson - piirivalvoja

Avatar
Nukahtanut
Viestit: 1448
Liittynyt: 12.12.2015 16:03

Re: Valumassa pois

Viesti Kirjoittaja Nukahtanut » 18.01.2017 14:35

Tervetuloa elämään! :) Näin voi sanoa, kun tajuaa että se elämä todellakin alkaa vasta päästyään eroon tuosta kultista. Ja toki tervetuloa myös tänne keskustelemaan ja kyseenalaistamaan järjestön touhuja.

Itsekin valitsin "hiljaa hiipumisen" vaihtoehdon aikoinaan, eikä ole kaduttanut hetkeäkään. Kerran ovella käytiin, sen jälkeen ei ole kuulunut mitään. Sukulaissuhteet meni pariksi vuodeksi, mutta onneksi ovat sittemmin korjautuneet parempaan suuntaan.
Eli turha murehtia liikaa, olo paranee varmasti joka päivä :)
"You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig."- The Good, The Bad and The Ugly

Veli-Hopea
Viestit: 5325
Liittynyt: 28.12.2010 16:25

Re: Valumassa pois

Viesti Kirjoittaja Veli-Hopea » 18.01.2017 14:52

Olen miettinyt sitä kuinka paljon jt tuttavissani on niitä jotka ovat mukana vaan puolisonsa vuoksi. Kenttä reissut ovat olleet turhia ajeluita tuntien ja kahvin toivossa.
Viina on virrannut vähintäänkin kiitettävästi. Muutama on juonut korttinsakin ja silti tissuttelu jatkuu.
Luulen että tuomiopäivän oikeusistunnossa tuomitaan aika liuta näitä ^hyvin^ mukana oleviakin.
Täällä päin osa vanhimmistosta on todella kipeää. Tappelevat keskenään ja sitä ei saa kv.lle paljastaa ettei maine menisi.
Ei jaksa tuommoista pelleilyä, kukapa jaksaisi?
Mitä tarkemmin kaikkea miettii ,sitä helpommin huomaa että lähestulkoon kaikki tuossa uskonnossa on yhtä teeskentelyä ja teatteria.
Ei ihminen tarvi n 100 vuotta vanhaa amerikkalaista uskontoa ollakseen hyvä eikä tuomiotkaan lievene sinne rahaa antamalla.

Kyllä ihmisillä nämä perusasiat, hyvyys ja rakkaus kun on kohdillaan niin se riittäkööt jos tällaisiin tuomintapäiviin haluaa uskoa ja ellei hyvyys/rakkaus riitä niin haittaako sitten sekään niin hirveästi?

Voi myös ajatella niin että jos tämä tuomari ei osaa asioita ratkaista muutakuin tappamalla niin senkus sitten ratkaisee niin mikäli se on jotenkin oikeudenmukaista.

Kun sinua häiritsee tuomiopäivät ja tuomio niin ehkä voisit esittää täällä palstalla tästä asiasta kysymyksiä.
Esimerkiksi mikä on tuomiopäivä?, mikä on harmageddon?

Se voi olla että se ei ole yhtään sitä mitä vtseura on sinulle sanonut ja uskotellut toistamiseen.
Is leaving WTBS/JWorg a crime punishable by the death penalty?

-"Jos haluat todella rikkaaksi, perusta uskonto" - Ron Hubbart, scientologian perustaja.

