Manipulaation ja aivopesun seurauksena muuri

Vertaistuelle pyhitetty osio.

Valvoja: Moderaattorit

Alueen säännöt
Vertaistuki-alueen tarkoitus on tarjota mahdollisuus vertaistuelle, sanomisen, kuuntelemisen ja parhaimmillaan ymmärtämisen muodossa. Alueella voit avautua jehovantodistajuuden aiheuttamista haasteista ja saada tukea tilanteeseesi.

Vertaistuki-alueella ei suvaita minkään sortin väittelyitä, tinkaamisia, eikä opillisia debatteja. Niitä varten on omat, kyseiseen tarkoitukseen paremmin sopivat alueensa.

Vertaistuen eräs määritelmä.
Avatar
Johanneksen poika
Viestit: 3236
Liittynyt: 29.04.2007 13:49
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Manipulaation ja aivopesun seurauksena muuri

Viesti Kirjoittaja Johanneksen poika » 08.07.2018 15:13

Samu kirjoitti aivan loistavan analyysin siitä, miten suurta vahinkoa jyrkkä uskonyhteisö voi saada aikaan ihmisen tunne-elämälle pitkäksi aikaa.

Kuva
Kuva: Pixabay

Viikosta toiseen, kuukaudesta toiseen, vuodesta toiseen Jehovan todistajien kirjallisuudessa ja kokouksissa painotetaan sitä, miten tärkeää nuhteettomuuden kannalta on pitää “maailmalliset” ihmiset etäällä. Muusta maailmasta ja ihmisistä eristäytyminen on uskon kannalta tärkeää. Eikä kannata ystävystyä sellaisten ihmisten kanssa, jotka tuhotaan kuitenkin, kun Harmagedon tulee.

Tällaisen manipulaation ja aivopesun avulla rakennetaan “muuri” uskonnon ja muun maailman väliin.

Lue lisää täältä.

harzit
Viestit: 85
Liittynyt: 17.09.2013 14:05

Re: Manipulaation ja aivopesun seurauksena muuri

Viesti Kirjoittaja harzit » 08.07.2018 15:39

Hieno kirjoitus. Tunnistin itseni.

Weathertop
Moderaattori
Viestit: 1397
Liittynyt: 17.06.2017 19:35

Re: Manipulaation ja aivopesun seurauksena muuri

Viesti Kirjoittaja Weathertop » 08.07.2018 16:02

harzit kirjoitti:Hieno kirjoitus. Tunnistin itseni.
Sama täällä. Toki olen ääri-introvertti, mutta kyse ei ole pelkästään siitä. En halua olla erakko enkä koe moisen olevan itselleni luontaista. Kuitenkin torjun muut ihmiset tavoilla, joita en usein ole lainkaan tietoinen. Tarve pitää etäisyyttä istuu syvällä selkäytimessä ja johtaa koko ajan sietämättömämpään yksinäisyyteen.

Tunnen samoin kuin jutun kirjoittaja. Asialle olisi tehtävä jotain, mutta yksin en siihen pysty. Eikä avun hakeminenkaan ole toistaiseksi tuonut ratkaisua.

Tunne siitä, että tulen kuolemaan yksin ja todennäköisesti joskus lähitulevaisuudessa, on vahva. Kiitos Jehovalle tästäkin.
Vain paha meitä kiittää. Oi, veljet pimeän.

Pehmoluopio
Viestit: 1559
Liittynyt: 28.04.2007 18:24
Paikkakunta: Hanko

Re: Manipulaation ja aivopesun seurauksena muuri

Viesti Kirjoittaja Pehmoluopio » 29.07.2018 11:30

Minä olen niin diipillä levelillä, että hyvin harva maailmassa on.
Päädyin siihen siten, että kun minut nyt aikoinaan huijattiin Jehovan todistajaksi, niin millä muulla minua on huijattu. No, aika lailla kaikella. Tietyn foliotasapainon olen pyrkinyt säilyttämään, mikä tietää, että jos joillain on huomattavasti enemmän foliohattuisuutta kuin itselläni, olen taas yksin ja sitten tavalliselle kaduntallaajalle olen aivan liian paljon folioinen.
Sekin on psy-op, eli jos powers that shouldn't be saa sut istumaan oikeasti foliohattu päässä, niin pelkäät järjestelmää niin paljon, ettei sen tarvitse edes kohdistaa sinuun mitään toimia, olet omien pelkojesi vankilassa.

