Käsitys vastuusta

Vertaistuelle pyhitetty osio.

Valvoja: Moderaattorit

Alueen säännöt
Vertaistuki-alueen tarkoitus on tarjota mahdollisuus vertaistuelle, sanomisen, kuuntelemisen ja parhaimmillaan ymmärtämisen muodossa. Alueella voit avautua jehovantodistajuuden aiheuttamista haasteista ja saada tukea tilanteeseesi.

Vertaistuki-alueella ei suvaita minkään sortin väittelyitä, tinkaamisia, eikä opillisia debatteja. Niitä varten on omat, kyseiseen tarkoitukseen paremmin sopivat alueensa.

Vertaistuen eräs määritelmä.
Markku Meilo
Viestit: 13432
Liittynyt: 24.04.2007 10:28

Re: Käsitys vastuusta

Viesti Kirjoittaja Markku Meilo » 18.08.2018 11:50

Kaarmis kirjoitti:Tämä kausaliteetti on mua pidempään ihmetyttänyt. Siitä olen tehnyt päätelmän, ettei hallintojorma itsekään usko omiin opetuksiinsa.
Toi on melko monisyinen asia. Se ydinporukka lienee sen verran mielenhallinnassa, että keskenään hyväksyvät jäsenistölle valehtelunsa juuri mielenhallinnan ansiosta ja nukkuvat yönsä oikein hyvin. Yksi tekijä on ryhmäpaine, koska hemmot ovat vallan huipulla, eikä saavutettua etua juurikaan haluta menettää, niin porukassa on joku vahvin, joka sanelee valehtelun tahdin. Ray oli liian rehellinen jatkaakseen tuossa elimessä. Golanneiden tilalle valitaan sitten vallalla olevaan toimintamalliin sopeutuva tyyppi, joista ei toisaalta taida olla puutetta, onhan edut omaa luokkaansa ja palvonta jäsenistön taholta taattua. Siis jos ei mokaa kuten Henskeli Maltalla.

Oikeudenkäynteihin ja siis rahaan liittyen perustettiin CCOJW, jolla ei ole fyrkkaa, mutta joka jakaa käytösohjeita. Se ei kuitenkaan toiminut, kuten lukuisat korvauspäätökset ovat osoittaneet.

mymmeli
Viestit: 233
Liittynyt: 18.07.2011 19:35

Re: Käsitys vastuusta

Viesti Kirjoittaja mymmeli » 19.08.2018 20:07

Tuo vanhemman vastuu aivopesusta on toisaalta vähän hankalakin juttu. Jehovan todistaja vanhempi kokee tekevänsä rakkauden teon kasvattamalla lapsen jehovan palvelijaksi. Jehovan todistajuudessa aikuinen tietää lasta paremmin mikä on hänelle parhaaksi ja Jehovan palveleminen on ainoa oikea tie. Se menee kaiken edelle. Jos taas vanhempi on itsekin syntynyt jehovan todistajaksi niin hänet on myös kasvatettu näin " totuuteen". Näin itse ajattelen asian olevan ja tämä pohjautuu myös omiin lapsuuden kokemuksiini. Vanhempi siis kokee tekevänsä oikein kasvattaakseen lapsen vaikka pakottamalla jehovan todistajaksi. Ei sellainen vanhempi ymmärrä kriittisyyttä , omasta tahdosta ja ajattelusta puhumattakaan. Hyvä kysymys onkin, että onko vanhempi myös aivopesty vai kokeeko hän aidosti jehovan todistajuuden oikeaksi elämäntavaksi?

Vastaa Viestiin