Markku Meilo
Viestit: 13432
Liittynyt: 24.04.2007 10:28

Re: Valumassa pois

Viesti Kirjoittaja Markku Meilo » 18.01.2017 18:15

RehellinenReino kirjoitti:Viina on virrannut vähintäänkin kiitettävästi. Muutama on juonut korttinsakin ja silti tissuttelu jatkuu.
Hyvin ymmärrettävää kun siinä pelleilyssä ainoa sallittu turruke on viina. Ainakin kahden mun karviankaverin kohdalla häppä on ollut merkittävä tekijä
Kelpaakohan entinen jt mailmalliselle naiselle? Heh hee
Jehovantodistajuudessa oppi ajattelemaan, että todistajuus on maailman napa. Silminnäkijät-ohjelman jälkeen huomasin oikein hyvin kuinka vähän asia kiinnostaa ihmisiä. Ainoastaan yksi tuttu esitti kysymyksen ja se oli "maksavatko jt:t kymmennyksiä", jonka jälkeen keskustelu jatkui normaalimmissa aiheissa. Kaikki muut asiaa kommentoineet tutut ovat lähinnä kauhistelleet karttamista ja verioppia lyhyesti ja sitten on palattu iloisempiin aiheisiin.
...sitte kaikki oli samassa laivassa. Miten yhdestä eläin parista voi levitä ne kaikki koko mailmaan.
Evoluutio, mutta makroevoluutiota ripeämpi Vt-evoluutio, selittää asian (korostus lisätty):
Valittujen eläinten ”lajit” tarkoittivat eläinryhmiä, joilla oli sellaiset Luojan asettamat selvät ja muuttumattomat rajat, joiden puitteissa luomukset pystyvät lisääntymään ”lajiensa mukaan”. Jotkut ovat arvioineet, että nykyään tunnetut sadattuhannet eläinlajit voidaan jakaa verrattain harvoihin kantalajeihin, mm. hevosen ”lajiin” ja lehmän ”lajiin”, pari esimerkkiä mainitaksemme. Rajoja, jotka Jehova oli asettanut ”lajien” mukaan lisääntymiselle, ei saanut eikä voitu ylittää. Tämän vuoksi jotkut tutkijat ovat sanoneet, että jos arkissa olisi ollut vain 43 ”lajia” nisäkkäitä, 74 ”lajia” lintuja ja 10 ”lajia” matelijoita, ne olisivat voineet tuottaa kaikki nykyään tunnetut lajit. Jotkut ovat esittäneet summittaisemman arvion, jonka mukaan 72 ”lajia” nelijalkaisia ja vajaat 200 ”lajia” lintuja olisi riittänyt. Todisteena siitä, että koko nykyisin tunnettu tavattoman vaihteleva eläinmaailma olisi voinut tulla vedenpaisumuksen jälkeen niin harvojen ”lajien” sisällä tapahtuneesta pariutumisesta, on ihmislajin keskuudessa vallitseva loputon vaihtelu: on lyhyitä, pitkiä, lihavia ja laihoja, on hiusten, silmien ja ihon värin lukemattomia muunnoksia, ja silti he kaikki polveutuvat yhdestä ja samasta Nooan perheestä. (it-1 Arkki, sivu 182)
Miksi verenfraktioita saa käyttää mutta verta ei saa luovuttaa josta ne tehdään.
Niin ja miksi aiemmin kaikki veren osat olivat kiellettyjä?
Miksi sukupolvi käsitys saatiin noin vaan läpi...en tajuu ollenkaan tuota uutta selitystä!
Ja onhan näitä.
Kaikki ajankuluun liittyvät merkittävät muutokset on tehty pakon edessä. Voideltuja on opin mukaan oltava loppuun saakka ja opetuksen mukaan 144000 tuli (toistamiseen) täyteen 1935, jolloin voidelolun tuli olla noin kolmekymppinen. Eli oikeiden voideltujen nuorimmat olisivat nyt siinä satavuotiaita. No kun voideltuja tulee lisää, niin tilanne oli pakko hyväksyä ja päästää 1935-voidellut irti olemassaolosta ja laittaa perään toinen. Todellisuudessahan nuorimmat muodostavat kolmannen voideltujen ryhmän kun ovat tuota "saumakohtaa" merkittävästi nuorempia voideltuja. Saumakohdan esimerkkinähän on ollut Fred Franz.

Shamaani

Re: Valumassa pois

Viesti Kirjoittaja Shamaani » 18.01.2017 22:22

Kiva kuulla että muitakin lähtenyt pois sieltä viime aikoina! Itsellä oli vähän vaiheittainen poistuminen, sillä lopetin aktiivisen kokouksissa käymisen vuonna 2010 ja 2013 muistaakseni oli viimeinen konventti. Silmät repes auki siellä kun oli se luopio-puhe missä meitä (silloin siis heitä) verrattiin ties mihin... Sitten toissavuonna kirjoitin erokirjeen, jota tosin en koskaan postittanut mihinkään ja nyt sitten ollaan tässä.

Harmagedonin pelko saattoi tulla joskus ihan puskan takaa ja sitä kesti jonkin aikaa. Se kyllä hävisi ajan kanssa mitä enemmän tietämys seurasta ja uskonnoista yleensä on kasvanut. Ei ihan miesmuistiin tule, että milloin olisin viimeksi saanut minkään "entäpä jos se olisi sittenkin totta" -fiiliksen. Ja jos käy niin huono tuuri että se koko paska onkin totta, niin mieluummin sitten kuolen kun palvoisin täysin tekopyhien ihmisten kanssa ikuisesti noin murhanhimoista, pikkumaista ja epäloogista Jumalaa.