Maailmassa on ihmeellisiä asioita, enkä minä usko kaikkeen, mitä meille on syötetty. Omin käsin maailmankuvan rakentaminen on hyvin vaivalloista. No, kun esimerkiksi Suomessa otsikoitiin, että Pietarissa on ruokakaupoissa hyllyt tyhjiä ja sitten sinne menee ja näkee, että siellä on hyllyt täynnä tavaraa niin kuin Suomessakin, tulee tuttu fiilis, että tässä nyt syötetään potaskaa.
Miljoonat kohta kuolevat eivät eläneet koskaan

AnaniasHurmos
Viestit: 20
Liittynyt: 15.03.2014 16:59

Re: Manipulaation ja aivopesun seurauksena muuri

Viesti Kirjoittaja AnaniasHurmos » 05.09.2018 16:43

Totta toki. Lapsena opin että en kuulu maailmanihmisten joukkoon. Minut erotettiin JT:sta 1960-luvulla ollessani 13-14 vuotias. Sitä jäi ulkopuoliseksi kaikesta, seurakunnasta, yhteiskunnasta ja ihmiskunnasta ylipäätään. JT uskonto on vahvaa droppia lapselle, ja kun sitä ei sitten enää saa, olet henkisesti (hengellisesti?) rauniona. Todellisuus rakentuu kuitenkin pikkuhiljaa uusiksi, nyt 65-vuotiaana ei ahista enää.
Kaikki todella arvokas tässä elämässä on ilmaista.

Markku Meilo
Viestit: 13432
Liittynyt: 24.04.2007 10:28

Re: Manipulaation ja aivopesun seurauksena muuri

Viesti Kirjoittaja Markku Meilo » 11.09.2018 13:58

AnaniasHurmos kirjoitti:Todellisuus rakentuu kuitenkin pikkuhiljaa uusiksi, nyt 65-vuotiaana ei ahista enää.
Mä ajattelen niin, että jos se ei kerran tappanut, niin se vahvisti. Nyt ei ole enää mitään alaan liittyvää pelkoa tai epäilyä ja lapsesta asti koetut uskonnolliset painajaisetkin ovat mennyttä, noin kahteen vuosikymmeneen ei ensimmäistäkään.

Pulu

Re: Manipulaation ja aivopesun seurauksena muuri

Viesti Kirjoittaja Pulu » 12.09.2018 14:54

No kyllähän tuossa tuttuakin oli. En tietenkään enää pelkää mitään harmagedonia tms. eli pääsin äkkiä ulos siitä välitilasta ja tajusin huijauksen. Kovaa se tietysti oli. Mutta! Tuollainen tietty ”mitä tehdä ihmisten kanssa” -meininki on jäänyt enkä edes oikein ymmärtänyt sitä ennen tuon kirjoituksen lukemista. Jotenkin vain on sen muurin takana. Onneksi enitinen jehovantodistaja ymmärtää toista exää! Ja se on huippua. Joskus tuntuu siltä, että kukaan muu ei oikein ymmärräkään.

Pehmoluopio kirjoitti huijauksesta. Nojoo. Itse luulin tämän järjestöstä lähdön olleen hyvä oppitunti huijauksen paljastamiseen. Oli se sitä. Luotin tosin vähän liikaakin siihen, että nyt on immuuni kaikelle kusetukselle. Eikä nyt ihan niinkään. Tietty naiivius minulle on jäänyt, vaikka osaakin olla varuillaan. Mutta pitkään nolotti oikeasti se, kuinka helevetin tyhmä sitä tuli oltua! Joulua rakastava ihminen valitsee uskonnokseen jehovantodistajuuden ja vielä nielee pureskelematta kaiken opetetun, niin... joo. Onneksi tajusin kuitenkin lähteä.

Vastaa Viestiin