Mielestäni yksi parhaimpia lainauksia:
Richard Dawkins kirjoitti:“The God of the Old Testament is arguably the most unpleasant character in all fiction: jealous and proud of it; a petty, unjust, unforgiving control-freak; a vindictive, bloodthirsty ethnic cleanser; a misogynistic, homophobic, racist, infanticidal, genocidal, filicidal, pestilential, megalomaniacal, sadomasochistic, capriciously malevolent bully.”

― The God Delusion
Se tosin harmittaa, että ns. "parhaimmat vuodet" meni seuran asioissa, kun olisin voinut sen sijaan kehittää itseäni harrastuksissa kun oppiminen oli nopeinta. Vielä onneksi kerkeää paljon! :thumbup:
RehellinenReino kirjoitti:[--] Ja onhan näitä.
Kaikilla varmastikkin omat kysymyksensä jotka pistänyt huomaamaan epäloogisuudet.

Tässä pari omaani:
- Miksi Jehovan antama opetus muuttuu, vaikka hän itse väittää olevansa muuttumaton?
- Miksi Jehova loi lihansyöjät jos paratiisissa ne kuitenkin syö ruohoa?
- Miten ihmiset aikovat elää paratiisissa loputtomiin, jos aurinko kerta sammuu muutamassa miljardissa vuodessa?
- Miksi Jehova antoi ihmisille seksuaalisuuden, jos sen tarpeen täyttämisestä rangaistaan?
- Miksi Jehova loi homoseksuaalit jos hän aikoo tappaa heidät?
- Miksi Jehova antoi ihmisille vapaan tahdon, jos sen käyttämisestä silti rangaistaan?

Ja ei, en ala enää odottamaan Jehovaa. :problem:

Veli-Hopea
Viestit: 5325
Liittynyt: 28.12.2010 16:25

Re: Valumassa pois

Viesti Kirjoittaja Veli-Hopea » 19.01.2017 09:22

Yksi tällainen "miksi" kysymys on omasta mielestäni myös ihan hyvä eli:

Oli totuus mikä tahansa, oli kuka tahansa oikeassa tai väärässä, miksi ei olisi oikeutta olla myös väärässä jos on väärässä? Sehän on ihan inhimillistä enkä koe että tappaminen harmagedonissa tai missään muussakaan tapauksessa on väärässä olemisen takia oikeudenmukaista.

Eihän me lapsiakaan tapeta sen takia että ovat oikeassa, väärässä taikka erimieltä. Jehova kyllä tappaa jos olet erimieltä vtseuran kanssa, olit oikeassa taikka väärässä taikka sitten muutenvaan erimieltä
Is leaving WTBS/JWorg a crime punishable by the death penalty?

-"Jos haluat todella rikkaaksi, perusta uskonto" - Ron Hubbart, scientologian perustaja.

Veli Innokas
Viestit: 70
Liittynyt: 18.08.2016 17:42

Re: Valumassa pois

Viesti Kirjoittaja Veli Innokas » 20.01.2017 22:11

RehellinenReino kirjoitti:Terve

Tässä pikkuhiljaa vaipumassa pois järjstöstä. 2kk viimeisestä kokouksesta ja oo paranee kokoajan.
Kun on käynyt kokouksissa lapsesta asti niin on omaksunut tietyt lauman ajattelu ja käyttäytymismallit. Niistä voi päästä eroon. Useimmat ihmiset ovat laumasieluja. Kaikki haluavat kuulua johonkin. Haluamme myös antaa periksi muiden ihmisten mielipiteille.Tämän takia itse kävin kasteella kypsässä 17 vuoden iässä. Siksi on hyvä tehdä itsetutkistelua ja hankkia paljon tietoa.

http://yle.fi/uutiset/3-8413003
"Päättelimme että elämämme tarkoitus
lienee murheen karkoitus"- Eppu Normaali

Kaarmis
Viestit: 3909
Liittynyt: 29.04.2007 22:13

Re: Valumassa pois

Viesti Kirjoittaja Kaarmis » 21.01.2017 07:31

Valumassa otetaan pois piikkaamalla. Ja yhtä kovakouraisesti vanhimmat pyrkivät eroon pois valumassa olevasta jt-yksilöstä?
"Meinasin sanoa että älä tule haudallenikaan. Mutta - tule silti."

Vastaa Viestiin